به گزارش ایسنا، گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان به مناسبت ۱۶ اکتبر روز جهانی "غذا" چند راهکار مناسب برای پیشگیری از هدر رفتن مواد غذایی پیشنهاد کرده است:
- به منظور حفظ سلامت و تازگی نان و همچنین پیشگیری از بیات شدن نان، هنگام خرید نان همیشه از کیسه پارچه تمیز استفاده شود.
- نگهداری نان در یخچال باعث بیات شدن و افزایش دور ریز نان میشود. برای نگهداری باید بستهبندی و در فریزر قرار داده شود.
- همیشه با توجه به وضعیت افراد خانواده غذا تدارک دیده شود. به طور مثال سهم سالمندان یا کودکان متناسب با شرایط آنها محاسبه شود.
- از همه قسمتهای سبزیجات مانند ساقه و برگ تازه میتوان برای غذای اصلی مانند سوپ و سالاد استفاده کرد.
- در صورت اضافه ماندن غذا در یک وعده غذایی، برای وعدههای دیگر حجم کمتری غذا تهیه شود.
- در صورت اضافه ماندن غذا، میشود باقیمانده غذا در وعده بعدی با اندک تغییر مجدد مصرف شود.
- در صورت وجود باقیمانده غذا، بعد از خنک شدن بر حسب زمان مصرف آن، در ظروف مناسب دردار در یخچال یا فریزر نگهداری شود.
- اضافه میوهها به صورت برگهای خشک، لواشک یا کمپوت شیرین تهیه و مصرف شود.
- اضافه سبزیجات پس از شستوشو، خشک یا فریز شود.
- به دوستان و بستگان برای پیشگیری از اسراف مواد غذایی، آموزش داده شود.