بندر بن سلطان کلید واژه عادی سازی عربستان با اسرائیل

گروه جهان الف،   3990722076 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
بندر بن سلطان کلید واژه عادی سازی عربستان با اسرائیل

درحالی که پس از توافق عادی‌سازی بحرین و امارات با رژیم صهیونیستی همه منتظر اتخاذ یک موضع رسمی از عربستان در این زمینه بودند، شاهزاده جنجالی آن با هجمه‌ای تند ضد فلسطینیان علامت سوال‌های زیادی به وجود آورد.

به گزارش الف  به نقل از روزنامه القدس العربی عربستان سعودی از زمان اعلام توافق عادی‌سازی امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی سیگنال‌هایی ارسال کرده مبنی بر این که با قدرت از این توافقات حمایت نمی‌کند؛ بلکه ترجیح داده تا دروازه عادی‌سازی را در زمان مناسب باز کند.

روزنامه القدس‌العربی نوشت: شاهزاده «بندر بن سلطان» سفیر وقت عربستان در ایالات متحده سابقه طولانی در مواضع ضد فلسطینی و حمایت از تروریسم و خیانت به برادران خود دارد. اما واقعا برای مقدمه‌چینی سازش ریاض با تل‌آویو چه کسی شایسته‌تر از بندر بن سلطان که مطبوعات آمریکایی به دلیل نزدیکی بیش از حد وی با جرج بوش پدر و پسر در زمان سفیر بودنش در ایالات متحده به وی لقب «بندر بوش» داده بودند، است؟

این روزنامه در ادامه آورده است: اینکه امارات رسیدن به توافق سازش با رژیم اشغالگر صهیونیستی را بدون چراغ سبز عربستان و شخص «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی انجام نداده موضوع پنهانی نیست.

به گزارش القدس‌العربی، این امر در ابتدا از سلسله توییت‌ها و مقالات فعالان رسانه‌ای و نویسندگان نزدیک به بن سلمان با هشتگ «فلسطین مسئله من نیست» و طرح ادعاهای قدیمی در راستای عادی‌سازی مبنی بر اینکه فلسطینی‌ها زمین‌هایشان را به یهودیان فروختند و فرصت صلح را از بین بردند و نیز مداخله در امور داخلی کشورهای عربی و اتهاماتی از این قبیل صراحتا مشخص بود.سپس حمایت ریاض از سازش با صهیونیست‌ها در اجازه دادن به بحرین برای امضای توافق عادی‌سازی پررنگ‌تر از قبل خود را نشان داد؛ چرا که محال است بحرین بدون اجازه و تمایل عربستان دست به چنین کاری زده باشد.

القدس العربی اعلام کرد: در این مرحله نیز رسانه‌های سعودی شروع به ترویج توافق بحرین و رژیم صهیونیستی کردند؛ اما هنوز موضعی از جانب یک مقام رسمی سعودی اعلام نشده بود. به نظر می‌رسد که این اقدامات کافی نبود و رضایت کاخ سفید و حامیان تل‌آویو در ایالات متحده را جلب نمی‌کرد.

به نوشته روزنامه مذکو، بنابراین نیاز بود تا پیامی غیر رسمی در این راستا از جانب یک مقام عالی رتبه از آل سعود ارسال شود که مستقیما به حمایت از توافق بحرین و امارات با صهیونیست‌ها اشاره نکند؛ بلکه حمله‌ای مستقیم به مسئله و ملت فلسطین باشد.بنابراین چه کسی از یک شاهزاده ذلیل که ولیعهد عربستان او را از مناصب عالی خلع کرده می‌تواند برای انجام این ماموریت بهتر باشد؟

القدس العربی تصریح کرد: البته رهبران فلسطینی در طول تاریخ چندان شخصیت‌های مثبتی نبودند و مرتکب اشتباهاتی شدند که برادران عرب و دوستانشان در سراسر جهان می‌دانند. با این حال به سختی می‌توان باور کرد که هجمه بندربن سلطان علیه آنها در این بازه زمانی تنها یک انتقاد به دلیل مواضع اشتباه فلسطینیان بوده است.اصلا عجیب نیست که این شاهزاده سعودی به دنبال یافتن منصب و جایگاهی برای خود حتی به عنوان اولین کسی که مقدمه عادی‌سازی عربستان با اشغالگران را آماده کرد، باشد.