سرکیسه کردن شهروندان با یک تماس تلفنی ساده!

  3990721031

کلاهبرداری با عنوان امداد خودرو مرکزی، شیوه نوین افراد سودجو برای کلاهبرداری از شهروندان است که تنها با یک تماس تلفنی پول به جیب می‌زنند.

سرکیسه کردن شهروندان با یک تماس تلفنی ساده!

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: همه چیز از یک تماس تلفنی شروع می‌شود، فردی که از اطلاعات شخصی شما از جمله نام و نام خانوادگی، شماره پلاک و مدل خودروی شما مطلع است، با شما تماس می‌گیرد و با لحنی گرم ابتدا شما را معرفی می‌کند و سپس مدل و شماره پلاک خودروی شما را می‌گوید.

خود را امداد خودرو مرکزی معرفی می‌کند که به گونه‌ای می‌توانید از تمامی خدمات آن با ۵۰ درصد تخفیف استفاده کنید و به گفته خودشان اگر سالی ۴ بار هم که خودرو خود را به تعمیرگاه ببرید، نصف هزینه آن به جیب خودتان بازمی گردد و اقداماتشان زیر نظر صنعت و معدن است و تمام مالکین دارای بارکد هستند.

در ادامه فردی که با شما تماس گرفته است، وعده تعمیر و خدمات رایگان خودروی‌ شما را در محل زندگی تان می‌دهد و کرونا را نیز بهانه‌ای می‌کند تا در این روز‌های پرخطر به مراکز امداد خودرو که ممکن است شلوغ باشند مراجعه نکنید، حال اگر یک خانم باشید شما را نیز تشویق می‌کند تا دیگر به مراکز امداد خودرو مراجعه نکنید، زیرا خودروی شما درب منزل تعمیر می‌شود، همچنین او به شما وعده صدور کارتی را می‌دهد که می‌توانید خدمات رایگان دریافت کنید، درحالی که تنها کارت معتبر امداد خودرو، کارت طلایی است.

او در پاسخ به این سوال شما که اطلاعات من را چه کسی در اختیارتان قرار داده است؟ گفت: زمانی که شما خودرو خریداری می‌کنید، تمام مشخصاتتان در سامانه ما ثبت می‌شود.

اپراتور در پاسخ به این سوال شما که «آیا از ایران خودرو یا سایپا تماس می‌گیرید؟»، گفت: این کارخانه‌ها خصوصی هستند و ما به عنوان سازمان امداد خودرو کشوری، یک سازمان دولتی هستیم و همه خودروسازها زیر نظر ما فعالیت می‌کنند.

این شرکت ها با استخدام چند اپراتور قصد دارند به هر طریقی شده محصول خود را به مردم عرضه کنند و به همین منظور از هر دروغی استفاده می‌کنند.

در پایان مکالمه او از شما می‌خواهد تا ۵۰۰ هزار تومان واریز کنید تا ۵ سال از خدمات رایگان امداد خودرو بهره‌مند شوید و از رانندگی لذت ببرید، این درحالی است که امیریان، مدیر ارتباط با رسانه امدادخودرو در سال گذشته در باره این کلاهبرداری‌ها اظهار کرد: امداد خودرو اساسا کارتی تحت عنوان مکمل امداد خودرو ندارد و اگر بنا باشد خدماتی را رایگان در اختیار مردم قرار دهد، حتما نسبت به آن اطلاع‌رسانی عمومی می‌کند. این درحالی است که این روز‌ها شرکت‌های مختلف ریز و درشتی طی تماس با مردم از آن‌ها با شگرد‌های مختلفی مثل استفاده از نام‌های آشنا، بابت خدمات خیالی، درخواست پول می‌کنند.

رمضانی مدیر عملیات شرکت امداد خودرو ایران، سال گذشته در این باره اظهار کرد: متأسفانه مدتی است که اپراتور‌های تلفنی با سوء استفاده از اطلاعات مردم و به دست آوردن مشخصات از منابعی نامعلوم اقدام به تماس با شهروندان می‌کنند؛ برخی از این اپراتور‌ها تحت عنوان ارائه کارت طلایی با افراد تماس می‌گیرند که خودروی شما شامل کارت طلایی شده است و باید سریعا اقدام به دریافت کارت کرده تا در نهایت وجوهی را دریافت کنند.

مدیر عملیات شرکت امداد خودرو ایران افزود: مردم به هیچ عنوان نباید به این افراد اطمینان کنند، آن‌ها فقط به فکر سوء استفاده هستند. افرادی که تمایل به دریافت کارت طلایی دارند می‌توانند با شرکت امداد خودرو ایران تماس بگیرند و پس از کسب اطلاعات به شبکه نمایندگی مراجعه کنند، بدین معنا که نیاز نیست در مورد کارت طلایی به خارج از شبکه مراجعه کنند.

رمضانی با اشاره به اینکه موسسات صادر کننده کارت طلایی هیچ گونه نمایندگی ندارند، تشریح کرد: از آنجایی که یکی از روش‌های جعل و کلاهبرداری اخذ اطلاعات هویتی و مالکیتی به شیوه‌های مختلف از شهروندان است، به افراد توصیه می‌شود به صورت تلفنی به منظور پیشگیری از وقوع آن از ارائه هرگونه اطلاعات خودداری کنند تا در دام این دسته از کلاهبرداران نیافتند.

تمامی این حرف‌ها نشان از کلاهبرداری به سبک امداد خودرو دارد که این روز‌ها تعداد زیادی از افراد فریب آن را می‌خورند و این اولین باری نیست که یک نفر تنها با یک تلفن ساده میلیون‌ها تومان از مردم کلاهبرداری می‌کند، نکته جالب‌تر اینجاست که این افراد چگونه انقدر دقیق به اطلاعات شخصی افراد و اطلاعات خودرو دسترسی دارند؟

در کنار تمامی سخنان مسئولان در این زمینه پلیس نیز بار‌ها هشدار داده است تا افراد فریب این کلاهبرداری‌ها را نخورند و به راحتی به هر کسی بدون شناخت و اطلاعات اعتماد نکنند، همچنین سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، اعلام کرده است که هرگونه تماس تلفنی که از سوی اشخاص ناشناس جهت ارائه تسهیلات، خدمات امداد خودرو، تعمیرات و ... برقرار شود، از لحاظ این سازمان فاقد وجاهت قانونی است و کلاهبرداری تلقی می‌شود، لذا هموطنان در مواجهه با این تماس‌های تلفنی، هوشیار باشند و مراتب را به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با شماره ۱۴۱ اعلام کنند.