سرمای سوزان روسی در جان سعودی ها

گروه جهان الف،   3990720091 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

در سایه نامعلوم بودن وضعیت کرونا در آینده وتاثیر آن بر بازار جهانی نفت و نیز تنش‌های موجود میان عربستان و روسیه برخی کارشناسان از احتمال سردی بیشتر میان دو طرف خبر می‌دهند.

سرمای سوزان روسی در جان سعودی ها

به گزارش الف به نقل از پایگاه خبری الخلیج الجدید، روابط روسیه و عربستان  از ۶ ماه گذشته دچار تنش شده است.

سخنرانی ریاض در جریان جنگ قیمت نفت میان روسیه و عربستان در ماه مارس و پس از از آن انصراف صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان از بزرگترین سرمایه‌گذاری در صنعت انرژی در روسیه، سوالاتی در مورد  روابط کرملین با عربستان ایجاد کرد.

پیش از این توافق شده بود که تولید نفت میان کشورهای اوپک پلاس ( اوپک پلاس یک کارتل نفتی متشکل از مجموع کشورهای عضو اوپک (به ریاست عربستان) و کشورهای غیر عضو اوپک ( به ریاست روسیه) است که هردو گروه تولید کننده نفت بوده و در بازار جهانی نفت به ایفای نقش می‌پردازند.) در نوامبر 2017 کاهش یابد. یک سال بعد ، پادشاه عربستان برای اولین بار برای گسترش سرمایه گذاری مشترک به ویژه در بخش انرژی، به روسیه سفر کرد. عربستان سعودی در نهایت 2.5 میلیارد دلار در اقتصاد روسیه سرمایه گذاری کرد ، با این حال ، این مبلغ بسیار کمتر از 10 میلیارد دلار وعده داده شده بود.

پایگاه الخلیج الجدید نوشت: معاملات سعودی که بیشتر پروژه های انرژی را دور زد، موجب نارضایتی روسیه شد و از آنجا که روسیه به دلیل تحریم‌های غرب در پیوستن شبه جزیره کریمه توسط مسکو از فرصت های  سرمایه‌گذاری طولانی مدت محروم  شد، امیدوار بود که سرمایه‌های سعودی را در پروژه‌های بزرگ نفت و گاز جذب کند. حتی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز از« خالد فالح» وزیر انرژی سابق عربستان خواستار سرمایه‌گذاری در شرکت «نوومنت»  شد؛ اما سعودی ها از پروژه های انرژی روسیه رویگردان شدند و این امر منجر به ناامیدی شدید مسکو شد. سپس شیوع ویروس کرونا منجر به  کاهش بی سابقه تقاضا در تاریخ صنعت  نفت و افت شدید قیمت نفت  شد. این ویروس همچنین همکاری جدید میان مسکو و ریاض، به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت، را مورد آزمایش قرار داد. اختلاف نظر پیرامون نحوه مقابله با بحران نفت در اوایل ماه مارس منجر به تنش میان ریاض و مسکو شد و این امر جز با میانجگری واشنگتن قابل حل نبود.

سرانجام دو طرف توافق نامه اوپک  پلاس  را آماده کردند. صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان اعلام کرد که از بزرگترین سرمایه گذاری انرژی در روسیه که ۳۰ درصد  از شرکت « نوومنت» بود، انصراف داد. این شرکت از بزرگترین تولیدکننده تجهیزات نفت و گاز روسیه است.صندوق ثروت حاکمیت سعودی تصمیم خود را در خصوص  پایان دادن به مذاکرات قرارداد با استناد به عدم اطمینان از بازار توجیه کرد.

پایگاه الخلیج الجدید تاکید کرد: نشانه دیگر تنش میان روسیه و عربستان زمانی بود که ریاض خشم مسکو را از خلال اشتیاق خود برای تأمین نفت بلاروس ،که در آن زمان درگیر مذاکرات تأمین نفت با تامین کننده سنتی خود یعنی روسیه بود، برانگیخت. عربستان در ماه آوریل اولین محموله نفتی خود را به بلاروس ارسال کرد و به تجهیزات غیر روسی به بلاروس پیوست که این امر موقعیت مذاکره «مینسک » را تقویت و مسکو را تضعیف می‌کند. با این وجود توافق‌نامه اوپک پلاس هنوز تاثیر گذار است که سنگ‌بنای روابط مسکو و ریاض را به شمار می‌رود.

به گزارش پایگاه خبری الخلیج‌الجدید٬ مشارکت در اوپک پلاس ویژگی خاص خود را دارد. اول اینکه کاهش تولیدات نفت در چارچوب توافق‌نامه اوپک پلاس، با ناکامی تلاش های ریاض برای گرفتن امتیازات بیشتر در این توافق همراه بود . علاوه بر این؛ انتظار می رود مخالفت با اوپک پلاس افزایش یابد؛ چراکه شرکتهای روسی با توجه به اعمال شدید مالیاتی این کشور نیاز به افزایش تولید دارند. دراین ماه ، پارلمان روسیه تغییراتی را در قانون مالیات تصویب کرد که اکنون شرکتها را موظف به پرداخت مالیات مواد معدنی کرده حتی اگر قیمت نفت به زیر 15 دلار هر بشکه برسد. همچنین عربستان برای کاهش کسری بودجه که پیش بینی می‌‌شود معادل 12٪ تولید ناخالص داخلی باشد ، تولید خود را نیز افزایش می‌دهد.دوم اینکه روسیه و عربستان باید برای سهم بازار در بازارهای مهمی مانند چین و اروپا به رقابت بپردازند. سیاست های قیمت نفت عربستان  که با هدف تضعیف منابع روسیه به اروپا صورت می‌گیرد، موجب آزردگی مسکو شده است. در مقابل ، سیاست سهام بازار روسیه در چین همان تأثیر را در ریاض دارد.

پایگاه خبری مذکور تصریح کرد که آمریکا خواستار بهبود تدریجی روابط میان کرملین و عربستان شد و از آنجا که ریاض حمایت دولت « باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک - که به آن توافق هسته‌ای ایران نیز گفته می‌شود- را به عنوان امتیاز دادن به ایران و خیانت به منافع عربستان تلقی کرد، این عواملی است که عربستان را به سمت روابط نزدیکتر با روسیه سوق داد.

طبق اطلاعات پایگاه خبری الخیلج الجدید٬ خروج دولت « دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا از برجام و حمایت مداوم آن از رهبری سعودی در طول بحران های اخیر دیپلماتیک عربستان ، نقش مهمی در کاهش اضطراب  این کشور در مورد ماهیت خروج آمریکا از خاورمیانه داشت ، بنابراین انگیزه‌های ریاض  برای گرایش به سمت مسکو را کاهش داد. در همان زمان ، دولت ترامپ همکاری نزدیک واشنگتن و ریاض را برای ایجاد تعادل در بازار نفت ضروری دانست. تمایل به نفوذ در بازار نفت باعث شد مسکو و ریاض مواضع مشترکی داشته باشند و تا ماه مارس ، دو کشور موفق به حل و فصل اختلافات و تمرکز بر مشارکت شدند.

الخلیج الجدید نوشت : با این حال  وقتی دو کشور نتوانستند همکاری خود را براساس توافق اوپک  پلاس انجام دهند،این توافق‌نامه تحت تاثیر پیامدهای ویروس کرونا متوقف شد. عدم اطمینان در خصوص آینده ویروس کرونا می‌تواند منجر به ایجاد تنش‌های عمده در نحوه درک روسیه و عربستان از شرایط بازار و رقابت برای سهم بازار در اروپا و آسیا شود، همان چیزی که در ماه مارس شاهد آن بودیم.

 
 

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۶۴۷۹۰۹۰۰:۱۵:۳۴ ۱۳۹۹/۷/۲۷
همین روسیه که به زور اس 300 قدیمی را به ما فروخت، چند وقت دیگر اس 400 و موشکهای بالستیک نقطه زن به عربستان می فروشد. حالا بروید دنبال گسترش رابطه چند ده ساله با چین و روسیه.
ناشناس۱۶۴۸۴۰۹۱۲:۰۰:۰۶ ۱۳۹۹/۷/۲۷
آفرین شما باید وزیر امور خارجه میشدید واقعا تحلیل های بسیار محکم و بی بدیلی رو ارائه میکنید.وجود شما در سازمان ملل لازم و کارساز است.
ناشناس۱۶۴۷۹۴۴۰۱:۲۵:۱۴ ۱۳۹۹/۷/۲۷
نميدانم چرا اسم روس و چين كه مي شنوم يك باره ملول مي شوم ، يك حالت حزن و اندوه بهم دست مي دهد ، يك حالتي مثل مثلاً گذر كردن از كنار يك قبرستان !! خودم هم نميدانم چرا !!
ناشناس۱۶۴۸۱۵۴۰۹:۴۳:۳۸ ۱۳۹۹/۷/۲۷
پوتین دیروز تماس تلفنی با عربها و التماس دعا داشت چاره نداره امروز رضایت عربستان برای خیلی ها اهمیت حیاتی دارد
ناشناس۱۶۴۸۳۸۹۱۱:۵۲:۴۳ ۱۳۹۹/۷/۲۷
بزرگترین مشکل هم برای کشورهای ثالث است که روابط خودبا دیگران را بر اساس روابط دیگران با دیگران پایه گذاری کنند و از سیاست مستقل ملی فاصله بگیرند.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین