امیر کویت درگذشت/ شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح امیر کویت شد

گروه جهان الف،   3990708118 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

دیوان پادشاهی کویت رسماً درگذشت صباح الاحمد الصباح امیر این کشور را تایید کرد.

امیر کویت درگذشت/ شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح امیر کویت شد

به گزارش تسنیم، دفتر امیر کویت  لحظاتی پیش رسما خبر درگذشت شیخ الصباح امیر این کشور را اعلام کرد.

اخیرا گزارش‌هایی از وخامت وضعیت جسمانی امیر کویت به گوش می‌رسید.

وی چهاردهمین امیر کویت است که در سن 91 سالگی درگذشت. «نواف الاحمد الجابر الصباح» ولیعهد کویت است که بعد از درگذشت کویت رسما امیر این کشور خواهد شد. پیش از این و در پی وخامت حال امیر این کشور بخشی از اختیارات وی به ولیعهد واگذار شده بود.

شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح امیر کویت شد

دولت کویت در بیانیه ای اعلام کرد: امیر کویت در آمریکا در ساعت ۴ عصر به وقت کویت فوت کرد و طبق احکام قانون اساسی شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح امیر جدید کویت است. کویت به سبب درگذشت شیخ صباح الاحمد الصباح ۴۰ روز عزای عمومی اعلام می کند.

شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح امیر کویت شد

طبق ماده چهارم قانون اساسی کویت و ماده نخست قانون مورثی امیرنشین، ولیعهد این کشور در صورت فقدان امیر، جانشین آن می شود. طبق ماده ۶۰ قانون اساسی کویت، امیر جدید سوگند یاد می کند که به قانون اساسی و قوانین کشور احترام بگذارد و از آزادی ملت و منافع و اموال و استقلال کشور و تمامیت ارضی آن پاسداری کند.

گفتنی است که دیوان امیری کویت ساعاتی قبل از درگذشت شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح امیر این کشور خبر داد.

شیخ نواف کیست؟

شیخ نواف ۸۳ ساله است که از ۱۴ سال قبل ولیعهد این کشور بوده است. شیخ صباح پس از اینکه امیر کویت شد شیخ نواف را به ولایتعهدی خود در هفتم فوریه سال ۲۰۰۶ برگزید و وی در برابر شیخ صباح و پارلمان در بیستم فوریه همان سال، سوگند یاد کرد. وی متولد ۲۵ ژوئن ۱۹۳۷ در فریج الشیوخ در شهر کویت است. وی ۴ پسر به نامهای احمد، فیصل، عبدالله و سالم و یک دختر دارد.

وی در مدت قریب به ۶۰ سال سمت های مختلفی از جمله وزارت کشور و دفاع را برعهده داشته است. وی کار سیاسی خود را با استانداری در سال ۱۹۶۲ شروع کرد و به مدت ۱۶ سال استاندار حولی بود و سپس در سال ۱۹۷۸ وزیر کشور و سال ۱۹۸۸ وزیر دفاع کویت شد. وی پس از آزادسازی کویت از ارتش صدام، به عنوان وزیر امور اجتماعی و کار در آوریل سال ۱۹۹۱ انتخاب شد و سپس معاون رئیس گارد ملی در سال ۱۹۹۴ شد و مجددا در سال ۲۰۰۳ وزیر کشور کویت شد و در سال ۲۰۰۶ هم ولیعهد کویت بود و امروز ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۰ هم به عنوان امیر کویت انتخاب شد.

 

خاندان صباح در کویت از سال 1760 حکومت خود را بر این کشور آغاز کردند.

در اوایل قرن هجدهم سه خاندان مهم به نام‌های «آل صباح» و «آل خلیفه» و «آل جلاهم» بنا به دلایل اقتصادی وسیاسی در کویت اقامت کرده و در سال‌های 1716 تا 1756 برای حکومت بر کویت به صورت اشتراکی توافق کردند. اداره امور کویت به این صورت میان سه خاندان تقسیم شد که بر این اساس خانواده صباح مسئول امور سیاسی بود٬ آل خلیفه تجارت زمینی و آل جلاهم تجارت دریایی را عهده‌دار شدند. اما این حکومت اشتراکی نتوانست خیلی دوام بیاورد در سال 1756 از هم پاشید و خاندان صباح که مهم ترین بخش روند کویت یعنی سیاست را بر عهده داشت٬ به تنهایی حکومت خود را در این منطقه آغاز کرد.

اولین امیر کویت از خاندان الصباح به نام « صباح بم جابر» بود. از آن زمان تاکنون که «صباح احمد جابر صباح» که در 29 ژانویه 2006 در کویت به قدرت رسید٬ 14 امیر بر این کشور حکمرانی کرده‌اند.

در زمان حکومت « شیخ مبارک» فرزند صباح دوم و پنجمین شیخ کویت نظام حکومت این سرزمین شکل تازه ای به خود گرفت؛ زیرا وی حکومت را در تیرة دو فرزند خود موروثی کرد.

در زمان حکومت همین شیخ ، معاهدة 23 ژانویه 1899میلادی مبنی بر حمایت انگلستان از کویت میان دو کشور منعقد شد و به این ترتیب کویت به صورت تحت الحمایه انگلیس درآمد. این معاهده حاوی چند موضوع اساسی از جمله ممنوعیت واگذاری سرزمین و ممنوعیت برقراری ارتباط کویت با کشورهای خارجی بود. در سال 1961 در دوران حکومت «عبدالله سالم الصباح » کویت که به موجب معاهده 1899 به صورت تحت الحمایه انگلیس در آمده بود ، اعلام استقلال کرد. پس از شیخ عبدالله السالم الصباح که مورد علاقه و احترام ملت کویت بود و تا سال 1965 امیر این کشور بود، برادرش «شیخ صباح السالم الصباح» به حکومت رسید. این شیخ نیز در 31 دسامبر 1977 فوت کرد و شیخ جابر الاحمد الجابر الصباح عهده‌دار امور کویت شد.

پس از درگذشت جابر الاحمد الجابر در ژانویه 2006 ٬ «صباح احمد جابر صباح» به حکومت رسید.

با وجود حاکمیت خاندان آل صباح در دو قرن گذشته، کویت در بین کشورهای خلیج فارس تنها کشوری است که از آغاز استقلال در سال 1961، دارای قانون اساسی بوده و تفکیک قوای سه گانه پارلمان مستقل، آزادی های سیاسی و آزادی مطبوعات در آن تضمین شده است و به نظر می رسد حاکمیت این کشور کوچک خلیج فارس تاکنون به این اصول مهم قانون اساسی تا حد زیادی پایبند بوده است. گرچه امیر کویت طبق قانون اساسی حق دارد در شرایط خاص پارلمان را منحل کند، اما انتخابات در آن کشور به صورت آزاد برگزار می شود و با اصلاحاتی که در قانون انجام شده است کلیه شهروندان کویت اعم از زن و مرد از حق انتخاب شدن و انتخاب کردن برخوردارند.

سیاست‌های امیر 91 ساله کویت اغلب در راستای ثبات و کاهش تنش‌های منطقه‌ای بود. او بارها تجاوزات مستمر عربستان به خاک یمن را محکوم و نیز بر لزوم حمایت از مسئله فلسطین تاکید می‌کرد.