نظرسنجی درباره عملکرد قوه قضائیه در دوره جدید/ اولویت‌های دستگاه قضا چه باشد؟ + نمودار

گروه اجتماعی الف،   3990706061 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

بر اساس نتایج به دست آمده ۸۳.۱ درصد پاسخگویان با تغییرات جدی صورت گرفته در قوه قضائیه در دوره ریاست آقای رئیسی، موافق و کاملاً موافق بوده اند.

نظرسنجی درباره عملکرد قوه قضائیه در دوره جدید/ اولویت‌های دستگاه قضا چه باشد؟ + نمودار

به گزارش الف به نقل از روابط عمومی مرکز افکارسنجی ایرانیان، برای آگاهی از نظر مردم در باره عملکرد قوه قضائیه در دوره ریاست حجت‌الاسلام رئیسی، نظرسنجی در سطح ملی، با حجم نمونه ۸۳۲ نفر به‌صورت "مصاحبه تلفنی" با افراد نمونه از خانوارهای ایرانی در سطح کشور و تکمیل پرسشنامه به اجرا درآمد. اهم یافته‌های این پیمایش به ‌قرار زیر است:

نگرش شهروندان نسبت به تغییرات در قوه قضائیه

بر اساس نتایج به دست آمده ۸۳.۱ درصد پاسخگویان با تغییرات جدی صورت گرفته در قوه قضائیه در دوره ریاست آقای رئیسی، موافق و کاملاً موافق بوده اند. در مقابل ۱۱.۴ درصد پاسخگویان با چنین تغییراتی چندان موافق نبوده اند و همچنین ۵.۵ درصد اصلاً موافق چنین تغییراتی نیستند. 

رضایتمندی از برخورد دستگاه قضایی با مجرمان

۴۴.۱ درصد شهروندان برخورد دستگاه قضایی با مجرمان و تاثیر آن بر رضایتمندی مردم را در حد زیاد و خیلی زیاد ارزیابی کرده اند. ۲۰.۷ درصد این تاثیر را در حد کم و خیلی کم دانسته اند. ۳۵.۳ درصد این تاثیر را در حد متوسط دانسته اند. 

نمره عملکرد قوه قضائیه در دوره جدید

بیش از دو سوم پاسخگویان (۷۳.۲ درصد)، نمره ای از ۱۵ تا ۲۰ به عملکرد قوه قضائیه در دوره ریاست آقای رئیسی اختصاص داده اند. ۱۱.۲ درصد نمره بین ۰ تا ۹ و ۱۵.۶ درصد نمره بین ۱۰ تا ۱۴ به این عملکرد داده اند. میانگین نمره کسب شده برای عملکرد قوه قضائیه در دوره مدیریت جدید ۶۹/۱۵ بوده است.

پاسخگویان اولویت های زیر را به قوه قضائیه پیشنهاد داده اند:

مبارزه با مفاسد اقتصادی و مالی و مبارزه با فساد مسئولین و فساد اداری؛ دادگاهی کردن سرشاخه های فساد، مبارزه با فساد بالایی ها، دانه درشت ها و اقازاده ها؛ مبارزه با فساد داخلی قوه قضائیه و اصلاح قضات؛ تغییرات در نیروی انسانی و مدیران ارشد و میانی قوه قضائیه و تحول در قوه قضائیه؛ عدالت، جدیت و اقدام قاطع؛ مبارزه با فساد اخلاقی؛ اعدام فوری مفسدان اقتصادی؛ برگرداندن اموال به بیت المال از مفسدان اقتصادی؛ پیگیری و مجازات سریع و برخورد قاطع با مجرمان؛ بالا بردن سرعت در رسیدگی به پروند های قبلی و مشکلات مردم؛ کاهش زمان رسیدگی پرونده ها، سامانه ای شدن، حذف پروسه های طولانی؛ مبارزه با اختلاس؛ مبارزه با پولشویی؛ مبارزه با احتکار: برخورد با گرانی مسکن؛ پشتیبانی و حمایت از مردم، حمایت مالی و قرار دادن حقوق برای افراد بی بضاعت؛ شفافیت و اطلاع رسانی به مردم، اعلام اسامی مجرمان و رسانه ای کردن؛ افزایش نظارت و بازرسی بیشتر؛ بازرسی مداوم و نظارت بر ارگان ها؛ قرار دادن نمایندگانی در سطح استان ها و شهرها برای رسیدگی به امور مردم.