در آیین رونمایی از فصلنامه مدیریت جهادی مطرح شد  حاج حسین یکتا : مشکل ما این است که به جای انقلابی بی قرار، داریم کارمند مستقر می شویم!

گروه سیاسی الف،   3990705128

به گزارش الف آیین رونمایی از فصلنامه مدیریت جهادی با پرونده ویژه «درآمدی بر مکتب حاج قاسم»، در دانشگاه امام صادق علیه السلام و با حضور و سخنرانی حاج حسین آقای یکتا (مسئول قرارگاه امام رضایی ها و راوی کتاب مربع های قرمز) برگزار شد.

 حاج حسین یکتا : مشکل ما این است که به جای انقلابی بی قرار، داریم کارمند مستقر می شویم!

حاج حسین یکتا:حاج قاسم برای خدا جهاد کرد، لذا خدا هم مطابق  وعده صدقش به مدد حاج‌ قاسم آمد.

 

حاج حسین یکتا به عنوان میهمان ویژه جلسه رونمایی از فصلنامه مدیریت جهادی گفت: وقتی کار برای خدا باشد و قیام لله باشد، اثر وضعی آن خیلی زیاد است. حاج قاسم تالی تلو معصوم نبود اتفاقاً یک پاسدار سبزه آفتاب خورده کرمانی بود که در مسیر برای او اتفاق های ویژه ای افتاد تا قصه به این جا رسید.

آقای یکتا ضمن تأیید و تأکید بر اهمیت «نقطه صفرها» گفت: این نقطه صفرها را در جاهای دیگری هم می شود دید و توسعه داد؛ مثلا نقطه صفرهای تصمیم برای حرکت در راه خدا که شبیه همان نقطه‌های رهایی در عملیات هاست یعنی نقطه تصمیم برای انقطاع و حرکت.

اهمیت جنگ روایت ها در روایت از حاج قاسم

این راوی دفاع مقدس، با اشاره به جنگ روایت ها و ضرورت توجه دقیق به ابعاد آن، متذکر شد که در مورد حاج قاسم هم این جنگ شروع شده و مهم است که کدام حاج قاسم را روایت می کنیم؟ حاج قاسمِ دست نیافتنی یا حاج قاسمی که قابلیت الگو شدن دارد و جوانها می توانند به او برسند.

وی تأکید کرد که ما امروز برای شناخت مکتب حاج قاسم و معرفی او خیلی کار داریم و مردم نیز همه جا، تشنه شنیدن هستند و دنبال جایی می گردند که عطش شنیدن آنها را برطرف کند. اما الان جوان ها فقط سخنرانی نمی خواهند، بلکه صحبت می خواهند و به کسی نیاز دارند که با دلشان حرف بزند؛ با غم و غصه و نیاز و شبهه شان.

مهمترین مولفه های مکتب حاج قاسم؛ لقمه حلال و استمرار در مبارزه

آقای یکتا مهمترین مولفه های مکتب حاج قاسم، اولاً لقمه حلال و بعد از آن استمرار چهل ساله در مبارزه و جهاد با دشمن عنوان کرد و افزود: نکته مهم دیگر درباره حاج قاسم، تعیین نسبت او با ولایت است. واقعیت این است که او هر بالاتر رفت، نسبت به فرمانده بالاتر متواضع بود. او نسبت به ولایت تواضع داشت و مطیع بود؛ آن هم از نوع مطلقه‌ی آن.

وی توجه به این نکته را از این جهت مهم دانست که شاید امتحان ما در ولایت پذیری هنوز شروع نشده باشد، ولی فردا که بزرگ و نام نشان دار شدیم و سری در سرها برآوردیم، موقع امتحان است و نتیجه معلوم می شود.

معرفت به مأموریت و وقت گذاری حداکثری برای انجام آن

حاج حسین یکتا خروج از بلاتکلیفی و معرفت به مأموریت را مهمترین مسأله افراد و پس از فهم مأموریت، وقت گذاری حداکثری برای به سرانجام رساندن آن را مهمترین وظیفه آنها دانست. وی با اشاره به آیه قل انما اعظکم بواحدة... اضافه کرد که ترک قیام لله بود که ما را اسیر رضاخان کرد و همین قیام لله بود که موسی را کلیم الله کرد و عیسی را روح الله.

فرمانده قرارگاه امام رضایی‌ها با اشاره به روایت «من کان لله، کان الله له» تأکید کرد که اگر ما برای خدا قیام کنیم، خدا با همه خدایی اش، به کمکمان می آید و مثل شهدا «برکتی» پیدا می کنیم، نه اینکه مثل حالا صرفا «حرکتی» باشیم.

این راه، راهنما می خواهد

این رزمنده دفاع مقدس تأکید کرد که در این مسیر باید دست مان، در دست یک عالم راه رفته و واصل باشد، همانطور که شهید صیاد شیرازی با آیت الله بهاء الدینی ارتباط داشت، شهید بابابی با آیت الله صدوقی و شهید احمدی روشن با آیت الله خوش وقت.

تصمیم بگیرید و مراقب باشید جا نمانید

آقای یکتا مدل کار در مکتب حاج قاسم و نگاه جهادی را متفاوت از نگاه رایج دانست و گفت تصور من این است که در مکتب حاج قاسم، با کم من فئة قلیله کارها حل و بر مشکلات غلبه می شود. وی تأکید کرد که این کتاب و نوشته و جلسات همه خوب است ولی مسأله مهم آن تصمیم فردی است که تعیین تکلیف می کند؛ تعیین تکلیف خودت با خدا در شب دهم. در این جا باید محکم تصمیم بگیرید که اگر این نقطه، درست شروع بشود، همه چیز درست می شود. این فعال فرهنگی یادآوری کرد: در این روزها که برخی در حال تربیت نیروی «مستشهدین بین یدیه» هستند، شما هم برای خود نقشی تعیین کنید.

ضرورت تولید دانش و نهضت ترجمه را در حوزه مکتب حاج قاسم

حاج حسین یکتا به دست اندرکاران این فصلنامه توصیه کرد که کار تولید دانش در حوزه مکتب حاج قاسم را ادامه دهید و بعد از آن هم به سمت نهضت ترجمه بروید. وی تأکید کرد: این کاری را که شروع کرده اید طوری بسته بندی و تقویت کنید که به زندگی و سبک زندگی امروز برسانید به نحوی که دختر و پسرهای امروز بتوانند با آن ارتباط بگیرند.

به جای «انقلابی بی قرار»، «کارمند مستقر» نشویم

فرمانده قرارگاه امام رضایی یکی از اشکالات برخی نیروهای انقلابی وارد دانست که به جای «انقلابی بی قرار»، «کارمند مستقر» می شوند؛ این یعنی اکثرا مشرک شدیم و عدد فیش حقوقی برای مان مهم شده است.

آقای یکتا در پایان خطاب به دانشجویان حاضر در جلسه گفت: ما جبهه ای‌ها از لقاءالله جاماندیم! دهه شصتی‌ها، دهه هفتادی‌ها، دهه هشتادی‌ها و دهه نودی‌ها بپایید از بقیه الله جا نمانید.

 

دکتر میثم لطیفی:تلاش کردیم نقاط آغاز فهم و شناخت مکتب حاج قاسم را در فصلنامه تبیین کنیم.

در این نشست که به همت هسته مدیریت جهادی و با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و علاقمندان حوزه مدیریت جهادی برگزار شده بود، دکتر میثم لطیفی؛ مدیر مسئول فصلنامه مدیریت جهادی و رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق علیه السلام، با تبیین رویکرد فصلنامه مدیریت جهادی، گفت: این نشریه در هر شماره به یک یا دو موضوع محوری در حوزه جهاد و مدیریت جهادی می‌پردازد. در این شماره دو موضوع اساسی مورد توجه قرار گرفته است: بحث اول مربوط به جهاد سازندگی و اتفاقاتی که برای آن رقم خورد، بود و مصادف با درگذشت حاج حسینعلی عظیمی رحمة الله علیه شد. بحث دوم هم مربوط به سردار دلها حاج قاسم سلیمانی بود. برای حاج قاسم کارهای زیادی انجام شده ولی تا کنون کار در خور شأن ایشان انجام نشده است. عمده مشکل هم به دسترسی به اطلاعات برمیگردد.

ایشان با اشاره به ناشناخته ماندن ابعاد وجودی حاج قاسم از سوی بسیاری از مردم، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که حاج قاسم یک مکتب است و ما برای شناخت این مکتب، نیازمند بازشناسی آن هستیم. ما در این نشریه در نقطه صفر هستیم ولی به اندازه بضاعت موجود، به بررسی ابعاد مختلف مکتب حاج قاسم پرداخته ایم.

دکتر محمد نوروزی: در مکتب حاج قاسم، با «انسان» روبرو هستیم نه «یک اَبَر انسان افسانه‌ای»

در ادامه این نشست، دکتر محمد نوروزی پژوهشگر مرکز رشد و مدیر دفتر مطالعات صنعت دانشگاه امام صادق علیه السلام، یادداشت خود را با عنوان «نقطه های صفر در مکتب حاج قاسم» ارایه کرد. وی گفت: مهمترین ملاحظه من در نگارش این یادداشت، توجه به این نکته بود که باید از تحریف حاج قاسم جلوگیری کرد. اگر پذیرفتیم که حاج قاسم یک مکتب است، آن وقت نقطه های صفری در مکتب او وجود دارد که باید فهم و پذیرفته شود. علاوه بر نقاط و نکاتی مثل محور بودن مبارزه، مقابل دشمن بودن و ...، شاید مهمترین نقاط صفر شناخت مکتب حاج قاسم، این باشد که ما «انسان» روبرو هستیم نه یک «ابر انسان» که قرار است از او داستان های افسانه ای و اسطوره ای دست نیافتنی بسازیم.

دکتر باقری: برای فهم مکتب حاج‌قاسم،باید ریشه‌ها و نقاط آغاز را خوب شناخت.

دکتر مصباح الهدی باقری نیز در بخش دیگر این برنامه به ارایه پژوهش «ریشه های یک مکتب» که با همکاری آقای حامد کیانی انجام پذیرفته،پرداخت. دکتر باقری مهمترین کار در شناخت مکتب حاج قاسم را، شناخت نقاط آغاز آن عنوان کردند و بر این نکته تأکید کرد که سردار سلیمانی،از اول حاج قاسم نبود،بلکه حاج‌قاسم شد.

وی توضیح داد که در این پژوهش 26 گزاره مهم از نقاط آغازین زندگی حاج قاسم(از 3 سالگی تا 13 سالگی)، شناسایی شده که می تواند به فهم و کشف بهتر ریشه‌ها و بنیانهای شکل‌گیری مکتب حاج قاسم کمک نماید.