نکاتی برای پیشگیری از عفونت‌های ناشی از غذا

گروه سلامت الف،   3990620005

به طور معمول منابع بسیاری از میکروب‌های بیماری‌زا وجود دارند که باعث بروز عفونت‌ها و بیماری‌های ناشی از غذا می‌شوند و از آن جمله می‌توان به باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها اشاره کرد.

به گزارش ایسنا، در عین حال بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا هنوز شواهدی مبنی بر اینکه مصرف مواد غذایی یا توزیع آن با ویروسِ مرتبط با بیماری کووید-۱۹ در ارتباط باشد، وجود ندارد.

به طور کلی چهار میکروب شایع در بروز بیماری‌های ناشی از غذای آلوده شامل موارد زیر است:

- کلوستریدیوم پرفرنژنس: این باکتری در گوشت، خورش و آبگوشت وجود دارد.آلودگی ناشی از آن زمانی ایجاد می‌شود که مواد غذایی به میزان زیادی تولید شده و برای مدت زمان طولانی پیش از سرو کردن گرم نگه داشته می‌شود.

- نوروویروس: این ویروس بر مواد غذایی خام، محصولات غذایی آماده و صدف خوراکی صید شده از آب آلوده تاثیر می‌گذارد و ممکن است توسط نگهدارنده غذای آلوده نیز گسترش پیدا کند.

- سالمونلا: مواد غذایی مرتبط با این باکتری شامل گوشت خام یا آلوده، گوشت طیور، شیر یا زرده تخم مرغ است. همچنین ممکن است این باکتری از طریق چاقو، تخته برش مواد غذایی یا نگهدارنده غذای آلوده منتشر شود.

- E. coli: این باکتری بیشتر از طریق گوشت گوساله پخته نشده گسترش پیدا می‌کند. از دیگر منابع این آلودگی می‌توان به شیر غیرپاستوریزه و سرکه سیب، جوانه یونجه و آب آلوده اشاره کرد.

پیشگیری از بیماری‌های ناشی از غذا از آشپزخانه شروع می‌شود. دکتر «پریتیش تاش» یکی از متخصصان بیماریهای عفونی از "مایو کلینیک" در این رابطه نکاتی را یادآوری کرده است.

به گفته این متخصص، مواردی در مورد روشهای آماده سازی غذا در آشپزخانه وجود دارد که می تواند به پیشگیری از شیوع عفونت و بیماری‌های اسهالی کمک کند. بیشتر بیماریهای ناشی از غذا در آشپزخانه از آلودگی گوشت خام ناشی می‌شوند.

دکتر تاش افزود: در صورت آماده کردن گوشت خام لازم است دقت لازم را داشته باشید. اجازه ندهید آب‌میوه‌ها یا هر خوردنی دیگری در مجاورت با غذاهایی باشد که قرار است به صورت خام مصرف شوند.

همچنین به گفته این متخصص در زمان آماده کردن مواد غذایی شستن دست‌ها ضروری است. این موضوع ساده اما بسیار حائز اهمیت است که پس از آماده کردن گوشت خام و پیش از آماده سازی مواد غذایی دیگر، دست‌ها شستشو داده شوند.

باکتری هایی که از دست زدن به یک تکه مرغ خام به دست انتقال پیدا کند می تواند نه تنها سایر غذاها بلکه هر وسیله دیگری که در آشپزخانه با آن در تماس هستید را نیز آلوده کند.

به گزارش مدیکال اکسپرس، برای جلوگیری از نفوذ این باکتری به مواد غذایی لازم است هر آنچه که قابلیت شستشو دارد از جمله مواد خوراکی و دست‌ها شسته شود.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  2. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  3. فرآیند بازگشت مالکیت زمین به حوزه علمیه امام خمینی در حال انجام است

  4. جلاد، به پایان سلام کن!

  5. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  6. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  7. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  8. کلید تحقق شعار سال ۱۴۰۳

  9. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  10. فرامرز اصلانی درگذشت

  11. علی‌ ضیاء و افتادن در باتلاقِ ابتذال!

  12. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  13. انتقام از پوتین؟

  14. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  15. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  16. سلبریتی‌ها چگونه با اعصاب مردم بازی می‌کنند؟

  17. رئیس سازمان برنامه و بودجه: تورم را وارد کانال ۲۰ درصد می کنیم/ تلاش برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی

  18. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  19. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  20. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  21. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  22. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  23. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  24. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

  25. رشد نقدینگی ۱۸ درصد کاهش یافت

آخرین عناوین