پمپئو: به تلاش برای جلوگیری از خرید و فروش سلاح توسط ایران ادامه می‌دهیم/ شورای امنیت مسئول شکست قطعنامه است

گروه جهان الف،   3990525008 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای شکست قطعنامه ضدایرانی واشنگتن را بر عهده شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست.

پمپئو: به تلاش برای جلوگیری از خرید و فروش سلاح توسط ایران ادامه می‌دهیم/ شورای امنیت مسئول شکست قطعنامه است

به گزارش ایرنا، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا بامداد شنبه در بیانیه‌ای گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد مسوولیت حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را بر عهده دارد. [اما] امروز در عمل به اصلی‌ترین ماموریت خود شکست خورد. این شورا قطعنامه‌ای عاقلانه برای تمدید تحریم‌ تسلیحاتی ۱۳ ساله علیه ایران را رد کرد.

پمپئو با تکرار اتهام‌های واهی درباره تامین مالی تروریسم علیه ایران و «غیرقابل توجیه» خواندن رد قطعنامه ضدایرانی از سوی شورای امنیت، بدون اشاره به بی‌توجهی واشنگتن به درخواست اکثریت جامعه جهانی برای حفظ برجام، مدعی شد که تمدید این تحریم خواسته کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی بوده و شورای امنیت به درخواست آن‌ها بی‌توجهی کرده است.

وزیر خارجه آمریکا در پایان با اظهاراتی که حاکی از استیصال و عصبانیت از شکست تلاش‌های گسترده واشنگتن برای تمدید تحریم علیه ایران بود، مدعی شد که ایالات متحده به تلاش‌های خود در این رابطه ادامه خواهد داد.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران، نتوانست از سد شورای امنیت سازمان ملل متحد بگذرد و شکستی دیگر را در دفتر دیپلماسی زورگویانه آمریکا به ثبت رساند.

به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ که متعاقب برجام به تصویب شورای امنیت رسید، ممنوعیت تسلیحاتی ایران پس از ۱۳ سال در ۲۷ مهرماه امسال به پایان می‌رسد. از این رو، آمریکایی‌ها ابتدا قطعنامه بسیار سختگیرانه‌ای متشکل از ۱۵ بند مقدماتی و ۳۵ بند عملیاتی ارائه دادند.

با مشخص شدن مخالفت جدی کشورها با این قطعنامه که به نوعی اعلام جنگ با ایران محسوب می‌شد، آمریکایی‌ها روز سه‌شنبه قطعنامه خود را اصلاح کردند و به ۲ بند مقدماتی و ۲ بند عملیاتی محدود ساختند.

با این حال اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با این مساله مخالف بودند چرا که این کار به معنای شلیک تیر آخر به برجام می‌دانند.  از این رو در رای‌گیری به قطعنامه پیشنهادی آمریکا که از ساعت ۵.۳۰ عصر پنج‌شنبه به مدت ۲۴ ساعت آغاز شد، روسیه و چین به صراحت با آن مخالفت کردند، اروپایی‌ها و غیرمتعهدها هم به آن رای ممتنع دادند و به این ترتیب، آمریکا طعم تلخ شکست دیپلماتیک در برابر ایران را بار دیگر چشید.

رای گیری انجام شده با ۱۱ رای ممتنع، ۲ موافق(آمریکا و جمهوری دومنیکن) و ۲ مخالف شکست خورد.