نتایج سفر مصطفی الکاظمی به ایران / لغو سفر به عربستان در نتیجه فشار آمریکا بود

گروه جهان الف،   3990504116 ۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار
نتایج سفر مصطفی الکاظمی به ایران / لغو سفر به عربستان در نتیجه فشار آمریکا بود

به گزارش الف، روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی به بررسی سفر مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق به تهران پرداخته و تاکید کرد که محافل تصمیم‌گیری تهران با وجود اختلاف دیدگاهی که دارند از دولت کنونی عراق و  نخست وزیر آن برای عبور از مرحله سخت کنونی حمایت می‌کنند.

همگرایی جدید ایران و نحوه مدیریت مناسبات با عراق بعد از ترور سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس نایب رئیس الحشد الشعبی در فرودگاه بین‌المللی بغداد نتیجه این دیدار بود که باعث شد ایران تلاش‌های جدی‌تری برای کمک به دولت عراق در خیزش موسسات دولتی این کشور انجام دهد.

این گزارش به دو رویکرد متفاوت در محافل تصمیم‌گیری تهران پرداخته و نوشت که با رسیدن الکاظمی به پست نخست‌وزیری یک رویکرد در ایران حامی کامل وی بود و تلاش داشت شرایط را برای موفقیت بیشتر وی فراهم کند، اما یک گروه دیگر حمایت مشروط از وی را  در دستور کار خود قرار داده بود.  با وجود این اختلاف نظرها الکاظمی به تهران سفر کرد. سفری که قرار بود بعد از سفر وی به ریاض پایتخت عربستان انجام شود، ولی بغداد پاسخ قانع کننده ای در خصوص تعویق این سفر آن هم تنها چند ساعت قبل از انجام آن به دست نیاورده است.

الاخبار به نقل از برخی منابع عالی رتبه امنیتی نوشته است که تعویق سفر الکاظمی به عربستان سعودی در نتیجه فشارهای آمریکا بر  عربستان به ویژه بعد از سفر محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران به بغداد صورت گرفت.

نخست وزیر عراق اما در ایران دیدارهای متعددی با مسئولان ارشد این کشور داشت که می‌توان آنها را در ابعاد اقتصادی-تجاری و سیاسی-امنیتی بررسی کرد. در بُعد اول دو طرف راهکارهای تقویت مناسبات دوجانبه و بالا بردن تبادل تجاری به بیش از ۲۰ میلیارد دلار در سال را بررسی کردند. اما در بعد دوم اظهارات آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی قابل توجه بود که بر ضرورت تسریع دولت در اجرای مصوبه پارلمان عراق برای خروج نیروهای خارجی از این کشور تاکید کرد.

یکی دیگر از اهمیت نتایج این سفر را می‌توان یکپارچه سازی محافل تصمیم‌گیری ایران در خصوص نگاه به الکاظمی و تاکید بر ضرورت حمایت از وی و دولت وی در مرحله آینده دانست.  ایرانی‌ها و عراقی‌ها  معتقدند که تحولات آینده تحولات خوبی نیست و در این شرایط نیاز به همبستگی همگانی برای عبور از بحران‌ها وجود دارد. مقامات تهران به الکاظمی اعلام کردند که موفقیت وی برای عبور از این بحران به معنی تعهد تهران به او به عنوان یک گزینه استراتژیک خواهد بود و پیام این سخن این است که  الکاظمی می‌تواند در دور دوم نیز نخست وزیر عراق باشد.

این روزنامه لبنانی وحدت دیدگاه‌های تهران در خصوص الکاظمی را  در دو بعد تحلیل کرده و می‌نویسد: الکاظمی نشست‌های خود را با هدف تحت کنترل گرفتن دولت و خیزش اقتصادی آن و جلوگیری از فروپاشی و ورشکستگی دولت و همچنین اجرای مصوبه پارلمان مبنی بر خروج نیروهای اشغالگر آمریکایی انجام داد. نکته دوم دعوت تهران و متحدان منطقه‌ای این کشور برای ایجاد آرامش در فضای داخلی عراق بود، لذا به نظر می‌رسد احزاب شیعه در مرحله آینده تلاش‌های خود برای حمایت از دولت را تقویت خواهند کرد، این در حالی است که طی هفته‌های گذشته آنها  تحرکاتی را در مخالفت با دولت انجام داده بودند، لذا می‌توان گفت در صورتی که  تعهدات مطرح شده خوب پیش برود، عرصه سیاسی عراق شاهد برخی گشایش‌ها خواهد بود.