رژیم‌های عربی در کدام نقطه از رویای شوم صهیونیست‌ها ایستاده‌اند؟

گروه جهان الف،   3990402032 ۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

صهیونیست‌ها در تلاش‌اند تا زمانی که دوره ترامپ در کاخ سفید به سر نیامده طرح موسوم به الحاق را در کرانه باختری اجرایی کنند که این امر مستلزم احتیاط و هوشیاری گروه‌های فلسطینی برای مقابله با آن است.

رژیم‌های عربی در کدام نقطه از رویای شوم صهیونیست‌ها ایستاده‌اند؟

به گزارش الف، بحث گسترش اشغالگری رژیم صهیونیستی در بخش‌هایی از کرانه باختری که هنوز اشغال نشده و در دست فلسطینی‌هاست این روزها از جمله سوژه‌های اصلی رسانه‌های عربی و صهیونیستی است که با عنوان پروژه «الحاق» خوانده می‌شود.

صهیونیست‌ها از مدت‌ها قبل به دنبال اشغال مناطق باقی‌مانده فلسطینی و نیز غور اردن بودند که طرح ضد فلسطینی موسوم به «معامله قرن» دونالد ترامپ٬ رئیس جمهوری آمریکا اکنون این فرصت را در اختیار آنها قرار داده است.

هرچند این روز‌ها میان صهیونیست‌ها و دولت ترامپ بر سر نوع الحاق کرانه باختری و چگونگی آن اختلاف نظر جدی وجود دارد، اما صهیونیست‌ها به خوبی می‌دانند که ترامپ چه خدماتی را طی دوره ریاست جمهوری‌اش به آن‌ها داده است. درواقع ترامپ تمام آنچه رژیم صهیونیستی از ابتدا به دنبال آن بود را در قالب معامله قرن به آن داد. به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان، انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس از جمله امتیازاتی است که دونالد ترامپ تقدیم صهیونیست‌ها کرده و بنابراین آنها تلاش می‌کنند در این زمان که هنوز ترامپ در کاخ سفید حضور دارد با حمایت وی پروژه گسترش اشغال را عملی کنند.

هدف کلی رژیم صهیونیستی از اجرای معامله قرن ضمیمه کردن 40 درصد از قلمرو فلسطینی‌ها در کرانه باختری به مناطق تحت تسلط خود است. همچنین براساس این پروژه آمریکایی-صهیونیستی یهودیان حاکمیت کامل بر بیت المقدس خواهند داشت، حق بازگشت آوارگان فلسطینی که پیشتر توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته شده بود نیز از بین می‌رود و آنها باید در کشورهایی که حضور دارند تا همیشه باقی بمانند و در نتیجه دیگر واجد حمایت سازمان ملل هم نخواهند بود زیرا تبدیل به شهروندان جدید کشورهای عربی می‌شوند.

علاوه بر آن موقعیت کرانه باختری و نیز گروه‌های حامی مقاومت در آن معضل بزرگ رژیم صهیونیستی بوده و اشغال کامل آن کمک بزرگی به صهیونیست‌ها در حل مشکل عمق استراتژیکشان می‌کند.

از سوی دیگر درحال حاضر جمعیت فلسطینیان ساکن کرانه باختری و نوار غزه به ۵ میلیون نفر می‌رسد که طبق آمار جمعیتشان برابر و یا حتی بیشتر از کل صهیونیست‌هاست؛ البته اگر ۷ میلیون آواره فلسطینی در کشورهای خارجی را نیز به این تعداد اضافه کنیم جمعیت فلسطینیان بیش از دوبرابر صهیونیست‌ها خواهد بود.

مشکل عدم هویت و ملیت در جامعه صهیونیستی از ابتدای تشکیل رژیم جعلی آن همواره یکی از چالش‌های مقامات این رژیم بوده که هنوز هم حل نشده است. درواقع مولفه جمعیت و رشد آن اصلی‌ترین چالش صهیونیست‌هاست که در سایه شرایط نابسامان امنیتی و اقتصادی و نیز معضل مهاجرت معکوس و فرار مغزها٬ تشدید شده است. بنابراین تل‌آویو با الحاق کرانه باختری و آواره کردن ساکنان فلسطینی آن تلاش دارد مشکل بی هویتی صهیونیست‌ها را را بهبود بخشد؛ زیرا با اجرای این طرح عملا فلسطینی‌ها اخراج و یک حاکمیت یهودی در این منطقه برپا می‌شود.

درحال حاضر بخش زیادی از جوامع بین‌المللی و نهادهای رسمی پروژه مذکور صهیونیست‌ها را رد و آن را کاملا غیرقانونی اعلام کردند؛بنابراین تشدید مخالفت‌های جامعه بین المللی، ارائه تصویر جنایت اشغال غیرقانونی توسط رژیم صهیونیستی، وخامت اوضاع امنیتی رژیم صهیونیستی در منطقه، تشدید تنش‌ها با فلسطینیان، نابودی معاهده صلح با اردن، پایان دادن به روند عادی سازی روابط «تل آویو» با کشور‌های عربی به ویژه عربستان و امارات و از دست رفتن موقعیت «تل آویو» در سیاست‌های آمریکا از جمله پیامدهای منفی اجرای این طرح برای رژیم صهیونیستی است.

اما تل‌آویو برای اجرای این توطئه در وهله اول نیاز به کسب حمایت و تایید رژیم‌های عربی دارد. در همین راستا طی هفته گذشته رسانه‌های صهیونیستی  از سفر «یوسی کوهین» رئیس موساد به برخی کشورهای عربی به منظور بررسی طرح الحاق کرانه باختری خبر دادند که البته این اقدام با واکنش تند گروه‌های مقاومت فلسطین علیه رژیم‌های عربی که چراغ سبز عادی‌سازی با صهیونیست‌ها را نشان داده‌اند همراه بود.

واقعیت این است که اگر برخی کشورهای عربی ودر صدر آنها عربستان و امارات که اخیرا با فرستادن مستمر هواپیماهای خود به فرودگاه تل‌آویو روابط خود را با اشغالگران علنی کرده تن به توطئه‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا نداده و مسئله فلسطین را زیر پا نگذارند٬ صهیونیست‌ها هرگز قادر به تحمیل این پروژه نخواهند بود.

اما اولین و مهم‌ترین گام برای مقابله با طرح موسوم به الحاق٬ اتحاد گروه‌های مختلف فلسطینی است. موضع گروه‌های مقاومت فلسطین مانند جنبش حماس و جهاد اسلامی که در برابر این توطئه کاملا مشخص بوده و همواره چه در حرف و چه عمل بر رد قاطع آن تاکید دارند. در همین راستا جمعه شب گذشته جنبش حماس یک تظاهرات بزرگ مردمی در شمال غزه برای محکومیت این طرح شوم ترتیب داد.

اما نکته نگران‌کننده‌ای که مقاومت فلسطین نیز به آن اشاره کرده٬ اختلاف میان طرف‌های فلسطینی و امکان لغزش برخی از آنهاست که ممکن است تلاش‌های ملی فلسطین را در برابر این توطئه خنثی کند.

طی ماه گذشته «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرده بود که این تشکیلات اولا طرح الحاق را رد و سپس قصد قطع هماهنگی امنیتی با رژیم صهیونیستی را دارد؛ اما اقدام عملی از جانب آن مشاهده نشد. در همین راستا گروه‌های مقاومت فلسطین بارها تاکید کرده‌اند که ابومازن باید در این زمینه جدی باشد تا تلاش فلسطینی ها برای دفاع از حقوقشان نتیجه دهد.

رسانه های صهیونیستی نیز از نشست کاخ سفید طی هفته جاری برای تصمیم گیری نهایی درباره طرح گسترش اشغال کرانه باختری خبر دادند که انتظار می رود اجرای قریب الوقوع آن را کلید بزنند. اما تمسک به گزینه وحدت ملی برای فلسطینیان و مقاومت یکپارچه در مقابله با این پروژه شوم  و نیز تعهد کشورهای عربی به مسئله فلسطین و پایبندی آنها به مقدسات اسلامی٬ این توطئه ضد فلسطینی و ضد اسلامی را نابود خواهد کرد.