جعلی بودن مدرک «سینا کمالخانی» دیر به وزارت کشور رسید!

گروه سیاسی الف،   3990325113

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: ما موسسه‌ای به اسم موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی تفتان داریم که فعالیت آن مجاز است و طبق استعلامی که از این موسسه داشتیم مشخص شد «سینا کمالخانی» مدرکی از آنجا اخذ نکرده است اما این خبر را با تاخیر به وزارت کشور فرستادیم.

جعلی بودن مدرک «سینا کمالخانی» دیر به وزارت کشور رسید!

به گزارش تسنیم، مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در نشست خبری که امروز در ساختمان این سازمان برگزار شد در پاسخ به سوالی مبنی براینکه ما با خبر جعلی بودن مدرک آقای سینما کمالخوانی شاهد بازگشت اپیدمی فعالیت موسسات آموزشی غیرمجاز بوده ایم به همین خاطر چه راهکاری برای جلوگیری از بروز ادامه پیدا کردن چنین اتفاقاتی وجود دارد و چه نظارتی از سوی نهادهای مربوطه ددر این خصوص اعمال خواهد شد، گفت: در بحث استعلام از صحت مدارک کاندیداهای مجلس و شورای شهر معمولا توسط این کار توسط نهاد برگزار کننده انتخابات در یک فرصت محدود صورت می‌گیرد ما طی صحبتی که با وزارت کشور برای هماهنگی این کار انجام داده‌ایم قرار براین شد که مدارک مربوط به وزارت علوم را ما بررسی و پاسخ دهیم، مدارک دانشگاه آزاد را خود دانشگاه آزاد و حوزه علمیه را نیز خود حوزه بررسی و اعلام کند.

وی ادامه داد: پیش از 4 هزار استعلام از سازمان امور دانشجویان برای انتخابات مجلس اخیر اخذ شد و ما در فرصت اندکی که وجود داشت اطلاعات یک سری را خودمان داشتیم و مابقی را از موسسات و دانشگاه‌ها اخذ کردیم. تقریبا غریب به اتفاق پاسخ‌ها به موقع رسید و ما به وزارت کشور اعلام کردیم. به هرحال آنچه که مهم است این است که مدرکی که صادر می‌شود مدرک معتبری از سوی یک موسسه رسمی و معتبر باشد و این مدرک با توجه به سوابق قبلی فرد مورد تایید قرار گیرد یعنی اگر مدرک شخص دکتری است ارشد او نیز باید معتبر باشد. اما در بازه زمانی کوتاه شاید کمترل همه این موارد امکان پذیر نباشد.

رئیس سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: به همین خاطر تعدادی از پاسخها به موقع به دست وزارت کشور نرسید من جمله موردی که شما در خصوص مدرک آقای سینا کمالخانی فرمودید شامل همین موارد شد. ما موسسه ای به اسم موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی تفتان داریم که فعالیت آن مجاز است و طبق استعلامی که از این موسسه داشتیم مشخص شد شخص مذکور مدرکی از آنجا اخذ نکرده است اما این خبر را با تاخیر به وزارت کشور فرستادیم.

صدیقی در خصوص اینکه چه راهکاری برای ادامه پیدا نکردن این اپیدمی و اتفاقات اتخاذ شده است، گفت: این بحث سیستم جامع دانش آموختگی برمی‌گردد. ما دو دسته مدرک داریم یک دسته را سازمان اور دانشجویان تایید می‌کند که مربوط به موسسات غیرانتفاعی و دانشگاه‌های وابسته به دستگاه‌های اجرایی است و همچنین ارزشیابی فارغ التحصیلانی که از خارج از کشور می‌آیند. حدود 80 دانشگاه ما نیز مجوز صدور مدرک دارند و به صورت کلی کنترل‌ها شامل معتبر بودن موسسه معتبر بودن آزمون ورودی مورد تایید بودن موسسه توسط شورای گسترش و پیوستگی معتبر بودن مدارک تحصیلی فرد می‌شود. به همین خاطر طرح کلی که دولت در این خصوص اراده داده است طرح جامع سامانه دانش آموختگی یعنی همه مدارک تحصیلی باید پس از تایید کد رسمی در این سامانه ثبت شوند.

وی افزود: ما حدود یک سال است که این کار را برای سازمان خود انجام می‌دهیم و مدارک تایید شده با کد اعتبار یا همان کیو آر کد در این سامانه به ثبت می‌رسانیم و اگر این کد توسط هر فردی سرچ شود به راحتی مشخص خواهد شد که این این مدرک مورد تایید وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان بوده است یا خیر همچنین این کار را برای 80 دانشگاهی که خودشان مجوز صدور مدرک دارند آغاز کرده‌ایم و پایلوت آن آماده شده است.

رئیس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: طبق همین برنامه قرار است این کار با دانشگاه آزاد اسلامی وزارت بهداشت و حتی دیپلمه‌های آموزش و پرورش که ورودی دانشگاه‌های ما می‌شوند نیز آغاز شود. این طرح درسال 99 دنبال می‌شود و مورد تاکید دولت و شخص آقای رئیس جمهور نیز هست.

صدیقی با تاکید براینکه تنها توصیه ما به مردم مراجعه به سامانه وزارت علوم برای تایید صحت موسسه آموزشی، گفت: ان‌شاءالله با کامل شدن سامانه مدرک دانش آموختگی دیگر در کشور شاهد اتفاقاتی مثل جعل مدرک نخواهیم بود.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: مشکل موسسات آموزشی غیرمجاز در موسسات غیرمجاز اعزام دانشجویان نیز وجود دارد به همین خاطر از خانواده‌هایی که برای اعزام فرزندان خود قصد اقدام دارند خواهشمندیم به موسسات مجازی که اسامی آنها در سایت سازمان امور دانشجویان به ثبت رسیده است مراجعه کنند؛ در حال حاضر 137 موسسه اعزام دانشجو مجاز در کشور داریم که هر سال برای تمدید مجوز خود باید به سازمان ما مراجعه کنند. همچنین طی یکی دو هفته اخیر با همکاری پلیس امنیت و نیروی انتظامی یکی از همین موسسات پلمپ شد.

*ظرف یک هفته 16 هزار دانشجوی غیرایرانی از کشور خارج شدند

وی در خصوص رسیدگی به وضعیت دانشجویان غیرایرانی در دوران کرونا نیز گفت: در اسفندماه طی یک طرح ضربتی توانستیم دانشجویان غیرایرانی را با کمک نیروی انتظامی و دستگاه‌های مربوطه از کشور خارج کنیم به طوری که ظرف یک هفته امکان خروج 16 هزار دانشجو فراهم شد که دو هزار نفر از این تعداد برای تکمیل کارهایشان یا مشکلی که کشورهای خود دارند در ایران ماندند و همچنین 15 هزار دانشجوی غیرایرانی نیز مقیم کشور هستند.

رئیس سازمان امور دانشجویان درباره زمان بازگشایی دانشگاه‌ها و جزئیات آن، بیان داشت: از ابتدای اردیبهشت ماه حضور دانشجویان دکتری و استفاده از ظرفیت حداقلی خوابگاه‌ها برای آنها فراهم شد. از 17خرداد دور دوم بازگشایی‌ها آغاز شد و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ارشد برای ادامه روند تحصیل خود مجاز به حضور در دانشگاه‌ها خود، آزمایشگاه‌ها و خوابگاه‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی شدند.

صدیقی در خصوص نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها نیز اظهار داشت: تلاش همه دانشگاه‌ها برای برگزاری حضوری امتحانات بود اما به خاطر ریسک سلامت دانشجویان و دانشگاهیان روش مجازی و غیرحضوری در اولویت قرار گرفت و به دانشگاه‌ها ابلاغ شد. در این خصوص از تجربه جهانی نیز استفاده کردیم و دانشگاه صنعتی اصفهان در یک اقدام خوب تجربه بسیاری از دانشگاه‌های دنیا را جمع آوری و منتشر کرد. تا پایان تیرماه آزمون‌ها به اتمام می‌رسد و دانشجویان می‌توانند از باقیمانده بازه تابستان برای تکمیل واحدهای عملی خود استفاده کنند.

*شروع ترم جدید زودتر از مهرماه خواهد بود

وی با اشاره به اینکه سناریوهای مختلفی با کمک معاونت پژوهشی و آموزشی وزارت علوم برای نحوه بازگشایی ترم آینده پیشنهاد شده است و باید تا پایان خرداد به ستاد ملی مبارزه با کرونا تحویل داده شود، گفت: اولویت‌ها در سناریوی ما آموزش حضوریست اما قطعا به خاطر محدودیت ظرفیت‌های خوابگاه‌ها و مشکلات ویروس کرونا احتمالا از ترکیب شیوه حضوری و غیرحضوری استفاده خواهیم کرد و به احتمال زیاد شروع ترم جدید زودتر از مهرماه خواهد بود که این پیشنهاد نیز ارائه خواهد شد.

رئیس سازمان امور دانشجویان در خصوص خدمات دانشجویی که در این دوران ارائه خواهد شد نیز گفت: نصب دربهای اتوماتیک در ورودی خوابگاه‌ها و سراهای آموزشی، تهیه و طبخ بهداشتی غذاها، صنعتی سازی سلف سرویس‌ها از جمله اقدامات صورت گرفته در دوران کرونا است. در حال حاضر 186 آشپزخانه و 346 سالن غذاخوری داریم که از یک تا سه رتبه‌بندی شده‌اند، همچنین در سال 98، 65 میلیارد تومان برای ارتقای سطح غذاخوری، 88 میلیارد تومان برای کمک به ارتقای سطح خوابگاه‌ها و 121 میلیارد تومان برای تعمیر و تجهیز خوابگاه‌ها اختصاص داده شده است.

*افزایش رقابت برسر جذب دانشجوی غیرحضوری به خاطر شرایط کرونا

وی تاکید براینکه جذب دانشجوی خارجی در دنیا روند شتابانی را در پیش گرفته است، خاطرنشان کرد: بنابرآمار بیش از 6 میلیون دانشجوی خارجی در دنیا مشغول تحصیل هستند که پیش بینی می‌شود این رقم تا سال 2025 به 8 میلیون نفر افزایش یابد چرا که در قطب‌های مختلف رقابت برسرجذب دانشجو وجود دارد و امروز به خاطر شرایطی که کرونا پیش آورده است این رقابت به جذب غیرحضوری تبدیل خواهد شد. در سال 2017، 6.5 میلیون دانشجوی غیرحضوری در کل دنیا مشغول تحصیل بودند که به طبع به خاطر شرایط پیش امده این رقم افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان امور دانشجویان با تاکید براینکه دو فاکتور جغرافیای محیطی و سلیقه در ایران دو عامل مهم جذب دانشجویان خارجی برای تحصیل در ایران است، گفت: جذب دانشجوی خارجی به صورت حضوری همچنان ادامه خواهد داشت و شیوه نیمه حضوری یعنی تلفیقی از حضوری و غیرحضوری روش دیگر ما برای جذب این دانشجویان خواهد بود. اما باید این نکته را حائز اهمیت دانست که برای جذب دانشجوی غیرحضوری در کشور باید زیرساخت‌ها را کاملا قوی سازیم تا دیگر مثلا وسط کلاس درس اینترنت قطع نشود و همچنین رایزنی‌هایی انجام دهیم تا مدرک غیرحضوری این دانشجویان معتبر شناخته شود.

صدیقی در پایان این نشست در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه آیا آمار رسمی از ابتلا یا فوت تعداد دانشجویان به کرونا دارند یا خیر، گفت: چون دانشگاه ها تعطیل هستند آمار رسمی از ابتلا یا فوت دانشجویان به خاطر ویروس کرونا در دست نداریم.