دردسرهای نرم‌افزار "شاد" بعد از کرونا

گروه اجتماعی الف،   3990214083

در حالی این روزها آموزش مجازی دانش‌آموزان در شبکه «شاد» از سوی آموزش‌وپرورش دنبال می‌شود که دسترسی و استفاده از این شبکه برای برخی از دانش‌آموزان و معلمان دردسرساز شده است.

دردسرهای نرم‌افزار "شاد" بعد از کرونا

ایسنا نوشت: بعد از شیوع ویروس کرونا در کشور و به دنبال آن تعطیلی مدارس به‌منظور پیشگیری از شیوع این بیماری، آموزش مجازی دانش‌آموزان در دستور کار قرار گرفت. آموزش مجازی در ابتدا با استفاده از ظرفیت رسانه ملی و در اختیار قرار دادن چندین شبکه برای آموزش دانش‌آموزان دنبال شد اما با توجه حجم بالای دروس و اینکه امکان تعامل دانش‌آموز و معلم در این حالت وجود نداشت، وزارت آموزش‌وپرورش تصمیم به راه‌اندازی شبکه اجتماعی دانش‌آموزان(شاد) گرفت.

این سامانه با همراهی همراه اول بر مبنای خصوصیات یک پیام‌رسان ایجاد شد تا حالت تعاملی داشته باشد و در کنار آن هم، امنیت شبکه برای دانش‌آموز و معلم تأمین شود.

شبکه شاد از روز اول اردیبهشت به‌طور رسمی شروع به کار کرد. بعد از آن سرعت پایین و عدم دسترسی به این شبکه در برخی نقاط، مشکلاتی را برای دانش‌آموزان و حتی معلمان به همراه داشته است. مدیرکل آموزش‌وپرورش گلستان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص این شبکه گفت: در حال حاضر ۱۰۰ درصد مدارس استان و ۹۰ درصد معلمان وارد شبکه «شاد» شدند اما تنها ۳۶ درصد دانش‌آموزان این سامانه را راه‌اندازی کردند.

احسان گوهری راد با اشاره به اینکه برای استفاده از سامانه شاد باید سرعت اینترنت 4G باشد، تصریح کرد: یکی از دلایل وارد نشدن دانش‌آموزان به سامانه شاد، عدم دسترسی خانواده‌ها به تجهیزات است. البته در برخی از مناطق باوجود داشتن تجهیزات و پوشش اینترنت اما بدلیل نبود شبکه 4G، نمی‌توان به‌درستی دانلود یا آپلود انجام داد به طوری که ارسال حتی یک عکس توسط معلمان چندین دقیقه طول می‌کشد.

وی بابیان اینکه در آموزش‌های مجازی نیاز به رد و بدل کردن تصاویر و ویدئو داریم، اظهار کرد: امیدواریم شرکت مخابرات در مناطقی که پوشش اینترنت وجود دارد اما سرعت مناسب نیست، نسبت به تقویت سرعت اینترنت اقدام کند.

مدیرکل آموزش‌وپرورش گلستان تصریح کرد: هیچ الزامی برای خانواده‌ها برای تهیه گوشی هوشمند به‌منظور استفاده از شبکه شاد وجود ندارد. برای ۲۵ هزار نفر از دانش‌آموز در مناطق روستایی و عشایری استان که به این شبکه دسترسی ندارد، درس‌نامه تهیه‌شده که از طریق راهبران آموزشی در درب منزل دانش‌آموزان تحویل داده شد.دانش آموزان در مناطق شهری هم که به هر دلیلی مشکل دسترسی به این شبکه را دارند، می توانند روزهای به مدارس مراجعه و جزوات را تهیه کنند.

وی افزود: طبق پایشی که در مدارس انجام شد، حداکثر ۲۰ درصد محتوای کتب درسی هنوز برای دانش‌آموزان تدریس داده نشده است.

گوهری‌راد خاطرنشان کرد: شبکه شاد و آموزش مجازی مکملی برای کلاس‌های حضوری دانش‌آموزان است و تمام سعی‌مان را داریم که با نظر ستاد ملی کرونا، حتماً زمانی را به‌عنوان بازآموزی دروس قبلی و دروسی که دانش‌آموزان در این مدت یاد گرفتند، داشته باشیم.