رئیس سازمان خصوصی‌سازی: ۴۹ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر سهام عدالت دارند/ ایران بزرگترین بورس جهان خواهد شد

گروه اقتصادی الف،   3990210112 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس سازمان خصوصی‌سازی گفت: نحوه معامله سهام عدالت آندسته از مشمولانی که مایل هستند خودشان راسا اقدام به مدیریت سهام عدالت‌شان کنند را شورای عالی بورس تعیین و تصویب خواهد کرد.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی: ۴۹ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر سهام عدالت دارند/ ایران بزرگترین بورس جهان خواهد شد

به گزارش مهر، علیرضا صالح، رئیس سازمان خصوصی‌سازی در نشست خبری خود درباره تشریح جزئیات آزادسازی سهام عدالت، گفت: ۲۲ سرور برای سامانه سهام عدالت در نظر گرفته ایم؛ امروز صبح ساعت ۱۰:۳۰ سامانه بالا امد و اولین مشمول بدون مشکل وارد سامانه شد.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به وضعیت سهام عدالت، افزود: سال ۸۵ با اجازه رهبری، سهام عدالت ایجاد شد که برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی تخفیف ۵۰ درصدی در نظر گرفته شد که باید ظرف ۱۰ سال اقساط سود شرکت‌ها به خزانه واریز می‌شد پس از گذشت این مدت یعنی در سال ۹۵ برای مشمولان کمیته امداد و سازمان بهزیستی سهام یک میلیون تومانی و برای سایر افراد سهام ۵۳۰ هزار تومانی در نظر گرفته شد که در مجموع تعداد سهام‌داران عدالت به ۴۹ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر رسید.

وی با بیان اینکه تمام اطلاعات مشمولان شامل اسم، شماره ملی، میزان سهام و … ثبت شده است، ادامه داد: تاکنون ۳ دوره سود به سهام‌داران عدالت واریز شده است. برای سال ۹۹ نیز پس از جمع‌اوری سود شرکت‌ها به حساب افراد واریز خواهد شد.

سهامداران عدالت در سه سال گذشته ۱۲ هزار میلیارد تومان سود گرفتند

وی گفت: طی این ۳ سال بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان به مردم سود واریز کرده ایم. البته بخشی از سودها نزد ما امانت مانده است زیرا ۵ میلیون نفر هنوز شماره شبای خود را وارد نکرده‌اند و در صورت وارد کردن شماره شبا، هر ۳ سود را یکجا دریافت خواهند کرد.

نحوه معامله سهام عدالت را شورای عالی بورس تعیین می‌کند

صالح با اشاره به آزادسازی سهام عدالت، افزود: برای این فرایند اعلام شد که باید مالکیت سهام به افراد واگذار شود و به همین لحاظ چون ایجاد سهام عدالت با اذن رهبری بود تغییرات هم باید با اذن انجام می‌شد. پس از ارائه لایحه آزادسازی به مجلس، ایرادی مبنی بر فقدان اذن رهبری مطرح شد که رئیس‌جمهوری با رهبری مطرح کردند و دیشب رهبری اجازه این موضوع را به ما دادند.

معاون وزیر اقتصاد گفت: از صبح که سامانه رونمایی شد، تا به این لحظه ۵۰ هزار نفر وارد سامانه شده‌اند.

صالح افزود: مشمولان ۳۰ روز فرصت دارند که در مورد نحوه مدیریت سهام خود تصمیم‌گیری کنند که آیا خود مالکیت سهام را می‌خواهند یا اینکه مدیریت را غیرمستقیم از سوی شرکت سرمایه‌گذاری استان‌ها می‌خواهند داشته باشند. اگر فردی وارد سامانه نشود، مدیریت غیرمستقیم برای این فرد در نظر گرفته خواهد شد.

صالح تصریح کرد: افرادی که به صورت مستقیم مالکیت سهام را می‌خواهند به صورت محدود می‌توانند معامله داشته باشند تا مشکلی پیش نیاید. ظرف یک ماهی که کار انتقال سهام عدالت انجام می‌شود، با اعلام شورای عالی بورس سازوکار فعالیت و نحوه مبادله افراد در بورس مشخص خواهد شد.

مشمولان در انتخاب نحوه مدیریت سهام دقت کنند

وی با بیان اینکه در صورت تصویب شورای عالی بورس، مزایای هر دو روش مدیریت سهام را اعلام می‌کنیم، گفت: اگر کسی مالکیت مستقیم سهام را انتخاب کند دیگر نمی‌تواند مالکیتش را پس بدهد و مشمول معاملات ثانویه و مالیات می‌شود.

صالح افزود: افراد با دقت کامل انتخاب خود را انجام دهند.

ایران بزرگترین بورس جهان خواهد شد / ‏‬ورود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان دارایی سهام عدالت به بازار سرمایه

وی ادامه داد: امسال ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از دارایی‌های سهام عدالت را در بورس می‌بریم و بورس ایران با ۶۰ میلیون فعال، بزرگترین بورس دنیا می‌شود.

صالح با اشاره به اینکه ۳۵ میلیون نفر ارزش سهام ۴۸۰ تا ۵۳۰ هزار تومان و مابقی سهام یک میلیون تومانی دارند، گفت: ظرف ۱۰ سال گذشته ارزش هر برگ سهام بیش از ۱۱ برابر شده است.

دولت سهام کافی در اختیار ندارد که ۳۰ میلیون جامانده را مشمول کند

صالح در پاسخ به سوالی که چرا مشمول کردن ۳۰ میلیون جامانده سهام عدالت را منوط به دریافت دوباره مجوز از رهبر انقلاب کرده اید، گفت: در آن دوره اجازه داده شده بود. الان دولت دیگر سهام چندانی در اختیار ندارد که بخواهد عضو جدید بگیرد. باقی‌مانده سهامی که در اختیار دولت است کفاف این را نمی‌دهد که بحث جدیدی را باز کند.

وی با بیان اینکه خروج دولت از سهام‌ها کامل است، افزود: در شش ماهه نخست دولت خود را کامل از سهام عدالت جدا خواهد کرد.

صالح در مورد صندوق‌های ETF، گفت: برای شکل دادن ETF ها در گام نخست مجبور به مدیریت هستیم که گام نخست همان ۱۰ سال بود. در صورت راه اندازی این صندوق، یونیت‌های این صندوق در دو ماه نخست قابلیت معامله دارد. سهام عدالت و صندوق‌های ETF دو مقوله جدا هستند.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد افزوده شدن شرکت‌های جدید، اظهار داشت: سازمان خصوصی‌سازی یک سازمان مجری است و ما در مورد این مقوله نمی‌توانیم تصمیم بگیریم.

وی در مورد نحوه خرید و فروش سهام عدالت، یادآور شد: باید شورای عالی بورس تصمیم بگیرد. ولی کسی که در معاملات ثانویه وارد شود محدودیت‌هایی در خرید و فروش دارد اما کسی که غیرمستقیم وارد می‌شود فقط دغدغه مدیریت را دارد و شرکت سرمایه‌گذاری استان کارهای مربوط داخل بورس را انجام می‌دهد.

صالح افزود: سهام هر کس به نام خودش است و در اینجا سرپرست خانوار مطرح نیست. فرد برای مدیریت سهام کد پستی، کد ملی و شماره تلفن خود را داشته باشد و ما کد بورسی برای فرد می‌گیریم و پس از اخذ کد بورسی برای احراز هویت، پیامکی به شماره‌تلفن اختصاصی فرد ارسال می‌شود.

معاون وزیر اقتصاد تصریح کرد: مدیریت و استقبال مردم برای انتخاب مدیریت و مالکیت مستقیم و غیرمستقیم را در گام اول ارزیابی می‌کنیم و بعد تصمیمات بعدی گرفته می‌شود.

وی افزود: سهامداران ما علی‌السویه سهام را دارا هستند و این ۴۹ میلیون نفر به تناسب میزان سرمایه خود از تمام شرکت‌های سهام عدالت، سهم دارند. در سامانه تعداد سهم افراد مشخص است.