پایگاه خبری پولیتیکو گزارش می دهد: ویروس کرونا با جهان چه خواهد کرد؟

گروه جهان الف،   3990114092 ۳۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
ویروس کرونا با جهان چه خواهد کرد؟

  به گزارش الف، «مدتی است که جهان با شیوع ویروسی مرموز به نام کرونا دست و پنجه نرم می کند. تاکنون بیش از 940000 نفر در سطح جهان به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از 47000 نفر نیز بر اثر ابتلا به این ویروس، جان خود را از دست داده اند. بسیاری از ناظران بر این باورند که تبعات و پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا با رویدادهایی نظیر وقوع حادثه 11 سپتامبر و یا بحران مالی جهان در سال 2008 میلادی قابل مقایسه است. این وقایع تاریخی، با وقوع خود، تغییرات گسترده ای را در عادات و رویه های زندگی بشر در ابعاد مختلف ایجاد کردند». 


پایگاه خبری پولیتیکو، در گفتگو با 3 تن از صاحب نظران و کارشناسان سرشناس، نظر آن ها را در مورد تغییراتِ احتمالی که ویروس کرونا در جهان ایجاد خواهد کرد، پرسیده است. 


*ویروس کرونا و تضعیفِ فردگرایی
"اریک کلینینبرگ استاد جامعه شناسی دانشگاه نیویورک"


بحران شیوعِ ویروس کرونا، تضعیفِ فردگرایی مخصوصا از منظرِ حکمروایی و رویه های حاکم بر رفتارِ سیاستمداران و تصمیم سازان را به دنبال خواهد داشت. پس از اینکه این بحران خاتمه یابد، عرصه سیاست در کشورهای مختلف مورد بازآرایی قرار خواهد گرفت و شاهدِ سرمایه گذاری های گسترده و قابل توجه در بخش هایی که مرتبط با منفعت همگانی هستند(نظیر بخش بهداشت و سلامت)، خواهیم بود.

من بعید می دانم که پس از خاتمه بحران شیوع ویروس کرونا در جهان، جمع گرایی و توجه به منفعت همگانی به عنوان اولویت اصلی، تضعیف شود. در عوض، ما به این نتیجه خواهیم رسید که واقعا سرنوشت همگی ما به معنای واقعی به یکدیگر گره خورده است. به عنوان مثال، ما بیش از گذشته به این مساله توجه خواهیم کرد که ساندویچِ ارزانی که که آن را از رستورانی می خریم که از پرداختِ مرخصی مربوط به دوره بیماری به کارگران و خدمه اش اجتناب می کند، به طور مستقیم بر سلامتمان تاثیر خواهد گذاشت و ما را بیش از پیش در برابر بیماری ها آسیب پذیر خواهد کرد.

به نحو مشابهی، آن همسایه من که از ماندن در خانه در دوره شیوع همگانی یک بیماری (به دلیل آنکه نظام آموزشی نتوانسته به وی دانش و تفکر انتقادی بیاموزد که به وی یاد دهد باید برای جان دیگران ارزش قائل شود)، خودداری می کند نیز مرا در برابر بیماری ها آسیب پذیر می کند. 


شیوع ویروس کرونا همچنین این مساله را مخصوصا به دولتمردان گوشزد می کند که باید به وضعیت معیشتی آن دسته از کارگران و کارمندانی که در دوره هایی نظیر شیوع ویروس کرونا، آسیب های جدی اقتصادی می بینند، بیش از پیش اهمیت دهند و برنامه های خاصی را برای آن ها طراحی و در مواقع بحرانی به اجرا گذارند. 
اپیدمی ویروس کرونا، رنج و درد زیادی را برای همه ما ایجاد می کند. با این حال، این پدیده ما را مجبور خواهد کرد تا این مساله که ما که هستیم و برای چه چیزهایی ارزش قائل هستیم را مورد بازنگری قرار دهیم. در بلندمدت نیز پدیده ای نظیرِ اپیدمی ویروس کرونا به ما کمک خواهد کرد تا سیاست ها و برنامه های بهتری را کشف و اجرایی کنیم. 
از این رو، به طور کلی باید گفت جهانِ پسا شیوعِ ویروس کرونا، جمع گرایی و توجه به خیر و منفعت همگانی را بیش از پیش تقویت، و رویه های فردگرایانه و سیاستمداران فردگرایی نظیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را تضعیف خواهد کرد. 

 

*ویروس کرونا و ظهورِ پدیده پزشکی از راه دور

"اژکیل امانوئل، رئیس دپارتمان اخلاق پزشکی و سیاستِ سلامت در دانشگاه پنسیلوانیا"


اپیدمی ویروس کرونا موجب خواهد شد تا در تفکر رایج در موردِ مکانِ ارائه خدمات درمانی و پزشکی، تغییر ایجاد شود. برای سال های طولانی، پدیده پزشکی از راه دور به حاشیه رانده شده و چندان جدی گرفته نمی شد. در جریان شیوع یک بیماری اپیدمیک نظیر ویروس کرونا، امکانات و زیرساخت هایِ سنتیِ نظامِ بهداشت و سلامت، شدیدا با اضافه باری مواجه می شوند و در این شرایط، استفاده از پدیده پزشکی از راه دور می تواند کمک قابل توجهی هم در بحث مهار بیماری و درمان بیماران و هم کاستن از باری که بر دوشِ مراکز درمانی در بحبوحه شیوع یک بیماری اپیدمیک به وجود می آید، بازی کند.

اضافه بر این، بکارگیری این شیوه می تواند در تضعیفِ زنجیره شیوع یک بیماری اپیدمیک نیز نقش مهمی بازی کند. اگر در خانه بمانید و با یک تماس ویدئویی با پزشکان ارتباط داشته باشید، از زنجیره شیوع بیماری به دور خواهید ماند، در اتاق های انتظار معطل نخواهید شد و مهمتر از همه، از آن دسته از بیمارانی که به دریافت کمک های پزشکی-درمانی با قیدِ فوریت نیاز دارند نیز فاصله خواهید داشت(امری که در بحث درمان این دسته از بیماران و همچنین مبتلا نشدنِ خودِ شما به بیماری اپیدمیک، نقش مهمی بازی می کند). 


*ویروس کرونا و تاکید مجدد بر اهمیت نقش علم و دانش
"سانجا تراوس، نویسنده ارشد نشریه پولیتیکو"
سال هاست که اعتبار و اعتقاد به دانش در کشورهای مختلف(مخصوصا آمریکا)، تضعیف شده است. این امر موجب شده تا فردی به نامِ "استفان کولبرت" در سال 2005، مفهومی به نام "حقیقت جعلی" را ابداع کند(حقیقتی که نه از دل واقعیت بلکه توسط خود انسان ها ایجاد می شود). وی در واقع با این مفهوم، آنچه که در گفتمان های سیاسی و از زبان سیاستمداران مطرح می شود را به چالش کشیده است. در شرایط کنونی نیز شاهدیم که بسیاری از جمهوریخواهان در آمریکا ادعا می کنند که گزارش ها در مورد ویروس کرونا و شیوع آن، نه واقعیت، بلکه سیاسی کاری است. موضوعی که شاید از نگاهِ میلیون ها نفر منطقی بیاید(حال آنکه سرپوشی بر کم کاری های دولتمردان است). 


اضافه بر این، بحرانِ شیوع ویروس کرونا این تهدید را بار دیگر به سیاستمداران و تصمیم سازان گوشزد کرده که شیوع یک بیماری تا چه اندازه قادر است عرصه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جهان را با اختلا مواجه کند. از این رو، سرمایه گذاری در بخش پژوهش های علمی بیش از پیش از اهمیت برخوردار شد. از این رو، انتظار می رود حداقل در 35 سال آینده، احترامِ عمومی برای تخصص و علم و دانش، بار دیگر جایگاه و اهمیت خود را بیابد.

*لینک: https://www.politico.com/news/magazine/2020/03/19/coronavirus-effect-economy-life-society-analysis-covid-135579#health