پاکستان با وجود کاهش حملات تروریستی از خطر دور نشده

گروه جهان الف،   3981110060

حملات تروریستی در پاکستان طی یک دهه گذشته بیش از ۸۵ درصد کاهش یافته است. این آماری خوشایند برای این کشور است، اما می‌تواند تحت‌الشعاع نگرانی‌های بین‌المللی از تلاش‌های آن برای مهار بودجه فعالیت‌های تروریستی و فعالیت شبه‌نظامیان قرار بگیرد که این امر می‌تواند هر توافقنامه صلح آتی در افغانستان را به بوته آزمایش بگذارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این آمار که توسط اندیشکده‌های پاکستانی جمع‌آوری شده است، نشان می‌دهد که حملات تروریستی از نزدیک به ۲۰۰۰ مورد در سال ۲۰۰۹ کاهش یافته و به کمتر از ۲۵۰ مورد در سال ۲۰۱۹ رسیده است؛ یک کاهش پایدار که نشانگر ماهیت طولانی ‌مدت مبارزه با تروریسم است.

اما یک دیده‌بان بین‌المللی مستقر در پاریس در ماه اکتبر گفت که پاکستان به اندازه کافی برای جلوگیری از تأمین مالی تروریسم کار نمی‌کند. این گروه ماه آینده نشستی دارد تا تصمیم بگیرد که آیا این کشور باید از وضعیت "خاکستری" به "سیاه" افت پیدا کند یا خیر؛ گامی که می‌تواند چالشی برای اقتصاد پاکستان باشد.

گروه‌های شبه‌نظامی پاکستان غالباً با گروه‌های فرا مرزی در افغانستان ارتباط برقرار می‌کنند، بنابراین پیشرفت آن در زمینه کنترل تروریسم بسیار مهم است، به ویژه که واشنگتن به دنبال عقد توافق با طالبان افغانستان برای خاتمه دادن به جنگ ۱۸ ساله آمریکاست که طولانی‌ترین درگیری نظامی آن شده است.

مایکل کوگلمن، معاون برنامه آسیا در "مرکز ویلسون" مستقر در واشنگتن گفت: "کاهش شدید خشونت‌های تروریستی که از سال ۲۰۱۴ شاهد آن بودیم، چشمگیر است." اما او هشدار داد، "مطمئناً پاکستان هنوز جان سالم به در نبرده و از خطر دور نشده است."