ایندیپندنت عربی: سازش مقتدا صدر با حامیان محور مقاومت در عراق 

گروه جهان الف،   3981025062

مقتدا صدر برای جلب محبوبیت بیشتر تلاش دارد با حامیان ایران و محور مقاومت در عراق همگرایی بیشتری ایجاد کند. 

ایندیپندنت عربی: سازش مقتدا صدر با حامیان محور مقاومت در عراق 

به گزارش الف،  پایگاه اینترنتی ایندیپندنت عربی به اقدام مقتدا صدر رئیس جریان صدر عراق در برگزاری نشست با گروه‌های مسلح عضو محور مقاومت در این کشور پرداخته و به درخواست وی در برگزاری تظاهرات میلیونی در این کشور در مطالبه خروج اشغالگران آمریکایی از عراق اشاره کرده و نوشته است که اطلاعاتی که منتشر شده نشان می‌دهد میانجگری هایی از سوی جریان‌های سیاسی برای ترمیم ائتلاف سابق بین جریان صدر و هادی العامری برای تشکیل دولت آینده عراق دنبال می‌شود.  این تحرکات همزمان با آشتی است که احتمالا در جهت بهبود مناسبات میان جریان صدر با گروه‌های هماهنگ با ایران تحت شعار محور مقاومت دنبال می شود.

بر اساس این گزارش با این وجود ائتلاف سائرون به ریاست صدر اصرار دارد که  نخست وزیر آینده باید مستقل باشد، اما ائتلاف البناء که ائتلاف فتح بزرگترین ساختار آن به شمار می آید، اصرار داد که نخستوزیر آینده باید از میان این جریان باشد.

ایندیپندنت می‌افزاید که در عین حال تحرکات سیاسی در مسیر بازگشت مجدد عادل عبدالمهدی به نخست‌وزیری عراق در دست انجام است، اما این تحرکات با مخالفت مردمی و سیاسی مواجه شده است. این پایگاه خبری می‌افزاید که چیزی که باعث بهبود مناسبات جریان صدر با گروه‌های مسلح عضو محور مقاومت شده است، این است که جریان صدر خسارتهای قابل توجهی در روند اعتراضات خورده و تعدادی از حامیان خود را از دست داده است،  در حالی که این ائتلاف نتوانسته کنترل افکار عمومی را در دست بگیرد.

به نوشته این مقاله به این ترتیب بود که  مقتدا صدر رئیس جریان صدر دیروز سه شنبه خواستار برگزاری تظاهرات میلیونی ضد موجودیت نظامی آمریکا در عراق شده است. این تظاهرات پرونده های داخلی را در درون خود جای نداده است و همین موضوع نشان دهنده سازش‌های احتمالی میان وی و جنبش الفتح است.

در همین راستا هادی العامری و احمد الکعبی نیز از این تظاهرات میلیونی و ابتکار مقتدا صدر در این خصوص حمایت کردند.

به نوشته این گزارش در حالی که آشتی میان ائتلاف سائرون و الفتح زمینه را برای تشکیل دولت آینده فراهم می کند، اما باسل حسین  کارشناس مسائل سیاسی معتقد است که هدف از این آشتی در خصوص محور مقاومت فراتر از تشکیل دولت آینده است و ایران تلاش خواهد کرد از نقاط تاثیرگذار خود در خارج از هماهنگی های سیاسی به عنوان اهرم فشار جدید خود در مذاکرات استفاده کند.

ایندیپندنت می‌افزاید که تحرکات ایران در عراق در دو مسیر دنبال می‌شود که شامل مسیر سیاسی و نظامی خواهد بود. بر اساس این گزارش، سازش میان مقتدا صدر و العامری  در راستای تشکیل دولت آینده خواهد بود، علاوه بر اینکه صدر نیز در توئیت خود از  تظاهرات کنندگان خواسته است تا نسبت به  کاندیداهای پست نخست وزیری آینده لجاجتی از خود نشان ندهند.

از سوی دیگر سلیم سوزه  کارشناس مسائل سیاسی و نویسنده عراقی معتقد است که صدر به صورت کامل با محور ایران همخوانی پیدا کرده و به دنبال بهبود شرایط خود و بومی سازی مقاومت عراق است تا بتواند عرصه سیاسی این کشور را در اختیار داشته باشد.

این کارشناس مسائل سیاسی معتقد است که مواضع سابق صدر در مخالفت با ایران به ضرر وی تمام شده و او تعدادی از هواداران خود را از دست داده است، البته این پایگاه خبری می افزاید که وی تعدادی از عناصر مستقل را به سمت خود جذب کرده، اما در حال حاضر می خواهد تناسبی میان هواداران سابق و دیگر گروه‌های هوادار خود ایجاد کند.

به نوشته این گزارش صدر تلاش دارد که بین این دو خط  سازگاری ایجاد کند و البته گفتمان خود در مخالفت با موجودیت آمریکا را از دست ندهد، چرا که سرمایه سیاسی و دینی و اجتماعی خود را بر اساس آن بنیانگذاری کرده است. 

این گزارش در پایان تاکید می کند که پیگیری کنندگان تحولات عراق معتقدند که صدر بهترین وسیله برای نفوذ سیاسی خود را در تلاش برای نشان دادن خود به عنوان یک عامل میانه می داند و معتقد است که باید مخالفت خود را با نفوذ ایران در عراق اعلام کرده و در عین حال اعلام کند که در تقابل این کشور با آمریکا پشتیبان تهران است. لذا وی تلاش دارد بر اساس این معادله رویکردهای جدید خود را ترسیم کند.

احسان الشمری  رئیس مرکز التفکیر السیاسی نیز می گوید که با وجود اینکه صدر اعلام کرده دیگر با الفتح  متحد نخواهد شد اما بازگشت به این تفاهم ممکن است و  این ائتلاف می‌تواند ورود به نقشه سیاسی آینده عراق را ترسیم نماید.