گلوبال ریسرچ: ایوانکا ترامپ به مخالفان مورالس پول پرداخت تا کودتا کنند

گروه ترجمه الف،   3980907159 ۱۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

پایگاه پژوهشی گلوبال ریسرچ  با بیان آن که آمریکا هدایت کننده کودتای اخیر در بولیوی بوده است، می نویسد واشنگتن با استفاده از پول، نفوذ خود در ارتش بولیوی و کنترل سازمان کشورهای آمریکایی (OAS)، اوو مورالس رئیس جمهور سابق بولیوی را از قدرت برکنار کرد

 گلوبال ریسرچ: ایوانکا ترامپ به مخالفان مورالس پول پرداخت تا کودتا کنند

به گزارش الف گلوبال ریسرچ در تحقیقی به قلم "ویتنی جی آر" خبرنگار و فعال امور سیاسی در آمریکای لاتین، مستقر در آمریکا، اقدام واشنگتن را در هدایت کودتای ضد مورالس جنایت خواند و افزود دولت آمریکا در پشت پرده آمادگی و مراحل نهایی این کودتا بوده است.

وی می افزاید تشکل موسوم به کمیته مدنی سنتاکروز و اتحادیه جوانان که از مخالفان دولت بولیوی بوده اند سالها از اندیشکده "موقوفه دمکراسی" در آمریکا پول دریافت می کردند و چند سال پیش نیز از آژانس آمریکایی موسوم به "یو اس اید" که به نهادها و کشورهای خارجی کمک مالی می دهد، 84 میلیون دلار پول دریافت کرده بودند. مقامات سفارت آمریکا در بولیوی به "کمیته های مدنی" در چهار منطقه شرق بولیوی پول پرداخت تا صرف راه اندازی خشونت های نژادپرستانه شود. آنها نیز یک جنبش جدایی طلبانه تاسیس کردند تا مورالس را ترور کند؛ دلیل اخراج سفیر بولیوی و مقامات دیگر نهادهای آمریکایی نیز همین بوده است.

به نوشته گلوبال ریسرچ، "ویلیامز کالیمان رومرو" فرمانده نیروهای مسلح بولیوی در 10 نوامبر به مورالس پیشنهاد داد استفعا داد و خود سه روز دیگر کناره گیری کرد و به آمریکا رفت. "سولکاتا کوئیلا" از مرکز تحلیل استراتژیک آمریکای لاتین توضیح می دهد که کالیمان و سایر فرماندهان نظامی یک میلیون دلار  و همچنین افسران ارشد پلیس هر یک 500 هزار دلار از آمریکا دریافت کردند. کار انتقال این مبالغ نیز برعهده "بروس ویلیامسون" کاردار سفارت آمریکا در بولیوی بوده است که در ایالت "خوخوی" در آرژانتین و تحت نظر فرماندار آن انجام شد.

این گزارش می افزاید سفیر بولیوی در سازمان ملل که از طرفداران مورالس بود، گزارش داده است "اعضای وفادار امنیتی مورالس به او پیام هایی نشان داده اند که در آن به آنها  پیشنهاد  50 هزار دلار رشوه داده شده است تا رئیس جمهور را تحویل دهند." به گفته یک خبرنگار معتبر آرژانتینی، ایوانکا ترامپ دختر رئیس جمهور آمریکا به بهانه تقدیر از گروهی از زنان کارآفرین در سپتامبر به ایالت خوخو سفر کرد، که در آن "جالن سولیوان" معاون وزیر خارجه آمریکا و 2500  نفر از "عوامل دولت فدرال آمریکا" وی راهمراهی می کردند. در آن سفر بود که 400 میلیون دلار صرف ظاهرا بهبود اوضاع یک بزرگراه در منطقه شد اما در حقیقت از این ایالت آرژانتین به "سانتا کروز" مرکز توطئه های ضد مورالس، تجهیزات نظامی به گروه های مخالف مورالس منتقل می شد.

این گزارش به نقل از رسانه ها می افزاید فرماندار ایالت "نیومکزیکو" در آمریکا انتقال پول به "لوئیس کاماچو" رهبر کودتاچیان بولیوی و رئیس کمیته مدنی سانتاکروز را تسهیل کرده است. این کار احتمالا در سانتاکروز صورت گرفت زیرا این فرماندار آمریکایی در 4 سپتامبر به آنجا سفر کرد؛ و یا در خوخوی آرژانتین، زیرا کاماچو در همان روز  یا روز بعد در آنجا بود. تحلیل گران می گویند دستکم 6 نفر از توطئه گران کودتا دانشجویان سابق دانشکده ارتش آمریکایی ها بودند، و در همین حال ژنرال کالیمان و یک فرد دیگر نیز در گذشته وابستگان نظامی و پلیس بولیوی در واشنگتن بودند. برای چندین دهه، نیروهای نظامی آمریکای لاتین در این مدرسه که اکنون "موسسه نیم کره غربی برای همکاری امنیتی" خوانده می شود، آموزش دیده اند. سایر فرماندهان ارشد پلیس که کودتا کردند نیز در مرکزی موسوم به برنامه مبادله پلیس آمریکای لاتین (SPALA) مستقر در واشنگتن آموزش دیده اند.

در این گزارش با بیان آنکه سازمان کشورهای آمریکایی نیز در این کودتا نقش داشته آمده است آراء انتخاباتی بولیوی در 20 اکتبر در حال شمارش بود و این سازمان که نتایج اولیه آن را حسابرسی کرده بود اعلام کرد در انتخابات تقلب صورت گرفته است. دولت آمریکا نیز همین موضع را اعلام کرد و پس از آن اعتراضات خیابانی تشدید شد. در 24 اکتبر نیز دادگاه عالی انتخابات پیروزی مورالس و گارسیا لینار، معاون رئیس جمهور را در دور اول تایید کرد اما اعتراضات گسترده تر شد و دولت هم تحت فشار ازOAS   خواست آراء را بازشماری کند. این سازمان هم در 10 نوامبر، زودتر از زمان مورد انتظار نتایج بازشماری خود را اعلام و ادعا کرد نمی تواند صحت انتخابات را تایید کند. نکته مهم این است که مورالس خواستار انتخابات دیگر شد اما بلافاصله پس از آن ژنرال کالیمان وی را مجبور به استفعا کرد. یافته های OAS  اشتباه بود. گروهی از دانشگاه میشیگان و همچنین اندیشکده "مرکز تحقیق سیاست و اقتصاد" مستقر در واشنگتن هر دو به این نتیجه رسیده بودند که آراء تقلب شده در نتایج نهایی انتخابات تاثیرگذار نبود.

گلوبال ریسرچ می افزاید OAS که به عنوان خدمتکار در اختیار آمریکا بوده، برای برکناری نیکولاس مادور رئیس جمهوری ونزوئلا نیز تلاش های مشابه کرده است