نشریه کنگره آمریکا: ترامپ در حال آبروریزی است!...

گروه جهان الف،   3980721060 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

نشریه هیل وابسته به کنگره آمریکا می نویسد اقدم دونالد ترامپ در خارج کردن نیروهای آمریکایی از شمال سوریه و فراهم کردن زمینه حملات ترکیه به این مناطق، عواقبی شدید از جمله خدشه دار شدن وجهه آمریکا را در مشارکت با دیگر کشورها، درپی خواهد داشت.

نشریه کنگره آمریکا: ترامپ در حال آبروریزی است!...

به نوشته هیل، بسیاری در واشنگتن نگرانند که این سیاست عواقبی بدتر از صرفا خروج از یک همکاری نظامی (با کردهای سوریه) درپی داشته باشد. منتقدین از جمله هم حزبی های ترامپ می گویند رئیس جمهور در حال وارد کردن خسارات غیرقابل جبران به وجهه کشور است.

به گزارش الف هیل با اشاره به نقش کردهای موسوم به نیروهای دموراتیک سوریه در مقابله با داعش می افزاید: این نیروها در معرض قتل عام به دست نیروهای ترکیه قرار گرفته اند. در حالی که ترامپ می گوید کردها برای سرزمین خود جنگیده اند و با خالی کردن پشت آنها، می گوید زمان آن فرا رسیده است تا به "جنگ های دائمی" پایان دهد.

هیل از بازگشت تهدید داعش به عنوان یکی از تبعات تصمیم ترامپ یاد کرده و می نویسد: کردها هم اکنون 10 هزار نیروی داعش را در زندان های خود دراختیار دارند و علاوه بر آن باید در جبهه ای علیه ترکیه بجنگند. منتقدین نگرانند که کردها زندانیان داعش را آزاد کنند.دولت آمریکا می گوید ترکیه مسئول بازداشت این نیروهاست اما "برت مک گورک" نماینده ویژه ترامپ در ائتلاف ضد داعش که ماه دسامبر از این سمت کناره گیری کرده بود، هشدار داده است ترکیه نه عزم، نه قصد و نه ظرفیت مدیریت کردن زندانیان داعش را دارد. "هرگونه تصور دیگر، قماری بی ملاحظه علیه امنیت ملی ما است."

هیل می نویسد: ترامپ در دفاع از تصمیم خود مدعی است به یک وعده انتخاباتی اش در خصوص توقف "جنگ های بی پایان" عمل می کند، اما رها کردن کردها به حال خود اعتبار آمریکا را در مشارکت های آتی خدشه دار کرده و این مساله ای است که قانون گذاران نیز درباره اش هشدار می دهند. این اقدام پیامی سرد به متحدان و شرکای آتی آمریکا است که ممکن است در مناقشات آتی از واشنگتن کمک بخواهند. مارکو بوبیو، سناتور حزب جمهوری خواه از ایالت فلوریدا در توئیتی نوشت دولت ترامپ "با (رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه) معامله کرد و به او اجازه داد کردها را ریشه کن کند. آسیب وارد شده به اعتبار  و امنیت ملی ما بسیار زیاد و درازمدت است." وی می افزاید: رئیس جمهور با کم اهمیت دانستن نقش کردها در جنگ با داعش عکس العمل مخالف نمایندگان را برانگیخت زیرا در توئیتی گفته بود آنها " همراه ما جنگیدند اما برای این کار پول و تجهیزات زیادی گرفتند."رهبران کرد سوریه با اشاره به "کشته شدن 11 هزار نفر از نیروهایشان درجنگ با داعش" می گویند ترامپ از پشت به آنها خنجر زده است. الهام احمد فرمانده مشترک (به اصطلاح) شورای دمکراتیک سوریه – بازوی سیاسی نیروهای دمکرات – در مقاله ای در واشنگتن پست نوشت: "اکنون به ما خیانت شده است."

نشریه کنگره آمریکا با بیان آنکه برخی هم حزبی های ترامپ هم با این اقدام شدیدا مخالفند، به توئیت نیکی هیلی سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل اشاره کرد که گفته بود رها کردن "کردها تا مرگ، اشتباهی بزرگ است."سناتو لیندسی گراهام متحد نزدیک ترامپ نیز از این تصمیم به عنوان "فاجعه ای در شرف وقوع" یاد کرد و افزود این مساله "بازگشت داعش را تضمین می کند و لکه ای بر اعتبار آمریکا خواهد بود."گراهام همراه برخی قانون گذاران دیگر آمریکایی درپی اعمال تحریم های مالی علیه ترکیه هستند و تاکنون امضای بیش از 20 عضو حزب جمهوری خواه را جمع آوری کرده اند.

هیل با اشاره به تنش در روابط آمریکا و ترکیه در سال های اخیر افزود این بحران در ماه ژولای که ترکیه از روسیه سیستم دفاع موشکی خرید، تشدید شد.

این نشریه به نقل از مقامات ارشد آمریکایی افزود: تصمیم ترامپ و همچنین عملیات نظام ترکیه، تنش در  روابط بین دو کشور را  بسیار تشدید کرده و اوضاع را در بدترین حالت قرار داده است.این تنش ها به ویژه زمانی خودنمایی کرد که رهبران کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان حمایت خود را از قانون اعمال تحریم علیه ترکیه اعلام کردند. براساس این لایحه، مقامات و بانک های ترکیه تا زمانی که آنکارا عملیات نظامی خود را در سوریه متوقف نکند، مشمول تحریم خواهند بود. این در حالی است که رئیس جمهور ترکیه گفته است آنکارا " یک قدم عقب نشینی نخواهد کرد."

این نشریه از قدرت گرفتن ایران و روسیه به عنوان یکی دیگر از تبعات تصمیم ترامپ یاد کرد و افزود: این اقدام در شمال سوریه خلاء بالقوه قدرت ایجاد کرده است؛ کارشناسان امور امنیتی و مقامات سابق آمریکا از این اقدام به عنوان "هدیه ای" به دشمنان آمریکا از جمله روسیه و ایران یاد کرده اند.مک گورک در توئیتی اعلام کرد: "ترامپ امشب بعد از مذاکره تلفنی با یک رهبر خارجی، هدیه ای به روسیه، ایران و داعش داد." ایران و روسیه هر دو از حامیان بشار اسد رئیس جمهور سوریه در جنگ با تروریست ها بوده اند. 

به نوشته هیل کارشناسان امور امنیتی نگرانند ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه که علنا به دنبال افزایش نفوذ در خاورمیانه است، از این فرصت استفاده کرده و برای حفظ جایگاه محکم تر در سوریه تلاش کند. پوتین هفته گذشته از تمام مبارزان خارجی خواست خاک سوریه را ترک کنند و تصریح کرد روسیه نیروهایش را در سوریه حفظ می کند مگر آنکه دولت جدید دمشق به مسکو بگوید دیگر به نیروهای روسی نیازی نیست. جان مک لاکلین معاون سابق سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) با محکوم کردن "غرایض بی دقت و عجولانه " ترامپ از تصمیم وی به عنوان "یک فاجعه در سطوح مختلف" یاد کرد. وی گفت: "ایران و روسیه عالیجناب خاکستری پوش خواهند بود، که با ترکیه، متحد سرگردان آمریکا، همکاری خواهند کرد."