ابراهیم رزاقی: امروز همه چیز وارد می‌کنیم

گروه اقتصادی الف،   3980719016 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

استاد اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه امروز همه چیز را بدون توجه به ظرفیت داخلی وارد می‌کنیم، گفت: کشور به برنامه‌های مدون اقتصادی نیاز دارد.

ابراهیم رزاقی در گفت‌وگو با فارس استان سمنان اظهار کرد: امروز متأسفانه بدون توجه به تولید ملی و بی‌نیازی به واردات کالاهایی که تولید مشابه آن در داخل کشور وجود دارد، همه چیز را وارد می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه سیاست‌های ضعیف اقتصادی و ادامه‌دار شدن بی‌توجهی به تولید ایرانی طی چند سال آینده جمعیت بیکاران کشور را ده‌ها برابر افزایش می‌دهد، افزود: متأسفانه آینده‌نگری در نگاه مسؤولان وجود ندارد.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه ۶۶ میلیون ایرانی ۱۰ سال به بالا در سن کار هستند، تصریح کرد: ۲۲ میلیون ایرانی در مشاغل مختلف فعال هستند و این میزان اشتغال نمایانگر ضعف‌های دولت در بحث اشتغال است.

رزاقی با بیان اینکه از زمان دولت سازندگی، اقتصاد سرمایه‌داری در ایران پیاده شد، اضافه کرد: یک هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار واردات کالا و خدمات تا الآن داشتیم و پیاده‌سازی این مدل اقتصاد در دولت روحانی به اوج رسیده است.

وی تصریح کرد: امروز به طرح سیاست‌ها و برنامه‌های مدون اقتصادی نیاز داریم تا گره‌گشای مشکلات کشور باشد.

این کارشناس اقتصاد با تأکید بر اینکه از زمان ریاست جمهوری مرحوم هاشمی‌رفسنجانی تا الآن باید ۱۵۰ میلیون شغل ایجاد می‌شد، اضافه کرد: متأسفانه تنها ۲۲ میلیون شغل ایجاد شده که رقم بسیار پایینی است.

رزاقی با بیان اینکه اداره اقتصاد کشور ضعف‌های بسیاری داشته است، اظهار کرد: رئیس‌جمهوری و دولت‌های گذشته و فعلی به این آمارها و ارقام دسترسی دارند و نمی‌دانیم چرا برخی کارها را انجام می‌دهند.

دلار را باید از مبادلات تجاری حذف کنیم

این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین اظهار کرد: توصیه‌های اقتصادی در قانون اساسی طی این سال‌ها اجرایی نشده است و مسؤولان نسبت به آن بی‌توجه بودند و کار خودشان را طبق سنوات قبل انجام می‌دهند.

رزاقی با اشاره به اینکه دلال‌بازی به بانک‌ها هم سرایت کرده است، تصریح کرد: بدترین مدل اقتصاد آمریکایی طی سال‌های اخیر در کشور پیاده شد و متأسفانه در این رابطه برخوردی برای قطع این جریان تخریبی هم صورت نگرفته است.

وی با تأکید بر اینکه می‌توانیم مثل ۴۰ تا ۵۰ کشور دیگر دلار را از روابط بانکی و تجاری خود حذف کنیم، اضافه کرد: کشورهای زیادی این کار را کردند و جواب هم گرفتند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه احتمالی وجود دارد که با سیاست‌های جدید آمریکا برخی کشورها از ما نفت نخرند، تصریح کرد: چین به دلایل مختلف ایستاده است و روسیه هم ارتباط خوبی با ما دارد.

رزاقی با اشاره به اینکه دلار را باید از مبادلات تجاری حذف کنیم، اضافه کرد: باید مبادلاتمان را با برخی کشورهای صنعتی به حداقل برسانیم و لازمه آن، این است که الگوی صنایع دفاعی را در اقتصاد کشور برای تحقق رونق اقتصادی پیاده کنیم.

وی گفت: امروز باید دانست وقتی در صنعت هسته‌ای و دفاعی بومی‌سازی کرده و خودکفا شدیم و به قدرت رسیدیم، چطور در اقتصاد نمی‌توانیم؟

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه لزومی ندارد صادرکننده نفت و پتروشیمی خام باشیم، تصریح کرد: باید همه آنها را به کالای نهایی تبدیل کنیم؛ هرچند شاید تولیدات ما قدری با کیفیت پایین باشد.