چراغ سبز ترامپ به اردوغان و حمله به کردهای سوریه/ آیا آمریکا به کردها از پشت خنجر زد؟

گروه جهان الف،   3980716101 ۱۰ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

ارتش ترکیه بعد از خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه، عملیات نظامی در شرق فرات را آغاز کرد. خروج نیروهای آمریکایی از سوریه بعد از تماس تلفنی دونالد ترامپ و اردوغان رخ داد و همین امر به این پرسش دامن زده است که آیا ترامپ باز هم به یکی دیگر از متحداش خیانت کرده است؟!

چراغ سبز ترامپ به اردوغان و حمله به کردهای سوریه/ آیا آمریکا به کردها از پشت خنجر زد؟

به گزارش الف، بعد از خروج نیروهای آمریکا، ترکیه با تجاوز نظامی به خاک سوریه مواضع نیروهای دموکراتیک سوریه در استان حسکه و شبه نظامیان کرد وابسته به نظامیان یگان مدافع خلق را مورد حمله قرار داده است.

خروج نیروهای آمریکا از سوریه مبتنی بر راهبرد دونالد ترامپ است که از زمان رقابت های انتخاباتی وعده آن را داده بود. ترامپ چندان تمایلی به نقش آفرینی واشنگتن در درگیری های منطقه خاورمیانه ندارد و  معتقد است آمریکا گرفتاری باتلاقی شده که هزینه 7 تریلیون دلاری به همراه داشته است.

دونالد ترامپ در توییتر اعلام کرد: زمان آن فرا رسیده که آمریکا از جنگ های مضحک و بی پایان در منطقه خاورمیانه که بدلیل مسائل قبیله ای رخ داده خارج شود.

 ترامپ در ادامه می نویسد: اروپا و کشورهای ترکیه، سوریه، ایران، عراق، روسیه و کردها باید وضعیت را حل کنند.

خروج نیروهای آمریکایی از سوریه بعد از تماس تلفنی دونالد ترامپ و اردوغان روی می دهد. دونالد ترامپ بعد از انتقادات فزاینده داخلی، تهدید کرد اگر اردوغان خارج از توافقات انجام شده اقدامی انجام دهد مبادرت به نابودی اقتصادی ترکیه خواهد کرد. اما به اعتقاد بسیاری از تحلیل گران برخلاف هشدارهای توییتری، خروج نیروهای آمریکایی و ورود ارتش ترکیه به خاک سوریه محصول تبانی دو طرف یعنی رئیس جمهور ترکیه و آمریکا بوده است.

بیشتر بخوانید:

حمله ترکیه به مواضع یگان‌های کرد در شمال سوریه

ترامپ به اردوغان: نباید به هیچ سرباز آمریکایی آسیبی برسد وگرنه مشکل بزرگی رخ می‌دهد

ورود نیروهای ترکیه به خاک سوریه حاکی از افزایش تحقق راهبرد اردوغان برای سرکوب کردها و تلاش آن ها برای آزادی عمل بیشتر در شمال سوریه است. آنکارا در پی ایجاد یک منطقه حائل به عمق 30 کیلومتر در سوریه است تا اینگونه هم آورگان سوری را در آن جای دهد، هم در مذاکرات آینده سوریه قدرت بازی بیشتر و نقش تعیین کنندگی بهتری داشته باشد.

 در حال حاضر کردهای سوریه خود را به چشم بازیچه دست آمریکا می بیند. اگر چه آنها قبلاً حدود 15 کیلومتر از مرز ترکیه عقب نشینی کرده بودند اما آنها در این وضعیت بین بی اعتمادی به آمریکا که عملاً آنها را تنها گذاشته و خوی توسعه طلبی اردوغان گرفتار شده اند. کینو جبرئیل، سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه این اقدام ترامپ را به مثابه خنجر زدن از پشت دانسته است.

 با توجه به وضعیتی که در حال حاضر بوجود آمده بهترین تصمیم برای کردها تلاش برای کسب توافق با بشار اسد و دولت مرکزی است تا اینگونه بتوانند توسعه طلبی ترکیه را در خاک سوریه متوقف کنند.

در این بین اگر چه برخی خبرها از توافق ضمنی اردوغان با پوتین نیز سخن گفته اند اما فعلاً نمی توان با قاطعیت در این باره صحبت کرد.

در اولین واکنش دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه در واکنش به احتمال شروع عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه گفته بود مسکو امیدوار است ترکیه در همه شرایط به تمامیت ارضی سوریه پایبند باشد.

وزارت خارجه ایران نیز در یک موضع گیری با نامشروع خواندن حضور نظامیان آمریکایی در سوریه اعلام کرد«اخبار نگران کننده از احتمال ورود نیروهای نظامی ترکیه به خاک سوریه را از نزدیک دنبال کرده و معتقد است چنین اقدامی در صورت وقوع، نه تنها نگرانی های امنیتی ترکیه را برطرف نخواهد کرد؛ بلکه منجر به وارد آمدن خسارات مادی و انسانی گسترده ای خواهد شد و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران با هر گونه عملیات نظامی احتمالی مخالف است».

بیشتر بخوانید:

هشدار فیصل المقداد: ترکیه خودش را در مهلکه گرفتار نکند

رهبران کنگره آمریکا عقب نشینی نیروها از سوریه را محکوم کردند

برخی بر این اعتقادند رئیس جمهور آمریکا بدلیل احتمال تشدید تنش ها در داخل بر سر موضوع استیضاح در پی تمرکز بیشتر بر سیاست داخلی است و هم اینکه به وعده انتخاباتی خود برای خروج نیروهای نظامی از منطقه عمل کرده است اما اما تصمیم دونالد ترامپ موجب انتقادات بسیاری در آمریکا از جانب دو حزب جمهوری خواه و دموکرات شده است.

میچ مک کانل، سناتور ایالت کنتاکی و رهبر جمهوری خواهان عقب نشینی سریع از سوریه را به سود ایران، روسیه و همچنین سوریه دانسته است. لیندسی گراهام نیز از ترامپ تقاضا کرده از تصمیم فاجعه بار خود عقب نشینی کند. نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان نیز عنوان کرده آمریکا دیگر شریک قابل اعتمادی برای متحدانش نیست و تصمیمات دونالد ترامپ ثبات سیاسی در خاورمیانه را با چالش مواجه کرده است.

در حال حاضر تجاوز نظامی و حملات هوایی ترکیه علیه نیروهای کرد سوریه تازه آغاز شده و مشخص نیست اردوغان تا چه میزان قصد دارد پیشروی کند اما بدون شک توافقات با ترامپ و نوع مواجه و واکنش کشورهای ایران و روسیه و شخص بشار اسد در این ماجرا بسیار تاثیرگذار است.