سبد معاش از ۸ میلیون تومان گذشت + نمودار

گروه اقتصادی الف،   3980715052 ۴۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

سبد معاش خانوارهای کارگری در شهریور ماه با ۴۸۹ هزار تومان افزایش، از مرز ۸ میلیون تومان عبور کرد.

سبد معاش از ۸ میلیون تومان گذشت + نمودار

ایلنا نوشت: «سبد معاش خانوار» مولفه‌ای است که از دل بند دوم ماده ۴۱ قانون کار بیرون می‌آید؛ ماده ۴۱ قانون کار تاکید دارد دستمزد کارگران باید براساس نرخ تورم رسمی و به گونه‌ای تعیین شود که هزینه‌های ماهانه‌ی خانوار متوسط را پوشش دهد؛ براساس این تاکید قانون کار است که در یکی، دو سال گذشته، محاسبه سبد معاش برای یک خانوار متوسط ۳.۳ نفره، تبدیل به یک گفتمان مسلط در مذاکرات دستمزد شده است؛ گفتمانی که البته تاکنون به  یک راهبرد عملی و ملموس در پروسه‌ی «تعیین دستمزد» تبدیل نشده است.

اعضای کارگری شورای عالی کار معتقدند تاکید بر «سبد معاش خانوار» و محاسبه دقیقِ هزینه‌های زندگی موجب شده در مذاکرات مزدی ۹۸ بر خلاف آنچه در موج‌های تورمی گذشته اتفاق افتاد، دستمزد کمی بالاتر از خواسته‌ی کارفرمایان و دولتی‌ها به میزان ۳۶.۵ درصد افزایش یابد؛ اما بایستی این واقعیتِ غیرقابل انکار را نیز بپذیریم که هنوز فاصله عمیقی میان سبد معاش خانوار با حداقل دستمزد دریافتی کارگران وجود دارد.

سبد شهریور ماه چقدر است؟

فرامرز توفیقی (رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور) که محاسبات ماهانه سبد معاش خانوار را براساس آمارهای رسمی مرکز آمار ایران و انستیتو پاستور ایران انجام می‌دهد، می‌گوید: سبد معاش در شهریور ماه از مرز ۸ میلیون تومان عبور کرده است.

او جدول زیر را مبنای محاسبات سبد خوراکی‌ها قرار داده است:

19

سپس هزینه سبد خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها را برای یک روز یک خانوار ۳.۳ نفره محاسبه کرده است:

۷۱۰,۵۷۹.۱   =  ۳.۳  ×۲۱۵۳۲۷ ریال هزینه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌های یک روز خانوار

بنابراین هزینه سبد خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها برای یک ماه می‌شود:

۲۱,۳۱۷,۳۷۳=۳۰×۷۱۰,۵۷۹.۱ ریال

حالا که سبد خوراکی‌ها را داریم باید با اعمال ضریب استاندارد در آن، به سبد معاش خانوار برسیم؛ توفیقی در ارتباط با «ضریب اهمیت سبد خوراکی‌ها در سبد معاش» می‌گوید: این ضریب اهمیت در آمار اعلامی از سوی مرکز ملی آمار برای خانوارهای شهری۲۵.۰۳درصد عنوان شده است که در صورت محاسبه با آن عدد بسیار بزرگتر می‌شود لذا به دلیل برابری و رعایت الزامات سبد تعیین شده سال قبل، درصد تاثیر همان ۲۶.۴درصد در نظر گرفته شده است.

۸۰,۷۴۷,۶۲۵=   ۲۶.۴ /  ۱۰۰ × ۲۱,۳۱۷,۳۷۳ریال در ماه   

با این حساب، در شهریور ماه برای اولین بار، نرخ سبد معاش خانوار از مرز ۸ میلیون تومان گذشته و به ۸ میلیون و ۷۴ هزار تومان در هر ماه رسیده است؛ به عبارت ساده‌تر، یک خانوار ۳.۳ نفره اگر بخواهد همه مولفه‌های زندگی را در حد نسبتاً قابل قبولی فراهم آورد، در شهریورماه ۹۸ نیاز به ۸ میلیون و ۷۴ هزار تومان درآمد دارد.

مقایسه این رقم با سبد معاش محاسبه شده در اسفند ماه ۹۷ که مبنای مذاکرات مزدی ۹۸ قرار گرفت، میزان شاخصی تحت عنوانِ «مابه‌التفاوت، جهت نگهداری قدرت خرید در همان شرایط» را مشخص می‌کند؛ در واقع تفاوت سبد معاش شهریور ماه سال جاری با سبد معاش اسفند ماه سال قبل نشان می‌دهد که خانوارهای کارگری چقدر پول اضافه به نسبت روز اول فروردین نیاز دارند تا قدرت خرید خود را در سطح روزهای ابتدایی سال نگه دارند.

از آنجا که سبد اسفند ماه ۹۷ که هر سه گروه کارگری، کارفرمایی و دولت بر سر مبلغ آن توافق داشتند، ۳ میلیون و ۷۵۹ هزار تومان بوده است، شاخص مورد نظر اینگونه تعیین می شود:

۴۳,۱۵۵,۰۰۰    =۳۷۵۹۲۶۲۵- ۸۰,۷۴۷,۶۲۵

بنابراین کارگران به ۴ میلیون و ۳۱۵ هزار تومانِ اضافه نیاز دارند تا قدرت خرید و سطح زندگی خود را همانند روزهای ابتدایی سال حفظ کنند و از افول سطح معاش خود جلوگیری نمایند.

مرداد ماه کمترین افزایش هزینه‌ها را تجربه کردیم

اگر نمودار سبد معاش را از اسفند ماه سال گذشته تا شهریور ماه در نظر بگیریم و نرخ صعود را در ماه‌های مختلف مقایسه کنیم، به نتایج جالبی می‌رسیم؛ در این نمودار، کمترین میزان افزایش هزینه‌ها در «مرداد ماه» صورت گرفته است.

15

سبد معیشت خانوار در اسفند ۹۷، ۳ میلیون و ۷۵۹ هزار و ۲۶۲ تومان تعیین شد؛ این سبد با یک افزایش ۲ میلیون و ۱۴۸ هزار تومانی، در انتهای فروردین ماه ۹۸ به ۵۹۰۷۵۶۲۵ ریال رسید. سبد فروردین ماه با  افزایش ۵۷۵ هزار تومانی  در اردیبهشت ماه به ۶۴۸۲۲۱۵۹ ریال رسید.

در ادامه، سبد معاش اردیبهشت ماه با افزایش ۴۲۶ هزار تومانی در خرداد ماه به ۶۹۰۸۷۳۷۵ ریال رسید؛ این سبد با تحمل ۶۲۲ هزار تومان افزایش در تیرماه به ۷۵,۳۱۵,۳۷۵ ریال رسید. در ادامه سبد تیرماه  ۵۳ هزار تومان افزایش یافت و در مرداد ماه به۷۵,۸۵۴,۲۵۰ ریال بالغ شد.

در نهایت، در شهریور ماه سبد به  ۸۰,۷۴۷,۶۲۵ ریال رسید که نشان می‌دهد نسبت به ماه قبل (مردادماه) ۴۸۹ هزار تومان  افزایش داشته است.

بررسی نمودار افزایش نرخ سبد معاش در ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که این سبد در مردادماه کمترین میزان صعود را تجربه کرده است؛ در این ماه برخلاف باقی ماه‌ها، سبد تنها ۵۳ هزار تومان افزایش یافته است اما متاسفانه این روند در ماه بعدی ادامه نیافته و در شهریور ماه مجدداً سبد معاش ۴۸۹ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرده است.

دلیل شتاب‌گیری مجدد هزینه‌ها هرچه باشد، به گفته‌ی فرامرز توفیقی نشان‌دهنده‌ی عدم  به کارگیریِ مکانیسم‌های کنترل بازار برای مهار و کنترلِ سبد معیشت خانوار از سوی نهادهای مربوطه است که گواه ناکارآمدی و ناتوانیِ سیاست‌های مهار است؛ به عبارتی نتوانسته‌اند بازار قیمت‌ها را «مهار» و افزایش نرخ هزینه‌ها را کنترل نمایند.

نکاتی که باید درنظر گرفت

توفیقی در نهایت، توضیح مختصری در ارتباط با شرایط و محذوریاتِ سبد محاسبه شده می‌دهد: «باید یک نکته را در نظر بگیریم: افزایش قیمت نان، برنج‌ها، سبزی‌ها، گوشت سفید و لبنیات در آمارهای غیررسمی به مراتب بالاتر است و باز بحث نوشیدنی‌ها منجمله چای که قیمت آن به طرز شگفت‌آوری بالا می‌رود و سرانه مصرف آن در خانوارهای ایرانی بالاست، در سبد خالی است....»

وی البته ادامه می‌دهد: کمیته دستمزدِ ذیل شورای عالی کار علیرغم تاکیدات بسیار نمایندگان کارگری تا امروز تشکیل جلسه نداده و بالطبع مذاکرات رسمی بر سر افزایش سبد معاش خانوار انجام نشده اما کمیته دستمزد کانون عالی شوراها بر حسب وظیفه قانونی که به نمایندگی از جانب کارگران برعهده دارد، هر ماه محاسبات دقیقِ سبد معاش خانوار را انجام می‌دهد؛ حال همه چیز بسته به نمایندگان دولتی و کارفرمایان در «شورای عالی کار» است که چقدر این افزایش هزینه‌ها و کاهش قدرت خرید کارگران را جدی بگیرند و برای ترمیم دستمزد –هرچند غیرنقدی- اقدامی صورت بدهند.»

در هفته‌های گذشته، دومین جلسه شورای عالی کار با موضوع افزاش قدرت خرید کارگران پس از یک انتظار طولانی برگزار شد؛ خروجی این جلسه هیچ نتیجه‌ای حداقل در کوتاه‌مدت برای ترمیم غیرمستقیم دستمزد در پی نداشت؛ نه پیشنهادات مسکن گروه کارگری به تصویب نهایی رسید و نه پیشنهاداتی که برای تامین اقلام ضروری خانوار به این شورا برده بودند، مصوب شد؛ در این اوضاع، کارگران هر ماه شاهد افول هرچه بیشتر «قدرت خرید خود» هستند؛ قدرت خریدی که همان فروردین ماه نیز با سبد معاش محاسبه شده، بیش از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فاصله داشت!

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۱۲۲۳۹۷۱۰:۲۸:۵۴ ۱۳۹۸/۷/۱۵
همسرم کارمند وزارت کشور با۴ تومان حقوق دوفرزند مدرسه ای و مستاجر بدون حتی ماشین شخصی در کلانشهر و خرج بی درو دروازه .یک حقوق بگیر با چها نانخور و کلی قسط و اجاره و خرج و مهمان و.....
ناشناس۱۱۲۲۵۵۳۱۲:۰۶:۰۴ ۱۳۹۸/۷/۱۵
عزيزم خداروشکر کن که همون شغل رو هم داره ایشون. خیلی ها با همین شرایط و بدون یک شغل درست و حسابی دست و پا میزنن...
ناشناس۱۱۲۲۹۳۸۱۶:۰۵:۲۴ ۱۳۹۸/۷/۱۵
اگر منظور از چهار نان خور چهار بچه است که باید به شما تسلیت گفت که در این اوضاع بیشتر از یک بچه دارید
ناشناس۱۱۲۲۹۷۵۱۶:۳۰:۱۷ ۱۳۹۸/۷/۱۵
4 تومن که خوبه!!! خیلیها زیر دو تومن میگیرند!!!
ناشناس۱۱۲۳۰۵۰۱۷:۳۱:۱۰ ۱۳۹۸/۷/۱۵
خلایق هر چی لایق
ناشناس۱۱۲۲۴۱۲۱۰:۴۰:۰۸ ۱۳۹۸/۷/۱۵
کار هر کس نیست خرمن کوفتن...
ناشناس۱۱۲۲۴۲۷۱۰:۴۹:۰۱ ۱۳۹۸/۷/۱۵
میگن در ونزوئلا حداقل دستمزد کارگران فقط ارزش دو کیلو گوشت دارد
ناشناس۱۱۲۲۴۳۲۱۰:۵۰:۲۱ ۱۳۹۸/۷/۱۵
الان اوضاع کارکنان وزارت کار از کارگران با دستمزد بالاتر از حداقل بدتر است!! این کارکنان چطوری از کارگران دفاع کنن!!!
ناشناس۱۱۲۲۴۴۲۱۰:۵۵:۱۳ ۱۳۹۸/۷/۱۵
واقعا ما مردم چجوري داريم زندگي ميکنيم. و تاسف بر اون مسوولي که شعار کرامت انساني ميده وقتي مرد خانه جلوي همسرش و بچش شرمنده است و مجبوره از سطل آشغال تامين نياز کنه.
ناشناس۱۱۲۲۴۶۷۱۱:۱۰:۵۵ ۱۳۹۸/۷/۱۵
نان یکبار سال قبل برای ما افزایش یافت ان وقت این را از کجا اوردی و نوشتی که قیمتها بیشتر بالا رفته؟
ناشناس۱۱۲۲۴۶۹۱۱:۱۲:۰۷ ۱۳۹۸/۷/۱۵
معیشت ما که به فضل الهی داره خوب میشه...
علی۱۱۲۲۸۶۱۱۵:۰۸:۰۲ ۱۳۹۸/۷/۱۵
فضل خداوند برای همه کسانی است که اهل تلاش و بصیرت هستند. حتی اگه مسلمان هم نباشند.
ناشناس۱۱۲۲۴۷۶۱۱:۱۴:۰۲ ۱۳۹۸/۷/۱۵
اخباری مربوط به ایجاد اشتغال انتشار یافته اگر این خبر را در کنار آمار سبد 8 میلیونی قرار بدهیم باید خوشحال باشیم یا.....
ناشناس۱۱۲۲۵۶۴۱۲:۱۱:۲۰ ۱۳۹۸/۷/۱۵
ما همیشه میخندیم....
ناشناس۱۱۲۲۴۸۳۱۱:۱۷:۴۶ ۱۳۹۸/۷/۱۵
اگر بعضی این فاجعه ها را مثل همیشه نبینند که احتمال زیاد هم هست بدانند که در حال بریدن شاخه ای هست که بر آن نشسته اند.
ناشناس۱۱۲۲۴۹۱۱۱:۱۹:۵۶ ۱۳۹۸/۷/۱۵
اون عدد درست در 26 درصد ضرب شده؟ واقعا که با این ریاضی دانها وضعمان بهتر از این نمی شود
ناشناس۱۱۲۲۵۳۷۱۱:۴۵:۳۷ ۱۳۹۸/۷/۱۵
باید در 4 ضرب شود لقمه را دور سر چرخاندن
ناشناس۱۱۲۲۵۴۴۱۱:۵۲:۲۶ ۱۳۹۸/۷/۱۵
وای خدای من.یه تناسب ساده است.گفته شده هزینه خوراک باید بیست و شش درصد حقوق باشه و مابقی حقوق برای خرج های دیگه ای مثل مسکن و آموزش،پوشاک،سلامتی و ..خرج بشه.تناسب خیلی ساده است اگر اون دو و خرده ای بیست و شش درصد حقوق باشه.پس کل حقوق باید چقدر باشه؟این سوال چهارم دبستانه.سوادتون چقدره شما؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس۱۱۲۲۶۶۷۱۳:۰۸:۲۸ ۱۳۹۸/۷/۱۵
با این اوصاف پس با ۴ میلیون میشه معاش کرد .. خدایی جالبه آخرش عدد اشتباهشو از قبلی کم کرد
ناشناس۱۱۲۲۴۹۹۱۱:۲۵:۰۰ ۱۳۹۸/۷/۱۵
در عربستان یارانه نقدی انرژی به کارمندها بیشتر از متوسط حقوق کارمندها ی ایران است تازه 5 سال هم هست گرفتار جنگ هست فأین تذهبون
علی۱۱۲۳۰۷۵۱۷:۴۹:۱۷ ۱۳۹۸/۷/۱۵
این «گرفتار جنگ هستند» خیلی بامزه بود. نتونستم فقط به شکلک اکتفا کنم.
علی۱۱۲۳۱۱۷۱۸:۲۷:۴۷ ۱۳۹۸/۷/۱۵
من یکی حاضرم چند برابر این مشکلات رو تحمل کنم اما کسی به کشورم نگه گاو شیرده!
ناشناس۱۱۲۲۵۰۷۱۱:۲۹:۴۷ ۱۳۹۸/۷/۱۵
بعد یکی مثل مطهری هم میگه کار کنید به دولت بدهید اگه راست میگی این گرسنگی 60 میلیون کارگر و بازنشستگان را شفاف بیان کنند مقامات نه ورد زبان شان شده قطع یارانه.
ناشناس۱۱۲۲۵۳۳۱۱:۴۲:۴۲ ۱۳۹۸/۷/۱۵
حالا که قیمت کالاها نسبت به چند ماه پیش کاهش پیدا کرده این ها سبد معیشتی را میلیونی بالاتر می برند!!!
ناشناس۱۱۲۲۶۱۳۱۲:۳۸:۵۴ ۱۳۹۸/۷/۱۵
این عدد ۸ میلیون انصافا واقعی نیست
ناشناس۱۱۲۲۷۷۱۱۴:۱۳:۲۲ ۱۳۹۸/۷/۱۵
امارات 35 میلیون هست.
ناشناس۱۱۲۲۶۱۴۱۲:۳۹:۰۲ ۱۳۹۸/۷/۱۵
بعدشوهرمن باحقوق ماهی یک میلیون شاگردی ازمن میخوادشق القمرکنم باداشتن دوتابچه که یکیشون دانشجوست وماهی هم500هزارتومن بیمه تامین اجتماعی میدیم مجبورم بیمه بدم داروهای شوهرم آزادخیلی گرون میشه هرماه کم میارم ومجبورم قرض ووام بگیرم هرروزمیگه پس یک میلیون روچیکارمیکنی؟!فکرمیکنه 20سال پیش نه همون دوسال پیشه بایک میلیون میشدزندگی کرد؟
ناشناس۱۱۲۲۶۶۳۱۳:۰۵:۲۳ ۱۳۹۸/۷/۱۵
آقا چه خبره .. ۸ تومن مگه جنگه ؟ ما با خ کمتر از اینا میگذرونیم
ناشناس۱۱۲۲۹۵۸۱۶:۲۳:۴۷ ۱۳۹۸/۷/۱۵
میگذرونی زندگی نمی کنی
ع.ح۱۱۲۳۰۸۰۱۷:۵۷:۲۷ ۱۳۹۸/۷/۱۵
دقیقا درسته، اونقدر ما ایرانیها سالهاست که با فقر و بدبختی داریم زنده مانی میکنیم که خودمون هم نمی‌دونیم فقیر هستیم، چون به فقر عادت کردیم .
ناشناس11۱۱۲۲۷۳۰۱۳:۵۴:۵۶ ۱۳۹۸/۷/۱۵
آیا در این سبد معاش اجاره خانه ، هزینه های آموزش فرزندان ، بهداشت و درمان ،اوقات فراغت و تفریح، سوخت و انرژی ، پوشاک وو محاسبه شده؟ ..فاصله طبقاتی ،افزایش جرم و بزهکاری نتیجه اقتصاد نابسامان کشور است.
ناشناس۱۱۲۲۷۸۵۱۴:۲۲:۱۱ ۱۳۹۸/۷/۱۵
پس کی قراره این همه عقب افتادگی دستمزدها جبران بشه! بهتره دولت با توجه به تورم موجود در وسط سال ترمیم حقوقها را انجام دهد.
ایرانی۱۱۲۲۷۹۱۱۴:۲۵:۲۰ ۱۳۹۸/۷/۱۵
یکی دوستان بخاطر اینکه شوخی کرده باشه جدول لیگ برتر رو وارونه کرد و انتشار داد توی گروه و گفت تیم شهر ما دومه و شهر خودرو و پرسپولیس و بقیه مدعیان پایین جدول. حالا هم اگه نمودار رو چپکی کنید وضع ملت خوبه. پس کو که تو صدا و سیما داد میزنن وضع اقتصادی بهتر شده.
بازنشسته کشوری۱۱۲۳۰۸۱۱۷:۵۷:۴۲ ۱۳۹۸/۷/۱۵
من بازنشسته با گروه 16 بعد از 12 سال بازنشستگی حکمم 3 ميليونه البته بازنشستگان با شرايط پايينتر از بنده که جديدا بازنشسته شده اند بيش از يک و نيم برابر بنده حقوق مبگيرند. تازه بعد از وعده های متعدد، آقای شريعتمداری وعده داده سال ديگه همسانسازی ميشيم!
ناشناس۱۱۲۳۱۷۶۱۹:۴۰:۲۲ ۱۳۹۸/۷/۱۵
سبد معاش شده ۸ میلیون اگر هم درآمدت بیشتر از ۸ میلیون باشه یارانه ات قطع میشه فاجعه اینه
ناشناس۱۱۲۳۱۸۹۲۰:۰۵:۰۸ ۱۳۹۸/۷/۱۵
این آمار بدون عمل بدرد عمه ها .. میخورد
ناشناس۱۱۲۳۱۹۲۲۰:۰۹:۱۹ ۱۳۹۸/۷/۱۵
تا وقتی بخور بخور در کشور است وای به حال ملت ایران
ناشناس۱۱۲۳۱۹۴۲۰:۱۰:۲۰ ۱۳۹۸/۷/۱۵
چطور محاسبه کرده؟ یعنی هر خانواده، هر روز یک پاکت چای ، یک بشکه روغن، یک کیلو گوشت، یک عدد مرغ و یک کیسه برنج و غیره استفاده میکنه؟
ممحمدرضا۱۱۲۳۲۳۱۲۰:۴۴:۵۴ ۱۳۹۸/۷/۱۵
فعلا پول بیمه تکمیلی ما جانبازان بریزن بتونیم نفس بکشیم
ناشناس۱۱۲۳۲۳۶۲۰:۴۷:۳۶ ۱۳۹۸/۷/۱۵
با دیدگاه جناب مطهری باید بیشتر کارکنیم تا بتوانیم دولت را سرپا نگهداریم یعنی مالیات بیشتر و افزایش تعداد مالیات بگیرها
ناشناس۱۱۲۳۲۶۱۲۱:۳۷:۴۳ ۱۳۹۸/۷/۱۵
رشد خیره کننده شاخص های رفاه و توسعه اقتصادی ما زبانزد خاص و عام در دنیا شد رفت!
زیرِزیرِزیرِ خط فقر۱۱۲۳۳۳۸۲۳:۲۵:۴۰ ۱۳۹۸/۷/۱۵
من معلم حقوقم بعداز قریب بیست سال کار، بامدرک کارشناسی، دومیلیون وچهارصدهزارتومان است
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  2. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  3. وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد  

  4. بذرپاش: امسال هر ماه افتتاح مسکن داریم

  5. سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت ۷۰ میلیون تومان شد

  6. جریمه تخلفات حادثه ساز ۵ برابر شد/ اعمال از هفته آینده            

  7. ابابیل ۵، از آخرین دستاورد‌های قدرت پهپادی جهان

  8. تعرفه‌های پزشکی ۱۴۰۳ قابلیت اجرایی ندارد/ مصوبه دولت اصلاح شود  

  9. انتظار ۹ساله برای اصلاح هزینه تخلف رانندگی/تغییری برای حفظ جان مردم

  10. ایران بر سکوی بریکس/ دستاوردهای پولی، مالی برای ایران چیست؟  

  11. عکسی از سیدمحمد خاتمی در مراسم ترحیم زهرا شجاعی/ این وزیر دولت رئیسی هم آمد

  12.   طحان‌ نظیف: لایحه عفاف و حجاب هنوز به تأیید شورای نگهبان نرسیده است  

  13.  مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد

  14. هیچ خوداظهاری یا مدرکی دال بر بیماری روحی دکتر بخشی در دست نبود/ علت مرگ این پزشک مشخص نیست  

  15. پوتین: اف-۱۶‌های اوکراین در همه‌جا هدف مشروع هستند، حتی کشورهای دیگر

پربحث‌های هفته

  1. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  2. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  3. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  4. عوامل توهین کننده به نظام و مقدسات اسلامی دستگیر شدند

  5. جلاد، به پایان سلام کن!

  6. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  7. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  8. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  9. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  10. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  11. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  12. انتقام از پوتین؟

  13. وکیل رسمی دادگستری به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد  

  14. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  15. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  16. بذرپاش: امسال هر ماه افتتاح مسکن داریم

  17. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  18. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  19. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

  20. سقف دریافتی ماهیانه کارمندان دولت ۷۰ میلیون تومان شد

  21. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  22. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  23. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  24. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  25. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

آخرین عناوین