استفاده از ماسک صورت در تظاهرات هنگ‌کنگ ممنوع شد

گروه جهان الف،   3980712111

رئیس اجرایی هنگ‌کنگ، امروز (جمعه) طی اقدامی با توسل به "قوای فوریتی" خود، استفاده از ماسک توسط معترضان را ممنوع اعلام کرد. قوای مذکور، امکان قانون‌گذاری را بدون نیاز به رای شورای مقننه برای بالاترین مقام اجرایی هنگ‌کنگ فراهم می‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، کری لام، رئیس‌ اجرایی منطقه هنگ‌کنگ، طی کنفرانس مطبوعاتی امروز خود گفت از فردا (شنبه) ممنوعیت استفاده از ماسک صورت، تحت قوانین فوریتی که به نهادها اجازه "برقراری هرگونه مقرراتی" را می‌دهد، اعمال خواهد شد.

بسیاری از معترضان هنگ‌کنگی که در اعتراضات چندماهه اخیر این دولت‌شهر شرکت داشته‌اند، همواره با ماسک صورت، تلاش در مخفی نگه داشتن هویت خود دارند تا کارفرمایان با فشار جهت اخراج آن‌ها مواجه نشوند.

کری لام می‌گوید: "تقریبا تمام معترضان ماسک بر صورتشان دارند تا هویت‌شان مخفی بماند. این موضوع دلیل لجام‌گسیختگی آن‌هاست. ما نمی‌توانیم به حفظ مقررات سستِ کنونی پرداخته و اجازه تشدید خشونت را بدهیم".

حال مشخص نیست که دولت با ۷.۴ میلیون شهروند هنگ‌کنگی که همه روزه از ماسک استفاده می‌کنند تا خود را از عفونت‌های ناشی از بروز بیماری سارس در سال ۲۰۰۳ دور نگه دارند، چگونه مقابله خواهد کرد.

تظاهرات ضد دولتی هنگ‌کنگ که وارد چهارمین ماه خود شده، چالشی جدی برای شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین به شمار می‌رود. هنگ‌کنگ که قبلا مستعمره بریتانیا به شمار می‌رفت، در سال ۱۹۹۷ به قیمومیت چین درآمد.

در همین حال، تضمینی وجود ندارد که این قانون جدید بتواند تنش‌ها را پایان دهد. این موضوع می‌تواند خشم بیشتر معترضان را در پی داشته باشد.

از سوی دیگر، دفتر حقوق بشر سازمان ملل، امروز اعلام کرد هرگونه اقدام توسط دولت هنگ‌کنگ، باید با پشتوانه قانون صورت بگیرد و قانون آزادی تجمعات حفظ شود.

مارتا هورتادو، سخنگوی حقوق بشر سازمان ملل در واکنش به اقدامات جدید دولت هنگ‌کنگ از جمله ممنوعیت استفاده از ماسک صورت گفته است: "هر گونه اعمال محدودیت، باید اساس قانونی داشته باشد و تا حد ممکن، کمترین میزان آزار [به معترضان] را داشته باشد".

این سخنگوی سازمان ملل در ادامه گفت: "آزادی تجمع مسالمت‌آمیز، یک حقوق اساسی به شمار می‌رود و باید بدور از محدودیت، به بالاترین میزان برقرار باشد".

مارتین لی، فعال حامی دموکراسی در هنگ‌کنگ که از وکلای شناخته‌شده به شمار می‌رود، قبل از تصدیق اجرای این قانون توسط دولت گفت: "این، مجموعه‌ای از مقررات مستعمراتی و باستانی است و شما به آن توسل نمی‌جویید مگر آنکه نتوانید دیگر قانون‌گذاری کنید".

خشونت‌ها در هنگ‌کنگ، روز سه‌شنبه که با هفتادمین سالگرد تاسیس جمهوری چین مقارن بود، اوج گرفت و پلیس به شلیک گاز اشک‌آور و گلوله‌های پلاستیکی روی آورد. یک جوان هجده ساله، طی آن روز مورد اصابت گلوله قرار گرفته بود.