واکنش نتانیاهو به سومین مرحله کاهش تعهد ایران به برجام

گروه جهان الف،   3980614087

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به گام سوم ایران در جهت کاهش تعهد به توافق هسته‌ای، گفت باید به جای گفت‌وگو با ایران، به سمت تشدید فشار به تهران حرکت کرد.

به گزارش فارس، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز پنج‌شنبه در واکنش به گام جدید ایران برای کاهش تعهد به توافق هسته‌ای، بار دیگر تشدید فشار بر ایران را خواستار شد.

به نوشته روزنامه «جروزالم‌پست»، نتانیاهو که پیش از سفر به لندن در فرودگاه در جمع گروهی از خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت: «امروز شنیدیم که ایران مرتکب یک نقض دیگر شده است، این بار در زمینه اشاعه هسته‌ای. این بخشی از اقدامات ستیزه‌جویانه ایران در فضای بین‌المللی و بخشی از تلاش آن‌ها برای انجام حمله علیه اسرائیل است. این تلاش‌ها متوقف نشده است.»

وی افزود: «اکنون زمان انجام گفت‌وگو با ایران نیست. اکنون زمان تشدید فشار به ایران است.»

نتانیاهو قرار است در لندن با «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس و «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا دیدار کند. وی گفت در این دیدارها در مورد مسائلی که «برای اسرائیل مهم است»، گفت‌وگو خواهد کرد.

شب گذشته «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران اعلام کرد که تهران در سومین مرحله از فرآیند کاهش تعهد به برجام، محدودیت‌های مربوط به فعالیت‌های تحقیق و توسعه را کنار می‌گذارد.

این اقدام بر اساس بندهایی از برجام صورت می‌گیرد که ایران در آن‌ها اعلام کرده در صورت بازگشت تحریم‌ها، این حق را برای خود محفوظ می‌داند که اجرای کل یا بخشی از تعهداتش را متوقف کند.

جمهوری اسلامی ایران اردیبهشت ماه امسال در نخستین سالگرد خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای، اعلام کرد تعهد خود را به توافق هسته‌ای کاهش می‌دهد. در گام نخست، ایران محدودیت مربوط به سقف ذخایر اورانیوم غنی‌شده و آب سنگین را تعلیق کرد و ۶۰ روز بعد در گام دوم سقف مربوط به میزان غنی‌سازی را کنار گذاشت. ایران پس از گام دوم، ۶۰ روز دیگر به کشورهای باقی‌مانده در برجام خصوصا سه کشور اروپایی فرصت داد تا وعده‌های خود برای جبران آثار تحریم‌های آمریکا را عملی کنند.

در روزهای گذشته فرانسه با طرح اعطای وام ۱۵ میلیارد دلاری، تلاش کرد تا ایران را به خودداری از برداشتن گام سوم متقاعد کند. اما این طرح نه مورد پذیرش آمریکا قرار گرفت و نه تهران پذیرفت که این مبلغ در قالب یک وام اروپایی پرداخت شود. ایران تأکید دارد که پرداخت این رقم باید به صورت خط اعتباری و در ازای بازگشت فروش نفت ایران به سطح پیش از تحریم، صورت گیرد.