ترامپ متهم به فریب کاری علیه پاکستان و هند شد

گروه جهان الف،   3980608097

تشدید اختلافات میان پاکستان و هند در مورد کشمیر باعث شد تا این روزها "دونالد ترامپ" برای چندین بار ادعای خود جهت میانجیگری بین رقبای سنتی جنوب آسیا را تکرار کند، موضوعی که نه فقط از سوی دهلی نو رد شده، بلکه پاکستانی ها نیز آن را بی فایده و ترامپ را متهم به فریبکاری می کنند.

ایرنا: «عمران خان» نخست ‌وزیر پاکستان ماه گذشته به دعوت رسمی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به واشنگتن سفر کرد، ترامپ در دیدار با عمران خان، میانجیگری بین پاکستان و هند را در موضوع کشمیر پیشنهاد داد.

پاکستان برخلاف هند با ورود سایر کشورها، جهت حل مساله کشمیر مخالفت نمی‌کند و تاکنون چندین بار در مجامع بین المللی مساله کشمیر را مطرح کرده و خواستار میانجی گری دیگر کشورها شده است.

آمریکا که به گفته پاکستانی ها همواره در سیاست های خود مربوط به جنوب آسیا نگاه امتیازی نسبت به اسلام آباد داشته، اکنون تلاش می کند تا با استقبال از ابتکار عادی سازی در روابط اسلام آباد و دهلی نو، از سیاست سختگیرانه خود در قبال پاکستان بکاهد.

در عین حال سیاسیون پاکستانی معتقدند که ترامپ برای کمک به حل مسائل شبه قاره صادقانه رفتار نمی کند، بنابراین دولت عمران خان باید از اعتماد به رییس جمهوری آمریکا اجتناب کند.

به گفته رهبران سیاسی پاکستان، امیدی به حرف های ترامپ نیست و وی تنها برای پیشبرد اهداف خود در منطقه به ویژه خروج آبرومندانه از افغانستان، درصدد راضی نگه داشتن پاکستان است.

«شهباز شریف» رئیس حزب «مسلم لیگ نواز» و رهبر جناح مخالف در مجلس پاکستان در واکنش به ادعای رئیس جمهوری آمریکا برای میانجیگری بین اسلام آباد و دهلی نو بر سر کشمیر، گفت: طرح ترامپ بیشتر از اینکه ابتکار عمل باشد، به نظر «یک تله» است.

به گزارش روز جمعه رسانه های پاکستان، «شیخ رشید احمد» از سیاستمداران ارشد پاکستانی و وزیر کابینه دولت عمران خان در این ارتباط گفت: ترامپ چیزی در بساط ندارد و حرفهایش درباره کشمیر و میانجیگیری فریب است.

وی ترامپ را متهم به فریبکاری علیه پاکستان و هند کرد و افزود: هیچ نقشه راهی برای کمک به حل مناقشه کشمیر در دست نیست.

رسانه های پاکستانی نوشتند: هرچند ترامپ با طرح میانجیگری درباره کشمیر تا حدی در کنار مواضع اسلام آباد در مقابل دهلی نو قرار گرفت و یا از احتمال از سرگیری کمک های نظامی آمریکا به پاکستان سخن گفت، اما دولت عمران خان باید هوشیار باشد که تبدیل به «عصای دست» آمریکا در منطقه نشود.

تنش ها میان هند و پاکستان پس از تصمیم دهلی نو برای لغو امتیازات خاص ایالت جامو و کشمیر افزایش یافت.

بخشی از کشمیر در خاک هند و بخشی دیگر در خاک پاکستان قرار دارد. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی از علل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان از هند در سال ۱۳۲۶ تاکنون است.