پیام رسان ایرانی باید سختی راه جایگزینی تلگرام را به جان بخرد

گروه اجتماعی الف،   3980608002

کارشناس فناوری اطلاعات گفت: برای رقابت با تلگرام باید پیام‌رسانی را تعریف کنیم که علاوه بر بومی‌سازی شدن، تمامی ویژگی تلگرام و حتی بیشتر از آن را داشته باشد، لذا طراحان ایرانی باید سختی این راه را به جان بخرند.

فارس نوشت: موضوع حمایت از پیام رسان‌های داخلی بارها مورد توجه رسانه ها و اقشار مختلف مردم قرار گرفته است، تعدادی از مخاطبان در سامانه «فارس من» خواستار حمایت و طراحی شبکه اجتماعی بومی شدند که این موضوع پیگیری شد.

این مخاطبان اعلام کردند: «شرط پذیرش شبکه اجتماعی و پیام رسان داخلی چیست؟ اگر پول ندارید چرا کیفیت محصولات ایرانی را زیر سوال می‌برید؟»

برای پیگیری چرایی عدم موفقیت پیام رسان‌های بومی با مرتضی متواضع کارشناس فناوری اطلاعات گفت‌وگو کردیم.

مرتضی متواضع کارشناس فناوری اطلاعات، درباره رقابت پیام‌رسان‌های بومی با تلگرام توضیح داد: این موضوع را نباید فراموش کرد که محیطی که تلگرام ایجاد کرده است و میزان محبوبیتی که این پیام‌رسان در میان مردم دارد موجب می‌شود که کوچ مردم به پیام‌رسان دیگر مشکل باشد. 

وی افزود: در آمریکا نیز هیچ شخصی نمی‌تواند با مایکروسافت رقابت کند، چون به قدری در تاروپود زندگی مردم ریشه دوانده که جدا شدن مردم از آن سخت است. 

کارشناس حوزه فناوری اطلاعات ادامه داد: می‌توان گفت که برای ایجاد یک پیام‌رسان بومی کمی دیر کردیم و حالا برای رقابت با تلگرام باید پیام‌رسانی را تعریف کنیم که علاوه بر بومی‌سازی شدن، تمامی ویژگی تلگرام را و حتی بیشتر از آن را داشته باشد. 

وی ادامه داد: لذا باید پیام‌رسانی تعریف کرد که غایت آن تلگرام در حال حاضر نباشد و جامع باشد و گام به گام مثل هر کسب و کار دیگری مسیر را طی کند و سختی‌های آن را به جان بخرد، چرا که هیچ پیام‌رسانی با حمایت دولت نمی‌تواند به نتیجه کامل برسد. 

لازم به ذکر است، با فیلتر تلگرام این سؤال در ذهن مخاطبان ایجاد شده است که آیا دولت می‌خواهد پیام‌رسان بومی را جایگزین این اپلیکیشن کند یا خیر.