بیش‌ترین گرانی مربوط به کدام کالای خوراکی است؟

گروه اقتصادی الف،   3980606092

در آخرین گزارش مربوط به تغییرات قیمت کالاهای خوراکی سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی و پیاز بیش‌ترین کاهش قیمت و چای خارجی بسته‌ای، مرغ و پرتقال بالاترین افزایش قیمت را داشته‌اند.

به گزارش ایسنا، گزارشی که مرکز آمار در رابطه با تغییر قیمت کالاهای خوراکی در مردادماه اعلام کرد، از این حکایت داشت که نرخ تورم سالانه با افزایش حدود دو درصدی به ۴۲.۲ درصد رسیده است. البته در این بین تورم نقطه به نقطه و ماهانه با کاهش همراه شده بود.

 بررسی این آمار نشان می‌دهد که سیب‌زمینی ۲۱.۲، گوجه‌فرنگی ۱۷.۱ و پیاز ۱۲.۹ درصد نسبت به تیرماه کاهش قیمت داشته‌اند که بیش‌ترین کاهش قیمت در بین کالاهای خوراکی است. این سه قلم کالا در ماه‌های اخیر در رده‌های بالای تورم قرار گرفته بودند.

این درحالی است که در مردادماه تورم نقطه به نقطه (نسبت به ماه مشابه سال قبل) سالانه در رب گوجه‌فرنگی ۲۰۰.۸ درصد، سیب زمینی ۲۶۷.۸ و پیاز ۷۵.۳ درصد اعلام شده بود.

در سایر اقلام نیز جای خارجی بسته‌ای با ۲۹.۹ درصد، مرغ ۱۴.۹ و پرتقال با ۱۰.۳ نسبت به تیرماه بالاترین افزایش قیمت را به خود اختصاص داده است.

در مورد سایر کالاها نیز  تورم گوشت گاو یا گوساله  ۹۱  و گوشت گوسفند تا ۹۰ درصد ، برنج ۶۳ و مرغ تا ۴۶ درصد گزارش شده است.

متوسط قیمت خوراکی‌ها در مرداد۹۸