واکنش‌ها به اظهارات منتسب به آیت‌الله یزدی/ سوال محمود صادقی درباره دلیل آزادی فرمانده عملیات ترور/دفاع یک اصلاح طلب از آیت‌الله مصباح یزدی

گروه سیاسی الف،   3980526169 ۳۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

واکنش‌ها به اظهارات منتسب به آیت‌الله یزدی/ سوال محمود صادقی درباره دلیل آزادی فرمانده عملیات ترور/دفاع یک اصلاح طلب از آیت‌الله مصباح یزدی

سخن اصلاح‌طلبان درباره آیت‌الله مصباح را قبول ندارم

فارس نوشت: صادق خرازی دبیرکل حزب اصلاح‌طلب ندای ایرانیان در کارگاه نقد مستند «آن زمستان؛ برشی از زندگی آیت الله مصباح یزدی» گفت: بنده آیت الله مصباح را فیلسوف صمدانی، مفسر و عالم ربانی می دانم و جایگاه ویژه ای برای این شخصیت بزرگوار قائل بوده و هستم.

خرازی با بیان این که آیت الله مصباح یزدی از ابتدا مبارز واقعی بوده و هست و همواره در برابر تحریف ها و انحرافات ایستاده و شجاعانه برخورد کرده است، گفت: بنده سخنان برخی دوستان اصلاح طلب درباره آیت الله مصباح یزدی را قبول ندارم، چون ایشان بیش از 50 سال است که در میدان واقعی مبارزه قرار دارد و شخصیت هایی همچون ایشان در حوزه بسیار کم هستند.

***

تحلیل اصلاح طلبان درباره دلیل انتقادات اخیر از آیت الله آملی لاریجانی

روزنامه شرق نوشت: ... اواخر تیرماه بود که خبر دستگیری اکبر طبری، معاون اجرایی ریاست سابق قوه قضائیه که همراه او به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته بود منتشر شد.... اتهامات طبری ارتباطات ناصواب و خلاف موازین قضائی با برخی از اصحاب پرونده و همچنین توصیه و اعمال نفوذ در برخی دستگاه‌های قضائی عنوان شده است...

علی عبداللهی، رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه گفته است: «مدیریت قوه اکنون عملیات پاک‌سازی را از درون دستگاه قضائی آغاز کرده و در پاک‌سازی بیرونی هم هیچ‌وقت توقفی در کار نخواهد بود».

تضعیف موقعیت ریاست سابق قوه قضائیه فقط ماجرای یک فرد نیست، بلکه به‌طورقطع نه‌تنها روی آینده سیاسی صادق لاریجانی، بلکه روی آینده علی لایجانی هم تأثیر خواهد گذاشت؛ فردی که به نظر یکی از محتمل‌ترین گزینه‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ خواهد بود. در طیف اصولگرایی، لاریجانی و جریان نزدیک به او حسنه‌ترین روابط را با دولت فعلی دارند و از همین منظر هم مورد خشم و کینه بخشی از اصولگرایان قرار دارند، آن هم در حالی‌که اصولگرایان روزبه‌روز فاصله خود را با حسن روحانی نه‌تنها بیشتر می‌کنند، بلکه بدل به مخالفان سرسخت او شده‌اند. بخشی از اصولگرایان به‌هیچ‌عنوان تمایلی به قدرت‌گیری علی لاریجانی ندارند و نامزدهای موردنظر خود را برای ۱۴۰۰ دنبال می‌کنند... .

روزنامه اعتماد نیز در این‌باره نوشته است: ... آملی‌لاریجانی قوه‌ قضاییه را ترک کرده و صداوسیما مرتبا از فضای بسته‌ای که او در دستگاه عدلیه ساخته بود، انتقاد می‌کند و این رویداد با یک عینک آینده‌نگر یعنی هشدار نامحسوس به مسئولان فعلی. قاضی‌القضات جدید جمهوری اسلامی از ابتدای حضورش در این قوه، تاکنون رویکردی متفاوت با آملی‌لاریجانی درپیش گرفته و به همین واسطه گاه و بی‌گاه تشویق اصلاح‌طلبان را نیز به همراه داشته است، ولی همزمان برخی ناظران معتقدند که صداوسیما با یادآوری روزگار سپری شده بر این قوه و انتقاد از آن، خواستار چرخش این قوه و روی خوش آنان به انتقادات شده است... رویکرد فعلی صداوسیما اگر با چاشنی فسادستیزی همراه شود و همه دستگاه ها را دربر ‌بگیرد، می‌تواند نوید روزگاری نو در ارتباط رسانه‌ها با دستگاه عدلیه را دهد؛ روزگاری که انتقاد به آنان چون دولت و شخص رییس‌جمهوری عاری از هزینه باشد و ترس توقیف بر جسم و جان ننشیند.

***

ريشه يك برخورد ناصواب

عباس عبدي با بازخوانی انتقاد مجریان صدا و سیما از رئیس سابق قوه قضائیه در روزنامه اعتماد نوشت: ... رسانه آزاد و مستقل اجازه نمي‌دهد كه ديگران از حدود اختيارات و وظايف قانوني خود تخطي كنند. مشكل اصلي متوجه صداوسيما است كه در آن زمان خبر ماجرا را پخش نكرد و در برابر آن تهديدات مقاومت ننمود. بايد مي‌گذاشت آن افراد احضار و حتي محاكمه شوند و سپس از طريق نقد رفتار آن دستگاه بساط اين تخلفات را برمي‌چيد؛ نه اينكه با لابي كردن و مسكوت گذاشتن ماجرا به نهادينه شدن اين رفتار كمك كند و حالا پس از چند سال بايد به صورت شوخي و خنده و حتي تمسخرآميز آن خبر را كه در اصل گريه‌آور است افشا كنند. هنگامي كه صداوسيما خبر به اين مهمي را كه مربوط به خودشان نيز مي‌شود پنهان مي‌دارند و از انتشار آن خودداري مي‌كنند، چه جايي براي انتشار اخبار مشابه ديگر مي‌ماند؟

***

پرسش از امکان و امتناع اصلاح!

احمد زیدآبادی، فعال سیاسی در مطلبی نوشت: ... چرا اصلاح‌طلبان در ایران توفیقی حاصل نکرده‌اند؟ پاسخ من این است که ناکامی اصلاح‌طلبان را باید در ضعف‌های اساسی خود آنها جستجو کرد! البته برخی از اصلاح‌طلبان بر این باورند که نه فقط ناکام نشده‌اند بلکه توفیق‌های مهمی به دست آورده‌اند! وقتی از آنها می‌پرسیم پاره‌ای از این توفیقات را شرح دهید؛ یا به برخی از دستاوردهای انقلاب تکنولوژیک در صنعت ارتباطی اشاره می‌کنند و یا مدعی می‌شوند که اگر آنها نبودند "تندروها" تاکنون کشور را نابود کرده بودند!

به هر حال از نگاه من، اگر یک نظام سیاسی با محوریت یک نیروی درون جوش ملی، قابل اصلاح نباشد، قابل براندازی هم نخواهد بود! و به تعبیر عکس، اگر یک نظام سیاسی توسط یک نیروی خوداتکای ملی قابل براندازی باشد، به طریق اُولی قابل اصلاح نیز خواهد بود! بنابراین، نفسِ اصلاح‌طلبی در صورتِ اصیل آن همچنان حائز اعتبار است، هر چند که به نظر من، جناح موسوم به اصلاح‌طلب در صورت اصیل آن ظاهر نشده است.

***

آیا وزارت اطلاعات شکایت از حسن عباسی را پس می‌گیرد؟

فارس نوشت: حسن عباسی هرچند امروز با شکایت وزارت اطلاعات در زندان به سر می‌برد، اما او از پشت همان میله‌ها نیز به دنبال ترسیم راه صحیح برای جوانان انقلابی است و در همین پیام کوتاه از طرف همسرش، خواستار آرامش و دوری از ایجاد تنش در فضای مجازی و واقعی شده است. روند بررسی دادرسی به پرونده شکایت وزارت اطلاعات از این جانباز جنگ تحمیلی یکی دو روزه نبوده است، اما کمتر کسی از این ماجرا با خبر بود و این نشان از مظلومیت متهم ردیف اول این پرونده دارد...

ادبیات حسن عباسی از خدشه به وزارت اطلاعات تهی است؛ واکاوی سخنان سالیان گذشته وی نیز نشان می‌دهد، این تحلیلگر مسائل سیاسی خط قرمز خود را مسائل امنیتی و منافع ملی می‌داند و سعی کرده همیشه نیز به آن پایبند باشد. بدون در نظر گرفتن وجه مثبت یا منفی اظهارات عباسی، درخواست این است که بهتر بود وزارت اطلاعات با کمی بردباری، خودداری و شکیبایی نسبت به این مسئله وارد می‌شد.

بیشتر بخوانید:

تجویز رویکرد احترام از پشت میله‌های زندان

***

هزینه ۲۵۰ میلیون دلاری برای طراحی صندوق پژو ۲۰۶

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از هزینه ۲۵۰ میلیون دلاری طراحی صندوق خودروی پژو ۲۰۶ خبر داد.

بهرام پارسایی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تهیه گزارش مربوط به صنعت خودرو در کمیسیون اصل ۹۰ گفت: در جریان تهیه این گزارش آنچه که برای من اثبات شده فساد کلان و عدم نظارت بر خودروسازی و تبدیل خودروسازان به یک مافیای قدرتمند است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: طبق اسناد فقط بابت طراحی صندوق پژو ۲۰۶، ۲۵۰ میلیون دلار هزینه شده که با ارز امروز قیمت آن به ۳ هزار میلیارد تومان می‌رسد. این در حالی است که با این میزان پول می‌شد یک خط کامل تولید خودروی جدید را طراحی کرد.

پارسایی درباره‌ طراحی ۱۲۰ میلیارد تومانی خودروی سمند در دهه ۷۰ نیز اظهار کرد: در آن زمان بزرگترین اختلاس کشور، اختلاس ۱۲۳ میلیارد تومانی بود. در چنین شرایطی این میزان هزینه برای طراحی خودروی سمند آن هم با ارز ۴۰۰ تومانی صورت گرفته در حالی که استاندارد جهانی در این طراحی رعایت نشده و برای مصرف کننده هم جذابیتی نداشت.

بیشتر بخوانید:

هزینه ۳ هزار میلیارد تومانی برای طراحی صندوق پژو ۲۰۶ / طراحی ۱۲۰ میلیارد تومانی سمند!

***

واکنش ها به اظهارات منتسب به آیت‌الله یزدی

صبح امروز خبری از دیدار مسئول و معاونین مرکز بسیج اساتید و نخبگان حوزه با آیت الله یزدی منتشر شد که بخشی از بیانات ایشان اهمیت خاصی دارد. آیت الله یزدی صراحتا از ماجرای نگارش نامه‌ی رئیس سابق دستگاه قضا به رهبر معظم انقلاب سخن گفته‌اند و نظرات انتقادی‌شان بیان کرده‌اند.

نامه‌ای که پیش از این توسط رییس مجمع تشخیص مصلحت تکذیب و تنها توسط یک رسانه ضد انقلابی این ادعا مطرح شده بود.

تکذیب شایعه عزیمت آیت الله آملی لاریجانی به نجف اشرف 

حجّت‌الاسلام حمزه قربانی، مسئول روابط عمومی جامعه مدرسین اظهارات منتشر شده از قول آیت‌الله محمد یزدی در انتقاد از آملی لاریجانی را تایید نکرد. وی تصریح کرد: سخنانی که امروز در فضای مجازی به آیت‌الله یزدی منتسب شده است، سندیّت ندارد و تنها مرجع معتبر در این زمینه، پایگاه اطّلاع‌رسانی جامعه مدرسین است.

این خبر گرچه تکذیب شد اما با واکنش هایی همراه شده است.

آیت‌الله مرتضی مقتدایی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با ایرنا درباره انتقاد آیت‌الله محمد یزدی، رئیس جامعه مدرسین از آیت‌الله صادق لاریجانی، رئیس سابق قوه قضاییه توضیح می‌دهد: در مردادماه جلسات جامعه مدرسین تعطیل است. ما از یک هفته قبل از مرداد اصلاً جلسه نداشتیم. آقای یزدی این گونه مطالب را که در ذهنشان بود گاهی در جلسات جامعه مدرسین مطرح می‌کردند و حالا علنی آن را بیان کرده‌اند. اگر با من مشورت می‌شد می‌گفتم طرح علنی این مسائل به مصلحت نیست، ولی حالا خودشان صلاح دیدند. ولی من در این قضیه به‌طورکلی وارد نمی‌شوم.

بیشتر بخوانید:

واکنش آیت‌الله مقتدایی به انتقاد آیت‌الله یزدی از آملی‌لاریجانی

***

 عمده ذخایر طلای کشور به‌دست خودمان بر باد رفته

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای با اشاره به اینکه تنها یک فرد توانسته به‌یک‌بهانه دیگر مقدار زیادی تسهیلات از بانکی بگیرد و با آن بیش از 38 هزار سکه خریداری کند تصریح کرد: برای اینکه واقعاً با چنین پدیده‌ها و مفاسدی برخورد کنیم باید به‌سراغ کسی برویم که پس از پرداخت تسهیلات، بانک هیچ نظارتی بر نحوه هزینه آن نداشته است.

اژه‌ای: ‌فردی توانسته با بهانه‌ای ‌۳۸هزار سکه خریداری کند

وی با بیان اینکه "عمده ذخایر طلای کشور به‌دست خودمان بر باد رفته و حیف‌ومیل شده است" اظهار داشت: وقتی که این تخلفات و جرایم بزرگ رخ می‌دهد همه از دستگاه قضایی توقع دارند که با عوامل و مفاسد اقتصادی و مالی برخورد کند در حالی که در درجه نخست دستگاهی که چنین تسهیلاتی را داده باید مؤاخذه شود.

***

سرانجام پرونده نجفی چه شد؟

یکی از وکلای اولیای‌دم میترا استاد درباره اینکه چه کسانی برای نجات نجفی از قصاص و اخذ رضایت خانواده میترا استاد، پیش‌قدم شدند، توضیح داد...

محمود حاجلوئی یکی از وکلای خانواده مرحوم میترا استاد گفت: در این مهم، نقش بزرگان کرمانشاه، خانواده و برادران و دختر وکلای  آقای نجفی و دولتمردانی در حد وزرا از هیئت دولت فعلی و دولتمردانی از دولت اصلاحات و همکاران سابق نجفی  بی‌تأثیر نبود که به دلیل اینکه شاید رضایتی از اعلام نام آنها در این کار نداشته باشند از اعلام نامشان معذوریم.

بیشتر بخوانید:

کدام مسئولان برای نجات نجفی به خانه اولیای‌دم رفتند؟

***

چند نفر از ما بابت مرگ یک متهم در زندان لرزیدیم؟

روزنامه ایران نوشت: مناظره دوم مهدی نصیری دین پژوه و سردبیر اسبق کیهان و علیرضا شجاعی‌زند استاد جامعه شناسی دانشگاه تربیت مدرس در برنامه «زاویه» چهارشنبه 23مرداد1398 از شبکه چهار سیما پخش شد. این مناظره که ادامه گفت‌و‌گوی هفته گذشته بود، با بحث پیرامون موضوع «ایده نهاد علم برای کارآمدی جمهوری اسلامی در بهبود دین‌داری در ایران» ادامه پیدا کرد. بخش هایی از صحبت های مهدی نصیری در ادامه آمده است:

* دوقطبی کردن جامعه ممنوع است. اما ما امروز با تعابیری همچون انقلابی‌ها و ضدانقلابی‌ها، حزب‌اللهی‌ها و غیر حزب اللهی‌ها و بی‌حجاب‌ها و باحجاب‌ها به دوقطبی دامن می‌زنیم. در مقام تبلیغ دین قطب‌های مختلف و ضعیف و قوی داریم اما برای حکومت دینی قطب بندی ممنوع است. 

* اگر از حرامی که در فرهنگ عامه مردم منکر نشده نهی کنید فایده‌ای ندارد. امر به معروف و نهی از منکر باید مایه وحدت و انسجام جامعه باشد.

* چند وقت پیش جوانی را که مطلبی نوشته بود در زندان فشافویه با فردی جانی و آدم کش همبند می‌کنند و این جوان چون 80 میلیون وثیقه نداشته نمی‌تواند بیرون بیاید و آنجا کشته می‌شود. چند نفر از ما بابت این اتفاق لرزیدیم و دو ساعت خواب از چشمان ما ربوده شد؟ 

سؤال محمود صادقی از وزیر اطلاعات

محمود صادقی نماینده مردم تهران، در حساب توییتری خود نوشت: سؤال از وزیر اطلاعات درباره علت آزادی فردی که قبلا اعترافات او به عنوان فرمانده عملیات ترور دانشمندان هسته‌ای از سیمای جمهوری اسلامی پخش شده بود، به هیأت رییسه مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.