واکنش رئیس دفتر رهبری به باستی‌هیلز/ بازگشت بخت‌آزمایی به تلویزیون/ شرمندگی جهانگیری دردی از مردم دوا نمی‌کند

گروه سیاسی الف،   3980501168 ۳۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

واکنش رئیس دفتر رهبری به باستی‌هیلز/ بازگشت بخت‌آزمایی به تلویزیون/ شرمندگی جهانگیری دردی از مردم دوا نمی‌کند

واکنش رئیس دفتر رهبری به باستی‌هیلز

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب امروز در مراسم تکریم پرویز فتاح رئیس سابق کمیته امداد و معارفه مرتضی بختیاری رئیس جدید این نهاد گفت: شنیدم در یکی از شهرهای اطراف تهران شهرکی است که به صورت قلعه با دیوار ۷ متر ارتفاع و ویلایی وجودی دارد با حداقل ۲۰۰ و حداکثر ۷۰۰ میلیارد تومان قیمت دارد که این نیز اکنون قارون است. در مقابل چنین وضعیتی مستاجری زیر پله یا زیرزمین با چند بچه زندگی می‌کند که آیا این انصاف است.

بیشتر بخوانید:

اقلیتی قارون صفت با ماشین‌های میلیاردی در خیابان‌‌ها رژه می‌روند

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی‌گلپایگانی با تاکید بر اینکه امروز در شرایط کشور ثروتمندان در قبال نیازمندان وظایفی دارند گفت:‌امروز زیر سایه شخصیتی زندگی می‌کنیم چه در زندگی شخصی و چه اجتماعی همواره به یاد فقرا، بیچارگان بوده و همسان با آنها زندگی می‌کند و ایشان زندگی متوسط و زیر متوسط دارند.

***

بازگشت بی‌سر و صدای بخت‌آزمایی به تلویزیون

خراسان نوشت: مسابقه تلویزیونی «روبیکیو» که در دو ماه گذشته، از شبکه‌های تلویزیون حذف شده بود، مدتی ا‌ست که بی‌سروصدا به تلویزیون برگشته است. این در حالی است که از اوایل اردیبهشت امسال، بعد از فتوای آیت‌ا... مکارم شیرازی و دستور صریح رهبر انقلاب، این مسابقه و برخی مسابقات مشابه از شبکه‌های تلویزیون حذف شده بود. رهبر انقلاب 4 اردیبهشت امسال در دیدار با کارگردان گفتند: «باید فرهنگ کار و تولید و تلاش را ترویج دهیم و روحیه انتظار برای ثروت بادآورده را از بین ببریم و روش‌هایی شبیه بخت‌آزمایی را ترویج نکنیم که دستگاه‌های مختلف از جمله صداوسیما باید متوجه این معنا باشند.» به فاصله یک روز از بیانات صریح رهبر انقلاب، رئیس سازمان صداوسیما در دستوری به اداره کل بازرگانی این سازمان، اعلام کرد مسابقات این چنینی و حامیان مالی آن‌ها، باید از تلویزیون حذف شوند. از همان هفته دو برنامه «برنده باش» و «پنج ستاره» روی آنتن نرفتند و مسابقه «روبیکیو» نیز با تأخیری یکی دو هفته‌ای از کنداکتور کنار رفت.

با این حال چند روزی است عصرها برنامه «فرمول یک» شبکه یک، مسابقه «روبیکیو» را با همان شمایل سابق پخش می‌کند. محتوای برنامه به هیچ وجه دست نخورده و تنها نوعی روکش نوستالژی‌گونه به آن کشیده شده است؛ یعنی به جای یک مجری معمولی، از تصاویر اجرای زنده‌یاد منوچهر نوذری در «مسابقه هفته» سود می‌برد. این برنامه در سری جدید خود نیز مصداق کامل ترویج «روحیه انتظار برای ثروت بادآورده» است و شباهت بسیاری به بخت‌آزمایی دارد. مشخص نیست این برنامه در دوره جدید، با چه مجوزی به آنتن تلویزیون بازگشته است.گفتنی‌ است «روبیکیو» بخشی از اپلیکیشن «روبیکا» است که تحت مالکیت شرکت «توسکا» قرار دارد و با قراردادی غیرشفاف و انحصاری، همه آگهی‌های بازرگانی و ارزش افزوده صداوسیما را در اختیار گرفته است. در همان زمان، انتقادات زیادی از این برنامه شد، اما به شفاف‌سازی یا لغو این قرارداد انحصاری منجر نشد.

***

شرمندگی جهانگیری دردی از مردم دوا نمی‌کند

احمد زیدآبادی، تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب در کانال تلگرامی خود نوشت: «اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور گفته است: "مردم ایران در سال‌های اخیر متحمل فشارهای فراوانی شده‌اند که ما شرمندۀ آنها هستیم"!
این چندمین باری است که آقای جهانگیری از مردم عذرخواهی و در برابر آنها اظهار شرمندگی می‌کند.به این همشهری گرامی باید گفت؛ اظهار شرمندگی‌های پی در پی شما چه مشکلی از مردم حل می‌کند و کدام گره را از کارشان می‌گشاید؟

بسیاری از مردم این روزها از هر جهت تحت فشارند و بخصوص برای امرار معاش خود درمانده شده‎اند. فقط طی یک سال اخیر اغلب هزینه‌های زندگی دو تا سه برابر شده در حالی که درآمدها رشد ناچیزی داشته است. بیکاری هم که بیداد می‌کند. فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها یا برای مهاجرت برنامه می‌ریزند و یا به مسافرکشی در اسنپ و تپسی رو آورده‌اند. در این میان، رئیس دولت هم خوشحال است که آمار اشتغال بالا رفته است!

بدبختانه کار با اظهار شرمندگی پیش نمی‌رود. جهانگیری در مقام معاون اول رئیس جمهور اگر در عمل نمی‌تواند باری از دوش مردم تحت فشار بر دارد، حداقل به آنها بگوید که برنامۀ دولت برای خروج از تنگنای تحریم‌ها چیست و در نهایت به کدام سمت و سو می‌خواهد حرکت کند. بسیاری از مردم عادی در بهترین حالت، دولت را بلاتکلیف، بی‌برنامه، گیج و باری به هر جهت می‌دانند و همین موضوع چشم‌انداز آینده را برای آنها تاریک کرده و سبب هراس و ناراحتی مضاعف‌شان شده است.

اگر همین حد هم از جهانگیری برنمی‌آید، دیگر برای چه در پاستور نشسته و پی کار دیگری نمی‌رود تا مجبور به اظهار شرمندگی دائمی در مقابل مردم هم نباشد!»

***

نظر علی مطهری درباره تحریم انتخابات

علی مطهری نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس در پاسخ سوالی درباره اینکه گفته می‌شود اخیراً جمعی از  اصلاح طلبان با سخنگوی شورای نگهبان گفت‌وگویی داشتند که طی آن به تحریم انتخاباتی اشاره کردند، اظهار داشت: به هر حال این روش درستی نیست. ما باید از امکانات موجود حتما استفاده کنیم و کنار کشیدن به ضرر خودشان و کشور است.

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: اصلاح طلبان باید به طور فعال در انتخابات شرکت کنند و حتی با معتدل ها ائتلاف کنند تا کرسی‌های بیشتری را در مجلس آینده به دست بیاورند.

وی در پاسخ به این سوال که فکر نمی‌کنید تحریم‌های انتخاباتی باعث کاهش مشارکت مردم خواهد شد، گفت: بله همینطور است. به هر حال اگر تحریم انتخاباتی کنند قطعاً مشارکت مردم کاهش خواهد یافت همانطور که اکنون هم بخشی از مردم خیلی تمایلی به شرکت در انتخابات ندارند؛ لذا ما نباید به این دامن بزنیم.

سایت تابناک هم درباره ایده اصلاح‌طلبان درباره تحریم انتخابات نوشت: «بسیاری از اصلاح طلبان مدعی هستند که افزایش مشارکت در انتخابات به نفع این جریان است و هرچه حضور مردم در رقابت های انتخاباتی پر رنگ تر و جدی تر باشد، اصولگرایان شانس کمتری برای پیروزی دارند و در مقابل اصلاح طلبان می توانند آراء بیشتری را کسب کنند. این مساله با موضوعاتی نظیر «تحریم» و «مشروط کردن» حضور در انتخابات مغایر است و خیلی نمی تواند به نفع این جریان باشد.

طبیعتا وقتی هر کدام از جریانات سیاسی کشور تصمیم به تحریم یا مشروط کردن حضور در انتخابات باشند، بخشی از هواداران این طیف نیز در انتخابات شرکت نمی کنند و این کاهش میزان مشارکت علاوه بر اینکه به نفع رقیب تمام می شود، منفعتی برای کلان حاکمیت و کشور نیز ندارد؛ لذا اتخاذ چنین تصمیماتی طبیعتا نمی تواند کمک حال اصلاح طلبان باشد، بلکه جدای از کمک به رقیب بهانه ای برای از زیر سئوال مردم در قبال عملکرد در رفتن و همچنین تلاشی برای کاهش مشارکت و اعتبار نظام نیز خواهد بود.»

***

انتقاد روحانی از قیمت گوشت و قاچاق ارز!

رئیس جمهور روز سه شنبه در جلسه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به گزارش های ارائه شده درمورد دام های وارداتی به کشور طی ماه های گذشته ، گفت: در مقطعی و بیشتر براساس شایعات مربوط به صادرات دام زنده از کشور، قیمت گوشت افزایش یافت اما باوجود اقدامات خوبی که در زمینه واردات دام انجام شده، قیمت گوشت هنوز متعادل نیست.

دکتر روحانی با اشاره به اظهارات وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه درحال حاضر حداقل 30 درصد قیمت گوشت اضافه است، گفت: مشخص است که اینجا با مشکلی مواجه هستیم که باید آن را حل کنیم زیرا اگر اجحافی صورت گیرد از دامدار گرفته تا مردم ، همه متضرر خواهند شد.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اهمیت مسئله سوخت برای کشور تصریح کرد: استان های مرزی باید بتوانند سوخت را با مقداری تخفیف به کشورهای همسایه بفروشند تا مردم مناطق مرزنشین کشور که مهمترین محافظان مرزهای ما هستند از امتیازات آن برخوردار شوند.

دکتر روحانی با بیان اینکه با اقدامات خوب انجام شده از قاچاق 8 میلیون لیتر گازوئیل روزانه از کشور جلوگیری شده، خاطرنشان کرد: در زمینه مقابله با قاچاق می توان با استفاده از ظرفیت استارتاپ ها در زمینه ردیابی، کنترل و هماهنگی گام های خوبی برداشت.

رئیس جمهور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع کسانی که ارز دولتی دریافت کرده ولی کالایی وارد نکرده اند اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی و کمیته مربوطه باید این موضوع را با دقت بررسی کنند، اگر دریافت کننده ارز، کالای مورد نیاز را وارد نکرده باشد، تخلف صورت گرفته و در واقع ارز را قاچاق کرده است که باید موارد روشن شده و برخورد قانونی با متخلفان انجام گیرد.

بیشتر بخوانید:

روحانی: قیمت گوشت هنوز متعادل نیست