روایت آیت‌الله مصباح از دو قطبی شدن جامعه/ بررسی مجدد پرونده حسین فریدون/ باهنر: خاتمی از سران فتنه نیست

گروه سیاسی الف،   3980431181 ۲۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

روایت آیت‌الله مصباح از دو قطبی شدن جامعه/ بررسی مجدد پرونده حسین فریدون/ باهنر: خاتمی از سران فتنه نیست

شناسایی و انهدام شبکه جاسوسی سیا

به گزارش ایرنا، مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات صبح امروز در نشست خبری با اعلام این خبر گفت: در تاریخ ۲۸ خرداد ماه امسال خبری منتشر شد مبنی بر آنکه وزارت اطلاعات موفق به کشف و شناسایی یک شبکه جاسوسی شده است.
وی ادامه داد: جاسوس‌های شناسایی شده شامل شاغلین مراکز حساس و حیاتی و همچنین بخش خصوصی مرتبط با این مراکز هستند که به عنوان پیمانکار یا مشاور در حال فعالیت بودند.

این مقام امنیتی با بیان اینکه این مراکز حساس و حیاتی شامل حوزه‌های اقتصادی، هسته‌ای، نظامی و سایبری کشور است، اظهار داشت: تعداد کل جاسوس‌های شناسایی شده ۱۷ نفر است که به صورت سلولی در ایران فعالیت می‌کرده و هیچکدام از این افراد با دیگری ارتباطی ندارند.

بیشتر بخوانید:

جاسوس‌های بازداشت شده CIA ایرانی هستند

***

آیت‌الله مصباح: نباید جامعه را دوقطبی کرد

به گزارش ایسنا، آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی در دیدار با جمعی از دانشجویان تهران گفت: نباید جامعه را دو قطبی کرد، و افراد را صفر یا صد دانست؛ چنین نیست که افراد یا ضدانقلابند و یا انقلابی صددرصد هستند؛ بلکه حتی ایمان هم درجاتی دارد. معنای درجات مختلف نیز همین است که کسی که در درجه‌ای قرار گرفت، به لوازم ایمان در همان درجه التزام دارد؛ اما هنوز ظرفیت التزام به درجه بالاتر ایمان را پیدا نکرده است. لذا برخی از مردم، ایمان دارند، نماز و روزه را هم به جا می‌آورند، برای امام حسین (ع) هم از جیب خودشان هزینه می‌کنند، اما اگر به ایشان بگویی شرعا نباید دنبال پستی بروی که دیگری برای آن پست از شما بهتر است، قبول نمی‌کنند. حتی کسانی که اوایل انقلاب تا پای جان پیش رفتند، بعدها در برخی جاها که منافع خودشان و فرزندانشان در خطر بود، توقف و عقبگرد کردند، و معتقد بودند: زمانی که شاه بود، شاهزادگان استفاده می‌کردند، و در حال حاضر هم که ما هستیم، باید نتیجه و بهره زحمت‌هایی که کشیدیم را به دست آوریم!

بیشتر بخوانید:

آیت‌الله مصباح: ده میلیون انقلابی در کشور داریم

***

بررسی مجدد پرونده تحصیلی حسین فریدون در مجلس

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از به جریان افتادن دوباره پرونده تحصیلی برادر رئیس‌جمهور در این کمیسیون خبر داد.

محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت پرونده تحصیلی حسین فریدون برادر رئیس‌جمهور در این کمیسیون، گفت: در دوره ریاست آقای عارف بر کمیسیون این پرونده مسکوت مانده بود که قرار بر این شده تا این موضوع را در روزهای آینده تعیین تکلیف کنیم.

وی ادامه داد: کمیته سه‌نفره‌ای که برای بررسی این موضوع تشکیل شده بود در چند ماه گذشته گزارش خود را ارائه کرده است که باید این موضوع را تعیین تکلیف کنیم و گزارش نهایی را به هیئت‌رئیسه مجلس ارائه کنیم.

***

باهنر: خاتمی از سران فتنه نیست

محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به رجانیوز گفت: «در همين جريان فتنه‌، ماها با بعضي از دوستان كمي اختلاف نظر داشتيم. فتنه عظيمي اتفاق افتاد و واقعاً هم ظلم عظيمي به نظام بود. بعضي‌ها بعد از جريان فتنه دنبال اين بودند كه ببينند آن 13 ميليوني كه به مهندس موسوي رأي داده‌اند چه كساني هستند؟ ما با آنها دعوا مي‌كرديم و مي‌گفتيم شما چه كار به اين كارها داريد. آدم‌هائي كه به مهندس موسوي رأي داده‌اند در چارچوب نظام عمل كرده‌اند. شوراي نگهبان چهار تا كانديدا معرفي و تأئيد كرده. اين ۱۳ ميليون هم دوست داشته و رفته‌اند و به مهندس موسوي رأي داده‌اند.

اما انتخابات تمام مي‌شود، فتنه شروع مي‌شود. هفته بعدش مقام معظم رهبري مي‌آيند و در خطبه‌هاي نمازجمعه وضعيت را تبيين و تشريح مي‌كنند. بعد از آن دوباره يك عده شروع مي‌كنند به كل كل كردن. بنده مدعي بودم و بارها هم گفته‌ام كه در روز حماسه نهم دي تعداد كثيري كه در خيابان‌ها آمدند و به نفع نظام راه‌پيمائي كردند، كساني بودند كه به مهندس موسوي رأي داده بودند. مهندس موسوي را به عنوان يك كانديداي عاقل در چارچوب نظام قبول داشتند، ولي با مهندس موسوي به عنوان يك برانداز و فتنه‌گر دعوا داشتند. از همين فتنه‌گرها مثال ديگري مي‌زنم. تنها روزي كه در تاريخ انقلاب،‌ قانوني ثبت شده روز ۱۳ آبان است براي مبارزه با استكبار جهاني به سركردگي امريكا. بعد از جريان فتنه، فتنه‌گران سه نقطه عطف داشتند: روز قدس، روز ۱۳ آبان و آخري هم روز عاشورا. اينها در روز ۱۳ آبان نيامدند بگويند ما عوض «مرگ بر امريكا» مي‌گوئيم «دورد بر امريكا» بلكه گفتند، «چرا فقط امريكا؟ در روز ۱۳ آبان بگوئيم مرگ بر فرانسه، انگليس، شوروي، چين» هدف اين بود كه سركردگي امريكا تقسيم بشود و بگويند همه همين‌جوري هستند.

در جريان فتنه بحث من اين بود كه سران فتنه دو نفر هستند. اصلاً هم نبايد اين جرم تقسيط بشود و بگويند سران فتنه ۵۰ نفر هستند. آقاي خاتمي را هم گفتم كه در فتنه هزينه سنگيني به نظام وارد كرد، ولي او را جزو سران فتنه نمي‌دانم، اما خاتمي در جريان فتنه مواضع بدي داشته. اگر آقاي خاتمي حاضر باشد آن مواضع را با آن هزينه‌ها جبران كند، من حضورش را در عالم سياست مفيد مي‌دانم. اگر به مصاحبه من مراجعه كنيد، من اين كارها را گفته‌ام اما چه آن طرفي‌ها، چه دوستان خود ما در اين طرف، فقط اين تكه از مصاحبه مرا علم كردند كه باهنر گفته اگر خاتمي در جريانات سياسي بيايد مفيد است. من كلي شرط گذاشته‌ام كه اگر جبران بكند.»

***

تاجیک: ژنرال‌های اصلاح‌طلب باید بازنشسته شوند

 محمدرضا تاجیک، از تئوریسین‌های جریان اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با انصاف‌نیوز درباره شرایط کنونی جریان اصلاحات گفت: «به اعتقاد من اصلاح‌طلبی موجود دیگر جواب نمی‌دهد و نمی‎تواند در جامعه نقش‌آفرینی داشته باشد. دیربازی است که در جامعه این جریان هستی خود را در فضای قدرت تعریف کرده. بیرون از فضای قدرت نمودی ندارد و دیگر گفتمان‌ساز نیست. اصلاً نمی‎تواند با توجه به شرایط تاریخی، ذائقه‌ی جامعه و نیازهای نسل جدیدش تولید و بازتولید گفتمان کند. دیربازی است که این اصلاح طلبی موجود نمی‌تواند برای خودش تولید و باز تولید مشروعیت و مقبولیت کند؛ بنابراین به طور فزاینده‌ای به حاشیه رانده می‌شود و از بطن جامعه خارج می‌شود؛ دیربازی است که در درون خود چرخش نخبگانی انجام نداده. همواره یک عده‌ی مشخص در همه‌جا حضور دارند و به نام اصلاح‌طلبی سخن می‌گویند و از جریان اصلاح‌طلبی را ابزاری ساخته‌اند برای رسیدن به قدرت و تقسیم قدرت. جریان اصلاح‌طلبی جامعه‌ی مدنی و اصلاحی و روشنفکری خود را از خود دور کرده است و به یک کنشگر مرسوم در یک بازی بزرگ قدرت تبدیل شده است...

عده‌ای باید در جریان اصلاح‌طلبی دامن خود را جمع کنند و کنار بکشند تا باد بیاید و بعد مشخص می‌شود چه نسیمی این پشت نهفته است. چه نسیم پر طراوتی در قشرهای جوان ما نهفته است که رویت ناپذیر هستند و فقط در آستانه‌ی انتخابات دیده و شنیده می‌شوند. اصلاً مجالی برای بروز، ظهور و تولد پیدا نکردند و عده‌ای کل جریان تاریخی اصلاح طلبی را سنگش را بر کول خود گذاشتند و خودشان را حافظ و نگهبان چنین جریانی می‌دانند؛ از اصلاح طلبی برج بابلی ساختند که از آن به عرش قدرت می‌توان رسید. به چرخش نخبگان در جریان اصلاح‌طلبی احتیاج داریم و باید اجازه‌ بدهیم ژنرال‌ها کمی استراحت کنند. عده‌ای بر روی فضا چنبره زده‌اند و منافع و قدرت خود را در این فضا جست‌وجو می‌کنند و نمی‌خواهند روزنه‌ای برای حضور دیگری ایجاد شود؛ باید اراده‎ی جمعی باشد که هول بدهد و جا را خالی کند وگرنه به‌صرف اینکه بگوییم لطف کن جا را خالی کن نباید انتظار داشته باشیم که کسانی لبیک بگویند. آنهم کسانی که قدرت و ثروت و منفعت را زیر دندان خود مزه کرده‌اند.

من بارها به آقای خاتمی و عارف هم گفته‌ام که اگر اسم من اصلاح‌طلب بوده، من ۹۵ درصد از این اصلا‌ح طلب‌ها را نمی‌شناسم؛ زیرا نه در یک جلسه حضور داشته‌ند و نه یک مفهوم و نه یک کلمه به گفتمان اصلاح‌طلبی افزودند و نه آنجایی که هزینه بوده، هزینه‌ای پرداخت کردند و نه آنجایی که حصر و زندان بوده، سر و کله‌شان پیدا شده. اگر می‌خواهیم اصلاح‌طلبی در دهه‌ی پنجم خود حضور شکوفا و بالنده‌ای داشته باشد نخست باید اصلاح‌طلبی را از چنبره و چنگ برخی از اصلاح‌طلبان و شبه اصلاح‌طلبان که هدف آنها جز کسب قدرت و منفعت نیست؛ برهانیم.

اینکار تا انجام نشود هیچ حرکتی نمی‌تواند به جریان اصلا‌ح طلبی شکل بدهد، نخست باید مشکلات را در درون آن حل کرد. کسانی که بالاخره مالکیت جریان تاریخی اصلاح‌طلبی را از آن خود کردند و شش دانگ آن را به نام خود نوشتند، باید در این لحظه‌ی تاریخی با این افراد بی‌رودربایستی تعیین و تکلیف کنیم و مشخص کنیم اصلاح‌طلبان اصیل چه کسانی و اصلاح‌طلبان کاذبی که به دنبال منافع و قدرت هستند، دقیقاً چه کسانی هستند.»

***

حضرتی: دولت «بیت‌کوین» را به رسمیت شناخته است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از موافقت کمیسیون اقتصادی دولت با به رسمیت شناختن صنعت «بیت کوین» خبر داد و گفت: مقرر شد قیمت برق برای این صنعت معادل برق صادراتی محاسبه شود.

الیاس حضرتی در گفتگو با مهر، جزییات جلسه کمیسیون اقتصادی در مورد ارزهای دیجیتال را تشریح کرد. وی اظهار داشت: مسئولان وزارت اطلاعات، وزارت اقتصاد و پدافند غیرعامل در این جلسه حضور یافته بودند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه متاسفانه ما در مواجهه با پدیده های جدید بسیار کند عمل کرده و تجارب خوبی در زمینه برخورد با پدیده های نو نداریم، افزود: همیشه راه مقابله، دستگیری و جمع آوری را انتخاب کرده ایم در حالی که در پدیده های نو امکان مقابله وجود ندارد اما امکان زیادی برای مدیریت وجود دارد.