توکلی: روحانی فرافکنی می‌کند؛ عامل نابسامانی اقتصادی داخلی است/ FATF با برخی اصول قانون اساسی مغایرت دارد

گروه سیاسی الف،   3980403131 ۵۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به اظهارنظر اخیر رئیس‌جمهور درباره لزوم تصویب هرچه سریعتر پالرمو و CFT گفت: اولین بار نیست که آقای روحانی به دور از واقعیات، فرا‌فکنی می‌کند.

توکلی: روحانی فرافکنی می‌کند؛ عامل نابسامانی اقتصادی داخلی است/ FATF با برخی اصول قانون اساسی مغایرت دارد

با توجه به اظهار نظرات اخیر حجت‌الاسلام روحانی درباره لزوم تایید هرچه سریع‌تر دو لایحه پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین عواقب عدم تصویب و اجرای الزامات کارگروه FATF تسنیم گفت‌وگویی با دکتر احمد توکلی داشته تا این کارشناس علوم اقتصاد به تشریح دلایل مخالفت خود با این لوایح و مشکلاتی که تصویب پالرمو و CFT بر سر راه اقتصاد کشور خواهد آورد، بپردازد.

متن زیر مشروح گفت‌وگو با احمد توکلی است که از منظرتان می‌گذرد:

**اگر روابط بانکی برقرار بود دیگر چه نیازی به اینستکس داشتیم؟

رئیس جمهور در جریان جلسه هفتگی هیئت دولت با اشاره به لزوم تایید هرچه سریعتر لوایح پالرمو و CFT در صحن مجمع گفته است: "فردا اگر روابط بانکی ما با دنیا دچار مشکل شد مردم نگویند دولت ناکارآمد است دولت کارآمد است، چرا که بموقع لوایح را تهیه و به مجلس فرستاده شد و خوشبختانه مجلس نیز همکاری کرده و مجلس و دولت در این زمینه سر بلند هستند."  ارزیابی شما از این اظهارات رئیس جمهور چیست؟ آیا ایشان قصد دارد تمام ناکارآمدی دولت در مدیریت اقتصاد کشور و متعاقب آن افزایش چندبرابری  مایحتاج مردم و کاهش ارزش پول ملی را به عدم تصویب لوایح مرتبط با FATF پیوند بزند?

توکلی: بار اول نیست که آقای روحانی به دور از واقعیات، فرا‌فکنی می‌کند. در همین زمینه ایشان پذیرش برجام را حلاّل همه مشکلات کشور و رافع همه تحریم‌ها آمریکایی و اروپایی می‌خواند و هشدار دهندگان را جنگ طلب معرفی می‌نمود. گذر زمان روشن کرد که حق با انقلابیون بود. من از همان انقلابیون هشداردهنده بودم که در مجلس به طور مشروط از برجام دفاع کردم و شش شرط هم به طور کتبی پیشنهاد داده بودم.

رهبر انقلاب نیز با شروط 9 گانه برجام را تایید کردند ولی نه دولت شرط‌های رهبری را عمل کرد و نه آقای لاریجانی اجازه طرح پیشنهادها را داد. البته کار هر دو نهاد غیرقانونی بود. حالا، هم آقای روحانی چنین جلوه می‌دهد که با رد FATF ایران به جهنم تبدیل می‌شود و معترضان به الحاق به FATF را مسبب همه دردها، فلاکت‌ها و گرفتاری‌ها مردم می‌خواند. ولی برای روشن شدن نادرستی  این تحلیل دیگر مانند مورد برجام  محتاج زمان نیستیم.  با عبرت‌گیری از ماجرای برجام و کمی دقت در تاریخ معاصر، مسأله به راحتی قابل تحلیل است.

در ادعای آقای روحانی چند خبر و تحلیل وجود دارد که هیچکدام واقعیت ندارد. عین خبر را از سایت اطلاع رسانی دولت میخوانم: « آقای رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید روابط بانکی را با دنیا توسعه دهیم، گفت: این روابط بدون تصویب دو لایحه ای که در مجمع تشخیص مصلحت نظام باقی مانده به راه نمی افتد و دچار مشکل می شویم . . . فردا اگر روابط بانکی ما با دنیا دچار مشکل شد، مردم نگویند دولت ناکارآمد است؛ دولت کارآمد است؛ چرا که به موقع لوایح را تهیه و به مجلس فرستاده و خوشبختانه مجلس نیز همکاری کرده و مجلس و دولت در این زمینه سرافراز هستند. »

آقای روحانی از عدم توسعه روابط بانکی و یا دچار شدن روابط بانکی به گرفتاری، در صورت عدم تصویب CFT و پالرمو در مجمع تشخیص سخن می‌گویند. از آقای رئیس جمهور می‌پرسم مگر ما الان رسما روابط بانکی با خارج داریم؟ بهترین دلیل نداشتن روابط بانکی رسمی، ارائه سازوکار اینستکس  آن هم از جانب اروپایی‌ها است. اگر اینان به تعهدات خودشان عمل کرده بودند و راه تجارت و خدمات بانکی را رسما باز می‌کردند، دیگر به اینستکس نیازی نبود.

 آقای روحانی به درستی در همان جلسه هیئت دولت گفتند "هدف برجام این  بود که ایران بتواند به لحاظ روابط تجاری و اقتصادی در یک شرایط مناسب با دنیا تعامل داشته باشد و از آن طرف، نکته اصلی برجام نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی و اثبات  این موضوع است که فعالیت هسته‌ای ایران، صلح آمیز است."  بنده می‌پرسم مگر غیر از این است که غربی‌ها با کمال وقاحت یا صریحا یا در عمل تقریبا همه تعهدات را یا شکستند یا از کنارش رد شدند؟ در حالی که 11 گزارش پی در پی آژانس بین المللی انرژی اتمی، ایران را پای بند به تعهداتش شناخته است. 

**با تصویب پالرمو و CFT ارتباطات محدود بانکی با دنیا نیز قطع می‌شود

در شرایطی که  برجام با آن اهمیت جهانی به چنین سرنوشتی دچار شده، دیگر چگونه می‌توان به تعهدات غربی‌ها در قالب FATF اعتماد کرد. آمریکا و اروپا آنجا که درِ باغ سبز نشان می‌دادند، به این وضع درآمد، در رابطه با FATF که مدام در حال تهدید هستند، وضعیت دیگر خیلی روشن است.  چرا باید به آنها اعتماد کرد؟ اتحادیه اروپا در بیانیه 12 بندی اخیرش ده‌ها حوزه مورد اختلاف  از حقوق کودکان تا دقت موشک‌های ساخت ایران علیه ایران را تکرار کرده است و  همه این دخالت‌ها را ضمن القاء ضروری بودن پذیرش FATF مطرح کرده است! این موضع‌گیری یعنی حالا حالاها این غدّاران و مزوران قصدشان  ادامه فشارهای اقتصادی است.

سخن آقای روحانی  مبنی بر اینکه "رد FATF موجب دشواری بیشتر وضع کشور می‌شود" مفهومش این است که قبول آن اوضاع را بهتر می‌کند یا لااقل همین طور می‌ماند. این هم از آن حرفهایی است که با واقعیت تصدیق نمی‌شود. زیرا اولا معاون این نهاد رسما اعلام کرده بود که حتی با تسلیم ایران به قبول تمام استاندارد‌های FATF،  هیچ تضمینی برای تسهیل اوضاع تجاری و بانکی ایران وجود ندارد. که متعاقبا آقای دکتر ظریف نیز اصل این هشدار را تایید کرد.

ثانیا و مهمتر، همین قدر ارتباطاتی هم که هست بعد از پذیرش FATF امری مغایر قواعد بین المللی تلقی شده و کشورهایی که اکنون ریسک روابط با ایران را کم می‌دانند که به رغم فشار آمریکا، با ما مراوده تجاری و بانکی دارند، دیگر نخواهند توانست به همکاری ادامه دهند. هدف آنها از این همه اصرار همین است. این حقیقت از گزارش  مارشال بیلینگزلی، رئیس دوره‌ای فعلی FATF، و دستیار ویژه معاون خزانه داری آمریکا در امور تأمین مالی تروریسم به کنگره آمریکا بدست می‌آید که چند روز بعد از امضای برجام، با صراحت تمام  به آن اذعان کرده بود. اظهارات این مقام آمریکایی را برایتان می‌خوانم: «در راهکار کنترل تسلیحات موشکی ایران نه تحریم‌های بیشتر، بلکه اعمال مقررات سخت‌گیرانه مالی و بانکی و اجرای دقیق‌تر مقررات FATF در جهت شناسایی منابع تأمین قطعات موشکی است».

**FATF قطعا با برخی اصول قانون اساسی مغایرت دارد

شما در یک سخنرانی دانشگاهی گفته‌اید که رد و قبول FATF تأثیر تعیین کننده ای بر وضع اقتصادی ایران ندارد. چطور ممکن است؟ 

توکلی: به دلایل مستند و مستدل می‌توان اثبات کرد که عوامل اصلی وضع اسفناک معیشت مردم و خرابی اقتصاد ایران عوامل داخلی است. از مدل سرمایه‌داری نئولیبرال و بازار زدگی گرفته تا ترجیح تمایلات شخصی، تباری، قومی یا سیاسی بر اقتضائات علمی و عینی که امروز وجود دارد. همچنین ترجیح منافع محلی بر مصالح ملی، ضعف یا فقدان ساختارها و نهادهای لازمه توسعه، ضعف قوه قضائیه، سپردن کارها با ملاک‌های تبارگرایانه و قبیله‌گرایی مدرن به دست نادانانِ ناتوان، تجمل‌گرایی و اشرافی‌گری عده‌ای از مسئولان، ایجاد و  گسترش فساد خانمان‌برانداز، توزیع نابرابر دارایی و درآمد، فقر و بیکاری به تدریج اعتماد مردم را به حاکمیت کم کرده است. خلاصه هرجا به عقل و دین عمل کردیم، نتیجه گفتیم و برعکس هر جا با مصلحت اندیشی با فساد برخورد نکردیم، با مشکلات جدی روبرو شدیم. شمردن این ناکامی‌ها نه به معنای انجام نگرفتن کارهای بزرگ است که انجام شده است و نه باعث یأس زیرا وقتی فرصت‌ها را فهرست کنیم خیلی طولانی‌تر خواهد بود.

سوالی که اینجا پیش می‌آید این است که آیا تحریم‌ها تأثیری نداشته است؟ طبعا هیچ آدم عاقلی چنین حرفی نمی‌زند. حتما اثر داشته است. ولی شاید این مثال را بتوان گویا دانست که تحریم به مثابه سوزنی است که بادکنک را می‌ترکاند. ترکیدن بادکنک در همه جای اقتصاد اثر گذاشته ولی بادکنک را عوامل دیگری باد کرده‌اند. اگر ضعف‌های داخلی نبود مقابله با تحریم بسیار آسان‌تر می‌شد. به همین دلیل من نمی‌گویم همه عوامل داخلی هستند بلکه  تأکید می‌کنم عوامل اصلی داخلی هستند.

با این تحلیل رد و قبول یک معاهده ظالمانه نقش اصلی را بازی نمی‌کند ؛ نه آن که بی‌تأثیر است. به دلیل همین تآثیر، رد و قبولش فرق می‌کند. برای ترجیح یکی بر دیگری، چند نکته را باید مدنظر داشت. اول آن که FATF بلاشک با برخی از اصول قانون اساسی و ارزش‌های غیرقابل صرف‌نظرکردن و احکام شرع تغایر دارد و مجلس بنا بر مصالح دیگری به آن رأی داد. دوم این است که در بین مصالح مختلف، چه مصلحتی به ما اجازه می‌دهد که قانون اساسی و ارزش‌ها و احکام را نادیده بگیریم؟

بنده با نیم قرن سابقه مبارزاتی و دانش اقتصاد با قطعیت می‌گویم مصلحت این است که نگذاریم معیشت مردم بیش از این در تنگنا بماند و باید به سرعت گشایشی بشود. کشور پس از چندین سال رکود تورمی، با نرخ بیکاری بالا و نرخ رشد ملی کم و پرنوسان، به دورانی از تورم شدید و رکود همراه آن مبتلا گشته که هشدار خطرات سیاسی و امنیتی راهبردی و قریب الوقوعی را می‌دهد. این وضعیت ثمره فساد سازمان یافته و شبکه‌ای، سوء تدبیر، ضعف مدیریت، تمایلات رفاه طلبانه و فقدان پشتکار در برخی از مسئولان، نبود نظارت و احیانا عملیات نفوذی‌ها در داخل و تحریم ظالمانه و غیرقانونی از خارج است. با این وضعیت خطیر آیا مصلحت در رد FATF است یا پذیرش آن؟ در واقع هیچکدام از دو وجه ممکن شامل رد و قبول FATF در بهبود معیشت مردم شریف ایران تأثیر تعیین کننده ندارد. داروی درد کشور، از جنس دیگری است. درعین حال می‌توان پرسید کدام یک(رد یا قبول) وضع را بدتر می‌کند؟

دلایل که در ادامه به آن اشاره می‌کنم، بخوبی نشان می‌دهد، برخلاف تصور اولیه، قبول  دستور‌العمل‌های FATF زیان بارتر است و اوضاع را بدتر خواهد کرد. اصرار "بیلینگزلی" معاون خزانه داری آمریکا و رئیس دوره ای FATF را به خاطر بیاورید.در پاسخ  به سوال اول گفتم که بانک‌ها، عموما به دلیل خباثت آمریکا و مکر و دنائت اروپا با ما کار نمی‌کنند و در این شرایط کشورهای معدودی راه را باز گذاشته‌اند. قبول FATF این معدود کشورها را نیز از ترس مجازات بین المللی به خودداری می‌کشاند.

زیرا  از نظر سازمان ملل اگر کشوری با ما مراوده بانکی داشته باشد جرمی نکرده است. بلکه بانک‌ها عموما از ترس آمریکا و تحریم‌های یکجانبه‌اش با ما کار نمی‌کنند. با پذیرش FATF  از سوی ایران، مراوده تجاری و بانکی با ایران طبق قواعد ممنوع می‌شود. یعنی همین راه موجود تنگ‌تر خواهد شد. از سوی دیگر باید به این واقعیت مهم اهتمام ویژه داشته باشیم که بهانه‌های غرب هیچگاه تمامی نخواهد داشت. برعکس، تاریخ 40 ساله عمر انقلاب اسلامی نشان داده که هر زمان در برابر خواسته‌های استکباری غرب سفت و محکم ایستادیم آنها عقب نشستند و هر زمان کوتاه آمدیم، طرف مقابل برای فشار به ایران مصمم‌تر شده است. 

به طور مثال مرحوم آقای هاشمی راه را کنارآمدن با آمریکا و اروپا تلقی می‌کرد. جواب اروپا تعقیب قضایی وی در دادگاه میکونوس شد. رئیس دولت اصلاحات تا شهیدخواندن آبراهام لینکن هم پیش رفت ولی با برچسب محور شرارت پاسخ او را دادند. آقای احمدی‌نژاد وقتی به تذلل برای ملاقات با رئیس جمهور آمریکا گرفتار شد، با بی‌اعتنایی کامل آنان روبرو شد.

همچنین در دوران دولت اصلاحات به دلیل مشی مذاکرات غیرانقلابی با  اروپا در امر هسته‌ای حتی اجازه سانتریفیوژهای آزمایشی را به ما ندادند. گرچه در پایان همان دولت با تأکید مجدانه رهبر انقلاب فک پلمپ تاسیسات هسته‌ای انجام شد. در دوران آقای روحانی و در ماجرای برجام نیز همه نوع کوتاه آمدنی را نسبت به عهدشکنی وقیحانه دشمن از خود نشان دادند ولی در نهایت به آنچه که توسط دلسوزان پیش بینی شده بود، دچار شدیم. 

**هرگاه عزتمندانه در مقابل دشمن ایستادیم دشمن را سرجایش نشاندیم

تحلیل شما  از تمدید دوباره تعلیق ایران از لیست سیاه  FATF  چیست؟  آیا علت این اقدام FATF این است که می‌داند حضور یا عدم حضور ایران در لیست سیاه این کارگروه در عمل تاثیری در روابط بانکی ایران نخواهد داشت؟

توکلی: هرگاه ایستادگی و عزتمندی کشور حفظ شد، نتیجه گرفتیم و دشمن را سرجایش نشاندیم. مثلا در ماجرای میکونوس بعد از واکنش قاطعانه حضرت آقا به اروپا در دفاع از مرحوم هاشمی، سفرای اروپایی به شکل دسته جمعی، ایران را ترک کردند ولی با ادامه برخورد قاطعانه رهبری، نه تنها تمامی سفرای خارجی به ایران بازگشتند بلکه دادگاه مرتبط با آن پرونده نیز وجاهت قانونی خود را از دست داد. همچنین  دستیابی ایران  به غنی‌سازی 20درصدی اورانیوم در دولت آقای احمدی‌نژاد به عقب نشینی اروپا و آمریکا منجر و  غرب مغرور را به پذرش ایران اتمی وادار کرد.

در  ارتباط با تصویب لوایح پالرمو و CFT  دقیقا همین مسئله تکرار شد و علی‌رغم اینکه سال گذشته دوستان وزارت خارجه با نگرانی مرتباً هشدار می‌دادند که اگر تا آخر بهمن 97 ( پایان ضرب‌العجل اول FATF)  ایران به اصطلاح به لیست سیاه خواهد رفت اما زمانی که دیدند، تصویب این لوایح در مجمع با دست انداز روبرو  شد، قرار گرفتن ایران در لیست سیاه را 6 ماه به تعویق انداختند و چند روز پیش نیز بار دیگر  این ضرب‌العجل را  6 ماه دیگر تمدید کردند.

از سوی دیگر در روزهای اخیر شاهد بودیم که  برخورد عزتمندانه، و درعین حال محترمانه رهبر فرزانه انقلاب با آقای آبه نخست وزیر ژاپن و متعاقب آن دفاع جانانه از مرز هوایی کشور به چه میزان در عقب نشینی ترامپ مؤثر بوده است.  خلاصه آن که خداوند قهار و منتقم در مصاف جمهوری اسلامی با استکبار جهانی بی طرف نیست و در قرآن فرموده است : ان تنصرالله ینصرکم و یثبت اقدامکم که قطعا این وعده خدا حق است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۹۶۸۸۱۸۱۴:۲۹:۳۰ ۱۳۹۸/۴/۳
تحریم ها حتما کاغذ پاره هست نه ؟؟؟
ناشناس۹۶۹۰۰۲۱۵:۵۲:۴۸ ۱۳۹۸/۴/۳
از صبح بدون تحریم چه خبر ؟
ناشناس۹۶۹۴۳۹۱۹:۵۶:۰۷ ۱۳۹۸/۴/۳
روحانی سال 92 بعد از توافق ژنو : دیوار تحریم ها ترک برداشته است !
ناشناس۹۶۹۴۶۸۲۰:۱۰:۴۸ ۱۳۹۸/۴/۳
در طول مذاکرات و بعد از برجام تا زمان خروج ترامپ قیمت دلار ثابت بود و تورم 9% بود
ناشناس۹۶۹۵۲۹۲۰:۴۳:۲۴ ۱۳۹۸/۴/۳
جدی میفرمائید ؟ مثل شب اول که هزار ال سی باز شده بود ؟
ناشناس۹۶۹۵۴۶۲۰:۵۴:۲۹ ۱۳۹۸/۴/۳
قبل از برجام دلار 3 هزار تومان و گوشت 25 هزار تومان بود با برجام قیمت همه چیز 5 برابر شد.
ناشناس۹۶۹۶۹۲۲۲:۳۳:۱۰ ۱۳۹۸/۴/۳
دلار زمان احمدی نژاد 4200 تومان بود چطوری قبل برجام سه تومان شد؟؟؟؟
معلم۹۶۹۸۵۷۰۰:۴۵:۴۴ ۱۳۹۸/۴/۴
بنا بر این از ترامپ باید ممنون باشید که برجام را پاره کرد.
ناشناس۹۶۹۰۲۵۱۵:۵۹:۰۹ ۱۳۹۸/۴/۳
از حسن واسحاق ملولم و انم ارزوست
ناشناس۹۶۹۱۱۴۱۶:۴۰:۴۸ ۱۳۹۸/۴/۳
محمود دیگه برنمی گرده !
ناشناس۹۶۹۵۴۷۲۰:۵۵:۵۷ ۱۳۹۸/۴/۳
به عشق هرچی مرده / احمدی بر می گرده
ناشناس۹۶۹۴۶۹۲۰:۱۱:۳۷ ۱۳۹۸/۴/۳
روحانی عادت کرده به دروغگویی و وارونه جلوه دادن همه چی
ناشناس۹۶۹۹۱۱۰۱:۴۵:۵۹ ۱۳۹۸/۴/۴
مثل نظر سنجیده که کرده همه شاد وراضی هستند شما خوبید آقای رییس جمهور ما مردم بد هستیم
ناشناس۹۶۹۴۹۸۲۰:۲۴:۳۵ ۱۳۹۸/۴/۳
رئیس جمهوری که توان اداره کشورش را ندارد باید استعفاء بدهد.
ناشناس۹۶۹۴۲۹۱۹:۴۸:۵۸ ۱۳۹۸/۴/۳
عمده مشکلات کشور ناشی از سوء مدیریت دولته و به تحریم ها مربوط نیست .
ناشناس۹۷۰۰۱۲۰۷:۵۶:۰۱ ۱۳۹۸/۴/۴
آقای توکلی چرا موضوع محاکمه علنی مهدی جهانگیری و حسین فریدون را پیگیری نمیکنید نکند اینها خط قرمز هستند مگر مجرمان و مفسدان مالی هم در مقابل قانون خط قرمز دارند
ناشناس۹۶۸۸۲۴۱۴:۳۱:۰۹ ۱۳۹۸/۴/۳
FATF اجرا نشود با قطع ارتباط بانکها با ایران و گرانی دلار شما باید پاسخگو باشید
ناشناس۹۶۸۹۱۶۱۵:۱۶:۵۵ ۱۳۹۸/۴/۳
تو این تحریم ها کدوم بانک با ایران ارتباط داره؟! اصلا اینستکس برای دور زدن تحریم های بانکی است.
ناشناس۹۶۹۲۲۸۱۷:۳۰:۲۸ ۱۳۹۸/۴/۳
یک بانک در چین و یک بانک در روسیه همراه شعبات بانکی ایران در خارج از کشور
ناشناس۹۶۹۵۴۹۲۰:۵۷:۳۵ ۱۳۹۸/۴/۳
قبل از برجام یک بانک چینی بدون FATF با ایران همکاری بانکی کامل داشت .
ناشناس۹۶۹۴۳۱۱۹:۵۰:۲۱ ۱۳۹۸/۴/۳
خود روحانی گفت دلار رو با گونی وارد می کنیم یعنی ارتباط بانکی رسمی نداریم .
ناشناس۹۶۹۴۴۶۲۰:۰۱:۵۱ ۱۳۹۸/۴/۳
وقتی پامپئو از عدم تصویب FATF در ایران ابراز نگرانی کرده یعنی یک کاسه ای زیر نیم کاسه شون هست .
ناشناس۹۶۸۹۸۶۱۵:۴۸:۳۲ ۱۳۹۸/۴/۳
خیلی جالبه که به این سادگی دروغ میگین ! مگه الان هیچ بانکی با ایران کار میکنه یا با این تحریمهای امریکا اصلا هیچ بانکی میتونه با ایران کار کنه ، که شماها میگین اگر FATF تصویب نشه دیگه بانکها با ایران کار نمیکنن ؟؟؟ یک ذره شرف هم خوب چیزیه !
ناشناس۹۶۹۹۴۱۰۳:۴۱:۴۶ ۱۳۹۸/۴/۴
با عدم تصویب این لوایح، چند بانک دسته چندم هم با ایران کار می کنند نمی توانند به کارشان ادامه دهند
ناشناس۹۶۹۰۸۱۱۶:۲۳:۲۰ ۱۳۹۸/۴/۳
شما بگو الان کدام بانک با ایران روابط بانکی دارد و چرا ندارند؟؟ به خاطر فاتف یا به خاطر تحریم های بانکی یک جانبه امریکا؟؟ همین را مستند جواب بده بعد این قدر فاتف را بزرگ نمایی کن مامور سیا
ناشناس۹۶۹۳۷۵۱۹:۰۹:۲۴ ۱۳۹۸/۴/۳
اگر تصویب شد و دلار گرانتر شد و تحریم ها هوشمندانه تر چه؟ تو پاسخگو میشوی؟
ناشناس۹۶۹۴۳۷۱۹:۵۴:۵۵ ۱۳۹۸/۴/۳
با پیوستن به FATF راههای دور زدن تحریم ها لو می رود و تحریم ها هوشمند می شوند و به تبع آن نرخ ارز و تورم افزایشی خواهد شد زیرا FATF بخشی از ساختار وزارت خزانه داری امریکاست .
ناشناس۹۶۹۴۴۴۲۰:۰۰:۲۸ ۱۳۹۸/۴/۳
با FATF حتی واردات چمدانی دلار و طلا هم ممنوع می شود و اوضاع بدتر خواهد شد.
ناشناس۹۶۹۴۷۲۲۰:۱۲:۴۵ ۱۳۹۸/۴/۳
مگه الان هیچ بانکی با ایران رابطه داره که مردم رو از قطع روابط بانکی میترسونی ؟
ناشناس۹۶۸۸۳۱۱۴:۳۳:۵۳ ۱۳۹۸/۴/۳
حالا میخوایید هی دولت بکوبید بگید بخشی از مشکلات داخلیه یا بیشترشون داخلیه آخه مردمو چی فرض میکنه جناب دکتر !!! که هر دوروز مصاحبه میکنهمیگه همه مشکلات داخلیه . داخلی هم هست ولی بپذیرید لطف کنید باور کنید یه بخش کوچولوییش اون آخرا در اثر تحریمه
ناشناس۹۶۹۵۵۱۲۱:۰۰:۱۳ ۱۳۹۸/۴/۳
مشکلات داخلیه زیرا در دولت حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی هم که تحریم بانکی و نفتی نبودیم نرخ دلار و مسکن و غیره چند برابر شد و نرخ تورم 50 درصد بود.
ناشناس۹۶۹۷۸۵۲۳:۳۴:۵۴ ۱۳۹۸/۴/۳
با عرض سلام، وقتی تحریم هستیم پول های نفت و درآمد کشور بلوکه میشود......ولی به هر حال به حال مردم خیلی فرقی نمیکرد چون تحریم هم نبودیم دولت های مختلف در سازندگی شهر و کشور کوتاهی کردند به نظر من پس همین بهتر که اسمش هست تحریم هستیم...
امیر۹۶۸۸۳۸۱۴:۳۴:۵۳ ۱۳۹۸/۴/۳
با برجام هم بیشتر تحریم شدیم هم سایه جنگ نزدیک تر شد حالا با FATF معلوم نیست چه بلایی میخوان سر ملت بیارن .آقایون صریح بگید کجا آتو دارید که انقدر به حرف اون طرفی ها گوش میدید ؟؟؟
ناشناس۹۶۸۹۹۶۱۵:۵۱:۲۸ ۱۳۹۸/۴/۳
بعضی از مسوولین به بهانه های مختلف ، چند هفته میرن مسافرت در اروپا و ... . بعد که برمیگردن یک عده میان سراغشون و میگن از شما فیلمها و عکسهایی داریم که ..... . بعد هم اینها مجبور میشن هر قراردادی که اونها دستور میدن رو سریعا تصویب کنن !!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس۹۶۹۴۴۱۱۹:۵۷:۳۱ ۱۳۹۸/۴/۳
6 سال با برجام بی فرجام سرکار بودیم 2 سال آینده را هم با FATF سرکاریم علی برکت الله !
ناشناس۹۶۸۸۳۹۱۴:۳۴:۵۸ ۱۳۹۸/۴/۳
رییس دولت خواستار اختیارات بیشتر شده تا این کار را انجام دهد. از یک گروهبان کاری بر نمی آید.
ناشناس۹۶۹۴۳۳۱۹:۵۱:۲۷ ۱۳۹۸/۴/۳
دولت اختیارات کافی دارد اما عرضه کار کردن ندارد.
ناشناس۹۶۹۴۴۲۱۹:۵۸:۳۷ ۱۳۹۸/۴/۳
رئیس دولت سال 92 و 96 یادش نبود که اختیارات بیشتری نیاز دارد ؟!!!!
ناشناس۹۷۰۲۹۲۱۰:۲۵:۴۵ ۱۳۹۸/۴/۴
اين ديكتاتوريه، اختيارات به قدر قانون اساسي فقط
حمید۹۶۸۸۴۲۱۴:۳۵:۳۰ ۱۳۹۸/۴/۳
سریال گاندو بیانگر خیلی چیزهاست
مختار۹۶۸۸۵۹۱۴:۴۱:۴۹ ۱۳۹۸/۴/۳
همه فقط حرف می زنند. بابا فکری به حال این ملت کنید. من کارمند با 24 سال سابقه کاری حکم حقوقی ام 3 و نیم میلیونه. درآمد گدا هم از حقوق من بیشتره. همه مشکلات را به برجام و دشمنان ربط ندهید. عامل بسیاری از این مشکلات خود شما دولتمردان (مجلس، دولت، مصلحت نظام و امثال آن) هستید.
ناشناس۹۶۸۹۱۷۱۵:۱۷:۱۹ ۱۳۹۸/۴/۳
دولت همه چی رو رها کرده افتاده دنبال کارهایی که غرب میخواد هر حرفی که دولتهای غربی میگن تکرارش میکنه
ناشناس۹۶۹۸۴۳۰۰:۲۹:۲۵ ۱۳۹۸/۴/۴
چون پول دلار و یورو دست غربی ها هست نه دار و دسته شما در شرق
ناشناس۹۶۸۹۶۳۱۵:۴۰:۵۰ ۱۳۹۸/۴/۳
بامدرک فوق لیسانس و30سال خدمت با پست مدیر ارشد استانی 4500000 تومان دریافتی دارم فعلا برای اجاره منزل ماندم چه کنم /توی این کشور چه خبر هست /چرا با مفسدین برخورد نمی شود///امروز در خبرها بود در صندوق بازنشستگی حقوق مدیر عامل وهیات مدیره 60-70 میلیون تومان
علی 671۹۶۹۱۲۸۱۶:۴۵:۳۰ ۱۳۹۸/۴/۳
این دولت با عملکردش و رفتارش و این همه کشور را به عقب برده و این همه گرفتاری و گرانی و بد بختی برای چه ادامه ی حیات می دهد چرا بزرگان نظام تصمیمی قاطع برایش نمی گیرند منتظرند مملکت را به ورطه کامل نا بودی بکشاند ...تا کی باید ادامه دهد .چرا ضرب المثل اینکه جلو ضرر را هر جا بگیریم نفع است پیاده نمی شود .مجلس هم به ریاست لاریجانی از دولت بدتر است .تا کی مردم زجر بکشند .زجر و بد بختی ما از آمریکا نیست از غرور و ادعا و ندانم کاری دولت و دولتیان و مجلس است .
ناشناس۹۶۹۱۴۴۱۶:۴۸:۵۱ ۱۳۹۸/۴/۳
پس این بنده خدا مگه خبر نداره اعضای هیئت علمی ماهی 30000000 تومان حقوق و هر 4 ماهی 100000000 تومن حقالتدریس و هر فصل 50000000 تومن جایزه مقاله میگیرن ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اینهمه را برای ارائه ترمی 8 واحد یعنی ماهی دو واحد و به عبارتی روزی یکساعت کار میگیرن ؟؟؟؟؟؟
ناشناس۹۶۹۵۷۰۲۱:۲۳:۳۷ ۱۳۹۸/۴/۳
این هم وضع دانشجویان وفارغ التحصیلانی که تحویل جامعه میدهند.
نخود هر آش !!!۹۶۹۲۵۶۱۷:۴۵:۴۹ ۱۳۹۸/۴/۳
fetf با بعضي از اصول قانون اساسي مغايرت دارد !!.... تيتر حالا برادر fetf با بعضي از اصول قانون اساسي ما مغايرت دارد ، يا قانون اساسي ما با fetf مغاير است ؟!! .. بله ؟!!
حمید۹۶۹۲۷۰۱۷:۴۹:۵۷ ۱۳۹۸/۴/۳
روحانی با این وضع فلاکت باری که درست کرده و بی لیاقتی در اداره امور کشور به سیم آخر زده و وظیفه افراد پاکدست مثل آقای توکلی است که با افشاگری برا ی مردم توضیح بدهند که حرف روحانی شانتاژ است و همانند برجامش بی خاصیت و نه تنها گلابی در کار نیست که حتی علف آن باغ هم د ر تحریم است
باهر۹۶۹۴۰۵۱۹:۳۰:۵۵ ۱۳۹۸/۴/۳
ما یک دولت غربی داریم و تمام هم و غم دولت براورده کردن دستورات دولتهای غربی هست و هیچ کاری به گرفتاریهای مردم ندارند .درواقع هرچه بیشتر مردم در خطر نابودی باشند برای دولت بهتر هست تا با سیاستهای ذلیلانه آنها دربرابر غربیها موافقت کند. دولت در واقع دارد، سیاست *فشار از پایین و چانه زنی ا زبالا *را طی این چندسال در ایران پیاده کرده و می کندوموفق هم بوده است!!!!
ناشناس۹۶۹۵۵۵۲۱:۰۳:۴۹ ۱۳۹۸/۴/۳
پذیرش 2030 و توافق پاریس و برجام و غیره هم در راستای برآورده کردن خواسته های غرب و مغایر منافع ملی ما بود.
ناشناس۹۶۹۵۱۶۲۰:۳۵:۰۴ ۱۳۹۸/۴/۳
جواب های آقای توکلی مستدل، علمی، عقلی و انقلابی است.
ناشناس۹۶۹۶۹۵۲۲:۳۶:۴۹ ۱۳۹۸/۴/۳
مستدل و علمی و عقلی و انقلابی چه معنی داره
م۹۶۹۵۶۲۲۱:۱۱:۴۴ ۱۳۹۸/۴/۳
اقای دکتر توکلی فردی دلسوز انقلاب است و گزارش های زیادی در حوزه اقتصادی و فساد تهیه و ارایه کرده است. اما کسی به حرفش گوش نمیده.
ناشناس۹۷۰۱۱۱۰۹:۰۳:۳۰ ۱۳۹۸/۴/۴
یک جهاد مردمی و مطالبه انتصاب مسئولین سالم و پاکدست و خداترس باید در راس خواسته مردم باشد .
ناشناس۹۶۹۹۸۶۰۷:۱۵:۲۲ ۱۳۹۸/۴/۴
اقای توکلی شمامثلا اقتصاددانی این حرفهاچیه که میگی همه کشورهابجزتعدادانگشت شمارfatfراقبول کردن چراماسازمخالف میزنیم
ناشناس۹۷۰۰۳۰۰۸:۱۳:۲۴ ۱۳۹۸/۴/۴
واقعيت اين ما كشور داري نمي دانيم
حامد۹۷۰۲۳۵۰۹:۵۱:۱۶ ۱۳۹۸/۴/۴
کل مملکت از نظر اقتصادی قفل روی قفل است. یکی از آنها FATF است. مرتب سلطان تولید میشود. قبل از اینکه خیلی دیر شود، بیدار و از خر تکبر پیاده شوید.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  2. این صدای اقتدار ایران است ...

  3. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  4. وحدت ملی با وعده صادق

  5. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  6. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  7. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  8. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  9. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  10. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  11. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  12. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  13. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  14. اسراییل چه باید بکند؟ 

  15. بهادری جهرمی: احیای دریاچه ارومیه با برنامه‌ریزی دولت رخ داد

  16. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  17. انتقاد دوباره شریعتمداری از مسئولین درباره وضعیت حجاب/ اوج و فرود قیمت دلار

  18. واکنش محمود احمدی نژاد به حمله موشکی ایران

  19. واکنش خاندوزی به ادعای منفعت دولت از افزایش قیمت ارز/ حمایت خاتمی از عملیات وعده صادق

  20. این تریبون به مرجعیت نمازجمعه کمک کرد؟

  21. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  22. تحلیل صالحی از حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی/ توضیحات کنعانی درباره کشتی توقیف‌شده در تنگه هرمز

  23. مشتِ آهنینِ ایران و" گنبدِ کابوسِ" اسرائیل

  24. حسین دهباشی به دادسرا احضار شد

  25. عبدالکریمی: مدافع تمام‌قد نیروهای دفاعی‌ ایران هستم

آخرین عناوین