آمریکا: نمی‌خواهیم فقط ما مسئول محافظت از نفتکش‌ها در خلیج فارس باشیم

گروه جهان الف،   3980329037

یک مقام ارشد دولت آمریکا با یادآوری اینکه این کشور وابستگی کمتری به عرضه نفت از منطقه دارد گفت واشنگتن نمی‌خواهد به تنهایی مسئولیت محافظت از نفتکش‌ها در خلیج فارس را به عهده بگیرد.

آمریکا: نمی‌خواهیم فقط ما مسئول محافظت از نفتکش‌ها در خلیج فارس باشیم

به گزارش فارس، دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا با خاطرنشان کردن اینکه آمریکا وابستگی کمتری به عرضه نفت از منطقه دارد تأکید کرده نمی‌خواهد به تنهایی مسئولیت محافظت از نفتکش‌ها در خلیج فارس را به عهده بگیرد. 

به نوشته روزنامه وال‌استریت‌ژورنال، «پائول سلوا»، معاون رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز سه‌شنبه تصریح کرد دولت ترامپ قصد ندارد مأموریتی که دولت «رونالد ریگان» در دهه ۱۹۸۰ برای محافظت از نفتکش‌های کویت به عهده گرفت را تکرار کند. در آن زمان، آمریکا از این نفتکش‌ها خواست با پرچم آمریکا تردد کنند.

سلوا گفت: «اگر ما این مسئله را یک مأموریت صرفاً آمریکایی فرض کنیم، آن وقت کشورهایی که از انتقال نفت از طریق تنگه هرمز و خلیج فارس منتفع می‌شوند هیچ مسئولیتی را در ازای دستاورد اقتصادی که دارند به عهده نخواهند گرفت.» 

مقام آمریکایی خاطرنشان کرد حجم زیادی از نفت خلیج فارس به چندین کشور در منطقه آسیا می‌رود. او از این کشورها خواست در تأمین امنیت تردد نفتکش‌ها قبول مسئولیت کنند. 

اظهارات سلوا مشابه اظهاراتی است که «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه مطرح کرد. علاوه بر این، سخنان این مقام آمریکایی با سیاست دولت ترامپ مبنی بر اینکه متحدان و شریکان آمریکا بایستی نقش بیشتری در تأمین هزینه‌های مربوط به مأموریت‌های مشترک نظامی ایفا کنند همسو است.

پامپئو سه‌شنبه از چین، اندونزی، ژاپن و کره جنوبی به عنوان کشورهایی نام برد که وابستگی زیادی به نفت خلیج فارس دارند و از آنها خواست از منافع خودشان محافظت کنند. 

منابع خبری روز پنجشنبه (۲۳ خرداد/۱۳ ژوئن) از وقوع انفجار در دو نفتکش در دریای عمان خبر دادند. جزئیات منتشر شده از این حادثه حاکی است نفت‌کش «فرانت آلتر» با پرچم جزایر مارشال و «کوکوکا کاریجس» با پرچم پاناما به ترتیب حامل محموله‌های «اتانول» و «متانول» بوده‌اند.  نفتکش اول مدتی پس از بارگیری در بندر ابوظبی دچار سانحه شده و کشتی دوم از «الجبیل» عربستان راهی سنگاپور بوده است

دولت آمریکا ساعاتی بعد از وقوع انفجار در دو نفتکش مورد نظر انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه گرفت؛ وزارت دفاع آمریکا همچنین فیلمی منتشر کرده که مدعی است یک قایق‌ ایرانی را در حال تلاش برای زودون مین از بدنه یکی از نفتکش‌های سانحه‌دیده نشان می‌دهد.

ادله دولت آمریکا در دنیا با تردیدهای جدی مواجه شده و غیر از انگلیس از سوی سایر کشورها حمایت نشده است. رئیس یکی از نفتکش‌های آسیب‌دیده جمعه هفته گذشته فیلم منتشر شده از سوی پنتاگون را زیر سوال برد و گفت که بر خلاف ادعای دولت ایالات متحده، این نفتکش توسط یک شی پرنده هدف قرار گرفته است. او با توجه به اینکه منطقه آسیب‌دیده نفتکش از سطح آب بالاتر بوده، ادعاها درباره هدف قرار گرفتن کشتی توسط اژدر را هم رد کرد.