علی لاریجانی در نقش هاشمی رفسنجانی/ اصلاح‌طلبان، پرستو و توهم توطئه/ رئیسی و تلاش برای استفاده از فضای مجازی

گروه سیاسی الف،   3980325160 ۱۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

علی لاریجانی در نقش هاشمی رفسنجانی/ اصلاح‌طلبان، پرستو و توهم توطئه/ رئیسی و تلاش برای استفاده از فضای مجازی

اصلاح‌طلبان، پرستو و توهم توطئه

عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی در یادداشتی با انتقاد از پرستوسازی اصلاح‌طلبان در اعتماد نوشت: «اولين نكته‌اي كه به وفور مطرح شد و رنگ غالب تحليل‌ها را به خود گرفت، سناريوي پرستو بود. متاسفانه اين رفتار غيراخلاقي و ناجوانمردانه‌اي است كه حتي توهين به شعور و فهم آقاي نجفي هم هست.

اين برداشت محصول نگاه سياسي است. البته از پيش از سال ۱۳۷۶ مواردي از اين رفتارها ديده مي‌شد و همان موارد عامل يا زمينه‌ساز چنين برداشتي‌هايي در امروز شده است. اين برداشت در درجه اول هدفش لكه‌دار كردن دستگاه‌هاي اطلاعاتي است ولي پيش از آن يك زن را متهم كرده كه عملي به غايت غيراخلاقي است. من امكان چنين رفتارهايي را رد نمي‌كنم و مي‌دانم كه متاسفانه سوءاستفاده از اين ابزار در گذشته بوده است و اكنون را نمي‌دانم ولي اين را هم مي‌دانم كه كاربرد چنين تحليلي هنگامي مجاز است كه اطلاعات قطعي در اين زمينه وجود داشته باشد...

اين قتل پيش از هر چيز بايد از كشته شدن يك انسان، يك مادر و يك دختر به نسبت جوان اظهار تاسف كرد و توجه داشت كه فرزند او بدون مادر شده و تا پايان عمرش درگير اين فاجعه است. پدر و مادر و خانواده‌اش، دختر خود را از دست داده‌اند و از همه مهم‌تر اينكه يك انسان جان باخته است...

در اين حادثه مي‌توانست جاي قاتل و مقتول عوض شود. در اين صورت آيا باز هم همين ‌طور داوري مي‌كرديم كه امروز داوري مي‌كنيم؟ بي‌توجهي به مرگ يك انسان به خاطر ملاحظات سياسي يا علاقه‌اي كه به آقاي نجفي داريم، درست نيست.»

بیشتر بخوانید:

عباس عبدی: سناريوی پرستو توهین به شعور نجفی است

در همین حال، باز هم برخی اصلاح‌طلبان باز هم بی‌توجه به مرگ یک انسان و مسئولیت نجفی در این قتل تلاش دارند رقبای او را تبرئه کنند. مرتضی حاجی، وزیر دولت اصلاحات به ایلنا گفت: «این پرونده، یک موضوع شخصی بین دو آدم بوده که متاسفانه به جای بدی ختم شده و حالا بر اساس آنچه که گفته شد، پشت صحنه‌هایی دارد و دامی برای نجفی باز کردند و ایشان به دام افتاده است.»

وی در واکنش به اینکه موضوع «پرستو» و انتساب آن به برخی از افراد چقدر می‌تواند واقعی باشد، گفت: خیلی از اسم‌ها را دارند به این مساله می‌چسبانند، ما نمی‌توانیم قضاوت کنیم واقعا رفتار خلافی اتفاق افتاده است یا نه.

محسن صفایی فراهانی هم به خبرآنلاین گفت: «نباید یک مدیر کارآمد را به این شکل از صحنه خارج کنیم و کامل از دست بدهیم. این هم نشان دهنده عدم عقلانیت و تفکر است، این قسم اتفاقات نه تنها بد است بلکه برای مدیریت کشور به دور از منطق و عقل است. نجفی با حضورش در شهرداری تهران مفاسد زیادی را آشکار کرد که البته به آن‌ها رسیدگی نشد و چیزی هم‌ گیر مردم نیامد یا با مشکلات برخورد نشد، اما از نظر من آن‌هایی که آسیب دیده بودند به نوعی خواستند تلافی کرده باشند و این فقط یک احتمال است.»

عجیب است که دو سیاستمدار باسابقه درباره مسئله‌ای که اطلاع درستی از آن ندارند اینگونه اظهارنظر می‌کنند و به جای بیان حق، بیشتر به‌دنبال تبرئه هم‌حزبی خویش هستند. ایشان متوجه نیستند که در این میان فردی کشته شده و و این قتل باید بی‌توجه به سابقه قاتل، تقبیح شود.

اصلاح‌طلبان همچنان برای تبرئه جناح سیاسی خویش به‌دنبال سناریوهایی مثل پرستو و توطئه رقبا هستند، درحالی‌که هیچ سند قانع‌کننده‌ای در این زمینه وجود ندراد. اتهام به یک فرد مرده که توانایی دفاع از خویش ندارد اوج بی‌اخلاقی یک گروه سیاسی است.

در سناریوی پرستو و سناریوی توطئه رقبا که صفایی فراهانی به آن اشاره کرده است؛ نکته بسیار عجیب این است که گروهی که همیشه نظریه توطئه را انکار کرده‌اند و توطئه را توهم دانسته‌اند امروز برای تطهیر خویش به رادیکال‌ترین شکل ممکن از آن استفاده می‌کنند.

این روزها شاهدیم عملگرایی، اصلاح‌طلبان را بدانجا رسانده است که از همه سخنان گذشته خود عدول کنند.

***

خودکشی عبدالرضا داوری تکذیب شد

امروز خبر خودکشی عبدالرضا داوری در برخی کانال‌های تلگرامی منتشر شد. عبدالرضا داوری از هوادارن جدی محمود احمدی‌نژاد در فضای رسانه‌ای کشور است و در دولت احمدی‌نژاد هم دارای مناصبی بود. متاسفانه مدتی است که مسائل  و مشکلات خانوادگی داوری در فضای توییتر منتشر شده و امروز هم خبر خودکشی‌اش منتشر شد. خبری که البته تکذیب شد.

پس از انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر خودکشی صبح امروز داوری و انتقال وی به بیمارستان، محمد محمدی مدیر هماهنگی وی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا ضمن رد این خبر گفت: داوری به دلیل بیماری دیابت (قندخون) بامداد امروز در بیمارستان بستری شد و هم اکنون به خانه منتقل شده است.

«بهرام مفاخری» از دوستان نزدیک داوری هم با بیان اینکه این خبر شایعه است، افزود: داوری به دلیل افت قند خون به بیمارستان مراجعه کرد و هم اکنون حال عمومی وی خوب است.

هرچند بهترین دلیل برای تکذیب این ادعا مصاحبه خود داوری با یکی از رسانه‌هاست؛ امری که تاکنون محقق نشده است.

***

واگنش کدخدایی به شروط اصلاح‌طلبان برای مشارکت در انتخابات

کدخدایی در نشست خبری در پاسخ به سؤالی در خصوص هجمه اصلاح‌طلبان تندرو به شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان فقط وظایف قانونی خود را انجام می‌دهد و بر اساس اختیارات قانونی خود عمل می‌کند.

وی با بیان اینکه ما نگرانی نداریم که کسی بگوید در انتخابات شرکت می‌کنیم یا نه، افزود: مردم هم گوششان بدهکار به این مسائل نیست.

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: این اظهارات «قوروم قوروم‌های» اول انتخابات است. مردم در انتخابات پاسخ روشنی به آنها می‌دهند.

بیشتر بخوانید:

کدخدایی: انتخابات ۸۸، انتخابات سالمی بود/ محمدرضا خاتمی برود حرف‌هایی که زده‌ ثابت کند، ما هم پاسخ می‌دهیم

وی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون شکایت شورای نگهبان از محمود صادقی نماینده مردم تهران و تأثیر آن در بررسی صلاحیت وی در انتخابات آینده مجلس گفت: او افترایی به شورای نگهبان زده است، ما خواستیم در مجلس پاسخ دهند، این امر مغایر با اصل ۸۶ نیست و نماینده نمی‌تواند مرتکب جرم شود.

سخنگو و قائم مقام شورای نگهبان گفت: اگر نتواند این افترا را ثابت کند، در بررسی صلاحیت او تأثیر دارد، چون دروغ گفته است.

***

علی لاریجانی در نقش هاشمی رفسنجانی

احمد غلامی، سردبیر روزنامه شرق در مقاله‌ای با عنوان «انشعاب در اصلاح‌طلبان الزامی است؟» نوشت: «طیف نخست(کارگزاران) تکنسین‌های قدرت هستند و هر دولتی روی کار بیاید، می‌توانند با حفظ جایگاه خود، این نقش را ایفا کنند... طیف دوم اصلاح‌طلبان خصیصه‌ای تئوریک دارند و استراتژی آنان برمبنای توسعه سیاسی و دموکراسی استوار است...

طیف دوم اصلاح‌طلبان بیش از گذشته باید پاسخ‌گوی مردم باشند و خود را با تغییرات چشمگیری که در جامعه رخ داده است، هم‌زمان کنند. طیف نخست چندان دغدغه این کار را ندارد. آنان اگر با اتحاد و ائتلاف تازه به قدرت برسند، می‌توانند ایده‌های خود را حتی بهتر از زمانی که با اصلاح‌طلبان طیف دوم بوده‌اند، عملیاتی کنند...

آنان ترجیح می‌دهند اگر قرار است با برادر بزرگ‌تری ائتلاف کنند که جایگاه ویژه‌ای در قدرت داشته باشد؛ چهره‌ای همچون هاشمی‌رفسنجانی در گذشته و اکنون هم علی لاریجانی باشد. انتخاب علی لاریجانی برای جایگزینی هاشمی‌رفسنجانی از سر ناچاری نیست، بلکه ماحصل مواضع مشترکی است که بین آنان در اداره امور جامعه وجود دارد.

علی لاریجانی نیز در نوع خود تکنسین قدرت است و حتی در مرتبه‌ بالاتری از چهره‌هایی همچون کرباسچی است و مهم‌تر از همه، علی لاریجانی واجد آن ویژگی است که برخی اعضای کارگزاران و برخی اصلاح‌طلبان دیگر همواره به‌دنبالش بوده‌‌اند؛ چهره‌ای معقول و موجه در نظام که از کاریزمای قابل قبول در مواجهه با نهاده‌های رسمی برخوردار است.

اگر در انتخابات آینده این طیف نخست‌ به حمایت از علی لاریجانی بپردازند، نباید این حمایت را به پای فرصت‌طلبی‌شان گذاشت و سرزنش‌شان کرد؛ آنان به خاستگاه خویش بازگشته‌اند. همان‌طور که نمی‌شود علی لاریجانی را در این معنا یعنی اصلاح جامعه از بالا، اصلاح‌طلب ندانست.»

***

رئیسی و تلاش برای استفاده از فضای مجازی

حجت‌الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه با انتشار فراخوانی از مردم خواستند با ثبت نظرات در صفحات ایشان در فضای مجازی به اصلاح قوه قضائیه کمک کنند.

رئیسی در بخشی از این فراخوان نوشت: «تا زمانی که سامانه اختصاصی دستگاه قضایی برای ارتباط دو سویه با مردم و نخبگان در دسترس قرار بگیرد، صفحات متعلق به اینجانب در رسانه‌های اجتماعی، یکی از مسیرهای دریافت نظرات مردم و نخبگان خواهد بود.

علاوه بر اینکه مردم عزیزمان می‎توانند رأساً نظرات خود را از این مسیر منتقل کنند، اینجانب نیز حسب مورد، فراخوان‌هایی جهت دریافت نظرات در خصوص ایجاد، اصلاح یا تکمیل برخی رویه‌ها، رویکردها، دستورالعمل‌ها و آئین‌نامه‌ها اعلام خواهم کرد و در انتظار نظرات راهگشای صاحب‌نظران و متخصصان این امر خواهم بود.»

در این زمینه باید گفت اگر ساز و کار مناسبی برای این مسئله طراحی شود، می‌ةوان به‌خوبی از ظرفیت فضای مجازی برای اصلاحج‌رویه‌ها در قوه قضاییه استفاده کرد. اما اگر ساز و کار مناسبی طراحی نشده باشد احتمال هدررفت سرمایه درا این ماجرا وجود دارد.