وال استریت ژورنال: آمریکا و کره شمالی از یک دهه پیش مذاکرات مخفیانه داشته‌اند

گروه جهان الف،   3971103194

روزنامه آمریکایی گزارش داد که سرویس‌های اطلاعاتی واشنگتن و پیونگ یانگ طی یک دهه گذشته از طریق یک کانال تماس محدود در خصوص برخی مسائل مذاکراتی داشته‌اند.

به گزارش فارس، شبکه راشا تودی به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که سرویسهای اطلاعاتی کره‌شمالی و آمریکا از حدود یک دهه پیش و در زمان ریاست جمهوری «باراک اباما» با یکدیگر ارتباط داشته‌اند.

وال استریت ژورنال به نقل از مقامات  فعلی و پیشین آمریکایی گزارش داد، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این مذاکرات مخفیانه دوجانبه که به‌مدت نزدیک به یک دهه به طول انجامیده است، مقدمه‌ای برای دیدار تاریخی سال ۲۰۱۸ بین رهبران آمریکا و کره شمالی بوده است. 

این گزارش افزود، سرویس اطلاعاتی آمریکا و کره‌شمالی از سال ۲۰۰۹ از طریق یک «کانال تماس سطح پایین» با یکدیگر در ارتباط بوده‌اند.

این کانال ابتدا توسط دولت اوباما پایه‌ریزی شد تا در خصوص آزادی زندانیان آمریکایی مذاکراتی صورت گیرد و همچنین به سازمان CIA‌ این اجازه را میداد که دو ماموریت در سال ۲۰۱۲ در پیونگ‌یانگ انجام دهد.

وال استریت ژورنال اشاره‌ای به نوع این ماموریت‌ها نکرده است.

با این حال این کانال تا سال ۲۰۱۷ که «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه شد مسکوت باقی مانده بود. رئیس  وقت سازمان CIA‌ گفته که از این طریق به چند تن از مقامات عالی رتبه کره‌شمالی مانند ژنرال «کیم یونگ چول» دسترسی پیدا کرد که به‌ادعای این روزنامه اکنون مذاکره‌کننده اصلی پیونگ‌یانگ شده است.

این گزارش می‌گوید که مذاکرات مخفیانه در میان افراد رده‌بالا، راه را برای نشست تاریخی «دونالد ترامپ» و کیم جونگ اون در سنگاپور که منجر به آغاز روند خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره شده است، باز کرده است.

«دنیل راسل» از مقامات شورای امنیت ملی دولت اوباما به این روزنامه گفت: موفقیت این مذاکرات مخفیانه ثابت شده است. به گفته او، «در کشورهایی نظیر کره‌شمالی، وزارت امور خارجه تاثیرگذاری محدودی دارد، بنابراین باید بتوانید با افراد با تفنگ(با نفوذ) صحبت کنید».

این خبر در حالی منتشر شده است که قرار است رهبران دوکشور در اواخر فوریه نیز مجددا دیدار کنند. 

وال استریت ژورنال نوشت؛ نشست سنگاپور از نظر سمبولیک مهم بود اما در فراهم کردن نقشه‌راهی ملموس برای کاستن از بحران شبه جزیره کره شکست خورده است. پس از این نشست، پیونگ‌یانگ هیچ آزمایش موشکی دیگری انجام نداد و یکی از پایگاه‌های آزمایشی خود را نیز تعطیل کرد. با این وجود وعده‌های ترامپ برای لغو این تحریم‌ها تاکنون عملی نشده است و کیم جونگ اون تهدید کرده در صورت عمل نکردن آمریکا به وعده‌هایش، آزمایش‌های موشکی خود را از سر می‌گیرد.