فرانسوی‌ها «ترامپ» می‌خواهند؟

گروه جهان الف،   3970919097

موج جلیقه های زرد می رود تا خواب آرام ماکرون را به کابوس سقوط بدل کند.

تسنیم نوشت: دونالد ترامپ در توئیتی با تمسخر رئیس جمهور فرانسه نوشت: «توافق پاریس چندان برای پاریس خوب کار نمی کند! در سراسر فرانسه تظاهرات و شورش است. مردم نمی‌خواهند ارقام هنگفت بپردازند. ارقامی که بیشترش به کشورهای جهان سوم می رود (و به شکل نامعلومی خرج می شود) تا از محیط زیست محافظت شود. آن ها فریاد می زنند "ما ترامپ را می خواهیم"!» اما آیا فرانسوی ها رئیس جمهوری شبیه ترامپ می خواهند؟

واقعیت این است که حال اقتصاد دنیا در یک دهه گذشته خوب نبوده و نیست. بحران مالی سال 2008 آمریکا را تا مرز ورشکستگی برد، در سال های بعد این موج به یونان، اسپانیا، فرانسه و... نیز رسید. بحران هایی که هنوز گریبانگیر این کشورهاست.

در این میان، ترامپ توانست در انتخابات 2016 با شعار ایجاد اشتغال و البته ساختن دوباره آمریکا به قدرت برسد. او همچنین نرخ بیکاری را به رقم بی سابقه 3.9 درصد رساند و با مهاجران سخت برخورد کرد. پس از آن با هزینه ساز خواندن پیمان های بین المللی برای آمریکا از بخش زیادی از آن ها خارج شد و راه یک جانبه گرایی را در پیش گرفت. اقداماتی که توانسته در کوتاه مدت حمایت مردمی را به خود جلب کند. هر چند تحلیل گران از آثار مخرب تصمیم های ترامپ در بلند مدت سخن می گویند. شش ماه پس از انتخاب ترامپ، سیاستمداری جوان در فرانسه به قدرت رسید. رئیس جمهوری که سعی کرده جای خالی ترامپ را در عرصه های بین المللی پر کند. امانوئل ماکرون در قبال انکار رئیس جمهور آمریکا، خواستار شفافیت قتل خاشقچی شده است.

رئیس جمهور پوتین را به خاطر ایجاد تنش در اوکراین و حتی نفوذ سایبری روسیه در انتخابات غرب با لحنی تند سرزنش کرده است. همچنین، در هفته های اخیر از ایجاد ارتش اروپایی سخن گفته است. ماکرون در حالی خود را بر پویایی در عرصه دیپلماسی، حمایت از دموکراسی، حقوق بشر، محیط زیست و... متمرکز کرده است که در عرصه داخلی با عدم مقبولیت مواجه است. فرانسه هنوز نتوانسته پس از  بحران مالی سال های گذشته روی پای خود بایستد.

این در حالی است که سیاست های ریاضتی نیز مردم را به سوی فقر و ناامیدی کشانده است. نرخ بیکاری 9.1 درصد است. فرانسوی ها هم مایلند رئیس جمهورشان همچون ترامپ برای رفع بحران ها، روی چالش داخلی تمرکز کند. در حالی که نمی دانند ترامپ نیز خود در مواردی عامل تخریب اقتصاد آمریکا بوده است؛ از جمله ایجاد تعرفه هایی بر واردات فولاد و آلومینیوم که باعث انتقال صنعت شرکت های بزرگی همچون جنرال موتورز و هارلی دیویدسون از آمریکا می شود.