در گفتگو با الف مطرح شد سفیر سابق ایران در فرانسه: اروپا در وضعیت اقتصادی بد و رکود به سر می‌برد/ اعتراض مردم فرانسه به سیاست‌های ماکرون است/ حاشیه‌نشینی و فقر در فرانسه زیاد است

گروه جهان الف،   3970912108 ۱۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

سفیر سابق ایران در پاریس با بیان اینکه اعتراض مردم فرانسه به سیاست‌های ماکرون و افزایش قیمت سوخت است، می‌گوید: کشوری مثل فرانسه که خود را صاحب دموکراسی قدیمی می‌داند، برخورد خشن با معترضان غیرقابل باور است، البته حاشیه‌نشینی، فقر و مهاجرت در فرانسه زیاد است؛ علی‌رغم اینکه دولتمردان تظاهر می‌کنند که فقری وجود ندارد، اما اعلام وضعیت خطر فقر آن را نشان می‌دهد.

سفیر سابق ایران در فرانسه: اروپا در وضعیت اقتصادی بد و رکود به سر می‌برد/ اعتراض مردم فرانسه به سیاست‌های ماکرون است/ حاشیه‌نشینی و فقر در فرانسه زیاد است

به گزارش الف، حدود سه هفته از اعتراضات مردم در فرانسه می‌گذرد. این اعتراضات در طی روزهای اخیر به اوج رسیده و تعمیم تظاهرات اعتراض‌آمیز در فرانسه به دیگر کشورهای اروپایی نظیر بلژیک و هلند نیز رسیده است. به فاصله ۲۴ ساعت از رخداد حوادث خشونت‌بار در خیابان شانزه لیزه پاریس و درگیری‌ها میان معترضان و پلیس، جو سیاسی در فرانسه ملتهب گزارش شد.  این در حالیست که رسانه‌های از کشته شدن تعدادی در اعتراضات  در این کشور خبر دادند.

معترضان «جلیقه‌زرد» به خیابان‌های مناطق مرکزی پاریس سرازیر شده و دست به اعتراض زده اند. در پی مقابله نیروهای امنیتی با معترضان جلیقه‌زرد، شهر پاریس شاهد شدیدترین آشوب شهری طی چند دهه اخیر خود شد. در جریان این درگیری‌ها در پایتخت فرانسه، ده‌ها خودرو به‌آتش کشیده شده، شیشه‌های عمارت‌ها و مغازه‌ها خرد شد. به عقیده بسیاری از تحلیلگران، اعتراضات اخیر در فرانسه هرچند به‌طور خاص ناشی از افزایش قیمت سوخت بود، اما اعتراضات گام به گام به‌سوی جهت‌گیری‌های اقتصادی دولت فرانسه و امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری این کشور متمایل شد. افزایش قیمت سوخت تاثیر زیادی بر رشد فزاینده هزینه های زندگی در فرانسه داشته است.

خبرگزاری فرانسه به نقل از برخی منابع در دولت این کشور اعلام کرد که رئیس‌جمهور با عقب‌نشینی در مقابل معترضان، تعلیق اجرای افزایش مالیات بر سوخت را اعلام می‌کند.( اینجا بخوانید)

 

57790245

در همین راستا الف، گفتگویی با حمیدرضا آصفی، سفیر سابق ایران در فرانسه و کارشناس مسایل خارجی داشته است که بدین شرح است؛

*اتفاقات اخیر فرانسه و اعتراضات مردم در این کشور را چطور ارزیابی می‌کنید؟

حدود سه هفته از اعتراضات مردم فرانسه می‌گذرد که از شهر پاریس به برخی از شهرهای جنوبی این کشور نیز کشیده شده است. دلیل اصلی اعتراضات مردم فرانسه به دلیل مالیاتی است که دولت بعد از افزایش قیمت بنزین و گازوییل در نظر گرفته که البته این موضوع برای اجرای کمپین هوای آزاد و جلوگیری از گرمایش زمین بوده تا مصرف بنزین کم‌تر شود که بابت این موضوع بیست درصد قیمت‌ها بالا رفته است. مردم فرانسه بعد از بنزین موضوعات دیگری را مطرح کردند از جمله هزینه‌های زندگی و انتقاد به سیاست‌های ماکرون و افزایش قیمت‌ها که هنوز نیز ادامه دارد. تظاهرات در پاریس چندصد هزار نفری بوده است که طبق آخرین اخبار تاکنون سه کشته داده و صدها تن زخمی داده است.

*چطور می‌شود که در کشوری مثل فرانسه که خود را مدافع خود شهروندان می‌داند چنین اتفاقی رخ می‌دهد و واکنش مقامات اروپایی را چطور ارزیابی می‌کنید؟

یکی از موضوعات اصلی که مطرح است اینکه کشوری مثل فرانسه که خود را صاحب دموکراسی قدیمی می‌داند، چنین موضوعاتی غیرقابل باور است، البته این نکته را هم نباید فراموش کرد که ما هرسال و در همین زمان شاهد چنین موضوعاتی در فرانسه هستیم و علت این است که حاشیه‌نشینی، فقر و مهاجرت در این کشور زیاد است و علی‌رغم اینکه دولتمردان تظاهر می‌کنندکه فقری وجود ندارد، اما اعلام وضعیت خطر فقر را نشان می‌دهد و اینکه مقامات فرانسوی از این آشوب‌ها ترسیده‌اند.

مقامات فرانسه اعلام کرده اند که آماده مذاکره با معرضان هستند و این نشان دهنده این است که اوضاع در این کشور به قدری وخیم شده که حاضرند به پای میز مذاکره بیایند.

امانوئل ماکرون در ابتدا به جلیقه زردها حمله کرد و موضعش تند بود، اما بعدا پذیرفت که باید با معترضین کنار بیاید و به خواسته‌های آنها توجه کند.

* با توجه به گسترش اعتراضات در قاره سبز وضعیت کشورهای اورپایی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در حال حاضر اروپا در وضعیت اقتصادی بد و رکود به سر می‌برد و فشارها اقتصادی به طبقه مردم و فرودست وارد می‌شود و اعتراضات به این دلیل است. از سوی دیگر تظاهرات در فرانسه لیدر نداشته و نمی‌توان فقط به جلیقه زردها بسنده کرد. جلیقه زردها همان گروه‌های معترض مثل کامیونداران و احزاب هستند که رفته رفته مردم عادی به آنها ملحق شدند. انتظار می‌رود که دولتمردان فرانسه به این اعتراضات گوش دهند تا کشورشان را به سوی آرامش دعوت کنند.