پشت پرده سیاست جدید ترامپ در قبال ایران

گروه جهان الف،   3970302213 ۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

اندیشه و تفکر نومحافظه کاری در دولت های مختلف آمریکا صاحب نفوذ بوده اما اوج قدرت آنها به دوران جورج بوش پسر برمی گردد. در حال حاضر دونالد ترامپ عملاً در پی ارسال سیگنال هایی به ایران است که می باید برای روبه رو نشدن با نومحافظه کاران تندرو به فکر امتیاز دادن دوباره باشد.

پشت پرده سیاست جدید ترامپ در قبال ایران

به گزارش الف، با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات این انتظار بوجود آمده که رئیس جمهور آمریکا بر پایه تبلیغات دوران انتخاباتی و شعار اول آمریکا تمایل به ترجیح سیاست داخلی بر خارجی و گرایش به انزوایی گرایی دارد. اما گام به گام و با تغییر برخی افراد کابینه مانند رکس تیلرسون و مک مستر و ارتقای افرادی مانند جان بولتون، رودی جولیانی و مایک پمپئو جهت سیاست گذاری های کاخ سفید در قبال مسائل بیرونی تغییرات اساسی کرده است.

در واقع ابتدا به ساکن با روی کار آمدن ترامپ این فرضیه تقویت شده بود که وی بدلیل انتقاد از سیاست خارجی باراک اوباما در پی دوری از جنگ های خاورمیانه است اما با گذشت یک سال و تغییر حلقه اولیه تصمیم گیران، مسائل خارجی نقش ویژه ای پیدا کرده و اندیشه نومحافظه کاران در تعیین تاکتیک ها و استراتژی های کاخ سفید بسیار تعیین شده است.

اندیشه و تفکر نومحافظه کاری در دولت های مختلف آمریکا صاحب نفوذ بوده اما اوج قدرت آنها به دوران جورج بوش پسر برمی گردد. در آن زمان افرادی مانند دیک چنی، دونالد رامسفلد، پل ولفوویتز، زلمی خلیل زاد و .. از نئوکان های قدرتمند بودند که رویکردهای جنگ طلبانه و سخت گیرانه در قبال مخالفان آمریکا در عرصه بین المل داشتند. در دوران بوش دو جنگ افغانستان و عراق بر این اساس شکل گرفت. البته دولت بوش بدنبال حمله به کشورهای دیگری در خاورمیانه نیز بود اما بدلیل گرفتار شدن در این دو کشور عملا توانایی پیاده سازی نقشه خاورمیانه بزرگ از آنها سلب شد. تولد تفکر ایدئولوژی های افراطی در عراق مانند داعش را باید محصول حملات آن زمان آمریکا دانست.

نومحافظه کاران به عنوان گروه راست افراطی جنگ‌طلب حزب جمهوری خواه معرفی می شوند که بر ترجیح سیاست خارجی بر سیاست داخلی تاکید دارند و علاقمند به استفاده از سیاست های تهاجمی و سخت افزاری برای پیشبرد اهداف خود می باشند. همچنین آنها بر سرنگونی دولت های غیرهمسو در راستای ترویج اندیشه آمریکا اصرار دارند.

نومحافظه کاران برخی دولت های خاورمیانه را موجبات تولید بی ثباتی می دانند و بر این اعتقاد هستند تا زمانی  که چنین دولت هایی از بین نروند صلح و ارزش های آمریکا در آسیای جنوب غربی مسلط نخواهد شد. از دیدگاه این افراد باراک اوباما با تاکید بر سیاست های لیبرالی و عدم توجه به قدرت سخت افزاری برای پیشبرد منافع ایالات متحده عملا سبب تضعیف هژمونی آمریکا شده است.

  نومحافظه کاران و شروط جدید پمپئو

نومحافظه کاران مسئله و مشکل اصلی خاورمیانه را ایران قلمداد می کنند. از نگاه آنها ایران بدتر از داعش است و تهدید جدی برای منافع آمریکا و متحدان آن در منطقه می باشد. نگاه افرادی مانند بولتون، نیکی هیلی و پمئو به ایران در این راستا می باشد.

در واقع به نظر می رسد دونالد ترامپ با تغییراتی که در کابینه خود بوجود آورد عملاً در پی ارسال سیگنال هایی به ایران بوده که می باید برای روبه رو نشدن با نومحافظه کاران تندرو به فکر امتیاز دادن های جدید و دوباره باشد؛ چرا که جان بولتون به عنوان یکی از جنگ طلب ترین سیاست مداران این طیف شناخته می شود. از سوی دیگر آمدن رئیس سازمان سیا به وزارت خارجه حاکی از امنیتی شدن سیاست خارجی آمریکا و طراحی توطئه و بازی های پیچیده برای از بین بردن منافع ایران می باشد.

همان طور که گفته شد تاکتیک دولت آمریکا از این تغییرات در راستای مسلوب الاختیار کردن ایران برای پذیرفتن مذاکره و امتیاز دادن می باشد. همچنین واضح است که هدف نهایی از شروط 12 گانه مایک پمئو عملا تضمین به توافق نرسیدن اروپا با ایران و افزایش فشارها است. تاکید بر مسائل موشکی، هسته ای و منطقه ای نیز برای درهم شکستن اقتدار نظامی ایران می باشد.

در واقع سردمداران کاخ سفید بر این باور می باشند که می توانند با گسترش تحریم های اقتصادی و بازگرداندن ایران ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل، سیستم سیاسی ایران را به شدت ضعیف نمایند تا به مرور از داخل دچار فروپاشی شود یا اینکه حداقل زمینه برای برخورد سخت افزاری فراهم گردد. در این راه آنها از تجربه های تاریخی نیز استفاده می کنند. در واقع اولویت آنها عملیاتی شدن تجربه فروپاشی از درون شوروی برای ایران می باشد. البته بعید است که دونالد ترامپ با توجه با رویکرد منفعت طلبانه ای که به سیاست خارجی دارد تا انتها از تفکر جنگ طلبانه نئوکان ها در این زمینه پیروی کند؛ چون می داند هر نوع استفاده از رویکرد سخت افزاری می تواند پیامدها و تبعات ناخواسته ای به همراه داشته باشد که با روحیات تاجرمابانه او به شدت مغایرت دارد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۵۷۵۰۶۱۱:۲۳:۴۲ ۱۳۹۷/۳/۳
مرگ بر آمریکا
لادن۳۵۷۷۵۹۱۵:۳۷:۵۸ ۱۳۹۷/۳/۳
پشت پرده؟ آمریکا به موگرینی گفت برو از ایران تضمین حضور بگیر بعد ترامپ با خیال راحت از برجام خارج شد! همین
بورامینی۳۵۷۵۷۹۱۲:۳۶:۵۷ ۱۳۹۷/۳/۳
بیش بینی می شوداروبا وامریکا یک جنگ اقتصادی فرسایشی را علیه ایران دنبال میکنند این دلایل را میتوان ملاک تشخیص قرار داد تعامل جدیدالمان باچین تعامل اروبا با روسیه در مورد مینسک بعد از واقعه متهم کردن روسیه به تولید گاز سمی واحتمال بایکوت کردن جام جهانی حمایت نیم بند اروبایی ها از شرکتهای خصوصی اروبا برای ماندن در ایران از سوی دیگر نیزاعلام مخالفت المان از انتقال سفارت امریکا به بیت المقدس وموارد دیگر احتمال مهار امریکا از سوی اروبا را تقویت میکند در مجموع بنظر میرسد اروبا وچین وروسیه بعد ازخارج شدن امریکا از برجام بزعم خود قصد دارند نقش تعادل کننده بین ایران وامریکا ومتمایل به امریکا را بازی کنند برای خنثی کردن جنگ تجاری علیه ایران مطالبه گری از اروبا وامریکا وشوک هسته ای ایجاد تنش روانی وتبلبغاتی بر علیه اروبا وامریکاضرورت بیشتری بیدا میکند
ناشناس۳۵۷۶۵۷۱۳:۴۷:۵۷ ۱۳۹۷/۳/۳
طرف های غربی سیاست های جالبی رو به کار بستن آن هم با صبر و حوصله بسیار. این آدمو یاد این جمله میندازه که هرچی بالاتر باشی شدت برخوردت به زمین بیشتر میشه میندازه. در طی این مدت کم که تحریم ها تا حدودی برداشته شد و فضای اقتصادی یه کمی از اون حالت التهاب و تنش قبلی خارج شد کمی فرصت اوج گیری به ایران داده شد تا ایران در برخی زمینه های تجاری و اقتصادی کمی خودشو پیدا بکنه , در اثنای همین حال برداشتن تحریم ها همون اوج گیری و بازگشت تحریم به منزله همون سقوط آزاد هست. زمانی که شرکت ها با دلار 3500 تومنی ضرر می کردن حالا با دلار 4 , 5 و حتی 6 هزارتومنی ضرر خواهند کرد و این زیان تاثیر مستقیمی بر روی بازار داخلی هم خواهد گذاشت ولی با شدت تاثیر بیشتر نسبت به قبل. یعنی برداشته شدن تحریم های قبلی , شتاب بیشتری بر تاثیرگذاری تحریم های آینده خواهد داشت. حتی اگر بازهم مذاکره ای در آینده صورت بگیرد در این حالت هم تضمینی برای سال های آینده وجود نخواهد داشت. در سوی دیگر قضیه و در صورت عدم آغاز مذاکرات جدید, فشارهایی هست که از سمت طرف های غربی و به گفته خودشان ائتلاف جهانی به ایران وارد خواهد شد و دقیقا بن پایه اقتصاد مملکت ایران نشانه گرفته شده است.
مرگ بر امریکا۳۵۷۷۳۴۱۴:۵۸:۳۸ ۱۳۹۷/۳/۳
مرگ بر امریکا ، انگلیس و اسراییل
ازاد۳۵۷۸۶۳۱۷:۴۶:۲۶ ۱۳۹۷/۳/۳
اشتباه محظ است اگر فکر کنیم روحیه ترامپ تاجر مابانه است پس امکان حمله به ایران را ندارد، ما باید محکم و آماده مبارزه باشیم. احتمال جنگ بسیار بالا است و ما هم باید توان دفاعی را از یک سو تقویت کنیم و از سوی دیگر تنش زدایی در داخل و خارج را محور قرار بدهیم و راه اتحاد و همدلی را در پیش بگیریم. البته رشد اقتصادی و مبارزه با فساد اقتصادی راهکار اصلی حفظ انسجام جامعه است
امیر۳۵۹۰۸۲۲۰:۴۸:۴۲ ۱۳۹۷/۳/۴
سال ۲۰۰۲ بحثی بین من و برخی از دوستان راجع به امکان یک معامله بزرگ بین صدام و جورج بوش شکل گرفت که همانجا حرف من این بود که وقتی در آمریکا ماشین جنگ به حرکت در می آید دگیر از کنترل آن از دست یک نفر یا دو نفر خارج میشود و حتی خود بوش هم نمیتواند جلوی آنرا بگیرد و علتش هم اینهست که برای مثال در یک مورد ساده قرارداد وزارت دفاع با یک شرکت برای تامین آب مورد نیاز سربازانش صدها میلیون دلار میباشد حالا همین یک قرارداد رو ضرب در صد و هزاران شرکت کوچک و بزرگ آمریکایی و بعضا بین المللی طرف قرارداد ماشین جنگی آمریکا بکنید تا حساب کار دستتان بیاید! حتی رییس جمهور آمریکا هم نمیتواند جلوی این حرکت بزرگ اقتصادی رو وقتی شروع شد بگیرد!
ناشناس۳۵۸۳۱۴۱۰:۱۱:۳۸ ۱۳۹۷/۳/۴
وقتی صدام جلوی بازرسان کوتاه آمد فکرش را نمیکرد عراق تصرف شود وقتی قذافی تجهیزات اتمی خود را به آمریکا فرستاد فکرش را نمیکرد لیبی تصرف شود وقتی پدر کیم با حسن نیتبرج خنک کننده اتمی را منفجر کرد فکرش را نمیکرد آمریکا زیر حرفش بزند وقتی ایران به 8 تعهد مدالیوم پاسخ داد و بازرسان وارد شدند فکرش را نمیکرد داستان ادامه داشته باشد وقتی ایران راکتور اراک را پر بتن کرد و اورانیوم غنی شده را صادر کرد فکرش را نمیکرد رو دست بخورد وقتی کیم سایت هسته ای خود را منفجر کرد فکرش را نمیکرد آمریکا دیدارش با او را لغو کند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  2. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  3. اعتماد کنید و مطمئن باشید

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  5. نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام صدیقی اقامه می‌شود

  6. این صدای اقتدار ایران است ...

  7. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  8. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  9. ارژنگ امیرفضلی و زندگی در شرایط سختِ تورنتو

  10. یک نکته قابل‌تامل در مورد توسعه قدرت نظامی ایران

  11. وحدت ملی با وعده صادق

  12. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  13. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  14. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  15. پشت‌پرده عقب‌نشینی صهیونیست ها از غزه

  16. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  17. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  18. درگیری لفظی علی دبیر و پیمان یوسفی روی آنتن زنده: شما تنت میخاره!

  19. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  20. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  21. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  22. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  23. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  24. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  25. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. یک نکته قابل‌تامل در مورد توسعه قدرت نظامی ایران

    2. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

    3. پشت‌پرده عقب‌نشینی صهیونیست ها از غزه

    4. رویاپردازی گانتس: از همه کشورهای منطقه قوی‌تریم!

    5. روسفیدی «هنیه»

    6. فرار رو به جلوی نتانیاهو در واکنش به پاسخ ایران/ «بی بی»: حملات ایران را دفع‌کردیم

    7. موج نخست موشک‌های بالستیک ایران به اراضی اشغالی شلیک شد

    8. پایان جلسۀ شورای امنیت بدون صدور قطعنامه

    9. سفیر ایران به وزارت خارجه فرانسه دعوت شد

    10. مشاهده پهپاد شلیک شده به سمت رژیم صهیونیستی در کرمانشاه

    11. واکنش انگلیس به حمله پهپادی ایران علیه رژیم صهیونیستی

    12. وزیر خارجه اردن: مسوولیت جلوگیری از افزایش تنش در منطقه برعهده اسرائیل است

    13. نیویورک‌تایمز: اسرائیل گزینه حمله تلافی‌جویانه به ایران را کنار گذاشته است

    14. اولین واکنش کاخ سفید به حمله هوایی ایران علیه رژیم صهیونیستی

    15. چند عضو خانواده هنیه در حملات رژیم صهیونیستی شهید شده‌اند؟

    16. واکنش هنیه به شهادت فرزندانش در حملات رژیم صهیونیستی

    17. تماس تلفنی کامرون با امیرعبداللهیان؛ تاکید بر کاهش تنش‌ها

    18. فرانسه به حمله پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل واکنش نشان داد

    آخرین عناوین