جنگ اقتصادی بی پرده امارات با ایران

گروه جهان الف،   3970221145 ۲۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

با تحلیل بازار ارز می‌توان دریافت که افزایش ارزش ارزهای خارجی ارتباطی با تحولات حول و حوش برجام نداشته اما با تطبیق تحرکات وزارت خزانه داری آمریکا در کشورهای همسایه ایران به ویژه در امارات متحده عربی، می‌توان ریشه این رویدادهای بازار را در امارات جستجو کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا گروهی از شهروندان و شرکت‌های ایران را با همکاری نهادهای اقتصادی و امنیتی حاکمیتی امارات ذیل ادعای انتقالات مالی برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تحریم کرد و به صورت علنی از مشارکت امارات در این اقدام پرده برداشت؛ اتفاقی که به منزله علنی شدن جنگ اقتصادی امارات متحده عربی علیه ایران است که مدت‌هاست در همراهی با عربستان سعودی آغاز شده است.

«مقداد امینی، محمدحسن خدایی، سعید نجف‌پور، مسعود نیکبخت، فواد صالحی، محمدرضا خدمتی ولدزاقرد، شرکت جهان ارس کیش، تعاونی محمدرضا خدمتی و شرکا و صرافی راشد» این شش شخص و سه شرکت مجموعه‌ای هستند که توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا به واسطه نقل و انتقالات مالی برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحریم ‌شده‌اند. اصل این اتفاق تازگی ندارد اما اعلام وزارت خزانه داری آمریکا مبنی بر مشارکت امارات در شناسایی و تحریم این گروه، رویداد تازه‌ای است.

به گزارش تابناک، امارات متحده عربی پیش از این در همراهی با برنامه عربستان سعودی برای ضربه به ایران، تحرکات سیاسی داشت اما جنگ تمام عیار اقتصادی با ایران را از مدتی پیش آغاز شد؛ زمانی که به همراه عربستان به آمریکا و شرکای غربی‌اش وعده دادند، در صورت بازگرداندن تحریم‌های نفتی ایران، سهم 2.5 میلیون بشکه‌های نفت ایران در بازار را تامین می‌کنند و قیمت نفت با یک شوک جدی به شدت افزایش نخواهد یافت.

دولت امارات در یک اقدام دیگر در حوزه اقتصادی، تلاش کرد تمامی مفرهای موجود برای دور زدن تحریم‌ها توسط نهادهای ایران را شناسایی کند و مسدود نماید. این تحرکات پس از آغاز دریافت مالیات بر ارزش افزوده در ابتدای سال 2018 شدت گرفت تا بدین ترتیب فعالان اقتصادی نزدیک به ایران شناسایی و فعالیت‌هایشان در امارات محدود یا متوقف شود. رد پای این جنگ اقتصادی را می‌توان در بازار ارز جستجو کرد که تقریباً از اواخر دی ماه سال 1396، بر بازار ارز در ایران تاثیر گذاشت.

از سوی دیگر آمریکا برخی همسایگان دیگر که با ایران در این زمینه همکاری داشتند را نیز تحت فشار قرار داده و تهدید کرده که در صورت همراهی مجدد آنها با ایران در انتقال ارز و طلا، در لیست تحریم‌های آمریکا قرار می‌گیرند و در محاکم قضایی آمریکا تحت تعقیب قرار می‌گیرند و به همین دلیل یکی از این همسایه‌ها نیز که نقش محوری داشته، نقش سابق موثر خود را در زمینه تبادلات مالی و ارزی ایفا نمی‌کند.

با تحلیل بازار ارز نیز می‌توان دریافت که افزایش ارزش ارزهای خارجی ارتباطی با تحولات حول و حوش برجام نداشته و با روند این تحولات قابل تطبیق نیست اما با تطبیق تحرکات وزارت خزانه داری آمریکا در کشورهای همسایه ایران به ویژه در امارات متحده عربی، می‌توان ریشه این رویدادهای بازار را در امارات جستجو کرد. اینکه امارات متحده چنین تحرکاتی را به شکل غیرعلنی انجام می‌داد با شرایط تازه که به شکل علنی علیه ایران اعلام جنگ اقتصادی کرد، پیام‌های متفاوتی دارد.

امارات متحده عربی پس از چین، دومین شریک تجاری ایران است اما به نظر می‌رسد این شیخ نشین حاشیه خلیج فارس قید گردش مالی چند میلیارد دلاری با ایران را زده و درصدد است به شکل علنی در همراهی با آمریکا و عربستان، با تمام توان به اقتصاد ایران ضربه بزند. از این منظر به نظر می‌رسد ایران باید در زمینه همکاری اقتصادی با امارات تجدیدنظر جدی داشته باشد، چرا که امارات با این تحرکات نشان داده در جایگاه شریک قابل اعتماد نیست.

طبیعتاً نباید ایران بخش قابل توجهی از تبادلات اقتصادی‌اش را متکی بر کشوری نماید که ممکن است دیر یا زود در همراهی با عربستان دست به اقدامات انتحاری در حوزه اقتصادی بزند و تبادلات تجاری با شرکت‌های ایران را محدود یا به کلی متوقف نماید و حتی ابعاد این جنگ اقتصادی را به کل فعالان اقتصادی ایرانی در امارات توسعه دهد و فعالیت تجاری ایرانی‌ها و نقل و انتقال کالا از امارات به ایران را متوقف نماید.

بنابراین با توجه به اعلام جنگی علنی امارات به ایران، باید از ظرفیت دیگر کشورهای منطقه که دست کم موضع خصمانه علیه ایران در پیش نگرفته‌اند نیز بهره برد، تا در صورت اوج گیری رفتارهای خصمانه امارات در حوزه اقتصادی، بازار ایران دستخوش نوسانات جدی نشود و اتفاقی که در حوزه ارزی رخ داد، به سایر بخش‌ها تسری نیابد.

دیدگاه کاربران

سعید۳۴۰۵۵۹۰۸:۲۱:۲۵ ۱۳۹۷/۲/۲۲
اگه واقعیت داشته باشه حقمونه که اختیار کشوری با عظمت و جمعیت ایران افتاده دسته یه کشور کوچولو که تا ده سال پیش ارزوی اومدن به ایرانو داشتن
ناشناس۳۴۱۳۰۲۱۳:۴۳:۲۵ ۱۳۹۷/۲/۲۲
اصلا همچین چیزی واقعیت ندارد گران فروشی دلار توسط مقامات ایران و بانک مرکزی در داخل صورت گرفته با کاهش تزریق دلار به بازار و گران فروشی آن توسط دلالان خود در بازار قیمت دلار را مصنوعی گران کردند این روند از مرداد ماه شروع شد گران کردن ارز مبادله ای به 4200تومان این امر را ثابت می کند
ناشناس۳۴۱۳۰۶۱۳:۴۴:۳۶ ۱۳۹۷/۲/۲۲
پس باید گفت ایران و ایرانی چقدر بدبخت شده هست این همان اقتدار ایران هست !
محقق۳۴۱۵۱۲۱۵:۲۵:۴۸ ۱۳۹۷/۲/۲۲
جناب سعید عزیز، این نیم وجب کشور با جمعیتی معادل کرج دومین شریک تجاری ایران است.حتما امرای کشور حساب و کتاب کرده اند که برای مدتی بیش از ۲۰ سال امارات را در همه چیز شریک کرده اند.اونها بر اساس منافع کشورشون تا امروز با ما همکاری میکردند و از امروز منافع کشورشون در همکاری با ما نیست پس هر کاری بخواهند میکنند. این ما هستیم که باید در تفکراتمون تجدید نظر کنیم و روابطمون رو بر اساس منافع کشور و تجارت دسته بندی کنیم
محمد۳۴۱۶۰۶۱۶:۲۳:۱۹ ۱۳۹۷/۲/۲۲
خیر بزرگوار قضیه این است که کشور بزرگی چون ایرا ن دست مدیران کوچکی افتاده که توانایی چالشهای دنیای امروز را ندارند. امارات موفق است چون مدیران لیاقی دارد ولو از لحاظ جغرافیایی کوچک است. خواهش میکنم بروید دبی یا ابوظبی ببینید پول نفت و سرمایه گذاری خارجی چه معجزه ای رو بوجود اورده
ناشناس۳۴۰۶۳۵۰۹:۱۳:۵۶ ۱۳۹۷/۲/۲۲
دولت و سیاست کشور ما همیشه یک یا چند گام از بقیه عقب تر است و بیشتر روی عکس العمل تکیه میکنیم تا عمل( البته خیلی وقت ها همان عکس العمل را هم نداریم، مثل قضیه امارات)
ناشناس۳۴۰۶۷۸۰۹:۴۱:۵۳ ۱۳۹۷/۲/۲۲
آیا از این همه حقارت نباید دق کرد
ناشناس۳۴۱۴۰۹۱۴:۲۸:۱۴ ۱۳۹۷/۲/۲۲
این ره آورد تسلط تفکر لیبرال بر برخی مدیران کشور است، از لیبرالهای وا داده و فرسوده انتظار حفظ عزت ملی رو نداشته باش. از نخل فتاده سایه ساری نطلب!
ناشناس۳۴۱۵۶۳۱۶:۰۳:۲۲ ۱۳۹۷/۲/۲۲
خیر
ناشناس۳۴۰۷۵۱۱۰:۱۹:۲۸ ۱۳۹۷/۲/۲۲
عزیز من نون خشک هم تحریم میشه.تازه ابتدای کار و این ترامپ با زور ما را پای میز می برد
ناشناس۳۴۰۷۶۷۱۰:۲۵:۱۹ ۱۳۹۷/۲/۲۲
اقا واقعا تاسف باره واقعا تاسف باره
ناشناس۳۴۰۷۹۶۱۰:۴۱:۳۳ ۱۳۹۷/۲/۲۲
این چه نوع پیشرفت و رسیدن به قله های عزت و ترقی است که کشوری با قدمت تاریخی ایران در مقابل امارت نشینی چند ده ساله زانو می زند؟!
ناشناس۳۴۰۹۶۱۱۱:۴۵:۳۹ ۱۳۹۷/۲/۲۲
در سفر عبور ترانزیت از فرودگاه دوبی در هفته گذشته دیدم که در تابلو میزان برابری ارزها در صرافی فرودگاه ریال ایران حذف شده بود که به معنی عدم پذیرش پول ملی ایران در ان کشور است.
ناشناس۳۴۱۰۶۷۱۲:۱۹:۰۶ ۱۳۹۷/۲/۲۲
مقصر کیست
ناشناس۳۴۱۰۷۴۱۲:۲۰:۵۹ ۱۳۹۷/۲/۲۲
نتیجه دیپلماسی آقایون رو مشاهده میفرمایید
ناروسینه۳۴۱۱۸۵۱۳:۰۰:۲۹ ۱۳۹۷/۲/۲۲
شیر که پیرمیشه روباه.......
احسان۳۴۱۲۲۵۱۳:۱۴:۴۱ ۱۳۹۷/۲/۲۲
امان ازجوگیری. بزرگترین کشوری که در دورزدن تحریمها نقش داشت.همین امارات بود. این کشور نقش بی بدیلی در واردات مایحتاج مردم ازجمله دارو و لوازم ضروری بود. 800هزار هموطن درامارات دربهترین شرایط باثبات اقتصادی کارمیکنند.ودرآمدخوبی دارند.دیگه کدوم حقارت؟؟ خط اینترنت ماهم ازامارات میاد. اصل قضیه اینه که همه دنیا تابع آمریکاست!! همین.
ناشناس۳۴۱۲۷۹۱۳:۳۶:۴۵ ۱۳۹۷/۲/۲۲
ایران کلا نباید به یک کشور اتکا کند چون عاقبتش مثل امارات می شود. ما باید شرکای تجاری متعدد داشته باشیم.
ناشناس۳۴۱۴۴۹۱۴:۴۷:۴۵ ۱۳۹۷/۲/۲۲
خوب مگر امارات کسی را مجبور کرد که ساکن یا در امارات کار کنه اگر ایرانیان مقیم امارات احساس خطر و اعتقاد به خیانت دولت امارات دارن چرا برنمیکردن ایران چرا اصرار بر ماندن دارن یکی از دو حالت یا امارات اجازه خروج و ابطال اقامت نداده یا شما دروغ میگویید
حسین۳۴۱۷۲۱۱۷:۲۲:۵۴ ۱۳۹۷/۲/۲۲
پس این ژنرالهای آقای رئیس جمهورپیرکجان این همه هم حقارت میشه خدا
ناشناس۳۴۱۹۹۰۲۱:۳۹:۳۶ ۱۳۹۷/۲/۲۲
مرگ بر امریکا مرگ بر امارات مرگ بر همه بجز خودمون که خیلی خوبیم
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های دیروز

      آخرین عناوین