دوران پساکودتای ترکیه به روایت آمار + عکس و فیلم

گروه جهان الف،   3970117009

دولت ترکیه برای مقابله با عوامل کودتای نافرجام 2016، علاوه بر اعمال وضعیت اضطراری، تا کنون ده‌ها هزار نفر را بازداشت، ده‌ها هزار نفر را اخراج و صدها موسسه و نهاد را تعطیل کرده است.

به گزارش فارس، در شامگاه جمعه 25 تیر 95 (15 جولای 2016) بود که گروهی از نظامیان ترکیه شامل اعضایی از نیروهای دریایی، هوایی و ژاندارمری تلاش کردند با سرنگونی دولت، حکومت را در این کشور به دست بگیرند.

این افراد که به گفته سران ترکیه از خارج این کشور و توسط «فتح‌الله گولن» - واعظ و اپوزسیون آمریکانشین – هدایت می‌شدند با استفاده از تجهیزات و ادوات نظامی متعدد شامل تانک و جنگنده به کاخ ریاست جمهوری و ساختمان پارلمان ترکیه حمله کردند.

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه همان شب از مردم برای حضور در خیابان‌ها و مقابله با کودتاچیان دعوت کرد. این کودتا با حضور و حمایت مردم از دولت ترکیه، فرجامی نداشت و چند ساعت بعد در بامداد شنبه شکست خورد. کودتایی که 265 کشته، بیش از دو هزار زخمی و خسارات مادی زیادی برجای گذاشت.

 

بعد از شکست کودتا، دولت ترکیه دستور داد تحقیقات گسترده‌ای برای یافتن طراحان، عاملان و افراد مرتبط با سازمان گولن آغاز شود. آنکارا همچنین از تاریخ 16 جولای 2016 (26 تیر 1395) در سراسر ترکیه وضعیت اضطراری اعلام کرده و پاکسازی در نهادها، سازمان‌ها، ادارات، وزارتخانه‌ها، نیروهای مسلح و مشاغل عمومی را آغاز نمود.

در اولین هفته این تحقیقات ده‌ها هزار کارمند و نظامی که احتمال می‌رفت به نوعی با کودتا یا عاملان آن در ارتباط بودند، اخراج یا بازداشت شدند. در ادامه تعداد مقامات بازداشتی، تعلیقی یا اخراجی نیز از صدهزار نفر فراتر رفت.

اردوغان در یکی از سخنرانی‌های خود با بیان اینکه کودتاچیان بهای سنگینی را پرداخت خواهند کرد، گفته بود: «این شورش یک هدیه از جانب خداوند بود تا دلیلی باشد برای پاکسازی ارتش».

وزارت دادگستری ترکیه در همان روزها اعلام کرد که مجبور هستند برای نگهداری افراد بازداشت شده و همچنین حبس کردن افرادی که در جلسات دادگاه محکوم خواهند شد، بازداشتگاه و زندان‌های بیشتری تاسیس کنند.

 

در بخش اقتصادی نیز دولت ترکیه با استفاده از وضعیت اضطراری، بیش از 1000 شرکت و کمپانی را به ارزش 11 میلیارد دلار و به بهانه ارتباط یا قرار داشتن تحت مالیکت سازمان گولن مصادره کرد. 19 اتحادیه تجاری نیز به اتهام حمایت مالی از عاملین کودتا تعطیل شدند.

در ادامه اقدامات پساکودتای آنکارا، رسانه‌ها از جمله شبکه‌های تلویزیونی، نشریات و دیگر خروجی‌های ارتباط جمعی هدف قرار داده شد. 16 شبکه تلویزیونی، 23 ایستگاه رادیویی، 45 روزنامه، 15 مجله و 29 چاپخانه تعطیل شد. همچنین دسترسی به برخی وبگاه‌ها مانند «ویکی‌پدیا» یا وبگاه‌هایی که اطلاعات بدون سانسوری از تحولات ترکیه ارائه می‌دادند، مسدود شد.

دولت ترکیه همچنین 15 دانشگاه، 35 دانشکده پزشکی، 54 بیمارستان، 1284 مدرسه خصوصی و 1229 بنیاد و موسسه خیریه را تعطیل کرد. مقامات قضایی دلیل این تعطیلی‌ها را تدریس تفکرات گولن، حضور یکی از اعضای سازمان گولن در منصب مدیریتی و ریاستی این موسسات یا همکاری با این سازمان اعلام کردند.

حدود 160هزار نفر در جریان اقدامات دولت ترکیه برای مقابله با عوامل گولن بازداشت شدند که بعد از گذشت مدت زمان طولانی و برگزاری دادگاه، تعدادی از آنها آزاد شدند. برخی از جزئیات اقدامات پساکودتای ترکیه از 15 جولای 2016 تا 4 مارس 2018 (یک ماه قبل) در جدول زیر ارائه شده است.

همچنین دولت ترکیه از آن زمان تا کنون با صدور 28 حکم، تعداد 106099 نفر را از مشاغل دولتی اخراج کرد. در این بین، 16409 خدمه ارتش از دانشکده‌های افسری، 21000 معلم از مدارس خصوصی و 4424 قاضی و دادستان از سمت خود برکنار شدند.

درپی این اقدامات آنکارا بود که کشورهای اتحادیه اروپا با انتقاد شدید از نقض حقوق بشر و آزادی بیان در ترکیه، توقف روند مذاکرات عضویت این کشور در اتحادیه را خواستار شدند. این تصمیم کشورهای اروپایی باعث بروز تنش‌های دیپلماتیک جدید با ترکیه و آغاز جدال لفظی بین سران این کشورها شد.

سازمان تعداد افراد اخراجی سازمان

تعداد افراد اخراجی
 

وزارت آموزش 33629 نیروهای مسلح 27250
وزارت دادگستری 6168 اداره امور دینی 3090
وزارت بهداشت 7159 وزارت کشور 5210
اداره امنیت عمومی 24419 پارلمان 86
وزارت محیط زیست 588 دفتر نخست‌وزیری 694
وزارت امور خارجه 813 وزارت علوم و فناوری 341
وزارت فرهنگ 250 وزارت انرژی 1058
وزارت جوانان 481 وزارت امور مالی 1318
وزارت اقتصاد 77 وزارت کشاورزی 1089
وزارت ترابری 726 وزارت دفاع 142

 

 

 

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  21. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  22. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین