اپلیکیشن‌های کلاهبردار را بشناسید

گروه فناوری الف،   3970106036

کلاهبرداران سایبری هر روز به دنبال راهی جدید می‌گردند، امروزه هم از طریق اپلیکیشن‌ها دست به کلاهبرداری و سرقت اطلاعاتی و بانکی می‌زنند.

اپلیکیشن‌های کلاهبردار را بشناسید

به گزارش میزان، متاسفانه در کنار تمامی خدمات ارائه‌ شده، برخی از افراد سودجو سعی می‌کنند با سوءاستفاده از این فضا و همچنین بهره بردن از مطالب جذاب و البته اغواکننده، به دنبال سوءاستفاده از کاربران فضای مجازی باشند.

از آنجایی که استفاده از تلفن‌های هوشمند و همچنین اینترنت همراه در بین کاربران به امری عادی تبدیل‌شده و اکثر هم‌وطنان در طول روز و برای انجام کار‌های روزمره خود از آن استفاده می‌کنند لذا اپلیکیشن‌های کاربردی نقشی غیرقابل انکار در این زمینه خواهند داشت. اپلیکیشن‌هایی که باید در جهت آسایش و راحتی هم‌وطنان طراحی شوند. اما متاسفانه برخی از این اپلیکیشن‌ها به دنبال سوءاستفاده از کاربران و سرقت اطلاعات مهم و خصوصی آن‌ها هستند.

یکی از مهم‌ترین اهداف طراحان این برنامه‌ها (اپلیکیشن‌های جعلی)، سرقت اطلاعات خصوصی و مهم کاربران می‌باشد. هرچند ارسال بدافزار نیز می‌تواند جزء اهداف مهم آن‌ها باشد.

مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که کلاه‌برداران سایبری با استفاده از شیوه‌های مهندسی اجتماعی به‌صورت تلفنی، پیامکی و یا بارگزاری محتوای جذاب در کانال‌ها و گروه‌های مختلف، سعی دارند اعتماد کاربران را به خود جلب کرده و در ادامه از آنان کلاه‌برداری کنند؛ بنابراین هم‌وطنان عزیز دقت داشته باشند در مواجهه با تبلیغات و آگهی‌های جذاب و وسوسه‌انگیز، کمی حساس‌تر بوده و با دقت بیشتری در این فضا فعالیت کنند.

برخی از این اپلیکیشن‌ها حتی به ارائه خدماتی می‌پردازند که وجهه قانونی نداشته و تنها به دنبال کسب منافع خود می‌باشند. به‌عنوان‌مثال می‌توان به برنامه‌های همسفریاب، همسر یاب و... اشاره کرد که معمولاً بدون مجوز بوده و هدفی جز سرقت اطلاعات ندارند. 

از آنجایی‌که کسب منافع مالی از مهم‌ترین اهداف سودجویان سایبری است لذا پیش‌بینی می‌شود، طراحی اپلیکیشن‌های جعلی بانکی، اپلیکیشن‌های جعلی USSD و بیش از پیش صورت گرفته و با ارسال پیغام‌هایی مبنی بر به روزرسانی حساب بانکی، افزودن قابلیت‌های دریافت و پرداخت به اپلیکیشن‌ها، سازگار بودن نسخه جدید با برخی دیگر از برنامه‌ها و‌... به دنبال جلب اعتماد قربانیان و در نهایت سرقت رمز‌های عبور و اطلاعات بانکی کاربران باشند؛ بنابراین هم‌وطنان عزیز باید مراقب این‌گونه پیام‌ها باشند و در صورت نیاز، اپلیکیشن مربوطه را از بانک مربوطه و یا از مارکت‌های معتبر دریافت نموده و از دانلود کردن برنامه‌هایی که در کانال‌ها و گروه‌های مختلف ارائه‌شده و یا لینک‌هایی که فاقد اعتبار لازم می‌باشد خودداری کنند.

در قانون، مجازات سنگینی برای این مورد در نظر گرفته‌شده است. با استناد به بند ب. ماده ۷۳۴ قانون جرائم رایانه‌ای "هر کس اقدام به تغییر داده‌ها یا علائم موجود در کارت‌های حافظه یا قابل‌پردازش در سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی یا تراشه‌ها یا ایجاد یا واردکردن متقلبانه داده‌ها یا علائم به آن‌ها کند جاعل است" و باید در مقابل مقام قضایی پاسخگوی عمل مجرمانه خود باشد.

البته نباید از این نکته غافل شد که صاحبان اپلیکیشن‌ها می‌توانند با رعایت مسائل ایمنی و امنیتی، اطلاع‌رسانی مناسب و همچنین اقدامات قضایی، مانع فعالیت‌های اپلیکیشن‌های جعلی شوند. یکی از این اقدامات اعلام رسمی فعالیت مجاز اپلیکیشن اصلی و ارائه در مارکت‌های معتبر می‌باشد و دیگر اینکه در صورت وجود یا طراحی اپلیکیشن‌های جعلی با مراجعه به مقامات قضایی ارائه شکایت نمایند. در این صورت هم‌وطنان با فراق بال بیشتری می‌توانند به انجام امور روزمره خود بپردازند.
 
سرهنگ مهدی شکیب - رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

  2. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

  3. اقدام عجیب سفیر ایران در باکو/ برای عزت ایران استعفا دهید              

  4. جلاد، به پایان سلام کن!

  5. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

  6. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

  7. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

  8. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

  9. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

  10. انتقام از پوتین؟

  11. عوامل توهین کننده به نظام و مقدسات اسلامی دستگیر شدند

  12. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

  13. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

  14. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

  15. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

  16. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

  17. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

  18. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

  19. اول، بساط دلالی باید جمع شود

  20. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

  21. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

  22. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

  23. ایران اینترنشنال در آستانه تعطیلی / تعطیلی قریب الوقوع دفتر واشنگتن + عکس

  24. دادستان ساری: خسارات وارده قطع سه هزار اصله نهال جبران شود

  25. جریمه تخلفات حادثه ساز ۵ برابر شد/ اعمال از هفته آینده            

آخرین عناوین