معاون وزارت بهداشت: وضعیت سرطان در کشور نگران کننده است

گروه سلامت الف،   3961223151 ۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران کشوری مابین کشورهای پیشرفته و کشورهای در حال پیشرفت است و مرگ و میر ناشی از سرطان همچنان جزو عوامل نگران کننده در کشور ما می باشد.

به گزارش ایرنا، قاسم خان بابایی در نخستین سمپوزیوم بیماری سرطان در کیش با بیان اینکه در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۳۷ خانم و در آقایان ۱۷۳ نفر به سرطان مبتلا هستند افزود: در این بین سرطان پستان در خانم ها و سرطان معده و پروستات در آقایان جزو شایعترین سرطان ها است.

خان بابایی تصریح کرد: سالانه ۸۵ هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور داریم که پیش بینی می شود در سال ۲۰۳۰ به بالای ۱۵۵ هزار نفر برسد و ۸۰ درصد افزایش یابد.

وی با بیان اینکه امید به زندگی در ایران نسبت به دنیا کمتر است و در برخی استانها در میان زنان به ۸۰ سال رسیده است افزود: امید به زندگی نسبت در اوایل انقلاب ۵۸ سال بود که به دلیل برنامه هایی که در حوزه سلامت انجام شد و دسترسی به امکانات، امید به زندگی به صورت بارز افزایش پیدا کرد.

وی عوامل بروز سرطان را متنوع برشمرد و با اینکه ۵۰ درصد از مردم بالاتر از وزن ایده آل وزن دارند افزود: سرطان روده بزرگ در ایران ۴۱ درصد است.

خان بابایی تصریح کرد: مهمترین علت سرطان های قابل پیشگیری، شیوه زندگی ، رژیم غذایی نامناسب ، مصرف سیگار و الکل است که در واقع منشا و ریشه بیماری های غیر واگیر می باشد.

وی گفت: بعد از بیماری های قلبی و عروقی، سرطان به عنوان دومین علت باعث ناتوانی فیزیوژیکی و مرگ و میر محسوب می شود.

خان بابایی اظهار کرد: یکی از دلایل مرگ و میر در افراد زیر ۷۴ سال سن، سرطان است و این موضوع به دلیل سبک زندگی که در دنیا در پیش گرفته شده در حال افزایش است.

وی گفت: به دلیل پیشرفت هایی که در درمان سرطان وجود دارد ، مرگ و میر شیب کمتری دارد ، اما در کشورهای در حال پیشرفت باوجود شیب خیلی بالا ، مرگ و میر بالایی نیز دارند.

**دسترسی ناعادلانه بیماران به خدمات درمانی

معاون وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: دسترسی ناعادلانه مردم به خدمات درمانی بیماران سرطانی از معضلات کشور است و امکانات نیز توسعه مطلوب پیدا نکرده است .

خان بابایی گفت: مهمترین اقدام جراحی در حوزه سرطان است که در این حوزه با کمبود جراح تومور مواجه هستیم و باید برای استانها پزشک جراحی تومور تربیت کنیم تا بتوانند اولین کار نجات بخش را انجام دهند.

وی اظهار کرد: در بعضی از استانها حتی تومور و سرطان ساده مثل سرطان معده را که مهمترین علت مرگ و میر ناشی از سرطان است، ممکن است دست جراحی باشد که تجربه کافی را نداشته باشد.

وی افزود: خدمات حمایتی فقط برای انتهای زندگی این قبیل بیماران نیست، بلکه کسی که دچار سرطان می شود از ابتدای بروز بیماری نیاز به خدمات حمایتی دارد که در کشور این مهم توسعه نیافته است.

خان بابایی یکی دیگر از مشکلات در کشور را استانداردهای درمان دانست و افزود: هر محصول دانشی و درمانی که وارد کشور می شود باید استاندارد آن در کشور مشخص و بعد اجازه استفاده از آن داده شود.

وی عنوان کرد: مدیریت درمان سرطان است که وزارت بهداشت به دنبال اجرایی کردن این حوزه است که تجهیزات و نیروی انسانی را در کشور به طور عادلانه تقسیم کند که بر اساس شیوع و آمار مرگ و میر سرطان در کشور این طرح اجرایی خواهد شد.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: یکی از مهمترین کارهایی که در وزارت بهداشت آغاز شده است ساماندهی بیماران، درمان و تجویز داروها است.

خان بابایی اضافه کرد: دستورالعمل و راهنمای شیمی درمانی و تجویز دارو به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده است و با دستورالعمل ابلاغی شیمی درمانی باید در بیمارستان های دولتی انجام شود و اگر در بیمارستانهای خصوصی شیمی درمانی انجام می شود باید طبق ابلاغ جدید باشد.

وی اظهار کرد: مشکلات درمان راهنمای تجویز دارو در حوزه سرطان است که هنوز استانداردی برای تجویز درمان سرطان در کشور وجود ندارد.

وی گفت: راهنمای تجویز ۱۴ قلم دارو نوشته شده است و تا سه روز آینده ابلاغ می شود و برای تمام داروهای بیولوژیک درمان سرطان راهنمای تجویز نوشته شده است.

وی تصریح کرد: سال گذشته برای تهیه ۱۰ قلم دارو ۱۰ هزار میلیارد ریال برای واردات این داروها هزینه شد اما با تدوین دستورالعمل تجویز دارو دیگر شاهد تجویز غیراصولی داروها نخواهیم بود.

خان بابایی در بخش دیگری از سخنانش گفت: طب تسکینی و حمایتی در کشور توسعه پیدا نکرده و مرگ و میر در کشور افزایش یافت.

معاون وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی افزود: ۵۰ درصد سرطان ها قابل علاج هستند و چون در زمان مناسب طب تسکینی و حمایتی صورت نگرفته منجر به مرگ می شود.

وی تصریح کرد : بر این اساس دستورالعمل طب تسکینی آماده گردیده و سال آینده ابلاغ خواهد شد و معتقدیم که ارزش طب تسکینی کمتر از درمان نیست و از روز اول تشخیص بیماری باید اجرا شود.

خان بابایی گفت: طب تسکینی و حمایتی بیماران سرطانی نیازمن وروود بخش خصوصی است و باید در پوشش خدمات بیمه ها قرار بگیرد.

 

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۷۶۲۲۸۰۲:۲۷:۳۶ ۱۳۹۶/۱۲/۲۴
اللهم اشف کل مریض
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  3. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  4. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  5. وحدت ملی با وعده صادق

  6. کمی دیر نیست؟

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  9. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  10. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  15. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  16. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  17. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  18. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  19. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  20. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  21. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  22. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  23. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  24. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  25. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

آخرین عناوین