برگزاری نشست «جادو یا تابو صادق هدایت»

گروه کتاب الف،   3961125071
برگزاری نشست «جادو یا تابو صادق هدایت»
نشست "جادو یا تابو صادق هدایت" با حضور حسین پاینده و محمود حسینی‌زاد برگزار می‌شود.

به گزارش الف کتاب به نقل از ایسنا، نشست "جادو یا تابو صادق هدایت" با حضور دکتر حسین پاینده استاد دانشگاه علامه طباطبایی و متتقد ادبی و محمود حسینی‌زاد مترجم و نویسنده روز پنجشنبه ۲۶ بهمن‌ماه ساعت ۱۶:۳۰ در تالار خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.
این نشست به عنوان هفتمین برنامه سلسله نشست‌های صد سال ادبیات ایران از سوی گروه هنر و ادبیات انجمن اندیشه و قلم با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

در پیش‌درآمد این نشست آمده است:

صادق هدایت (۱۲۸۱-۱۳۳۰) را باید یکی از مشهورترین نویسندگان ایرانی خواند که انتشار ترجمه‌ آثارش به چندین و چند زبان از دیرباز، گواهی بر این مدعاست. در داخل کشور نیز آثارش با وجود محدودیت‌ و ممنوعیت‌ در دوره‌های مختلف،‌ همواره پرمخاطب بوده است، حتی حالا که ۶۵ سال از زمان مرگ او می‌گذرد.

اما دلیل این همه شهرت و محبوبیت چیست و آیا صرف این دو عنصر، به لحاظ فنی و کمی نیز موید کارنامه درخشانی برای صادق هدایت است؟ تاکنون مقالات و کتاب‌های متعددی با رویکرد شرح یا نقد آثار این نویسنده نوشته شده است، اما رسیدن به قضاوتی واحد و روشن درباره مجموعه آثار این نویسنده، کار ساده‌ای نیست.

از طرفی پاره‌ای از آثار هدایت - مانند «سه‌ قطره خون»، «زنده‌به‌گور» و «بوف کور» - به دلیل فضای پیچیده و وهم‌آلودشان، کار قضاوت را سخت‌تر و سخت‌تر می‌کند، تا جایی که بعد از گذشت دهه‌ها، هنوز که هنوز است کتاب‌ها و مقالاتی با رویکرد گره‌گشایی از «بوف کور» منتشر می‌شوند. مساله دیگر، جریان‌هایی است که همیشه پیرامون نام و آثار هدایت وجود داشته که هر کدام به نوعی مانع از نگاه و پرداخت‌های صریح و دقیق به کارنامه این نویسنده بوده‌اند؛ در یک‌سو، جریانی که هدایت را به بُت دور از دسترس تبدیل کرده و در دیگر سو، جریانی که به دلیل برخی افکار و مواضع نویسنده، او را مطرود خوانده و به فحاشی و توهین مشغول‌اند.

نشست «جادو یا تابو هدایت» قصد دارد به بررسی ویژگی‌های آثار صادق هدایت پرداخته و به این سوال پاسخ دهد که «آیا شهرت و محبوبیت این نویسنده و آثارش، ریشه در مبانی علمی و ادبی دارند یا عوامل دیگری چون محدودیت‌ها در ارائه تصویری منحصر به فرد از هدایت در طول دهه‌های اخیر دست‌اندرکار بوده‌اند؟».