مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن اعلام کرد رشد ۱۵ درصدی معاملات مسکن در دی ماه/ ملایمت در افزایش قیمت‌ به نفع خریدار و سازنده

گروه اقتصادی الف،   3961115148

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه معاملات مسکن در دی ماه نسبت به مشابه سال قبل ۱۵درصد رشد داشت، گفت: پیش‌بینی بازار مسکن حاکی از عدم افزایش شدید قیمت‌ها و رشد معاملات با شیب ملایم است.

به گزارش الف، به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علی چگنی با اشاره به اینکه در دی ماه سال جاری، معاملات مسکن نسبت به دی ماه سال گذشته 15 درصد رشد داشت، گفت: پیش‌بینی بنده از بازار مسکن، عدم افزایش شدید قیمت‌ها و رشد معاملات با شیب ملایم است. در این بازار، معاملات در سطح قابل‌قبولی می‌ماند.
وی با اشاره به اینکه تداوم این شرایط در بازار مسکن به تحولات سایر بازارها همچون بازار ارز در وهله­ اول، بازار بورس و همچنین طلا وابسته است، افزود: در سال‌های گذشته به دلیل شرایط اقتصادی کشور همچون تغییرات قیمت نفت، وضعیت اقتصاد جهانی، رکود اقتصاد داخلی، تحریم ، مسکن دچار رکود بود و اکنون از رونق تدریجی و ملایم برخوردار است.

وی ادامه داد: از تابستان سال جاری تاکنون، شاهد رونق بازار معاملات مسکن هستیم که البته این شرایط نیز تابع شرایط رشد اقتصادی کشور بود.

معاملات مسکن در تهران رشد داشت

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن ادامه داد: از تابستان سال جاری در تهران به عنوان شهر پیشتاز، تعداد معاملات رشد داشت که این رشد معاملات با افزایش ملایم قیمت‌ها و البته کمتر از نرخ تورم همراه بود و این شرایط تا هم‌اکنون نیز ادامه یافت.

به گفته وی، در ماه­های آذر و دی به ترتیب 4 و 3 درصد قیمت‌ها افزایش یافتند و این افزایش همراه با افزایش معاملات بود.

چگنی یادآور شد: در دی ماه سالجاری بالغ بر 19 هزار معامله مسکن و آپارتمان در شهر تهران ثبت شد که با توجه به دوران رکودی که در آن قرار داشتیم، رکورد خوبی است و حاکی از رونق تدریجی در بازار مسکن است.

 وی خاطرنشان کرد: تعداد بیشترین و کمترین معامله ثبت شده در سالهای گذشته بین 23 تا 5 هزار در نوسان بوده است که بیشترین آن در شرایط افزایش ناگهانی قیمت‌ها در دولت دهم به وقوع پیوست و بعد از آن نیز شاهد رکود در این بازار بودیم که خوشبختانه در ماه‌های آتی و از تابستان وارد رونق تدریجی بازار مسکن شده­‌ایم.

چگنی روند تدریجی و افزایشی معاملات را مثبت ارزیابی کرد و میزان معاملات را از تابستان که از 13 هزار معامله ثبت شده بود، تا دیماه که به 19 هزار معامله رسید قابل توجه دانست.

وی گفت: اگر روند معاملات رادنبال کنیم، شاهد خواهیم بود که تعداد معاملات از 13 هزار معامله در تابستان به 16 هزار و در نهایت به 19 هزار معامله رسیده که به معنای رونق معاملات در بازار مسکن است و به صورت تدریجی رخ داده است، بنابراین می‌­تواند حاکی از بهبود شرایط در این بازار باشد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن خاطرنشان کرد: معاملات بازار مسکن در دی ماه سالجاری نسبت به دی‌ماه سال گذشته 15 درصد افزایش قیمت داشته است. همچنین رونق بازار معاملات در 10 ماهه سال 96 نسبت به 10 ماهه سال 95 در حدود 8.2 درصد رشد را تجربه کرده است که این میزان، قابل‌ملاحظه است.

وی با تاکید بر این مطلب که قیمت مسکن باید در حد معقولی باشد تا انگیزه برای سرمایه‌گذار و تولید‌کننده در این بازار ایجاد کند، گفت: اگر قیمت مسکن همواره رو به نزول باشد، تولید مسکن جدید بسیار کند خواهد شد و به دنبال آن با ورود تقاضاهای جدید، شوک قیمتی ناگهانی و ناهنجاری ایجاد می‌شود. اما اگر ملایمتی در افزایش قیمت‌ها باشد و به دنبال آن تعادلی بین قیمت و تورم و سایر شاخص ها وجود داشته باشد، همواره تعادل در بازار مسکن وجود خواهد داشت.

چگنی با تاکید بر این مطلب که سیاستگذاران کلان مسکن، طرفدار افزایش قیمت‌ها نیستند، گفت: به لحاظ شاخص‌های تولید و اشتغال باید در حد معقولی افزایش قیمت‌ها را داشته باشیم، زیرا سبب می‌شود تا سرمایه­‌گذاران، علاقمند به اخذ پروانه ساختمانی شوند. افزایش پروانه ساختمانی نیز به معنای افزایش تقاضای ساخت وساز است.

به گفته وی، آمار پروانه‌های ساختمانی نشان می‌دهد در تهران در بازه 10 ماهه تعداد پروانه‌های ساختمانی صادره 5.4 درصد رشد داشته و در سایر مناطق شهری در بازه 6 ماهه این رشد حدود 3.4 درصد بوده است. بنابراین رشد پروانه‌ها یعنی رشد ساخت و ساز و رشد کسب و کار در حوزه مسکن و ساختمان است.

وی یادآور شد: ادامه این فرایند سبب می‌شود تا فعالیت در زنجیره پایین بخش مسکن شکل بگیرد. زیرا زمانیکه پروانه‌های ساختمانی افزایش می‌یابد تقاضا برای ساخت و ساز و به تبع آن تقاضا برای محصولات پایین دستی ساخت و ساز مسکن افزایش یافته و به دنبال آن در سالهای آتی نیز تقاضا برای محصولات بالادستی همچون محصولات موردنیاز برای خانوارها افزایش خواهد یافت. بنابراین گردش مالی در این بخش افزایش می‌یابد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. جنگ ترکیبی خودمان، علیه خودمان!

    2. کارگری انگشتر ۵۰ میلیاردی را به صاحبش بازگرداند

    3. جلاد، به پایان سلام کن!

    4. بهادری جهرمی: مبالغ جرایم رانندگی متناسب با تورم افزایش یافت

    5. تورم چه زمانی تک رقمی می‌شود؟

    6. نرخ تعرفه‌های خدمات بهداشتی درمانی ۱۴۰۳ اعلام شد/ نرخ رسمی ویزیت ۵۰% گران می‌شود!

    7. بازداشت سومین عامل حمله تروریستی در مسکو

    8. آقایان رئیسی و اژه‌ای! آیا در پیشگاه خدای متعال و امام‌زمان (عج) پاسخی دارید؟

    9. انتقام از پوتین؟

    10. عوامل توهین کننده به نظام و مقدسات اسلامی دستگیر شدند

    11. ائتلاف ایران، روسیه و چین تبدیل به کابوسی برای آمریکا می‌شود

    12. علم‌الهدی: امروز در کشور از آثار تحریم اقتصادی آمریکا مشکلی حس نمی‌کنیم

    13. بازگشت احتمالی ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

    14. افزایش ١٧٠ درصدی حداقل حقوق کارگران در دولت سیزدهم

    15. مردم طلای دست دوم خریداری نکنند

    16. خط و نشان حقوقی ایران برای کویت

    17. هشدار سخنگوی پلیس به رانندگان نوروزی؛ آمار تصادفات هولناک است!

    18. اول، بساط دلالی باید جمع شود

    19. وزیر اقتصاد: در سال ۱۴۰۲ رکورد بیشترین سرمایه‌گذاری خارجی واقعی در ۱۶ سال اخیر شکسته شد

    20. کولرهای گازی بلای جان صنعت برق

    21. منظور: تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست

    22. ایران اینترنشنال در آستانه تعطیلی / تعطیلی قریب الوقوع دفتر واشنگتن + عکس

    23. دادستان ساری: خسارات وارده قطع سه هزار اصله نهال جبران شود

    24. ابابیل ۵، از آخرین دستاورد‌های قدرت پهپادی جهان

    25. خاندوزی: با طیفی مواجه هستیم که تمایلی برای مشارکت در اداره کشور ندارند

    آخرین عناوین