در همایش «خبر خوب» عنوان شد؛ ضرغامی: مهارت خبرنگار منجر به تولید «خبرخوب» می‌شود

گروه سیاسی الف،   3961026250

نخستین همایش «خبر خوب» توسط خبرگزاری فارس، با حضور مقامات و چهره‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در تالار سوره حوزه هنری تهران برگزار شد.

به گزارش فارس، اولین دوره از همایش «خبر خوب» از لحظاتی پیش در حوزه هنری تهران آغاز شد. در این همایش چهره‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از جمله ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت، پرویز فتاح رئیس کمیته امداد خمینی(ره)، عزت الله ضرغامی عضو شورای عالی فضای مجازی و رئیس اسبق سازمان صداوسیما، سرهنگ خسروی رییس مرکز اطلاع رسانی نیروی انتظامی کشور، سرهنگ عبدی مدیرکل مطالعات و تحقیقات اجتماعی ناجا، محمدعلی محمدیان (معلم فداکار مریوانی)، جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی حضور دارند.

ضرغامی: مهارت و توانایی خبرنگار منجر به تولید «خبرخوب» می‌شود

در ادامه این همایش عزت الله ضرغامی عضو شورای عالی فضای مجازی و رئیس اسبق صداو سیما در همایش خبر خوب رسانه مسئول گفت: توفیقی است در این مجلس حضور پیدا کردم، مجلسی عالمانه و صمیمی آن‌هم با یک موضوع بسیار خوب و تشکر می‌کنم از دست‌اندرکاران این نشست.

وی ادامه داد: شما کاری ضروری و حساس را در این برهه حساس شروع کردید آن‌هم زمانی که فضای مجازی حکمرانی می‌کند.

ضرغامی گفت: در سخنان تیرانداز دقت کردم و یاد گرفتم از نکات ایشان و تلاش شده بود مانیفستی جمع‌وجور و مکتوب از خبر خوب ارائه شود و امیدوارم این متن منتشر شود تا بتوان بر روی ویژگی‌های خبر خوب تمرکز کرد.

وی افزود: چند نکته را باید اشاره‌کنم آن‌هم در قالب تجربه و به همه دوستان هم می‌گویم که من کمترین هستم و قصد یادگیری دارم و اگر نکته ایی را می‌گویم از باب تجربه این سال‌های طولانی است که برایم ایجادشده است.

ضرغامی خاطرنشان ساخت: اگر خلاصه بخواهیم بگوییم یک خبر خوب و خوش‌خبری چیست، صرف‌نظر از نگاه عامیانه و درستی که داریم که ارزشمند است باید به این نکته توجه کنیم که جامعه نیاز به آگاهی و اطلاعات و تحریک شدن و انگیزه پیدا کردن دارد. قرار هم نیست یک خبر خوب بدهیم تا حال بخشی از جامعه خوب شود بلکه باید نیازهای مخاطب را سنجیده و مدیریت کنیم.

وی ادامه داد: باید برای خبر خوب شاخص‌هایی اقتباس کرد و مشخص شود که منظور چیست در غیر این صورت می‌شود یک کارفرمایشی و نمی‌توان از آن توقع عملیاتی شدن داشت و شاید نشود آن را ارزیابی کرد.

ضرغامی تصریح کرد: در یک فضای رسانه‌ای که مجازی هم هست باید یک طرح و برنامه جدید داشت و ازنظر من خبر خوب به‌طور خلاصه خبر صادقانه و صحیح است که جامعیت داشته و سازنده است. من به‌جای واژه‌های مخرب و امیدبخش از واژه سازندگی استفاده می‌کنم.

وی با بیان اینکه خبر نباید دروغ باشد بلکه باید صحت داشته باشد گفت: امروز برخی از رسانه‌ها متوسل به خبرهای دروغ و کذب می‌شوند، زیرا می‌خواهند از سایر رسانه‌ها عقب نیافتند.

ضرغامی ادامه داد: امروز شاهد تولید خبرهای دروغ از سوی برخی رسانه‌ها هستیم امروز یک کانال ایجاد می‌شود که مثل چرخ‌گوشت خبر می‌ریزد بیرون که خبرهایش صحت ندارد، خبر دروغ خیلی باید مضموم شناخته شود و در بین خود رسانه‌ای‌ها هم باید این به‌عنوان یک توهین تلقی شود. کار رسانه، کار کارمندی نیست بلکه کار عشقی و دلی است.

عضو شورای عالی فضای مجازی در ادامه افزود: نکته بعدی این است که درواقع جامعیت خبر باید موردتوجه قرار گیرد، امروز آسیبی داریم که خبری دروغ نیست اما دو سه خط نگاشته می‌شود که تنها بخش کوچکی از یک گزارش کامل است. اینکه می‌گویند دروغ نگو اما همه راست را هم نگو صحیح نیست زیرا برخی موارد وجود دارد که نگفتن همه راست‌ها خود مصداق دروغ است.

وی ادامه داد: خبرنگار ما برای رسیدن به جامعیت باید علم داشته باشد گاهی نیاز نیست همه حرف‌های فردی را کلمه به کلمه نوشت گاهی می‌شود با یک گزاره همه حرف‌های یک فرد را زد و به‌قول‌معروف همان یک گزاره همه جامعیت را داشته باشد.

ضرغامی گفت:‌ باید رسانه‌ها کلمه برخی و بعضی را در کنار برخی خبرهای مخابره خود بگذارند تا شبهه‌ای ایجاد نشود و نباید همه را با یک چوب راند.

وی افزود: باید خبرنگاران حرف‌های سخنرانان را به صورت کامل گوش داده و سپس خبر را انشاء کرده و مخابره کنند.

این عضو شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: خبرنگاران باید به صورت کامل صوت یک سخنران را گوش کرده و اجتهاد کنند سپس اخبار مدنظر خود را منعکس کنند.

وی اظهار داشت: باید مهارت و توانایی خبرنگار منجر به تولید خبر خوب شود.

رئیس اسبق سازمان صداوسیما با تاکید براینکه خبر خوب باید سازنده باشد، تصریح کرد: باید انقلاب اسلامی را در مسائل مختلف تقویت کرده و منجر به پیشرفت آن شویم که در این مسیر وظیفه مهمی بر گردن خود دارد.

وی گفت: یکی از خبرهای خوبی که در این ایام که در تقویم ثبت است مربوط به فرار شاه در روز 26 دی‌ است که انتشار این خبر منجر به شادی مردم ایران شد و پیوند خوبی را با انقلاب اسلامی ایران ایجاد کرد.

ضرغامی افزود: در مدیریت، اصل هدف‌گذاری برای کاری است که البته باید متناسب با توانمندی باشد تا منجر به یاس، ناامیدی و بن‌بست نشود.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید خبرهای خوب منجر به سازندگی کشور شود ضمن اینکه در این خصوص باید بدانیم که خبر خوب کمک‌کننده به سازندگی کشور، مدیریت ارشد آن و همچنین یاری رهبر معظم انقلاب و دیگر بزرگان کشور است و اگر نتوانیم خود را در این محدوده هدف‌گذاری شده تنظیم نکنیم اشتباه خواهیم کرد.

وی گفت:‌ اگر دائم خبرهای ناامیدکننده توسط رسانه‌ها منتشر شود مردم ناامید شده و انگیزه‌ها از بین خواهد رفت.

این عضو شورای عالی مجازی گفت: 40 آسیب رسانه‌ای برای مبارزه کج و ناقص با مفاسد اقتصادی در بیش از 2.5 سال قبل تهیه کرده و آن را تقدیم مقام معظم رهبری کردم که برهمین اساس جلساتی هم در این خصوص تشکیل شد. البته دلیل این کار هم آن بود که وقتی مردم دائم خبر دزدی، اختلاس و ... را می‌شنوند ناامید شوند. ضمن اینکه اگر دائم هم خبر گل و بلبل هم بدهیم مردم آن را باور نکرده و وضعیت را با شرایط خود نگاه می‌کنند.

ضرغامی گفت: اگر برخی از مردم به سمت رقبای خبر و رسانه‌های خارجی سوق پیدا کرده و منجر به افزایش ممبر و فالوورهای آنها می‌شوند به دلیل آن است که مردم با دیدن و مشاهده مرتب خبر خوب، دیگر آن مسائل را باور نمی‌کنند.

وی افزود: برخی مسئولان و مخالفین ما دارای مشروعیت قانونی، رای مردم و مجلس، پایگاه اجتماعی و کاریزما و قدرت خاصی هستند. لذا نباید در اخبار، مردم را در مسیری خاص قرار داد.

این عضو شورای عالی مجازی گفت: باید مسئولان و متولیان بدانند و بشنوند که برخی جاها هشدار و آژیر نسبت به مدیریت آنها کشیده شده است. چرا که کشور ما در اتاق شیشه‌ای واقع است البته من نظرم درباره اعتراضات اخیر هم آن است که این موضوع فرصت بوده نه تهدید.

ضرغامی تاکید کرد: فضای مجازی به کمک انقلاب اسلامی آمده تا ما پیشرفت کنیم.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: نباید فقط یک سازمان یا گشت ارشاد و یا مسئولان خاصی امر به معروف کنند در حالی که مردم می‌توانند از طریق فضای مجازی قدرت امر به معروف و نهی از منکر داشته باشند و به مدیران در این زمینه کمک کنند.

وی گفت: چشم‌ها در حال حاضر به فضای مجازی دوخته شده که ما می‌توانیم از آن استفاده لازم را ببریم.

ضرغامی افزود: برای پیشگیری از یک درگیری و حل مشکل امنیتی در روز تولد کوروش منطقه آن منطقه به محله پاسارگاد و کوروش رفتند در حالی که ضد انقلاب و برخی مردم به دنبال هزینه‌تراشی برای نظام و ایجاد فضای ناامن در آنجا بودند. اما شاکله دولت و نیروهای امنیتی و انتظامی در این خصوص خوب عمل کردند.

وی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: مردم اگر روزی تعطیلی پاسارگاد به برخی دلایل امنیتی ببینند و متوجه شوند که این تعطیلی جهت حفظ جان و مال‌شان بوده است، باور خواهند کرد ولی اگر مردم از چند روز قبل جاده پاسارگاد و مرودشت به دلیل نصب یک تابلو جهت ساخت جاده را مشاهده کنند، این موضوع باورپذیر نخواهد بود پس بهتر است با مردم صادق باشیم.

تیرانداز: مخاطب باید ساختمان ذهنی و فکری خود را با «خبر خوب» بسازد

در ابتدای این همایش پیام تیرانداز مدیرعامل خبرگزاری فارس، بابیان اینکه این همایش با هدف توجه دادن به یکی از غفلت‌های رسانه‌ای تشکیل شده است، گفت: امروز در تقویم کشورمان یکی از خبرهای خوب مبنی بر پایان یاس و ناامیدی در سال 1357 ثبت شده است و امیدواریم که تلاش موثری همچنان برای دمیدن امید به جامعه از طرف رسانه‌ها صورت گیرد.

وی افزود: انسان همواره در حال شدن و حرکت است و امیدوارم که این حرکت در مسیر کمال باشد و همه وسایل برای رشد و تعالی انسان مهیا باشد.

مدیرعامل خبرگزاری فارس تصریح کرد: رسانه ابزار مهمی است که در تعریف نوین آن باید بتواند مخاطب را رشد داده و متعالی کند و هر حرکتی که مانع آن شود، مردود است.

وی اظهار داشت: امروز انتشار بی‌قاعده و پرتکرار اخبار منفی منجر به روحیه مایوس و کسل‌کننده‌ای شده که مانع حرکت انسان است.

تیرانداز اضافه کرد: تفکر شاخص رشد و تعالی انسان است لذا برای رشد انسان‌ها و جوامع باید قدرت تفکر را در جامعه ارتقا داد. تفکر باید انسان را به سمت مسیر درست و عمل رهنمون کند.

وی افزود: خبر خوب، خبری است که باید با اطلاعات کامل و دقیق انسان را به سمت تحلیل‌های صحیح سوق دهد، ضمن اینکه مخاطب هم باید ساختمان ذهنی و فکری خود را با خبر خوب بسازد، ضمن اینکه این معماری به انسان کمک می‌کند ذهنش رشد کند.

تیرانداز تاکید کرد: اخبار ناقص، مبهم، غیردقیق به مخاطب کمک نمی‌کند و سطح وی را در سطح یک مصرف‌کننده تقلیل می‌دهد، لذا نباید کاری کرد دروغ شاخدار در جامعه باور شود.

مدیرعامل خبرگزاری فارس تصریح کرد: رسانه مسئول باید به‌جای بیان موضع‌گیری هیجانی به سمت استدلال‌های متقن سوق پیدا کند و تحلیل‌ها را به مخاطب واگذار کند.

وی بابیان اینکه رسانه بی‌طرف نداریم، گفت: رسانه بی‌طرف بی‌معناست و ادای بی‌طرفی درآوردن هم فریب مخاطب است.

تیرانداز اظهار داشت: رسانه‌ای که فعل و عمل صحیح را دارد، باید استدلال‌های صحیح را تولید و منتشر کند، ضمن اینکه فرآیند تولید استدلال برای گوینده و شنونده هم مبارک است و منجر به رشد فکری و ذهنی انسان می‌شود.

مدیرعامل خبرگزاری فارس افزود: رشد و تعالی فکری مخاطب، وظیفه خبر خوب و رسانه مسئول است. ضمن اینکه نیاز جامعه نیز بیان اخبار مثبت و امیدبخش است.

وی بابیان اینکه غربی‌ها هم به این گفته خود مبنی بر اینکه "خبر خوب، خبر بد است" عمل نمی‌کنند، خاطرنشان کرد: متاسفانه تقلید ما در انتشار اخبار بد و افراط در آن جامعه را دچار مشکلات فراوانی کرده است.

تیرانداز گفت: مردم در مواجهه با این سوال که آخرین خبری که دیده یا شنیده‌اید چیست و کجاست؟ به ندرت مصادیقی را به یاد می‌آورند، درحالی‌که سیاه‌نمایی‌ها به گعده‌ها و دید و بازدیدهای خانوادگی رسوخ کرده است و مدام از سختی‌ها و مشکلات برای یکدیگر می‌گوییم بی آنکه راهکار بدهیم و توجهی به اتفاقات پیرامونی خود نداشته و به شکرگزاری خداوند توجهی نمی‌کنیم.

مدیرعامل خبرگزاری فارس تاکید کرد: بر اساس آمارها و پژوهش‌های علمی، مردم ما عصبانی‌تر و کم‌تحمل‌تر از قبل شده‌اند، ضمن اینکه دعواهای بی‌ارزش و قدرت‌طلبی‌های جناح‌های سیاسی منجر به تحمل هزینه‌های گزاف از سوی جامعه شده است.

وی با تاکید بر اینکه باید به هدفمندی مهمی فکر کرد و هرچه اهداف ما بزرگ‌تر باشد، باید رسانه‌های هدفمند به سمت آن گام بردارد، گفت: رسانه باید هدف متعالی را به خود و مخاطب یادآوری کند که این یادآوری هم در حوزه‌های شخصی است و حوزه‌های جمعی.

تیرانداز تصریح کرد: متعالی‌ترین هدف، بندگی پروردگار است و این بندگی باید مدام در ساحت‌های مختلف زندگی لحاظ شده و رسانه به آن توجه دهد.

مدیرعامل خبرگزاری فارس افزود: در حوزه جمعی باید به دنبال اهداف جمعی و متعالی باشیم و این هدف باید بتواند همه ما را یکصدا و یکپارچه کند.

وی تاکید کرد: هدف مشترک همه ما پیشرفت کشور عزیز ایران است و اگر این‌گونه شد، سطحی‌نگری و اهداف بی‌ارزش خریداری پیدا نخواهد کرد.

تیرانداز گفت: جامعه، جریاناتی را بزرگ می‌شمرند که پیشرفت ایران را بزرگ بشمارند، نه منافع حزبی و جریانی خود را.

مدیرعامل خبرگزاری فارس با اشاره به اخبار ناگوار و حوادث تلخ اخیر گفت: هنوز داغ زلزله کرمانشاه بر قلب‌هایمان وجود داشت که کشتی نفتی ما غرق شد و ما را هم در ماتم فرو برد.

وی گفت: خبر خوب آن نیست که چشم خود را بر روی واقعیت‌ها بسته و خود را فریب دهیم که اگر این کار را کنیم مانع حرکت روبه جلوی انسان‌ها شده‌ایم؛ چراکه آن وقت است که به حفظ وضعیت موجود بسنده خواهیم کرد.

وی گفت: چگونه گفتن اخبار منفی هم بسیار مهم است تا درست و به‌موقع بتوانیم اثرات سوء اخبار منفی را کم کنیم.

تیرانداز افزود: در کنار انعکاس اخبار منفی می‌توان تحلیل هم ارائه داد.

مدیرعامل خبرگزاری فارس بابیان برخی رشادت‌ها و فداکاری‌ها و اتفاقات خوب و مثبت مردم ایران در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: تشییع باشکوه شهدای مدافع حرم و وفاق ایجادشده در حوادث ملی و فداکاری و نوع‌دوستی مردم ایران در کنار حوادث ناگوار، از اتفاقات مثبتی است که نباید از کنار آن گذشت.

وی از رسانه‌ها خواست از اتفاقات مثبت، ایثار و فداکاری‌های مردم ایران و حضور باشکوه آنها در مراسمات مختلف الگوسازی و هویت‌سازی کنند، ضمن اینکه نمی‌توان نوع‌دوستی مردم ایران را در حوادث زلزله کرمانشاه ندید و فقط به حرکت چند فرصت‌طلب پرداخت.

تیرانداز در توضیح بیشتر این موضوع اضافه کرد: کمک محبت‌آمیز سرباز ارتشی به کودک زلزله‌زده کرمانشاهی و آستین‌های بالازده سرداران بسیجی و سپاهی برای ساخت سرویس بهداشتی از اتفاقات ایثارگونه و مثبت به حساب می‌آید.

مدیرعامل خبرگزاری فارس گفت: باید همه رسانه‌ها به یکدیگر کمک کنند تا در خصوص رسالت سنگین‌شان در رساندن اخبار خوب وظایف‌شان را به نحو احسن انجام دهند.

وی در پایان گفت: در آینده نزدیک همایش علمی خبر خوب و روزنامه‌نگاری مثبت‌نگر برگزار خواهد شد.

 

 

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  15. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  16. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  17. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  24. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

پربحث‌های هفته

  1. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  2. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  3. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  4. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  5. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  6. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  7. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  8. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  9. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  10. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  11. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  12. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  13. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  14. نظرات برگزیده مخاطبان الف: آموزش و تربیت در رعایت حجاب بیشترین تاثیر را دارد/ عملیات وعده صادق یک پیروزی بزرگ برای ایران بود

  15. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  16. هزینه عملیات وعده صادق به ۲۰ میلیون دلار هم نرسید/ دست آخرین توان نظامی ایران هنوز رو نشده است

  17. اژه‌ای: در قضیه حجاب نمی‌خواهیم هر فردِ کم توجه به قوانین را کیفر کنیم  

  18. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  19. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  20. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  21. عملیات "وعده صادق" ؛ بررسی ابعاد تسلیحاتی نظامی

  22. شبيه‌سازي جنگ ايران و آمريكا

  23. یک سیلی برای تنبیه

  24. رئیسی: می‌گفتند روی موشک‌ها شعار مرگ بر اسرائیل ننویسیم        

  25. نگاهی به جایگاه و موقعیت ارتش شاهنشاهی

آخرین عناوین