پای درددل خانواده‌های داغدار خدمه نفتکش سانچی/ پسرم فرزندش را ندید و رفت

گروه اجتماعی الف،   3961024261 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

ساختمان شماره 2 شرکت ملی نفتکش را غم و اندوه فرا گرفته است، برافراشته شدن پرچم های سیاه و صدای قرآن که در فضا طنین‌انداز است وداع با ۳۲ سرنشین نفتکش ایرانی را فریاد می‌کند.

پای درددل خانواده‌های داغدار خدمه نفتکش سانچی/ پسرم فرزندش را ندید و رفت

به گزارش فارس صبح امروز با غرق شدن نفتکش سانچی کورسوهای امید برای زنده بیرون آمدن 32 خدمه این نفتکش به خصوص برای خانواده‌های چشم انتظاری که 9 شبانه روز است در شرکت ملی نفت کش ایران تجمع کرده اند به ناامیدی گرائید.

پس از آنکه صداو سیمای جمهوری اسلامی ایران صبح امروز به نقل از علی ربیعی وزیر رفاه کار و تامین اجتماعی خبر غرق شدن کشتی و کشته شدن تمامی سرنشینان این نفتکش را منتشر کرد، در محل تجمع خانواده های سرنشینان در ساختمان شماره 2 شرکت ملی نفتکش ایران حاضر شدیم تا ضمن عرض تسلیت به خانواده های داغدار درددل‌های آنها را نیز بشنویم.

از محل کار تا شرکت ملی نفتکش فقط به این فکر می‌کردیم که چگونه با این خانواده ها باید رو به رو شد و اولین حرفی که باید به آنها زد چیست، حدود نیم ساعتی در راه بودیم تا این که ماشین رو به روی شرکت ملی نفت کش ایران در خیابان جردن متوقف شد.

جمعیتی از مردم عادی، خبرنگاران صدا و سیما و خبرگزاری های داخلی و خارجی، نیروهای انتظامی و راهنمایی و رانندگی و چند آمبولانس در محل حاضر بودند...

چیزی که عجیب می آمد حضور تصویربرداران رسانه های داخل و خارجی در بیرون ساختمانی بود که خانواده ها در آنجا حضور داشتند، وقتی علت را جویا شدم عنوان شد خانواده های داغدار به شدت از بی‌مهری رسانه‌های خبری گلایه‌مند هستند به همین دلیل اجازه تصویربرداری را نمی دهند. برای همین تصمیم گرفتیم بدون دوربین و تجهیزات فیلم برداری وارد ساختمان شویم و قبل از ورود مسئولان حاضر هشدار دادند تبعات حضورمان در جمع خانواده های داغدار برعهده خودمان خواهد بود.

شرط را قبول کرده و چون نمی خواستیم دست خالی بازگردم وارد ساختمان شدیم. ساختمان شماره ۲ شرکت ملی نفتکش به معنای تمان کلمه عزاخانه بود و پرچم های مشکی در محوطه ساختمان برافراشته شده بود،از پله‌ها بالارفته و وارد ساختمان شدیم.

هرخانواده گوشه ای نشسته و به یادعزیزش اشک می ریخت و ناله و شیون برخی نیز فضا را آکنده بود. ظاهرا برخی از اعضای خانواده‌های داغدار به دلیل شرایط نامساعد روحی و جسمی‌شان با آمبولانس به بیمارستان منتقل شده بودند و عده ای که باقی مانده بودند نیز توانسته بودند تا حدودی با شرایط کنار بیایند و آنها نیز عزاداری می کردند.

برخی از برادر و خواهران و حتی مادر یکی از کشته شدگان این حادثه در همان سالن روی تخت و زیر سرم خوابیده بودند و عده‌ای نیز که مشخص نبود از مردم عادی هستند یا اقوام به آنها رسیدگی می کردند.

صدای قرآن فضای سالن را پرکرده و هراز گاهی فردی چه زن و چه مرد به یاد عزیز از دست داده اش بلند بلند گریه می کند که با صدای گریه او ناله دیگران نیز بلند می‌شد.

چنین شرایطی برای گفت‌و‌گو و مصاحبه دشوار است، این کار غالبا به خبرنگاران حوزه‌های اجتماعی رسانه‌ها سپرده می‌شود، آنها به دلیل حضور در صحنه‌های مشابه غالبا از مهارت بیشتری برای مواجهه با بازماندگان و تهیه گزارش از حال و هوای آنها برخوردارند، اما به هرحال اکنون این وظیفه به ما در گروه‌ اقتصادی خبرگزاری سپرده شده بود است.

بدون آنکه دستگاه ضبط صدا و یا کاغذی را از کیف بیرون بیاوریم با برخی از خانواده ها صحبت می‌کنیم.

مادری که فرزند جوانش را در این حادثه از دست داده بود و حال مساعدی نداشت میگفت پسرم برای حقوق ماهانه 2 میلیون 900 هزار تومان این شغل را نتخاب کرد، شغلی که جانش را گرفت.

ناگهان یاد خاطره ای از پسرش افتاد و گفت بچه اش تازه بدنیا آمده .بچه اش را ندید و رفت. با شنیدن این جمله اشک در چشمانم حلقه می‌زند اما سعی می‌کنیم تعادل خود را حفظ کنیم.

مادر داغدار ادامه داد: تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شده بود و سفر اولش بود. بسیار شوق رفتن داشت که این سفر اول همان سفر آخرش شد.

به سراغ فرد دیگری می‌روم، پسر جوانی بود که زیاد اشک می ریخت می‌گفت یکی از دوستانم در این حادثه جان باخت. باصدای بریده برده حرف می زد و ا زدست مسئولان شکایت داشت.

اجازه نداد اسمش را در گزارش بیاورم اما گفت من از دست مسئولانی که کم کاری کردند به خدا شکایت می برم. می گفت اگر مسئولان از همان روز اول به دولت چین فشار می آوردند آنها شبانه روز برای خاموش کردن نفتکش تلاش می کردند، نه آنکه صبح کار کنند و شبها دست از کار بکشند. چرا باید مسئولان دولتی روز های آخر به فکر بیافتند .

خانم جوانی با دیدن من جلو آمد و گفت برادرم زنده زنده در آتش سوخت و کسی صدایش را نشنید، شما الان آمدیدچه کار کنید؟ چرا الان؟، چرا در آمدید.

گفت به آقای رئیس جمهور بگویید نوشداری بعد از مرگ سهراب به در ما نمی خورد، بگویید ما از دست کم کاری های او و دولت به خدا شکایت می بریم که او بهترین دادستان است. من نیز قول دادم که عین مطلب را منتشر کنم.

مشغول صحبت با آنها هستیم که خبر می‌رسد امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور برای عرض تسلیت آمده و از خانواده‌های داغدار می‌خواهند در سالن آمفی تئاتر حضور پیدا کنند. خانواده ها با شنیدن این سخن گویا بنزین را روی شعله‌ آتش ریخته باشند شروع به داد و فریاد می‌کنند و می‌گویند که الان چرا آمده اند؟ ما 9 روز است در اینجا هستیم چرا در این مدت کسی به سراغ ما نیامد؟

به مرور عده‌ای وارد سالن آمفی تئاتر شده و عده‌ای نیز از حضور در سالن خودداری می‌کنند. وارد سالن می‌شویم، نماینده رئیس جمهور همین که جمله خود را با تسلیت نسبت به خانواده های داغدار شروع می‌کند، صدای گریه جمعیت سالن بلند می‌شود و عکاسان و فیلم بردارها که تا آن لحظه جرات حضور در میان خانواده‌ها را نداشتند، در سالن حاضر می‌شوند. حاضران رفته رفته آرامتر می‌شوند و امیری به صحبتهای خود ادامه می‌‌دهد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور حدود 10 دقیقه برای جمعیت صحبت کرد و پیام تسلیت رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت را به سمع خانواده های داغدار رساند.

پس از پایان صحبت‌های او عده ای از خانواده ها دور نماینده رئیس جمهور جمع شده و با او درد و دل می‌کنند و از اینکه چرا دیر به فکر انها افتاده‌اند گلایه‌مندند. از حقوق های کم و بی توجهی به کارکنان نفتکش و کشتیرانی ...او تمام صحبت ها را با متانت گوش کرده و سپس سالن را ترک می‌کند.

با خروج معاون رئیس جمهور ما نیز از سالن خارج شده و به سوی خبرگزاری برمی‌گردیم و می‌مانند خانواده‌های عزیز از دست داده و داغدار....

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۰۶۲۷۲۱۸:۵۸:۴۹ ۱۳۹۶/۱۰/۲۴
بعداز تجربه های تلخ میاموزیم که در دریاهای پرترافیک زیاد به ابزارهای داخلی کشتی زیاد مطمئن نباشیم وبوسیله کنترل های دیداری در عرشه کشتی تمام جوانب کشتی را بپائیم
هموطن ایرانی۲۰۶۲۹۰۱۹:۰۶:۰۸ ۱۳۹۶/۱۰/۲۴
واقعا سخت هست برای این عزیزان.خدا صبرشون بده اگر اینجا رو میخونید ما رو هم در غم خودتون که غم همه ملت ایران است شریک بدانید. من برای شادی روح این عزیزان سوره ای از قرآن مجید هدیه فرستادم. انالله و انا الیه راجعون
ناشناس۲۰۶۵۳۷۲۱:۱۳:۵۵ ۱۳۹۶/۱۰/۲۴
اشتباه شماها امیدواری واهی دادن به خانواده هایی است که هر لحظه نیاز بیشتری به امید واقعی دارند. بهتر بود از ابتدا احتمال بالای مرگ مطرح می شد و بیان میکردید که درصدد هستید که پیکرهایشان را باز گردانید. این حادثه قطعا در نوع نگاه این خانواده ها و فرزاندانشون حتی به خدا هم تاثیر داره چه برسه به کشور و حکومت و دولت
ناشناس۲۰۶۷۸۳۲۳:۵۷:۴۶ ۱۳۹۶/۱۰/۲۴
تورو خدا یکی بگه چرا اینها از کشتی بیرون نرفتند و زنده زنده سوختند و ما را سوزاندند
رقیه۲۰۶۸۸۵۰۱:۲۸:۲۰ ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
خدا خودش تقاصتون میگیره ملوانان شجاع جای شما عزیزان تو بهشت بالاخره همه بایدبریم خوشا به حال شماشهیدان راه خدا میهن
ناشناس۲۰۷۹۰۸۱۶:۱۷:۰۴ ۱۳۹۶/۱۰/۲۵
حقوق 2میلیون نصد تومن یا دلار؟یکی. از آشناهای ما میخاست سال 74 بره دریانوردی اونموقع پایه حقوقش 700بود فقط مشکل این بود که باید 6ماه تو اب باشن . به خاطر اینکه خانشون سند نداشت نتونست بره. سند میخاستن. حداقل پایه حقوقشون 8000دلاره
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  2. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  3. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  4. و ناگهان اخلاق!

  5. این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

  6. زیباکلام: اسرائیل برای رهگیری موشک ایران خیلی هزینه داد/ ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!

  7. بخش املاک "دیوار"مسدود می‌شود/ فرصت یک هفته‌ای به سکوها

  8. خیانت و وطن فروشی علنی در مقابل دوربین

  9. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  10. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  11. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  12. موضوع خودروهای لوکس پسران معاون سابق قوه قضائیه چه بود؟

  13. سرانجام دختر فوت شده در متروی تجریش چه شد؟

  14. توقیف محموله صادراتی رژیم صهیونیستی در مرز بازرگان

  15. فریب نخوریم! 

  16. دبی؛ چند روز پس از سیل

  17. تصاویر اختصاصی شبکه پاکستانی از اسکورت جالب زمینی و هوایی رئیسی در لاهور

  18. رفتار عجیب یک شهروند در مترو تهران ؛ پارک موتور مقابل پله‌های ورودی ایستگاه!

  19. قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  5. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  6. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  7. کمی دیر نیست؟

  8. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  9. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  10. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  11. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  12. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  13. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  14. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  15. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  16. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  17. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  18. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  19. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  20. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  21. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  22. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  23. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  24. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  25. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

آخرین عناوین