جذب سپرده‌ در صندوق‌ سرمایه‌گذاری بانک‌ها کم رمق شد

گروه اقتصادی الف،   3961022021 ۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

در جریان کاهش نرخ سود سپرده بانکی، همچنان صندوق‌های سرمایه‌گذاری بانک‌ها سودهایی جذاب‌تر از سپرده دارند ولی به مرور از تعداد بانک‌های پذیرنده سپرده در این صندوق ها کاسته شده است.

به گزارش ایسنا، صندوق‌های سرمایه‌گذاری بانک‌ها یکی از محل‌های جذب منابع در آنها به شمار رفته و طی چند سال اخیر و با کاهش نرخ سود حساب‌های سپرده از رونق بیشتری برخوردار شده‌اند، چراکه در این صندوق‌ها وجوه مشتری دریافت شده و آنها با سود تضمینی که معمولا تا پنج درصد بالاتر از نرخ سود در حساب‌های سپرده است، نسبت به گردش این پول و پرداخت سود در ماه اقدام می‌کنند.

این در شرایطی است که روال موجود در صندوق‌های سرمایه‌گذاری بانک‌ها به گونه‌ای پیش رفته که آنها را به رقبای جدی برای حساب‌های سپرده تبدیل کرده است. وقتی بانک‌ها نرخ سود سپرده را کاهش می‌دادند، در سویی دیگر در صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نرخ‌های سود بالای ۲۰ درصد و گاهی ۲۵ درصد ارائه کرده و از این طریق سپرده جذب می کردند. این روال تا جایی پیش رفت که موجب بهم خوردن تعادل در نوع منابع صندوق بانک‌ها و تحریک حساب‌های سپرده شد.

بر این اساس در جریان ساماندهی نرخ سود بانکی در شهریور امسال که با تکلیف بانک‌ها به کاهش نرخ سود به طور یکپارچه به حداکثر ۱۵ درصد در حساب‌های سپرده سالانه همراه بود، یکی از نکات مورد توجه به کاهش نرخ سود در حساب‌های مربوط به صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بانک‌ها اختصاص داشت. در بخشنامه هشت بندی بانک مرکزی تاکید شده بود که باید حساب‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت نیز میزان سود خود را با نرخ سود بانکی منطبق کنند.

با وجود گذشت حدود پنج ماه از اجرایی شدن این بخشنامه، فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری متوقف نشده و البته قرار هم بر توقف آن نبود، ولی با تفاوت‌هایی روبه‌رو شده است؛ به طوری که نرخ سود بالای ۲۰ درصدی در آنها بعد از مدتی با کاهش روبه رو شده و از سوی دیگر به مرور از تعداد بانک‌هایی که برای  صندوق افتتاح حساب می‌کردند کاسته شده و اکنون شاید فقط در چند بانک بتوان حساب‌های صندوق سرمایه‌گذاری یافت که در آن قابلیت سپرده‌گذاری وجود داشته باشد.

گذری بر شعب بانک‌ها از این حکایت دارد که یا ظرفیت جذب منابع آنها پر شده و دیگر بانک مرکزی مجوز دریافت منابع دیگر را صادر نکرده است یا اینکه بانک ها از ابتدا هم برای این صندوق‌ها مجوز نداشته اند. همچنین نرخ‌های سود پرداختی در آنها بین ۱۸ تا ۲۰ درصد متغیر است که درباره آن هم عنوان می‌کنند تا انتهای سال ممکن است، کاهشی باشد. در مواردی هم صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای دریافت منابع، شرط کف سرمایه گذاشته‌اند و حتی مجوز ورود به صندوق را آورده حداقل ۱۰۰ میلیون تومانی اعلام کرده‌اند.

نحوه فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بانک‌ها یکی از عوامل مورد تاکید بانک مرکزی به عنوان مانعی برای ایجاد تعادل در نرخ سود در شبکه بانکی به شمار می‌رود. اعلام نظر رئیس کل بانک مرکزی از این حکایت دارد که وجود صندوق‌های با درآمد ثابت در بانک‌ها موجب بی‌نظمی وعدم تعادل در بازار پول و سود سپرده شده که البته به گفته سیف، در این رابطه بانک مرکزی رایزنی‌هایی با سازمان بورس داشته است.

وی تاکید دارد که بین بازار سرمایه و بازار پول رابطه جدی وجود داشته و نمی‌توان به طور مستقل برای آنها تصمیم‌گیری کرد. از این رو این امیدواری وجود دارد که بتوان با هماهنگی‌های لازم با صندوق‌های با درآمد ثابت شرایطی ایجاد شود که متعاقبا در زمان مناسب برای نرخ سود تسهیلات نیز تصمیم‌گیری کرد.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، در رابطه با صندوق‌های سرمایه‌گذاری این مشکل وجود دارد که تعهد سود بالاتر از نرخ سودی که شورای پول و اعتبار اعلام کرده موجب عدم ایجاد تعادل در بازار شده است. این در شرایطی است که هر درآمدی فعالیت خاص خود را داشته و در پایان دوره باید بین سرمایه‌گذاران تقسیم شود، اما وعده سودهای متنوع و بالا موجب التهاب بازار شد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۰۲۸۱۴۱۰:۵۹:۱۱ ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
تورم الان 20% واقعی، نرخ سود از تورم واقعی کمتره
ناشناس۲۰۲۸۲۸۱۱:۲۵:۳۰ ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
خوب دیگه تصمیمات بدون کارشناسی نتیجه شم بهتر از این نمیشه... وقتی بستر تولید آماده نشده پایین آوردن سود پول به منظور سرازیر شدن سرمایه ها به سمت تولید یه اشتباه محض است. این سرمایه ها بجای تولید وارد بازار میشه و گرانی رو بوجود میاره . . . خوب اگه قبلا رکود بود دلمون خوش بود تورم نداریم. حالا هم تورم داریم هم رکود . . . دست اورد اقتصاد دان های بی سواد...
یعقوب آروند-رشت۲۰۲۹۴۳۱۳:۳۴:۳۶ ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
این امری حتمی بود که چنین شود وقتی بعد از سی و هفت سال هنوز و هنوز تکلیف بانکهای ما با خودشان با دین با مردم با قوانین متغییر و لرزان کشور روشن نیست و بدترین نوع امنیت ونظارت در جهان هم متوجه او باشد خب طبعا مردم با هر تغییر و خبری خواهند ترسید یا احتیاط خواهند کرد مضاف بر اینکه در این چند ساله دزدیهای روسای بانکها بدترین سد اعتماد به آنهاست وقتی کشورما در حیاتی ترین موضوع خود یعنی بانک و سرمایه اینقدر بی ثبا ت است چطور انتظار هست که کشورهای دیگر در اینجا سرمایه گذاری کنند ؟؟
میرحسین۲۰۲۹۷۷۱۴:۱۷:۳۶ ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
ی نوع دیگرش رو هم من خدمت اتون عرض میکنم. بعضی از صندوق های بانک های خصوصی اخیرا شیوه ایی برای دور زدن بانک مرکزی انتخاب کرده اند. به مردم می گویند بروید و از سایت اینترنتی ما فلان صندوق را خریداری کنید به عبارتی دیگر شعبه به شما گواهی نمی دهد این مشتری هست که می رود خرید می کند. در ضمن در حال حاضر هم نرخ سود این صندوق ها حدود 20 تا 22 درصد است.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

آخرین عناوین