مقایسه میزان درآمد پزشکان عمومی ایران با ۴۲ کشور دنیا

گروه اقتصادی الف،   3961021043 ۳۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۵ تکراری یا غیرقابل انتشار

شهروند نوشت:پزشکان عمومی در ایران ۱,۶۳ برابر درآمد سرانه دریافتی دارند. این آمار از بررسی‌های میدانی در ایران به دست آمده است، چراکه هیچ‌کدام از پایگاه‌های علمی و آماری، اطلاعات معتبر و منسجمی از حقوق و دستمزد کارکنان حوزه سلامت ارایه نداده‌اند.

مقایسه میزان درآمد پزشکان عمومی ایران با ۴۲ کشور دنیا

 با بررسی‌های میدانی مشخص شده میانگین دریافتی یک پزشک عمومی شاغل در بخش پزشک خانواده، ماهانه ۷۵‌میلیون ریال و سالانه ۹۰۰‌میلیون ریال است که برابر ۲۷۷۰۰ دلار آمریکا در‌ سال است.

سه‌سال قبل ایرج فاضل، وزیر اسبق بهداشت، کشورهایی همانند بنگلادش، سوریه، پاکستان، هند و عراق را مثال آورده و گفته بود: «بررسی معدل حق ویزیت و دریافتی‌های پزشکان عمومی و متخصصان ممالک فقیر و کشورهای همسایه نشان می‌دهد درآمدهای پزشکان این کشورها دست‌کم سه برابر پزشکان ایرانی است.» آمارها نشان می‌دهند که میانگین دریافتی پزشکان شاغل در بخش پزشک خانواده در‌ سال۲۰۱۶ بیشتر از میانگین درآمد پزشکان در آسیا بوده است.

به‌تازگی مطالعه‌ای تطبیقی در موسسه عالی پژوهش سازمان تامین اجتماعی درباره میزان درآمد کادر پزشکی به تفکیک گروه‌های درمانی انجام شده است. اطلاعات ۴۳کشور دنیا با کمک سایت‌های معتبر بررسی و درآمد کادر درمانی مشخص شده است. در این پژوهش برای مقایسه وضع درآمد پزشکان در ایران با کشورهای دیگر، به مطالعه میدانی و مصاحبه با پزشکان عمومی و مدیران شبکه بهداشت و درمان استان‌ها متوسل شده‌اند. با پست الکترونیک و تلفن، اطلاعات مربوط به میانگین دریافتی پزشکان عمومی شاغل در طرح پزشک خانواده در تعدادی از استان‌ها به دست آمد. نتیجه این‌که دست‌کم درباره پزشکان خانواده در ایران می‌توان گفت بیش از یک‌ونیم برابر درآمد سرانه دریافتی دارند. این میزان دریافتی بعد از تعدیل قیمت‌ها در طرح تحول سلامت است. شاید وضع به نسبت مرداد ‌سال ۹۳ عوض شده باشد، آن زمان ایرج خسرونیا، رئیس جامعه متخصصان داخلی کشور گفته بود بسیاری از پزشکان به دلیل درآمد کم به مشاغل دیگر مثل دامداری روی آورده‌اند. آبان‌ماه همان ‌سال وزیر بهداشت که حدود یک‌سال از وزارتش گذشته بود، گفت: درآمد پزشکان از متوسط سطح زندگی اقشار مختلف پایین‌تر است. او آن زمان حقوق پزشک عمومی را بین یک‌میلیون‌و۲۰۰ تا یک‌میلیون‌و۶۰۰‌هزار تومان عنوان و در ادامه از طرح تحول نظام سلامت دفاع کرد.

 بحث درآمدهای چند برابری پزشکان ایرانی در مقایسه با پزشکان جهان‌ سال گذشته خبرساز شد و همان زمان مسئولان نظام سلامت دراین‌باره پاسخ دادند.

علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، مهرماه ۹۵ متوسط دریافتی‌های اعضای هیات علمی بالینی این دانشگاه را که شامل حقوق، محرومیت از مطب و کارانه می‌شود، اعلام کرد: «حدود ۲۰‌میلیون تومان است، یعنی در‌ سال ۲۴۰‌میلیون تومان و در نتیجه متوسط دریافتی متخصصان بزرگترین دانشگاه علوم‌پزشکی کشور کمتر از نصف کمترین درآمد متخصصان در آمریکاست. این رقم برای پزشکان تمام‌وقت جغرافیایی که هیچ درآمد خصوصی ندارند، ۲۵‌میلیون تومان است.» همچنین خرداد ‌سال ۹۵ سخنگوی وزارت بهداشت گفت: بارها تاکید کرده‌ایم که متوسط و میانگین کل دریافتی پزشکان متخصص و فوق‌تخصص ۱۳‌میلیون‌و‌۹۰۰ تومان است. اگر این عدد را با میانگین پزشکان خانواده مقایسه کنیم، پزشکان متخصص حدود دو برابر بیشتر از پزشکان عمومی شاغل در بخش پزشک خانواده دریافتی دارند.

کارانه ۷۵‌درصد اعضای هیات علمی بالینی کارانه‌بگیر دانشگاه به گفته جعفریان در‌ سال ۹۵ کمتر از ۲۰‌میلیون تومان بوده: «براساس اسناد کارانه‌ای که در دانشگاه تا اردیبهشت‌ماه امسال پرداخت شده، ۵۶‌درصد از اعضای هیات علمی کارانه کمتر از ۱۰‌میلیون تومان و ۱۹‌درصد از اعضای هیات علمی کارانه بین ۱۰ تا ۲۰‌میلیون تومان دریافت می‌کنند.» او درباره درآمدهای ۱۰۰میلیونی این دانشگاه گفته است: «سقف کارانه دانشگاه ۷۰‌میلیون تومان است که این رقم با حقوق و سایر مزایا بازهم از ۸۰‌میلیون تومان بالاتر نمی‌رود. ما در دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درآمد ۱۰۰‌میلیون تومانی نداریم؛ ‌سال۹۴ هم نداشتیم که اگر داشتیم بازهم به حداقل درآمد متخصصان آمریکایی نمی‌رسید.» طبق پژوهش موسسه عالی پژوهش  دریافتی پزشک عمومی و پرستار در آمریکا به ترتیب ۱۵۱ و ۶۲‌هزار دلار و درآمد تکنیسین رادیوگرافی سالانه ۵۰‌هزار دلار است. اما تنها مقایسه دستمزدها راه به جایی نمی‌برد، برای مقایسه باید وضع اقتصادی مردم کشورها را هم در نظر گرفت. درآمد سرانه‌ آمریکا معادل ۵۶هزار دلار است، یعنی حدود ۱۰برابر درآمد سرانه ایران که ۵۴۰۰دلار است.

جعفریان درباره درآمد پزشکان بخش خصوصی گفته: تعرفه بخش خصوصی حدود ۴ برابر تعرفه بخش دانشگاهی است. البته در نظر بگیرید که تعداد بیماران بخش خصوصی به مراتب کمتر از بخش دولتی است، بنابراین پزشکی که در بخش خصوصی طبق تعرفه مصوب کار می‌کند هم نمی‌تواند چنین درآمدی داشته باشد. هیچ‌ مرجعی آمار واقعی از درآمد پزشکان و پزشکان بخش خصوصی به دست‌اندرکاران این پژوهش اعلام نکرده‌ است. معلوم نیست درآمدها بعد از کارانه چه میزان است.

در جدولی که در پژوهش میزان درآمد کادر پزشکی از درآمد پزشکان خانواده استان‌ها ارایه شده، تنها نام چند استان آمده است: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کرمان، مازندران، فارس، خوزستان و گلستان. کمترین دریافتی‌های ماهانه ۳۰‌میلیون ریال (به استثنای استان گلستان که ۲۵‌میلیون ریال است) و بیشترین دریافتی‌ها ۱۵۰‌میلیون ریال است.

بررسی کارشناسی در ۴۳ کشور دنیا

در بررسی دریافتی پزشکان متخصص و عمومی، کمترین اختلاف در کشورهای اسکاندیناوی (فنلاند، ایسلند و دانمارک) مشاهده می‌شود که هر دو گروه دریافتی تقریبا برابری دارند، همچنین نسبت حقوق و دستمزد پزشک عمومی و متخصص به پرستار بین کشورهای پیشرفته دنیا یعنی OECD (سازمان همکاری و توسعه اقتصادی) حدود دو تا سه برابر است. در این کشورها به علت سیستم‌های مالیاتی پیش‌رونده و همچنین دیگر سیاست‌های ضداختلاف طبقاتی سعی می‌شود تفاوت درآمدی بین کادر پزشکی و همچنین دیگر اقشار جامعه تا جای ممکن گسترش نیابد و این امر از ایجاد نارضایتی در محیط کار و عواقب بعدی آن مانند مهاجرت جلوگیری می‌کند. بیشترین دریافتی‌ها در این مطالعه مربوط به کشورهای آمریکا، استرالیا، کانادا، اتریش و آلمان است که ازجمله کشورهای مهاجرپذیر از کشورهای درحال‌توسعه نظیر ایران، در حوزه علوم‌پزشکی هستند. در مجموع، این گزارش موید آن است که شکاف درآمدی بین پزشکان متخصص و عمومی، پرستاران و پیراپزشکان در اغلب کشورها حدود دو الی سه برابر است.

استرالیا کشوری با درآمد سرانه حدود ۵۶‌هزار دلار است. طبق آخرین آمار، در بخش خصوصی درآمد پرستار بیمارستان ۵۶‌هزاردلار PPP (ضریبی برای مقایسه بهتر با در نظر گرفتن وضع رفاه و میانگین قدرت خرید)، پزشک عمومی ۸۴هزار و پزشک متخصص۲۰۷‌هزار تخمین زده می‌شود. در کانادا که درآمد سرانه‌ای حدود ۴۳‌هزار دلار دارد، درآمد پزشکان عمومی و متخصص به ترتیب ۱۳۶ و ۲۱۳‌هزار دلار PPP است که بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ به ترتیب رشد ۷/ ۳ و۴/۵‌درصدی را تجربه کرده‌اند. در فرانسه با درآمد سرانه حدود ۳۶‌هزار دلار، در بخش خصوصی، پزشکان عمومی و متخصص به ترتیب ۸۲ و ۱۳۲‌هزار دلار و در بخش دولتی، پزشکان متخصص ۸۵‌ هزار دلار درآمد دارند. در آلمان با درآمد سرانه‌ای معادل ۴۱‌هزار دلار، پزشکان متخصص بخش دولتی ۱۱۳‌هزار دلار دریافتی سالانه دارند. نروژ درآمد سرانه‌ای حدود ۷۴‌هزار دلار دارد و پزشکان متخصص دولتی ۸۸‌هزار دلار دریافتی دارند. در یونان با درآمد سرانه‌ای معادل ۱۸‌هزار دلار، پزشکان متخصصی که در استخدام دولت هستند، ۷۴‌هزار دلار درآمد دارند. مجارستان از کشورهای حوزه اروپای شرقی درآمد سرانه‌ای معادل ۱۲‌هزار دلار دارد. پزشکان عمومی و متخصص در این کشور به ترتیب۲۹  و ۳۴‌هزار دلار درآمد دارند. مکزیک درآمد سرانه‌ای معادل ۹‌هزار دلار دارد و پزشکان متخصص آن ۹۳‌هزار دلار درآمد دارند. در ترکیه هم با درآمد سرانه حدود ۹‌هزار دلار، پزشکان عمومی و متخصص دولتی به ترتیب ۴۸ و ۷۱‌هزار دلار درآمد دارند.

در نتیجه این پژوهش مشخص شد در کشورهای پیشرفته عضو OECD، دریافتی پزشکان عمومی طیفی از ۴۳‌هزار تا ۲۸۰‌هزار دلار را دربرمی‌گیرد. هرچند دریافتی ۲۸۰‌هزار دلاری در کشور لوکزامبورگ استثنا بوده و حداکثر دریافتی پزشکان عمومی در بیشتر کشورها حدود ۸۰‌هزار دلار است. در کشورهای آفریقایی، طیف درآمد پزشکان عمومی از ۶۷ تا ۳۴۰۰ دلار در ماه متفاوت است. در کشورهای آمریکای جنوبی، طیف درآمد پزشکان عمومی حدودا ۲۳‌هزار تا ۶۰‌هزار دلار است. در میان کشورهای آسیایی و خاورمیانه که در این پژوهش بررسی شده‌اند، در امارات متحده عربی با درآمد سرانه ۴۰هزار، پزشکان عمومی اگر شهروند این کشور باشند، طبق آمار رسمی دولت، درآمد ماهانه‌ای معادل ۶۶۴۰دلار دارند، اما درآمد کارکنان غیراماراتی کمتر است. در هند با درآمد سرانه ۱۶۰۰دلار، پزشکان عمومی ۲۳‌هزار دلار در‌ سال درآمد دارند. پاکستان با درآمد سرانه ۱۴۰۰دلار، پزشکان درآمد ۶۱۴ دلاری در ماه دارند و درآمد ماهانه پزشک در مصر با درآمد سرانه ۳۶۰۰ دلار، ۳۸۸دلار است. در این پژوهش فقط منابعی در نظر گرفته شدند که اعتبار بالایی دارند، از این‌رو تنها آمار چند کشور آسیایی به دست آمد. درباره ایران به دلیل عدم‌شفافیت حتی در بررسی ILO (وسیع ترین بررسی حقوق و دستمزد در سراسر جهان) فقط درآمد چند شغل محدود اعلام شده بود که پزشکی جزو آنها نبود.

لزوم در نظر گرفتن قدرت خرید

همان‌طور که در این پژوهش اشاره شده است، فقط مقایسه میزان دریافتی نمی‌تواند مبنای مقایسه دستمزد در کشورهای مختلف قرار گیرد، زیرا توان خرید ارزهای مختلف بین کشورها متفاوت است. مقایسه‌ای مناسب‌تر، زمانی است که وضع رفاه و قدرت خرید کشورها در نظر گرفته شود. این را می‌توان با مقایسه PPP کشورها در نظر گرفت. برای مقایسه استانداردهای زندگی از ppp استفاده می‌شود، زیرا نرخ مبادله ارزها گمراه‌کننده است. اگر عدد ppp از نرخ مبادله ارز کوچکتر باشد، یعنی کالا در آن کشور ارزان‌تر است. ضریب PPP ایران ۸۱۲۰ ریال است، درحالی‌که نرخ مبادله ریال و دلار آمریکا، طبق اعلام بانک مرکزی، ۳۲۴۵۰ریال است. ضریب PPP برای ایران کمتر از نرخ مبادله ارزی است، پس ایران به بیان عامیانه ارزان‌تر از کشور آمریکاست و قدرت خرید برای مثال‌ هزار دلار در ایران بیشتر است و باید این توان خرید را نیز در کنار دریافتی حقوق به منظور بررسی استاندارد زندگی لحاظ کرد. در نتیجه فقط نمی‌توان درآمدهای پزشکان را با کشورهای پیشرفته مقایسه کرد. ممکن است در آن کشورها قیمت خیلی از کالاها گران‌تر باشد و در مجموع رفاه فرد کاهش پیدا کند. با مقایسه قدرت خرید می‌توان گفت اگرچه مقایسه درآمد پزشکان با در نظر گرفتن نرخ ارز خیلی کم می‌شود، اما دست‌کم درباره طرح پزشکان خانواده که آمارشان به دست آمده است، می‌توان گفت نسبت به کشورهایی که به آنها مهاجرت صورت می‌گیرد، معقول است.

نسبت دریافتی پزشکان عمومی به درآمد سرانه تعدیل شده با ppp  در کشورهای آمریکا، کانادا و استرالیا که بیشترین مهاجر نیروی پزشکی را دارند، به ترتیب ۶۹ / ۲، ۰۸ / ۳ و ۸۱ / ۱ است، بدین معنی که یک پزشک در کانادا حدود سه برابر بیشتر از متوسط درآمد سرانه دریافتی دارد. در ایران، این نسبت بعد از تعدیل دریافتی‌ها در طرح تحول نظام سلامت ۶۳/۱ است. این نسبت در کشورهای آفریقایی بسیار بالا بوده و در کشور موزامبیک تا ۳۰ برابر هم می‌رسد. این امر را می‌توان به کمک‌های بین‌المللی به بخش پزشکی و سلامت در این کشورها به منظور ارتقای هرچه سریع‌تر وضع سلامت جامعه ارتباط داد. در معدودی از کشورها مثل ایرلند، ایتالیا، مصر و فیلیپین این نسبت کمتر از یک است که نشان‌دهنده درآمدی کمتر از سطح درآمد سرانه است، به تعبیری پزشکان در این کشورها جزو قشر مرفه محسوب نمی‌شوند. این پژوهش چنین نتیجه‌گیری می‌کند که درآمد بالای پزشکان در اغلب کشورها ازجمله ایران نسبت بالایی در مقایسه با درآمد سرانه دارد. اهمیت تفاوت در این نسبت، زمانی بیشتر آشکار می‌شود که بدانیم متوسط درآمد سرانه، توزیع یکسانی در جامعه ندارد و در دل خود نیز نماینده تفاوت بین اقشار مختلف است. این پژوهش می‌گوید افزایش درآمد پزشکان و پرستاران برای رقابت با کشورهایی چون آمریکا و کانادا و جلوگیری از سیر مهاجرت، امکان‌ناپذیر و نادرست است، زیرا در این کشورها درآمد سرانه نیز به همان نسبت بالاست و قدرت خرید ارز کشورها نیز برابر نیست. همچنین جلوگیری از شکاف طبقاتی زیاد بین کادر پزشکی و سایر اقشار تحصیلکرده و دانشگاهی به منظور برقراری عدالت و پیشگیری از حواشی برای این حوزه حیاتی ضروری است.

آنچه در این پژوهش بیش از همه به چشم می‌خورد، نبود آمار دقیق از درآمدهاست.

غیر از پزشکان شاغل در بخش خانواده، در چند استان که این پژوهش توانسته اطلاعاتی از درآمد آن داشته باشد، در مورد بقیه، منبع‌های اطلاعاتی معتبر خالی‌اند. چندی پیش بحث کارت‌خوان‌های مطب‌های پزشکان مطرح شد و فرار مالیاتی‌شان. آنها درباره عددها هم طفره می‌روند. می‌شود بحث نبود استانداردهای محیط کار را پذیرفت، برخی پزشکان ایرانی در تایم کاری‌شان بیشتر از پزشکان کشورهای پیشرفته بیمار ویزیت می‌کنند، اما شاید بهتر است عددها و دستمزدها اعلام شوند تا داوری بهتری شود. آن زمان شرایط کاری پزشکان هم در داوری در نظر گرفته خواهد شد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۰۱۸۳۱۱۰:۰۷:۱۱ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
شما تازه کارایی رو در این عدد ضرب کنی که اوضاع بدتر میشه...از اون بدتر اینه که‌ باید دو سه بار مراجعه کنی تا شاید به نتیجه برسی
ناشناس۲۰۲۰۶۴۱۳:۵۵:۴۳ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
همش به دلیل انحصار ایجاد شده توسط خود پزشکان در تعداد پزشک کشور هست. نمیخوان و نمیذارن تعداد پزشک در کشور زیاد بشه. همه ریش و قیچی از تعداد پزشک در مورد قصوراتشون و همه چیز دست خودشونه. یاد فیلم .... بخیر.
ناشناس۲۰۱۸۳۴۱۰:۱۰:۳۴ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
من در دانشگاه علوم پزشکی شیراز کار می کنم. پزشک عمومی بین ۸_۱۵ میلیون تومان در ماه حقوق و کارانه می گیرد و پزشک متخصص حدود ۱۵میلیون تومان در ماه حقوق می گیرد و بین ۲۰ تا ۸۰میلیون تومان در ماه کارانه دریافت می کند.
ناشناس۲۰۲۰۵۱۱۳:۴۹:۳۲ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
متخصص از 150 میلیون تا 1 میلیار تومن در ماه در میاره. مقایسه بشه با حقوق 1 میلیونی کارمند و کارگر. در ضمن اروپا 50 تا 90 درصد مالیات از پزشکان میگیرن ولی ایران به اندازه کارمندان از پزشکان مالیا میگیره. ایران بهشت پزشکان.
ناشناس۲۰۲۰۷۴۱۳:۵۹:۱۷ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
متخصص بیشتر از اینا کارانه میگیره. تازه از مطب هم ماهی 200 میلیونی در میاره. نکته جالبش اینه که تقریبا اندازه کارمندان مالیات میدن یعنی سالی 2/5 میلیون. یک درصد مالیات بر ارزش افزوده گرفته شده از مردم و ده درصد از محل گران کردن حامل های انرژی میره تو جیب طرح تحول جیب پزشکان.
ناشناس۲۰۱۸۴۰۱۰:۱۵:۴۳ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
این چه وضعیت خرابی است که رواج پیدا کرده است. کجای دنیا حقوق کارگر 800 هزار تومان باشد حقوق پزشک 80 میلیون اقا والله ملت حق دارد اعتراض کند. پولی که ایران در میاد کانادا و امریکا هزینه می شود
ناشناس۲۰۱۸۶۷۱۰:۴۱:۲۸ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
خدا به پزشکلن فقیر لطف عنایت فرماید
ناشناس۲۰۱۸۹۹۱۱:۱۱:۳۵ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
میخوان حقوق پزشکان رو از اینی که هست بیشتر کنن چرا آسمون رو به ریسمون میبافین
مهم نیست۲۰۱۹۲۰۱۱:۲۹:۴۲ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
بابا چقد دروغ از طرف وزارت بهداشت و پزشکا، پزشکی که فقط کارانه بیمارستانش چند صد میلیونه( مستند و دقیق) ماهی 20 تومن در آمد داره؟؟ از اون مهمتر به جای مقایسه خام با سایرکشورها با سایر رشته ها و افراد مقایسه بشن. کارگر بدبخت روزی 50 تومن درمیاره میدش 3 دقیقه یه دکتر. دروغ و کلک چقد.
رضا۲۰۲۳۵۷۱۹:۲۸:۴۳ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
شما که این مطلب را نوشتید در برابر همه کسانی که ایسنا را میخوانند قول میدهم با هزینه خودم شما و خبرنگار را برای چند رند روز را به محل کار پزشکان ببرم و چند روز را با ایشان زندگی کنید و سپس حقوق و کارانه و هرچه دریافتی دارند را در حسابداری ببینید(اکنون درطرح تحول سلامت پزشکان در کلینیک دولتی هستند)و اگر فقط یک مورد درآمد ۸۰ میلیونی دیدید آن را به شما خواهم داد...از ۷ صبح بیدارند و شب ساعت ۱۱ خانه اند و تازه جراحی اورژانسی شب مثل تصادفی وتیر خوردگی و....هم شب تا صبح دارند..خواهشا چاپ کنید و هرکس خواست اعلام کند و من با ایسنا هماهنگ میکنم تا به چند منطقه کشور ببرمشان....شاید در کلانشهرها تعداد کمی متخصص قدیمی درآمد بالایی داشته باشند که خب درهر شغلی هست...
ناشناس۲۰۲۶۳۷۰۱:۴۵:۰۱ ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
من کارمند تامین اجتماعی هستم.بالای هفتاد درصد پزشکای متخصص ما کارانه بالای 80 میلیون دارن.ممن کارمند مالی ام.و فیش هارو خودمون صادر می کنیم.خوتهش می کنم حداقل با وجدان باشیم و دروغ نگیم.
حامد۲۰۲۷۴۴۰۹:۲۵:۳۴ ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
یه متخصص توی یه شهر کوچک روزی حداقل 100 تا ویزیت میکنه چند تا چند تا مریض میفرسته تو اتاق که شاید هر مریض 2 دقیقه هم نمیشه معمولا هم توی شهر کوچک به زور یه متخصص پیدا بشه هر نفر حداقل 40 تا 45 تومن حالا حساب ماه بکن ببین چقدر میشه صبح ها هم درآمد جراحی و بیمارستان و ... وقتی دندانپزشک بعد 5 سال پورشه میخره دیگه متخصص و جراح سر به آسمون میذاره
ناشناس۲۰۳۵۳۹۰۱:۰۳:۵۲ ۱۳۹۶/۱۰/۲۳
مشکل مردم اینست برای اینکه مطالبه حق و حقوق خودشان را داشته باشند حقوق و دریافتی پزشکان را زیر سوال میبرند۰حقوق مردم باید به استاندارد جهانی نزدیک شود۰ اکثر پزشکان متخصص جدید بعد از حداقل ۱۳سال تحصیل دانشگاهی و بعداز سن ۴۰سالگی که تمام جوانیشان را گذاشته اند و سختترین و توانفرساترین کنکور و درسها را باتمام رسانده اندو بعد از اقامت بیمارستانی تمام وقت به سختی زندگیشان جمع وجور میکنند۰مردم فراموش میکنند در مورد قشری خدمتگدار صحبت میکنندکه جانشان و سلامتیشان به آرامش آنها ارتباط دارد۰متاسفانه باحقوقهای نجومی بعضی از مسئولان مقایسه میکنند۰میدانید اکثر کارانه ها و حق بیمه ها بعد از یکسال پرداخت میشود۰
ناشناس۲۰۱۹۲۲۱۱:۳۱:۵۷ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
همین که آماری مستند درباره درآمد مشاغل در ایران وجود ندارد گویای همه چیز است
ناشناس۲۰۲۳۹۲۲۰:۰۹:۳۳ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
در مورد کدام چیز در ایران آمار دقیق داریم؟!
ناشناس۲۰۱۹۳۱۱۱:۳۹:۴۵ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
با توجه به حقوق معلمان، قضات، اساتید، باید پزشکان حقوق بگیرند و اگر بعضی زیاد مراجعه کننده دارند با مالیات تصاعدی قابل حل است
ناشناس۲۰۲۴۳۷۲۱:۰۷:۰۷ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
حقوق معلمان!!!!!!!؟؟؟
ناشناس۲۰۱۹۳۹۱۱:۴۵:۴۳ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
حقوق پزشک عمومی در تامین اجتماعی حداقل ۱۲ میلیون و اگر استخدامی باشند تا ۲۰ میلیون در ماه است. مسولیتی خاصی هم جز تجویز داروهای معمولی ندارند
علی۲۰۱۹۶۴۱۲:۱۷:۲۲ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
سلام حقوق من(پزشک خانواده درشهر تبریز)معادل سه میلیون تومان در ماه میباشد.
ناشناس۲۰۲۰۵۴۱۳:۵۱:۰۸ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
آره تو راست میگی.
ناشناس۲۰۱۹۹۵۱۲:۵۳:۵۵ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
سوال اینجاست که اینجاایران هست .یک پزشک باید شرایط اقتصادی هموطنان خودش رو هم ببینه .درآمد یک پزشک امریکایی اگربیشترهم باشه اما اونجا حقوق بیمار خیلی بیشتر از ایران رعایت میشه.چه اشکالی داره ویزیت 50هزارتومنی یک پزشک امسال افزایش پیدانکنه .پزشکی که بیست میلیون درامد داره قطعا استاندارد زندگیشخیلی هم بالا هست .خیلی از مشاغل تو ایران به واسطه رقابتی شدن هر سال هزینه هاشون به نفع مصرف کننده تعدیل میشه پزشکان هم به مردم کشورشون کمک کنند .
ناشناس۲۰۲۰۵۷۱۳:۵۲:۴۷ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
تو آمریکا متوسط حقوق کارگرشون هم چندین برابر ماست. مالیاتی هم که از پزشک میگیرن 70 درصده.
ناشناس۲۰۲۰۰۷۱۳:۱۰:۱۰ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
من دکتری رشته مهندسی از بهترین دانشگاه ایران حقوق کمتر از یک میلیون و پانصد هزار تومان هست، نمیدونم چرا کسی به فکر بقیه رشته ها نیست، فقط شده پزشکی و پزشکی، واقعا متاسفم
ناشناس۲۰۲۲۳۴۱۷:۰۲:۳۳ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
داری پرت میگی دروغ بسه.من الان لیست فار غ التحصیل های دکتری شریف رو دیدم بلا استثنا یا هیئت علمی هستند یا از ایران رفته اند.حقوق استادیار پایه یک هم حدود ۵،۶میلیون هست
ناشناس۲۰۲۵۸۱۲۳:۳۴:۲۰ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
می شناسم اساتید جوانی رو در شریف که نه تنها استخدامی نیستند که کمتر از دو میلیون دریافتی دارند. اون لیست رو از کجا اوردید؟ و البته مگه اون زمانی که دکترای الان از شب و روزشون می زدن و درس می خوندن شما حاضر شدی سختیش رو بپذیری؟ برای مهندسا یکمی شرایط سخت شده ولی مهندسی همه جای دنیا همینه بالا پایین داره.
ناشناس۲۰۲۳۴۹۱۹:۱۹:۰۳ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
یعنی شما دکترای مهندسی از دانشگاه شریف داری؟ اگر رشته ات کامپیوتره ایمیل بذار استخدامت کنیم.
سيد تقي رضوي۲۰۲۳۷۱۱۹:۴۸:۳۳ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
مشخصاتتون رو بفرستین، سه میلیون با بیمه و مزایا استخدام میکنیم برای پنج روز کار در هفته
ناشناس۲۰۲۰۲۹۱۳:۲۹:۲۳ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
در مورد پزشکان بالا بردن درآمد مهم نیست چون در کشورهای دیگر مدرک پزشکی ایران را تا سطح عمومی قبول می کنند ولی در مورد پرستاران اینطور نیست
ناشناس۲۰۲۰۹۲۱۴:۲۴:۱۴ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
وزارت بهداشت کل سیستم آموزشی و علمی و نظام پرداخت مملکت را نابود کرده است.در این مملکت اگر حقوق یک فوق لیسانس دو تا چهار میلیون است،یک پزشک عمومی هم باید حقوقش همینقدر باشد و پزشکان متخصص!نهایت شش میلیون. و اگر بیشتر هم در مطب دربیاورند باید تا هشتاد درصد آن را مالیات بدهند مثل همان آمریکا و کانادا! در ضمن دکتر باید در خدمت بیمار باشد و کارانه اصلا چه معنایی دارد،آیا به معلمان هم بابت تراکم خارج از استاندارد کلاس درس کارانه پرداخت می شود؟ جمع کنید این دکان را !
شهرزاد۲۰۲۱۱۰۱۴:۳۶:۱۳ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
بنده پزشک عمومی با 20 سال سابقه کار تهران دریافتی 4.5 میلیون.انقدر آدرس غلط به مردم ندهید.
محمد۲۰۲۲۳۰۱۶:۵۰:۱۷ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
تمامی رشته های علمی را با دادن حقوق های چند صد برابری به پزشکان نابود کردید.همانطوری که سیستم بانکی کشور نابود شد و اثرش در خیابان دیده شد.اثر نابودی سایر رشته ها هم ،هجوم به رشته های پزشکی در داخل و خارج خواهد بود و تهی ماندن ظرفیت های فنی و مهندسی و پزوهشی کشور در سالهای بسیار نزدیک.نهایت پرداختی عادلانه به یک پزشک فوق تخصص باید ده میلیون تومان باشد.
ناشناس۲۰۲۲۳۸۱۷:۱۰:۰۵ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
۶۳ برابر رو از کجا... اوردید؟سرانه ایران سالانه ۵هزار دلار هست و ۶۳ برابرش میشه ۳۱۵ هزار دلار سالانه یا ۲۵ هزار دلار ماهانه یا ۱۱۰ میلیون تومان!!در ضمن اکثریت پزشکان عمومی توی طرح سلامت نیستند و میانگین دریافتی پزشکان عمومی در کل کشور به زحمت به ۵ میلیون میرسه
ناشناس۲۰۲۳۳۲۱۸:۴۹:۴۸ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
این آمار گویای همه واقعیت نیست، بعضی از پزشکان مجموع دریافتی و کارانه شان بیشتر از 200 میلیون تومان در ماه است. خود آقای پزشکیان نایب رئیس مجلس هم این موضوع را با صراحت بیان کرد.
رخ گیره۲۰۲۳۶۰۱۹:۳۶:۵۹ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
من هیات علمی و استادیار مهندسی مکانیک دانشگاه دولتی هستم. الان حقوق دریافتی من نزدیک به هزار دلار هست که کمتر از کارگران شاغل در سایر کشورهاست. چرا هیچ فکری برای اعضای هیات علمی غیر پزشکی نمی شود؟ آیا اعضای هیات علمی پزشکی اینقدر باید حقوق بیشتری دریافت کنند؟
ایرانی۲۰۲۵۵۵۲۳:۰۶:۴۶ ۱۳۹۶/۱۰/۲۱
مردم را به جان هم انداخته اید .یکبار معلم ، یکبار پزشک ، ... به جای اینکه کاری کنید که مردم حداقل در امد داشته باشند می خواهید پرشک ها را هم به زیر خط فقر بیاورید واقعا دست مریزاد دارید .
ناشناس۲۰۲۶۱۰۰۰:۳۵:۵۱ ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
مشکل کمبود حقوق مهندسان پیش پزشکان نیست. مشکل اینه که هم اکنون درصد% تعداد مهندسان ایرانی 4 برابر تعداد مهندسان آمریکا نسبت به جمعیت آنهاست. الان که باز هم تعداد متقاضیان این رشته کم شده به یکسوم تعداد متقاضیان سابق رسیده، یعنی در آینده همچنان 4/3 تعداد مهندسان آمریکا نسبت به جمعیت آنها فارغ التحصیل مهندسی داریم. در حالی که سهم صنعت ایران قابل مقایسه با آمریکا نیست. این در حالی است که کل ورودی پزشکی ایران هم اکنون بطور ثابت 5000 نفر هم نیست. در مقابل ورودی حتی یک رشته ی مهندسی در یک واحد از دانشگاه آزاد زمانی بالای 2500 نفر بوده. بنظرم مشکل درآمد در سایر رشته ها ازجمله بغرنجترین آن یعنی مهندسی در سالهای آینده شاید حداقل تا 50 سال آینده همچنان بقوت خود باقی خواهد ماند، ضمن آنکه رونق واردات بدلایل اقتصادی همواره سرعت خواهد گرفت و مشکل را صدچندان میکند. نهایت آنکه همه ی این دودها از دانشگاه بلند میشه که فرضِ محال تعطیلی رشته های مهندسی بمدت حداقل 20سال شاید قضیه را به حالت نرمال درآورد و یا اینکه به دانش آموزان آگاهی از این سرنوشت شوم داده شود.
ناشناس۲۰۲۶۳۶۰۱:۴۳:۳۰ ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
تا عده ای به امید کسب تجربه یا برای پر کردن رزومه کار میکنن فرجی نمیشه.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  2. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  3. اعتماد کنید و مطمئن باشید

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  5. نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام صدیقی اقامه می‌شود

  6. این صدای اقتدار ایران است ...

  7. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  8. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  9. ارژنگ امیرفضلی و زندگی در شرایط سختِ تورنتو

  10. یک نکته قابل‌تامل در مورد توسعه قدرت نظامی ایران

  11. وحدت ملی با وعده صادق

  12. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  13. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  14. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  15. پشت‌پرده عقب‌نشینی صهیونیست ها از غزه

  16. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  17. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  18. درگیری لفظی علی دبیر و پیمان یوسفی روی آنتن زنده: شما تنت میخاره!

  19. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  20. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  21. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  22. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  23. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  24. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  25. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

پربحث‌های هفته

  1. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  2. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  3. افزایش ۳۵ درصدی مزد کاهش قدرت خرید کارگران را جبران نکرد

  4. اردوغان در حال بلعیدن ارس/ نقشه خطرناک ترکیه علیه محیط زیست ایران

  5. ماجرای طرح مالیات بر ازدواج چیست؟  

  6. تبلیغ کولرهای گازی ممنوع شد

  7. ریزش قابل توجه بهای سکه و طلا در کمتر از ۲۴ ساعت

  8. افزایش قیمت دلار آزاد و سکه در معاملات امروز بازار

  9. کاهش مصرف ۲۲ میلیون لیتری بنزین با توسعه CNG/ لزوم گازسوز شدن تاکسی‌های اینترنتی  

  10. مرغداری‌ها به ازای فروش هر کیلو مرغ ۱۲ هزار تومان ضرر می‌کنند!

  11. قیمت جدید گوشت، مرغ، برنج و روغن اعلام شد/ جدول قیمت

  12. زعفران ایرانی به سرنوشت پسته و فرش دچار شد  

  13. وزیر اقتصاد: عوامل کلیدی تأثیرگذار بر نرخ ارز در وضعیت مطلوبی قرار دارند  

  14. افزایش حقوق بازنشستگان تأمین‌ اجتماعی در پرداختی اردیبهشت اعمال خواهد شد

  15. قیمت خودرو فعلا تغییر نمی‌کند

  16. دستمزد ۱۴۰۳ ثابت ماند، حق مسکن کارگران افزایش نیافت

  17. موشک‌های سپاه کدام نقاط سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داد؟

  18. اعلام زمان دومین حراج شمش طلا/ خریداران تا پایان امروز ۳۵۰ میلیون تومان واریز کنند

  19. مأموریت تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی همراه با عدالت اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی

  20. اعمال افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران از اردیبهشت ماه

  21. چگونه ۲۰۰۰ دلار ارز سهمیه ای بگیریم؟

آخرین عناوین