"5G" سرعت 100 برابری اینترنت از تخیل تا واقعیت

گروه فناوری الف،   3960925058

برخی از فناوری‌های جدید می‌توانند آنقدر تاثیرگذار باشند که علاوه بر ایجاد انقلاب در حوزه خود در سایر حوزه‌ها هم تحول بیافرینند؛ 5G یکی از آن فناوری‌هاست که علاوه بر سرعت بیشتر از آن به عنوان کلید توسعه "اینترنت اشیاء" هم یاد می‌شود.

"5G" سرعت 100 برابری اینترنت از تخیل تا واقعیت

به گزارش ایسنا، فناوری‌های جدیدتر لزوما همیشه به لحاظ کارکردی جذابیت بیشتری ندارند چرا که ممکن است درواقع تنها جنبه‌ای لوکس یا حتی غیرکاربردی به همان فناوری قبلی اضافه شده باشد؛ در حالی که برخی دیگر از فناوری‌های جدیدتر ممکن است آنقدر اهمیت داشته باشند که بتوانند حامل لقب "انقلاب" در حوزه خود شوند. یکی از این فناوری‌های انقلاب ساز فناوری 5G است که در مقایسه با فناوری‌های قبل از خود با فاصله زیادی جلوتر است.

سرعت 100 برابری 5G نسبت به 4G

بر اساس تحلیل بسیاری از کارشناسان در حوزه فناوری ارتباطات، سرعت شبکه ۵G حدودا ۱۰۰ برابر سرعت شبکه ۴G است و سرعت انتقال داده‌ها بر حسب گیگابیت بر ثانیه حساب می شود این در حالیست که سرعت انتقال داده‌ها در شبکه مبنی بر مگابیت بر ثانیه است. بنابراین به راحتی می توان گفت که نسل جدید اینترنت از افزایش سرعت قابل ملاحظه‌ای برخوردار است که می‌تواند رضایت بسیاری از کاربران و سازمان‌های دولتی و خصوصی را به خوبی جلب کند و موجب سهولت و سرعت در اجرای امور شود.

به عنوان نمونه در حال حاضر شبکه اینترنت هنگ کنگ ۴G بوده و با سرعت دانلود ۱ گیگابیت بر ثانیه در حال خدمات رسانی به کاربران است. این در حالیست که سرعت دانلود نسل جدید اینترنت ۵G حداقل ۱۰ مگابیت بر ثانیه است بنابراین برقراری و راه اندازی آن می تواند کمک بسزایی به کاربران در انجام فعالیت های اینترنتی شان کند. با بهره مندی از این نسل جدید از اینترنت، کاربران قادر خواهند بود فیلم ها و ویدیوهای باکیفیت و باحجم بسیار بالا را در مدت زمان بسیار کمتری دانلود یا بارگزاری (آپلود) کنند.

چین نیز در راستای طرح و برنامه های خود، به منظور پیشگام بودن در عرصه علم و تکنولوژی، قصد دارد با همکاری شرکت های بزرگی همچون هوآوی ، فاز سوم مراحل اجرایی برقراری راه اندازی نسل جدید اینترنت ۵G را انجام دهد.

راه‌اندازی آزمایشی 5G در ایران

در ایران نیز این تکنولوژی به صورت آزمایشی توسط اپراتور ایرانسل راه اندازی شده اما هنوز به مرحله عملیاتی و تجاری نرسیده است؛ در همین باره مدیرکل «هسته شبکه» ایرانسل با توضیح نحوه ساختار تست منجر به بهره‌برداری آزمایشی از اولین شبکه (۵G) در ایران گفت: در این بهره‌برداری آزمایشی، ایرانسل با راه‌اندازی یک سایت ۵G با کریر ۸۰۰ مگاهرتزی در باند ۱۵۴GHZ و به‌کارگیری تکنیک‌های ۵G نظیر Massive MIMO، Beam Forming و Beam Tracking توانسته است به سرعت قابل توجه Gbps ۲۳(۲۳گیگابیت بر ثانیه) دست پیدا کند.

در بین کشورهای منطقه نیز عمان‌تل با همکاری اریکسون موفق به اجرای آزمایشی نسل جدید و پرسرعت اینترنت ۵G در مسقط، پایتخت عمان شدند. گفته شده اجرای آزمایشی نسل جدید اینترنت ۵G که با همکاری شرکت های مخابراتی و اپراتورهای عمان تل و اریکسون در مسقط صورت گرفته است، به منظور ایجاد بستری مناسب برای برقراری شبکه ارتباطی و اینترنتی ۵G در جهان از جمله کشور عمان انجام گرفته است.

کاهش مصرف انرژی با فناوری 5G

برنامه‌های کاربردی با استفاده از ۵G فراتر از امروز خواهند بود. در حالی که تخصیص کسب‌وکارهای جدید برای شناسایی فرصت‌های افزایش درآمد، عناصری کلیدی برای تحقق پتانسیل کامل ۵G هستند، حمایت سرمایه‌ گذاری در زیرساخت‌های رادیویی نیز امری کلیدی و مهم است. شبکه دسترسی رادیویی (RAN) منعطف، نوآور و باز (Open) بنیان تکامل ۵G است.

با ارائه راه‌حل RAN-CIoud (شبکه دسترسی رادیو ابر)، نکته‌ای کلیدی برای تکامل ۵G است. با ارائه راه‌حل RAN-CIoud که مبتنی بر نرم‌افزار است، ارائه‌ دهندگان خدمات ارتباطاتی می‌توانند زیرساخت‌های رادیویی ارزان‌تر را با استفاده از مدل مبتنی بر نرم‌افزار به جای مدل‌های سخت‌افزار محور فراهم آورند.

کاهش مصرف انرژی هم معیاری است که در این نسل به آن توجه شده است و دستگاه‌های فرستنده و گیرنده اپراتورها باید در ساعات کم مصرف به حالت صرفه جویی انرژی وارد شده و به سرعت فعال شوند در حالی که این معیار هم در نسل چهارم قید نشده است.

به علاوه این تکنولوژی می‌تواند در خصوص مواردی چون بهداشت و سلامت، دولت همراه، کشاورزی، حمل و نقل، انرژی و مسایل مالی راهگشا باشد، به طوری که پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۳۵، ۵G اثری ۱۶ تریلیون دلاری بر اقتصاد جهان داشته باشد.

همچنین از فناوری 5G، به عنوان کلید «اینترنت اشیاء» یاد می کنند؛ چرا که تنها با سرعتی بی نظیر، همه ی اشیا الکتریکی پیرامون ما می توانند به اینترنت متصل شده و ارتباطی پایدار داشته برقرار کنند. تاخیر در برقراری ارتباط با اشیا کنترل شده مخصوصا در ابعاد صنعتی و حتی نظامی می تواند باعث به وجود آمدن پیامدهای بسیار جدی در آن حوزه ها شود؛ مساله ای که در صورت برقراری ارتباط پایدار به اینترنت 5G حل می شود.

کره و چین پیشرو در فناوری 5G

اکنون اخبار نسل جدید اینترنت ۵G در گوشه و کنار جهان منتشر میشود و کاربران بسیاری نیز در انتظار اجرای آن در کشورهای خود هستند، کشورهای زیادی با همکاری اپراتورهای اینترنت و غول‌های تکنولوژی در جهان درصدد برقراری این نسل جدید از اینترنت هستند و پیش بینی می شود که تا پنج سال آینده، حداقل یک میلیارد نفر در جهان به شبکه اینترنت پرسرعت ۵G دسترسی پیدا می‌کنند و از کشورهایی که در این زمینه پیش قدم شده اند می توان به چین، کره جنوبی، ژاپن و ایالات متحده آمریکا اشاره کرد.

در حال حاضر به نظر می‌رسد چین (همراه با ایالات متحده آمریکا) پیشتاز توسعه و پیاده سازی شبکه‌های ۵G است و احتمالا در چند سال آینده بر بازار مسلط خواهد شد. اپراتورها و وندورها در بریتانیا و سایر نقاط جهان باید درس‌هایی را از چین بیاموزند و بر خدمات فناوری تمرکز کنند که بهره‌وری را به حداکثر می‌رساند و باعث ایجاد درآمد در عصر ۵G است. برای رسیدن به ۵G باید پهنای باند در سراسر شبکه و با استفاده از تکنیک‌های تعریف شده نرم افزار محور به حداکثر برسد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین