لوموند: انتخابات آینده عراق در تیررس حیدرالعبادی

گروه جهان الف،   3960924082

از نظر غربی‌ها العبادی در راه انتخابات موفق عمل کرده و در نگاه عراقی‌ها، او برخلاف پیروزی‌ها علیه داعش، به شکل یک رهبر سیاسی و نظامی که هیچگاه بصورت واقعی تصدیق نشده، در آمده است.

نشریه لوموند فرانسه در مطلبی از"هلن سالن" تحلیلگر مسائل خاورمیانه درباره عراق پس از داعش و وضعیت حیدر العبادی نخست وزیر این کشور نوشت: حیدر العبادی روز یکشنبه ۱۰ دسامبر ۲۰۱۷ برابر با ۱۹ آذر ماه ۱۳۹۶ به خانواده‌های سربازان کشته شده در نبرد علیه داعش، در مقابل رژه در محلی واقع در پایتخت که تدابیر امنیتی بالایی در آن لحاظ شده است، لبخندی بر لب دارد که حاکی از رضایت است و این طور معنا می‌دهد که مرگ هزاران عراقی بیهوده نبوده است.

 

هیچکس فکرش را نمی‌کرد که شخصی ناشناخته از حزب اسلامی شیعه "الدعوه" بتواند ریاست حکومت را بر عهده گیرد.

این مسئولیت توسط ایران به آقای عبادی اعطا شده و از نظر سنی‌ها و آمریکا نیز وی شخصی مصالحه گرتر است. از نظر ایران با این کاندیدای نرم و انعطاف پذیر است که می‌توان سرزمین اشغالی سابق آمریکایی‌ها را پس از خروج نیروهای آمریکایی از 2011 کنترل کرد. ایران همچنین نسبت به دست اندازی در اتحاد جدید "بسیج همگانی" اطمینان یافته است.

این نیروی نظامی داوطلب شیعه که تحت نفوذ شبه نظامیان شیعه، مدتهاست از وفاداران به ایران است و در ژوئن 2014 به فراخوان آیت الله سیستانی برای جبران تلفات شاخه‌های "نیروهای متعارف" پاسخ مثبت داد.

العبادی یک بازی "اعتدال گرا" بین نیروها و گروه‌های رقیب آغاز کرده است. او که شریک پدرخوانده آمریکایی و متحدانش در قالب ائتلاف بین‌المللی بود، با حفظ تعادل در روابطش با ایران، به عربستان سعودی و کشورهای عرب نزدیک شده است. او بازسازی نیروهای نظامی در ائتلاف و اعطای تشکیل یک گارد ملی را به سنی‌ها و در عین حال قدرت گرفتن شبه نظامیان شیعه در طول نبرد را اجازه داد.

او حتی برای پایان دادن به یک سیستم مبتنی بر تقسیم مسئولیت‌ها و پست‌ها توسط سهمیه بندی‌های فرقه‌ای مذهبی و همچنین فسادی که این گونه تغذیه می‌شود، آماده به چالش کشیدن حزب خود هم شد، اما از برخی از اصلاحاتش که از حمایت‌های کثیر جنبش مردمی برخوردار بود نیز عقب نشینی کرد.

از نظر بسیاری از عراقی‌ها، این سازش‌ها و این روش برای آشتی نشانه‌ای از یک ناتوانی بزرگ و عدم داشتن جایگاه سیاسی است. میان همهمه‌های کودتا یا استعفا، سقوط وی بارها اعلام شده است.

اما مقامات غربی حمایت‌های خود از وی را دو برابر کردند. مسعود بارزانی این نکته را هنگامی که شرکای غربی وی بشدت در مورد طرح برگزاری یک همه پرسی جدایی طلبانه به مخالفت برخواستند درک کرد. ترس از دیدن این که العبادی چند ماه قبل از برگزاری انتخابات 15 مه 2018 ضعیف شده است، چالشی بزرگ‌تر از رابطه با متحدان کرد تلقی شده است. مسئولین غربی با هوشیاری، بر هر یک از تصمیمات نخست وزیر عراق نظارت کرده‌اند و از ناتوانی و تسلیم در مقابل فشار نظر و جناح‌های شیعه که آماده مبارزه با نیروهای کرد پیشمرگ هستند، نگران بودند.

نگرانی ها پایان یافت و با اقدام جدی و نادر از سوی حیدر العبادی، بدون افتادن در "دور باطل تقابل‌های مسلحانه" مواجه شد. نیروهای وی، بدون تقریباً هیچگونه مبارزه‌ای، سرزمین‌هایی که از سال 2014 در دست کردها افتاده بود را بدست گرفتند، از آنجمله می‌توان به شهر کرکوک اشاره کرد.

از نظر غربی‌ها العبادی در راه انتخابات موفق عمل کرده و در نگاه عراقی‌ها، او برخلاف پیروزی‌ها علیه داعش، به شکل یک رهبر سیاسی و نظامی که هیچگاه بصورت واقعی تصدیق نشده، در آمده است.

اینکه حیدر العبادی پیروزی نهایی خود را در آخر هفته با یک "کت عادی "جشن گرفته است، به معنای آن است که مبارزه در صحنه‌های سیاسی از این پس ادامه دارد. او پیشتر نیز مبارزه علیه فساد (رشوه و فساد در دستگاه) را نبرد آتی خود معرفی کرده است.

چالش دیگر، مسئله بازسازی، مصالحه ملی، مبارزه با تروریسم، بازسازی ساختار نیروهای نظامی است.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. سردار حاجی زاده با تسلیحات قدیمی و حداقلی به اسرائیل حمله کردیم /از موشک های هایپرسونیک ۲ استفاده نشد

  21. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  22. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین