جزئیات مذاکرات تعیین دستمزد ۹۷/ استخراج «تورم واقعی» بر معیشت

گروه اقتصادی الف،   3960914119 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار، با اشاره به محور و تکالیف این جلسات، استخراج و تاثیر تورم واقعی بر هزینه خانوار را، یکی از مهمترین محور مذاکرات مزدی امسال عنوان کرد.

جزئیات مذاکرات تعیین دستمزد ۹۷/ استخراج «تورم واقعی» بر معیشت

فرامرز توفیقی در گفتگو با مهر، با اشاره به اینکه تاکنون چهار نشست کارشناسی کارگروه دستمزد ۹۷ در وزارت کار با حضور شرکای اجتماعی برگزار شد، گفت: یکی از مهمترین تکالیف این جلسات، به روز رسانی هزینه سبد معیشت خانوار است که مطابق با افزایش هزینه، اقلام سبد به روز می‌شوند.

وی با اشاره به هزینه بالای برخی اقلام از جمله مسکن، درمان و تحصیل در سبد هزینه خانوار، ادامه داد: در این موارد، با در دست داشتن اسناد بالادستی، وظیفه دو ضلع دیگر شرکای اجتماعی کارگران مشخص است و این دو ضلع، موظف به تامین این اقلام برای ضلع سوم یعنی کارگران هستند؛ لذا قرار است درصد سهم دولت و کارفرما به تفکیک از هزینه این اقلام، تعیین شود که یکی از موضوعات مورد بحث در نشست‌های کارشناسی است.

نماینده کارگران در جلسات کارشناسی دستمزد۹۷ گفت: همچنین به دلیل اینکه بر اساس ماده ۴۱ قانون کار، شورایعالی کار موظف شده حداقل دستمزد کارگران را برای «نقاط مختلف کشور و یا صنایع مختلف» تعیین کند، با توجه به جمع بندی نظرات نمایندگان سه ضلع شرکای اجتماعی و جهت استفاده از استطاعت ماده ۴۱ و تکلیف قانونی اعلام شده در این ماده، مقرر شد در خصوص تعریف مزد منطقه‌ای، نگاهی کارشناسی شود و بعنوان طرحی پژوهشی با در نظر گرفتن کلیه موارد منبعث از اجرا و یا عدم اجرا و آسیب شناسی این موارد، به شورایعالی کار پیشنهاد شود.

رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، تاثیر تورم واقعی در سبد معیشت خانوار را از دیگر محورهای مهم جلسات کارشناسی مزد امسال برشمرد و گفت: نکته مهم، بررسی تاثیر تورم در مخارج است که این موضوع به عنوان یکی از اصول تعیین دستمزد مد نظر است، ضمن اینکه باید بپذیریم بحث تورم، «بر مخارج خانوار» خود را نشان می دهد و هدف قانون‌گذار از طرح بحث بند یک ماده ۴۱ مبنی بر در نظر گرفتن تورم، در نظر گرفتن نرخ تورم بر هزینه خانوار است که با بند ۲ این ماده تکمیل شده و قطعا باید بتواند سبد معیشت خانوار را پوشش دهد.

توفیقی ادامه داد: تعیین تکلیف سهم دو ضلع دیگر این مثلث سه جانبه ( دولت و کارفرما) و پذیرش سهم خود از این سبد، یقینا راه را برای حرکت در مسیر جبران فاصله سبد معیشت تا دستمزد فراهم می کند.

وی با بیان اینکه باید مد نظر داشته باشیم در صورت واقعی نشدن دستمزد، نباید منتظر جامعه ای سالم، پویا و به دور از آسیب های اجتماعی باشیم، گفت: شاکله و زیربنای استحکام خانوارها، بحث معیشت است. حساب کردن سهم شرکای اجتماعی از جیب کارگران در این سالها، نه تنها دردی را دوا نکرده، بلکه باعث بروز معضلات دیگری نیز شده است.

توفیقی با بیان اینکه در سبد معیشت خانوار، بسیاری از اقلامِ انتخاب شده در تعیین نرخ تورم، تاثیر ملموسی در سبد تورم خانوارها ندارند و تنها باعث کاهش غیرمشهود و غیرمنطقی تورم می شوند گفت: بنابراین باید نرخ تورم بر کالاهای تاثیر گذار در هزینه خانوار مشخص شود که یکی از تکالیف جلسات کارشناسی مزد است.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسات کارشناسی مزد، با هدف تصمیم سازی و توافق شرکای اجتماعی(نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت) در خصوص عوامل موثر دستمزد کارگران برگزار می‌شود و در نهایت، نتیجه این مذاکرات به عنوان مبنایی برای تعیین دستمزد و تصمیم گیری در شورای عالی کار مورد بررسی قرار می‌گیرد تا حداقل دستمزد سالانه، با موافقت هر سه شریک اجتماعی تعیین و تصویب شود.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۵۹۰۰۵۱۲:۰۹:۴۲ ۱۳۹۶/۹/۱۴
باز این مسخره بازی تکراری شروع شد. همشون باهم هماهنگ هستن. هم نماینده کارگرها و هم کارفرما. فقط واسه کارگر فیلم بازی میکنن.بعد از کلی فیلم بازی کردن میان میگن شد ده درصد. آخر سر هم معلوم میشه باز حقوق کارگر زیر یک میلیون هست و خط فقر سه و نیم میلیون
ناشناس۱۵۹۱۵۹۱۵:۰۹:۰۸ ۱۳۹۶/۹/۱۴
پنج درسته مجید دلبندم
هموطن۱۵۹۰۰۶۱۲:۱۱:۵۳ ۱۳۹۶/۹/۱۴
باز هم خیمه شب بازی هر ساله رو تکرار می کنن . وعده های نجومی میدن بعد در نهایت همه یخ میزنن از نتیجه عملی . هیج و هیچ . وعده = 100 عمل=0
ناشناس۱۵۹۱۱۵۱۴:۲۳:۴۶ ۱۳۹۶/۹/۱۴
نمایش تکراری
رضا۱۵۹۲۴۱۱۷:۲۶:۰۵ ۱۳۹۶/۹/۱۴
برادر همین الان ما 30 میلیون نفر حقوق بگیر و بازنشسته داریم که اگر متوسط حقوق آنها 2 میلیون تومان در ماه باشد(با احتساب بیمه،حق اولاد ،بن،حق مسکن،حق شیفت،اضافه کاری،حق سنوات،رتبه سالیانه و ....) هزینه حقوق در کشور ما معادل 750 هزار میلیارد تومان در سال است که رقمی معادل 60 درصد کل نقدینگی کشور است.شاید سطح زندگی مردم پایین باشد اما اقتصاد رنجوری مثل الان ما ابدا تحمل پرداخت چنین رقم وحشتناکی را ندارد چه رسد به آنکه افزایش هم پیدا کند.الان یک افزایش 10 درصدی به بودجه اضافی معادل 2 برابر کل بودجه یارانه ها آنهم فقط برای یک سال نیاز دارد که ابدا چنین پولی وجود ندارد لذا دولت کماکان سیاست چاپ پول بدون پشتوانه که منجر به رشد نقدینگی 25 تا 30 درصدی در سال شده است را ادامه می دهد که فرجام آنهم دیر یا زود فروپاشی اقتصاد مانند سال 91 است و شاید هم تبدیل شدن به ونزوئلای دوم.
تبریزی۱۵۹۵۸۰۱۱:۱۸:۰۷ ۱۳۹۶/۹/۱۵
بله درسته اقتصاد رنجور ما تحمل پرداخت حقوق به معلم نداره فقط تحمل اختلاس های چند هزار میلیاردی و نجومی و ریخ و پاش های دولت و ... رو داره.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. بازی با کلمات

  2. ۳۲ هزار مجوز استخدام فرزندان شهدا و ایثارگران اخذ شد

  3. برخورد محترمانه پلیس با یک خانم برای اعمال قانون و توقیف خودرو

  4. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  5. وحدت ملی با وعده صادق

  6. کمی دیر نیست؟

  7. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  8. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  9. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  12. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  13. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  14. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  15. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  16. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  17. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  18. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

  19. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  20. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  21. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  22. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  23. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  24. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  25. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

آخرین عناوین